• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada karabasan görmek

Niaqara

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm ilk öncelikle kolay gelsin ve iyi geceler bir rüyamı tabir ettirtmek istiyorum rüyam baya bir karışık aslen rüyamda bir yerdeyim ve karlı bir yerde saklambaç oynuyorum bir iki el devam ediyorum fakat bir süre sonra bir şey rahatsız ediyor ve rüyamda küfür ediyorum ona sonradan rüyamda bir yerde oturarak nas ve felek suresini getirdikten sonra bunu ben bacak kısımlarından yakalıyorum boyu yaklaşık olarak benim boyumun 2 katı ama güzel bir kız çocuğu olarak görüyorum ve kafasını yolun çatlağın da biriken kar suyuna basarken görüyorum neyse bana bu yardım edeceğini fakat benim onla dalga geçtiğimi falan söylüyor tabi bunları da gülerek şaka manasında söylüyor yada ben öyle anlıyorum sonrasında rüyada evime gidiyorum ve benden başka kimse onu görmüyor rüyada bu olayların hepsi gece olarak gerçekleşiyor banyoya elimi yüzümü yıkayacak iken bu yanımda duşun soğuk su tarafını açmış sen benim kafamı suya bastın sıra sende diyor ben bu arda ona soruyorum sen nesin gerçek halin şeklin ney diye diyor ki boş ver sonra ban bir şey yapmadan çıkıyoruz oradan ve ben odama yatağıma geçiyorum yatıyorum ve uyuyorum gece bu kapıyı açıp Kubilay diyor ben o arada ona ismini bilmediğim için abla diyorum bu şahısa ve sonrasında uyanıkken karabasan gibi bir şey basıyor sıkıyor üstümü ve bana bir şey oluyor diyorum ve yanıma geliyor engel olmaya çalışırken o da etkileniyor ve burada bir şey var diyor aynı karabasan basarcasına tam nefesim kesilecekken gidiyor sonra kalkıyorum evimde dolaşırken babamların yatak odasının açık kapısının açık olduğunu görüyorum babam la annem yatarken babama da bana olan aynı olayı görüyorum koşuyorum boynumdaki muskayı çıkarıyorum bir ucu bende bir ucu babamın üzerinde bir faydası olur diye koyuyorum sonra babam uyanıyor annemin adını söylüyor annem yok bir şey diyor ben rüyamda mantığımca hareket ederek sonra diyorum ki kardeşimde sıra diyorum tam tekrar odam gidiyorum kardeşime de tam bir şey olacak iken uyandırıyorum onu ve o bahsetdiğim abla geliyor ve kardeşimin yatağına yatıyor ben başındayım ona bir şey olursa diye ve bekliyorum tam bir şey oluyor ben ablayı uyandırıyorum ama baya baya garip bir şekilde ban diyor ki beni öldürmeye mi çalışıyorsun sonra diyorum seni korumaya çalışıyorum sonra muskayı bir kısmı bende olacak sekil de ona veriyorum muska yeşil bir ışık altında toprak çatlaması gibi bir olay çıkartıyor sonra alırken ablanın elinden muskadan bir kanlı et çıkıyor ve dahası muskayı açıyorum sırf dua olacağı yerde kanlı bir et parçası sarılmış hemen annemin yanına gidiyorum rüyamda onu uyarıyorum bu olan olayı anlatarak tüm o et parçalarını çekmeceden çıkartığı naylona boşaltıyorum fakat bir tanesini çamaşırların üzerine düşmüş olarak görüyorum ve sonra uyanıyorum

bir şey daha sormak isterim uzun zamandır rüyalarımın rengi gri idi sadece bu rüya hariç gri olmasındaki sebep nedir bu arda rüyada bahsettiğim muska 1.5 sene önce karabasan korkusuna ve diğer korkulara özel yazdırdığım muska idi içeriği kenzul havas dandı tamamı arapça metin şimdiden bu rüyayı da tabir ederseniz sevinirim iyi geceler

Kubilay Başkaya Yaş 22 İşçi Erkek Bekar Kocaeli/Gebze

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
nassuresishs.jpg

Aleykum kardesim..Siz ne hikmet ise bu ruyalari daha oncede gormustnuz..ikinci defa gormenizde muhakak bir hikmet olmali..

