• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada İslâm âlimi görmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Bir kimsenin rüyasında İslâm âlimlerinden bir âlimi görmesi; o kimsenin değerinin yüksek, herkes tarafından övülen ve bildiği şeylerle amel eden bir kişi olduğuna işaret eder.

Rüyada İslâm âlimlerinin görülmesi; rüya sahibinin ilminde yükselmesine delalet ettiği gibi, bolca nasihatte bulunmaya, ferahlığa ve sevince yorumlanır.

Alim ve fakih olmadığı halde rüyasında kendisinin âlim olduğunu ve herkesin kendisinden bir şeyler sorduğunu, verdiği cevabı da insanların kabul ettiklerini görmesi; o kimsenin bir belâya ve hastalığa maruz kalacağına delalet eder.

uskudar1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
gavs sani hz

ruyamda once gavsimizin oglunu daha sonra gavsimizi gecerken gördüm, arkasini dönüp bana bakti gülümseyerek el salladı ve arkasini dönmeden geri adimla gitti. bende ayni sekilde el salladim abdest alma yerine dogru geri adim atarak gittim ruyami aciklarsaniz cok sevirim kolay gelsin.

Hafıız

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Mahmut Efendi Hz.lerini görmek

Selamu aleykum.
Çok ilginçtir ki, rüyamda Mahmut Efendi Hz. lerinin cennet bahçelerinden birinde benimle bir tanıdığıma söz keserken gördüm ..
Yorumlarmısınız acaba ..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyamızda Allah dostlarini gördüğümüzde,Kalktığımızda içimizde bir ferahlık ve huzur hissederiz. Hatta bir coşku vardir!
ruh âlemimize ve ibadet, zikir hevesi gelir..

Rüyada Mahmud efendiyi görmek;
Hayırlı bir işin ,başlangıcı çok güzeldir, huzur verir..ve ins. Allahin inayettine, hidayettine ,ilim ve irfanina
mazhar olacağınız dini bilgiler edinmek için bir kimseden feyiz alip ilim ögrenmek istediğinize işaretir...
kendinizi iman .islam ve ahlâkî faziletle zinetlendirin ki geleceğinizde hayırlı ,mutlu ,huzurlu olsun..

Kendisini cennet bahçelerinde olduğunu görmek;
iman, huzur, ferahlik ve sevince,selamete yorumlanir..
Allah'a emanet olun..

acilangul1

HayalCAH

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Efendi Hazretleri(K.S.)'ni Görmek

Selamünaleyküm,

Allah-u Teala Mukaddes Hazretleri sizden razı olsun.

(Yaklaşık 1 yıla yakındır dini kitaplar ve sohbetler ile iç içeyim... )
Rüya 1. Kısım:
Yanlış hatırlamıyorsam,ramazan ayı idi.
Yüzüm kıbleye dönük bir şekilde ve yatağıma yarı yatar bir miktar belimle başım yukarıda olacak şekilde yatıyorum ve sağ tarafımda elimde bir kitap var.Kitapta ise daire şeklinde çerçevede efendi hazretlerinin fotoğrafı mevcut.Efendi hazretleri dairenin içerisinden birden canlanıyor tebessümle beni kucaklıyor hafiften omuzlarıma vurarak sevecenliğini gösteriyor.O tebessümü ve kitaptaki fotoğraf üzerinden canlanıp keramet göstermesi ile beni severek sarılması ile bende o anı düşündüğüm her an bir huzur oluşuyor.

Rüyanın İkinci Kısmı:

( Bizim ev köyde tepenin orta kısmında ne eteğinde ne de tepesinde bu konumu sayesinde bizim evin karşı hizasında yer alan mahallemizin camisi evimizin balkonundan rahat bir şekilde görünüyor. )

Bizim evin balkonunda efendi hazretlerini bizim mahallenin camisine bakar vaziyette ve ayakta görüyorum.O esnada ben balkona çıkan merdivenlerden yavaş ve sakin bir şekilde herhangi bir yere tutunmadan rahatça çıkıyorum.Ben balkona çıktığım anda efendi hazretleri yüzünü bana doğru dönüyor ve o an aynı zamanda kıbleye yönelmiş oluyor.Ben efendi hazretlerinden hastalığım için ( 5-6 yıldız depresyon rahatsızlığım var ) dua istiyorum efendi hazretleri kelam etmeden yeşil bir sıvı veriyor bana ve ben bu sıvıyı alıyorum.Elime sıvıyı alır almaz rüya bitiyor.