Hayirdir insallah..La havle vela kuvvete illa billah
Kovalanmakacma saklanmasaklambac,karişik rüyaları genellikle günlük yaşam tarzınız içindeki endişe duygularından kaynaklanır.
Günlük hayatımız içindeki endişe ve baskılara tepki verme şeklimiz genellikle kacmasaklambac,oynama,küfür etme rüyaları şeklinde ortaya çıkar....
Koşmak kacmak saklanmak çevremizdeki fiziki tehlikelere karşı içgüdüsel olarak verdiğimiz bir tepki ve reaksiyondur!

Bu tür rüya senaryolarından genellikle size zarar vermek ya da sizi öldürmek isteyen bir çeşit saldırgan tarafından kovalandığınızı görürsünüz. Koşarsınız saklanırsınız ya da sizi kovalayanı atlatmaya çalışırsınız. Kovalanma rüyaları günlük hayatınızdaki korkularınız stres ve benzeri durumlarla başa çıkma yönteminizi temsil eder.

Nas ve felak suresini rüyasinda okuyan veya dinleyen kimseyi Hak Teala (C.C.) hasetlerin ve kötülerin serrinden emin kilar O halkin halk da onun serrinden emin olur.
Isleri yolunda gidip düsmanina üstün gelir.

Bir baska rivayete görede: Rüyada Nas süresini veya ondan bir parçayi okudugunu veya Üzerine okundugunu görmek rüya sahibinin arzu ve isteklerinin gerçeklesmesine düsmana galibiyete seytanin kötülüklerinden emin olmaya isarettir.

iki farkli muhabet kendi icinizdeki Nefis ve Ruhun farkli arzulari ve ikisi arasinda kalan sizi sembolize etmektedir...
iki farkli dunya arasinda daralip SIKISMIS bir benlik..
son gunlerde bunalip daralirsaniz kendinizi sisedeki adam gibi halsizcaresiz hissederseniz bu sureleri cokca okuyup Allah cc. siginin...
Bu Ruyanin birde farkli mana yonu vardir ama o simdilik kalsin..
Mu'avvizeteyn (Felâk Nâs) sûrelerinin fazîleti ve hikmettini nuzul sebebini arastirip ogrendikten sonra kendiniz anlarsiniz..

ilk bakışta sıradan, basit bir rüya gibi görünen rüyanız aslında çok derin mesajlar vermektedir...ama Siz duymaya HAZIR degilsiniz....

Saklambaç oynadiginizi görmek; zihninizin, belirli bir durum veya olay hakkında kontrolunuz dışında daha fazla bilgi sahibi olmak için faaliyet gösterdiğini simgeler..Gizli,SIRLI olaylara anlam veremediginiz bir celiski sembolu...

Rüyada karabasan görmek ilkel duyguları, temel yaşam kaygılarını ( barınma – beslenme – güven – ait olma gibi ), geçmişteki yaşadığınız travmaların izlerini sembolize eder.

Özellikle yüksek güvenlik ihtiyacınızın olduğu durumlarda düşük benlik saygısı ( kendine güven ) yaşadığınız dönemlerde bu rüyalar daha çok görülür.

Örneğin deprasyon,korku, işini kaybetme korkusu veya işten çıkarılma, çocuk kaybetme, değer verdiği birinin vefatı.
Mutluluklar, sevinçler gibi üzüntüler, korkular, endişelerde yaşamın gerçekleridir ve onlardan kaçamayız.
Her duruma karşı en uygun davranış tarzı seçilip ona göre davranılmalısiniz...yoksa boyle kabuslar gorursunuz...
Rüyada görülen gri kasvet, gam kederdir.

Allah cc.Yar ve Yardimciniz olsun...

Niaqara

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
merahaba diğer duymaya hazır olmadığımı da yazarsanız sevinirim hayatta Allah tan başka kimseden korkum yok ve buna ben hazırım teşekkürler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba kardesim..mademki duymaya Hazirim diyorsunuz buyrun... Gerçekler acıdır!!kabulenmesi Zordur ama hayal, sahte ve kendini kandirmaktan iyidir...
Size ne demek istedigimii anlamaniz icin ilk once bir arkadasimdan bahsetmek istiyorum..
Biliyorsunuz psikolojik danismanlik yapmanin yaninda manevi, dini, ruhani konullarda da 12 yil uzerinde arastirma yapmis ve halen yapmakta,olan tecrubeli bir insanim Elhamdullilah...