Efendi hazretleri rüyanın iki kısmında da bembeyaz cübbesi ne nurlu yüzü ile duruyordu.İkinci kısımda da normalde tekerlekli sandalyede iken ayakta durması da kerametlerinden birisi diyebilirim.
İki kısımda da efendi hazretleri hiç kelam etmedi.

Rabbimden dileğim rüyanın tabirinin kalbinize doğması ve o yönde sizin dilinizden yorumlanmasıdır.
Selam ve dua ile...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyada Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendiyi görmek

Ve aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
MEVLA TEALA EFENDİ HAZRETLERİMİZİN KADRİNİ KIYMETİNİ BİLMEYİ BU DÜNYADA VE AHİRETTE ONA YAKIN OLMAYI NASİP ETSİN…

Ah gönül Hak dostu ahhh...Deryalara dalmışım inci mercan bulmuşum...
Seher vakti Hakkı görmüşüm. Dilim dönmez Rüyanin yorumunu nasıl anlatayım.
Anlat desen dillimde, kalbimde perde var... bu günahkar Nasıl hissedip anlatsın...
Mercan dersem Rahman, inci dersem Rahim demek isterim. incide Sen, mercanda Sen, Dediler ki adına Halktır bunun..Ben Haktan gayrısın görmedim.
Kalbi zikir çok söylenen özdür. Kelam olup dudaklardan dökülen sözdür. Sözün arkasındaki yüz Sırrı Keramettir!!

Rüyada Mahmut Ustaosmanoğlu k.s.); kuddise sirruhu: Allah'a onun sırrını mukaddes etsin Hocaefendiyi görmek;
Dini ,Rahmani gönül bilgiler edinmek için bir kimseden feyiz alip ilim ögrenmek istediginize işarettir.

İnsanlar vardır; daha yaşarken mâzi olmuşlardır...
İnsanlar vardır; asırlar önce yaşamış olmalarına rağmen, gönüllere hayat bahşeden nefesleri bugün bile dipdiridir...
Yâni onlar, üzerlerinden yüzyıllar geçse bile mâzi olmayanlardır.
Onlar, bütün varlıklarını Bâkî olan Rablerinde fânî kılarak, ebedî hayat sırrına nâil olan Hak dostlarıdır...
Bu Hak dostlarının kabirleri, mü"minlerin sînelerindedir...
Onlar, fânî bedenleri asırlardır toprak altında olmasına rağmen, feyz, rûhâniyet ve gönül eserleriyle günümüze kadar geldikleri gibi, bundan sonra da irşâd hizmetleri ile diri kalmaya devam edeceklerdir.
İşte gönülleri tenvir ve irşâd vazîfesine, Cenâb-ı Hak tarafından çağları aşan bir teselsül bereketi ihsân edilen böylesine müstesnâ Hak dostlari vardir..
O`nlar ki bir îmân münâdîsi, hâzık bir gönül tabîbi…
O"nlar ki gönül nidâsı ve derûnî sadâsı, kıyâmete kadar gelecek insanoğlunun kalbî marazlarının ebedî devâsı…
Aslâ eskimeyecek, dâimâ temâdî edecek bir vuslat dâvetçisi…

İşte fânî ve nefsânî varlığından sıyrılıp aslına rücû eden bir cevher kıvâmına erenlerin gönül nidâları da, üzerinden asırlar geçmesine rağmen ne eksilir ne kirlenir ne de kokar!.. Hakîkaten onlar, kendine âit renk, âhenk ve akıştan sıyrılmış, deryâlara ulaşan ırmaklar gibidirler.

Yâ Rabbî! Hak dostları gibi kâinâtı ilâhî muhabbet nazarıyla temâşâ edebilmeyi, onu duygu derinliği, vicdan ürperişleri ve îmânî heyecanlar zâviyesinden seyredebilmeyi..
gözlerden akan nedâmet şebnemleri ile gufrân iklîmlerine ulaşmayı, yüz akı ve vicdan huzuruyla Sen"in huzûruna varabilmeyi cümlemize nasîb eyle!1
Gönül âlemlerimizi, Peygamber vârisi Hak dostlarının feyz, rûhâniyet ve irşadlarıyla âbâd eyle!
Âmîn!..

Üst Alt