Burada sevdigim 23 yasinda 18 aylik bir bebegi olan dunya tatlisi, iyisi Balkan asilli bir bayan arkadasim var...
Bu arkadasim eskiden disci asistani iken,oglunu 2 yasina kadar buyutmek icin isini birakmis biri..fedakar bir Anne..
Esi iyi bir insan sadece kisiligi,yapisi soguk, ilgisiz, araba hastasi ve cok calismayi seven biraz duygusuz biri...
arkadasim cok hassas, zayif,herseyden evham kapan, temizlik hastasi ,cevresi olmiyan kendini sadece ailesine adamis,sadece 2,3 arkadasi olan imani zayif biri...
Bebegi de ayni annesi gibi ,annesinin duygularini hisseden 18 aydir halen her 3 saate bir uyanan, agliyan ,mizmiz huysuz bir bebek...
2 ay once arkadasimi gordugumde Ona demistim ki ;ilk once Kendine bak..cok zayiflamissin,fiziksel, duygusal, ruhsal dengeni bozarsan korkarim ki ileride deprasyona girersen zor cikarsin..
bunlar hepsi gececek Ya Hu Allah`a guven,aklini siyirmamak icin Allah a sigin..diye de muzipligimden Ona takilmistim...

Gecen hafta duydum ki sinir ve ruh hastaliklarindan tedavi olmaya baslamis...cok uzuldum ve hemen ziyarettine gittim!!daha da zayiflamis, deprasyon ilaclari ile hayalette cevirmisler..Bebek agliyor,O karanlik odada perdeleri kapatmis evhamli, evhamli etrafina bakiyor..icim yandi O hayat Dolu insana boyle ne yaptilar..daha Dogrusu O ONA BUNUN YAPILMASINI NASIL IZIN VERDI...
neyse cay yaptim..sohbet etmeye calisiyorum..Bana Allah-tan sonra guvenebilecegim tek insan sen sin dedi..tessekur etti ,beni hic bir zaman unutmiyacagini soyleyince cok duygulandim...
ve o kadar da sucluluk ,vicdanimda rahatsizlik hissettim..
niye biliyormusunuz Ona sahip cikamamis Seytanin eline oyuncak
olmasina izin verdigim icin...Gercekleri Ona soylemedigim icin...Onu yanliz biraktigim icin..
Affet beni Allahim diye soze basladim..
ve Sana ne oldu diye sordum:
Dediki bilmiyorum birden geceleri panik atak gecirmeye basladim, karabasan gibi geceleri nefes alamiyorum, sanki gogsumde birileri, birsey var ustume oturuyor agirlik yapiyor,ruyalarimda hep yuksek yerden dusuyorum, kendimi minacik , ufacik goruyor ve hissediyorum..sanirim birileri veya kayinvalidem buyu yapti..beni delirtiler...

basladim euzu besmele ile Ona gercekleri anlatmaya...hamilelik, dogum vs fiziksel, hormonsal degisim, zayif dusmesi, 18 aydir uyku sisteminin bozulmasi,esinin ilgisizligi, sevgisizligi, yanlizligi,
bebeginin huysuzlugu, onun evhami, korkusu, zayif dusmesi ,stressi hepsi bir olmus onun ustune gelmis ve Onu esarettine almis,vesvese ve evham da sanki seytana KAPI aralamis kendi korku ve evhamlarina, imansizligina, acizligine yenik dusmustu...
O halen yok, yok bana bir sey yaptilar biliyorum diyordu..
O kendini inandirmis, hersey kafasinda canlandiriyordu..
kendi ,kendine icinde bir canavar yaratmisti..

inandigi icin hayal Aleminde Onu kendisi var etmisti..
O geceleri karabasan gibi gogsunu daraltan seylerde kendi stressi, gerginligi, ruhsal bozuklugu, yanlizligi, kendini caresiz ,kimsesiz minacik , degersiz hissetmesinden kaynaklaniyordu...ayrica uyku duzeni, yemesi, icmesi hersey bozulmus artik vucudu bunu kaldiramiyordu..
kacmak, kurtulmak biraz sakin bir doga, huzurlu bir yer yARDIM icin sanki beden dilli avaz, avaz cigliklar ile SUSUYORDU...

Yardim soruyordu acaba annem e ana vatana bosnaya tel acsam bana bir muska yaptirsa diyordu..
Ahh Kardesim dedim..Muska senin kafanda ve yuregindeki kargasaligi cozecegini mi saniyorsun.. ? muska yaptirmak ne kadar kolay 300 dolar verirsin ve muskan hazir ama Sen HAZIR degilsin..niye yardimi muskadan bekliyecegine Alemlerin Rabbine donup ondan Yardim dilemiyorsun..hem bedava hem caresi sabit ve sadece dermanin O cc. da..

ALLAH tan başka hiç bir şey den korkma.düşünsene yaratılanların hepsini ALLAH yarattı her şey onun. O ne dilerse o oluyor.
ne oluyorsa ALLAH tan olur .ağaçtaki yaprak bile ALLAH tan izinsiz düşmüyo. ALLAH bişeyin olmasına izin vermezse kainat toplansa o şeyi oldurabilir mi?

Peygamber SAV. Efendimiz buyuruyor ki: (Men hàfellàh) "Kim Allah'tan korkarsa (ehàfellàhu minhu külle şey'in) Allah her şeyi ondan korkutur
yâni herkes ondan çekinir ona hürmet eder saygı duyar onun heybeti başkalarının kalbine aklına çöker."

"Kim Allah'tan korkarsa Allah herşeyi ondan korkuturkim Allah'tan korkmazsa Allah onu herşeyden korkutur.."

unutma ki büyü ALLAH dilerse büyü olur.
ALLAH senin yanındaysa sorun yok ALLAH ın izniyle.
bir de şeytan sana vesvese verebilir istemediğin şeyleri düşünmeye konuşmaya zorlar.

sana şunu söyliyeyim bu vesvese bana da oluyordu hiç takma kafana nasıl olsa ALLAH seni biliyo takmazsan ALLAH ın izniyle gider ama kafayı takarsan
ALLAH korusun daha da artabilir.
dua,tevekkül, sabır, namaz ve ALLAH a güvenle İNŞAALLAH bu gunleride atlatacaksiniz ..

ilk once bu ilaclari kes..korkularin ile Allah-in guc ve Yardimi ile yuzles...Allah izin vermezsen Seni hic kimse yok edemez..
kafandaki evham ve vesveseyi cikar at..kendine haftada 2, 3 gun is bul cik bu evden..perdeleri ac..iceri gunes girsin,umut , hayat girsin.. haftada bir stress atmak icin benim ile spor salonuna gel..birak dunyanin isi, telasi bitmez, sen kendine bak..

Muska takacagina her an dilinde zikir, Allah ve her gun felak, nas, ayetel kursi oku, manen guclenmeye bak...
Manen guclendiginde maddi ve kafanda canlandirdigin hayal, korku Alemide yavas, yavas kendinden kaybolup gidecektir..
Sıkıntılı anlarımızda tövbe istiğfar etmeli,salevat getirilmeli ve inşirah. duha sureleri çokça Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîm okumani tavsiye ederim.. Böyle yaparsak biizniAllah Teala SIKINTILARIMIZ da gecer ins.

"Bir toplum kendilerini değiştirmedikçe Allah onları değiştirmez."
13/Ra'd 11

Yani butun bunlari yazdim, soyledim ya tek bir cumle icinde sunu soylemek istedim...

Kendini değiştir Kendini..Kendini değiştir ki hayattin değişsin...
iste Size soylemek istedigim de bu idi kardesim...

Kendini değiştir Kendini..Kendini değiştir ki hayattin değişsin
...

Niaqara

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
şimdi siz bunu yazınca aklıma gelmiyor deil dünyada 7 milyar insan varken bana geliyorsa böle bir şey bu bir adeletsizlik die düşünme çünkü tam bir adalet delisi biriyim ve nas felak suresini ayetel kürsiyi okurum ve imansız da değilim peki niye ben diye düşünmekten kendimi alamıyorum taki tüm isteklerimi rahman rahim olan Allah a açmışken ve sürekli kabul edilmesi beklemek ve bunlarda sizin cevaplarınız olunca şaşırdım neyse yardımlarınız için teşekkürle ve cevap yazarsanız sevinirim Allah kenzul arş duasının faziletini nasip etsin iyi kandiller

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Siz Hangi adaletten bahsediyorsunuz ? bu Sizin, benim insan akli ile kendimizce dusundugumuz Adaletten mi ilahi Adaletten mi?
Allah'ın adaletine inanmıyorum" demek iman zayıflığından ileri gelir..
imanı sağlam olan kişi böyle düşünmez.niyesine gelince; o kişi bu dünyanın sadece bir imtihan dünyası olduğunu, herkesin ayrı ayrı şeylerle imtihan edildiğini bilir.
zengin insan malı ile , belki de asi çocuğuyla, öğretmen sabrıyla, engelli çocuk sahibi olan anne çocuğuyla..Sizin gibi olan bir insan da psikoljik sarsinti ile imtihan edilebilir..
Allah'ın adaletine inanmıyorum"diyenler belki de bu düşünceleriyle imtihan ediliyordur bilemeyiz.
Allah'ın adaleti er geç tecelli eder. geç tecelli etmesi onun adaletsizliğinden değil, imtihan süresinden kaynaklanır.

Allah'ın adaletine inanmamak direk olarak Ona inanmamak demektir, zira Allah'a inanmak, zati ve subuti sıfatlarıyla kabul etmiş olmak demektir.

Adaletin nasıl gerçekleşeceği sorusuna hepimiz çeşitli cevaplar verebiliriz. Ben ise, biz insanoğlunun bu soruya cevap veremeyecek kadar bilgisiz olduğumuzu iddia ediyorum. Adaletsizliğin ne olduğunu bilmek kolay olsa da, adaletin ne olduğunu bilmek hiç kolay değildir.
Zaten, her duruma uyan, genel geçer bir adalet ölçüsü belirlemek de imkânsızdır.

Bu yüzden olsa gerek, en adil insanlar olarak bilinen peygamberler bile, karşılaştıkları sorunları kendi iradeleriyle ve bilgileriyle değil, Allah’tan aldıkları emirlerle (vahiyle) çözmeye çalışmışlardır.

Örneğin, eşleri Sare ile Hacer geçinemeyince, Hz. İbrahim’in Hacer’i çölün ortasında tek başına bırakması insan aklının ve vicdanının almadığı, insanı hayrete düşüren bir karardır.
Bu kararı adalet ve merhamet konusunda insanlara örnek olan Hz. İbrahim’in tek başına vermesi mümkün müdür? Elbette hayır. O, bu kararı Allah’tan aldığı vahiyle vermiştir,
tıpkı oğlu İsmail’i Allah’a kurban etme kararında olduğu gibi. ..
hz Musa as. annesi yeni dogmus bebegini sandiga koyup suya atmasi gibi hangi adalet ve vicdan Sahibi bunu yapabilir?
Biz yapamazdik, yapmazdik cunku kendi aklimiza Allah tan cok guvenen ve teslim olan insanlariz.. ve sonucuunuda malesef yasiyarak goruyoruz...Vahset!!
Ama onlar Allah-in Adalettine teslim olmus Iman ehli insanlardi ...
peki Allah-in bu adalettine guvenerek ,teslim olarak bizlere neler kazandirdigini hic dusundunuz mu?

Nasreddin hocaya atfedilen şu fıkrayi cok severim..

Çocuklar, mahallede birbirlerine girmişler. Ele geçirdikleri bir kucak cevizi bir türlü bölüştüremiyorlarmış.
Kavganın kızıştığı bir sırada Hoca da oradan geçiyormuş. Çocuklar koşarak ona başvurmuşlar:
- “Hoca Efendi, ne olur, şunları bize güzelce bölüştürüver!”
Hoca geçmiş cevizlerin başına:
- “Çocuklar demiş, Allah taksimi mi istersiniz, yoksa kul taksimi mi?”
Çocukların hepsi birden:
- “Allah taksimi, Allah taksimi!” diye bağırmışlar.
Bunun üzerine Hoca bir avuç ceviz alıp bir çocuğa vermiş. Arkasından iki cevizi bir başkasına, birkaç avucu ötekine, beş altı taneyi berikine… Bazı çocuklara da hiç vermemiş.
Çocuklar Hoca’ya itiraza başlamışlar.
- “Bu nasıl taksim Hoca Efendi, haksızlık ettin!” demişler. Hoca da:
- “Çocuklar, siz benden Allah taksimi istemediniz mi?… Allah taksimi böyledir. O, dilediğine az, dilediğine çok verir, hiç vermediği de olur, herkes kısmetine boyun eğer!”

Size yine ayni seyleri YAZIYORUM...
13/Ra'd 11

Kendinizi değiştirin Kendinizi ..Kendini değiştir ki hayattin değişsin...
Kendini değiştir Kendini..Kendini değiştir ki hayattin değişsin...

Ey semalarin ve arzin sahibi Ey Celal ve ikram sahibi
Allahim ...Hasbünellahü ve ni´mel vekil.
Ve la havle ve la kuvvete illa billah
Ben sadece acizligim ile Sana Sigindim..Sana teslim oldum ..
Yarrabi bu gunahkar kulun bU kardesim icin Dua ediyorum.. Kalbini, aklini, yuregini, imanini, inancini, ittikadini Topla.. Bu Mubarek Gece hurmettine Onun Yar ve Yardimcisi ol amin...

Niaqara

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
iyi geceler yanlız siz yanlış anladınız ben kendi insanı adeltimi sorgulamıştımki siz bunu Allah ın yüce rabbimin adaleti ile kıyasladınız eğerki ben onun adletsizliğine anlatacak derce koşsaydım size kenzul ars duasının faziletine ulaşın demezdim yanlış anlaşılmalar oldu eğer hatam varsada özür dilerim iyi geceler

iyi geceler aslında yazmak istemezdim ama bir konuda hatnız üzerine yazmak istedim sonuçta beni ne kadar uyarsanızda yada dertlerime bir çare arasınızda bir kelime işi değiştirdi kelimeyi yazıyım yarabbi bu günahkar kulun kelimesi kullanmak resmen olarak sizi yanılıtr ve tüm yaptıklarınız çöpe gidebilir tabi takdir allahtan yanlız uyarmak istedim bu kelime su anlama gelirki kilisede papazın söylediği gibi ey tanrım bu günahkar kulunun günahlarını affet isa babamız affet vs ye çıkar gibi sadece o kelime bu anlamı taşır nitekim kimse kimsenin günahkar yada sevapkar olduğunu bilemez münker nekir yazar rabbimize elinde sonunda iletilir sadece rahman rahim Allah bilir ve bunu kasti olarak algılamayın bu kasti değil sadece öğrenme amaçlı nasıl ben sizden bir şey öğreniyorsam aynı ukala gibi de görmeyin iyi geceler teşekkürler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
est Kardesim...
bilmiyorum ne anladiniz ama ben burada sizi degil kendimi kasd etmis..günahkar oldugumu Alemlerin Rabbine Layik olmadigimi bildigim icin
Rabbime samimiyet ve ihlas ile hz ebubekirin duasini yazmistim...
Hz. Ebu-Bekir (R.A.) ise ellerini açarak “Ya Rabbi bir günahkar kulun, diğer bir günahkar kulundan dua istiyor, ikisinin duasını da kabul eyle” ...
diye dua etmistir...

la havle ve la kuvvete illa billah
Size yine ayni seyleri YAZIYORUM...

13/Ra'd 11

Hiristiyanlarin Günah çıkarma olayina guldugum kadar hic bir komedi yoktur..
Rahip af etse ne olur affetmese ne olur ..
Hristiyanlıkta papaz ve rahiplerin günah çıkarmak ve affetmek yetkisi vardır; Rahip kimdir ya hu?Sen, ben gibi bir beser insan...
İslâmiyet'te ise, günahlar yalnız Allah tarafından bağışlanır.
zaten Hersey insanin vicdaninda son bulmuyor mu? insan, kul Hakkina giriyor kuldan helalik isteyip telafi etmesi gerekir iken..
vicdaninda azap ile bogulurken..O gidiyor 1.000 dolar karsiliginda Rahipten bagislanma diliyor ben bunu burdaki Mantigi anlamis degilim...

"Allah katında din, şüphesiz İslâmiyet'tir..." (Âli İmrân: 3/19)

"Kim İslâm'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir ve o, âhirette de kaybedenlerden olacaktır" (Âli İmran: 3/85)[1]
Kardesim Seytanin eline dusmemek icin Allah a siginin...Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun...
buda benim bu geceki Duam olsun...

Üst Alt