• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kartopu görmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada mevsiminde kartopu oynamak, üzüntü ve kederin gitmesine, rızka, menfaat ve hastalıktan kurtulmaya işarettir.

Kartopunun mevsimsiz görülmesi, hastalığa, yolculuğun ertelenmesine ve zarar etmeye işarettir.

Rüyanızda kartopu oynadığınızı ve arkadaşlarınızla birlikte birbirlerinize kartopu attığınızı görmeniz, bir haber alarak çok sevineceğinize, rüyanızda mevsiminde kartopu görmeniz; sizin çok hayırlı bir evlilik yapacağınıza veya çocuğunuzu evlendireceğinize işaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kar topu fırlatmak

Selemün Aleyküm Hocam; Hocam rüyada kardeşimle bizim bahçedeydik yanımda kız kardeşim vardı. Yanımıza platonik olarak sevdiğim kız geliyordu ben yerde kar olmamasına rağmen yerden kartopu yapıp bir hedefe atıyordum. Hocam rüyamı yorumlamanızı rica ediyorum. Selametle...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam,rüyaniz hayr Olsun
Rüyada kartopu oynamak;
çocukluğunuza olan özleminizi, hatıralarınızı ifade eder.
rüya sahibinin ailesi, ile olan ilişkisi hakkında bilgi veririr..
Hep etrafını mutlu etmeye çalışmak yerine birazda kendine zaman ayırıp, geçmişin anılarını bırakıp geleceğe umutla bakmak gerektiğine yorumlanır.

"yerde kar olmamasına rağmen yerden kartopu yapıp bir hedefe atıyordum."
hayal aleminden ,olmıyan,yerden hülyalardan çıkıp gerçekler dünyasına gelmeniz gerekli yoksa
Bir şeyi uzağa veya gelişigüzel bir yöne fırlatmak boşa gidecek gayrete ve zamana delalet eder...

Rüyaların gerçekleşmesini istiyorsaniz,O Rüyalarından uyanmak gerekir...
Farkettik değil mi hayal kurmakla o kadar meşguluz ki gerçekleri aramak hiç geçmez içimizden.
Eğer hayat bitecekse ki bitiyor gördüğümüz gibi sadece hayal etmek ile hiç bir yere varamayız...

Hüsrana uğramak istemiyorsan,umudunu hayal tarlasına ekme...

Rabbim,Bilip bilmediğin şerlerden seni korusun bilip bilmediğin hayırları nasip etsin...amin.selametle..

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkürler Hocam yorumunuz için. Hocam ne yalan söyleyeyim rüyaya bakarak gerçekleri yazmışsınız. Evet ben hayal dünyasında dalıp gidiyorum. Ama beni hayal dünyasına iten de insanoğlunun hakkımı yemesi, bana verdikleri sözleri yerine getirememesi. Evet ben ben devamlı bir iş istiyorum onu sadece hayalimle yaşabildim hayalimde tasarlıyorum. Aynı şekilde hayırlı bir evlilik istiyorum. Evet dediğiniz gibi başkalarını kendimden daha fazla düşünüyorum sanki. Hocam dua ederken yakınlarıma dua ettiğim kadar kendime etmiyorum. Hayvanları küçük bebekler gibi öpüyorum. Bilmiyorum nerede hata yapıyorum. Hocam sizin siteyle tanıştığımdan beri kaza oruçlarım olsun kaza namazlarım olsun onları tamamlıyorum. Her şeye bakış açım değişti sabır ve şükür kavramını daha iyi anladım. Her namazından sonra dua etmeye başladım. Kısaca Allah aşkım kat kat artı ve artmaya da devam ediyor. Bilmiyorum belki işlerimin böyle ters gitmesi benim hayrıma veya benim sınavımdır bu belki bilmiyorum ama. Hayırlısını istemek dilimden düşmüyor artık.

Hocam sizin için de şunu söylemek gerekirse rüyaları muhteşem yorumluyorsunuz. Sanki içimi okumuşsunuz. Hocam ne olursunuz bu başkasını düşünme sevdası ve umutsuzluktan dolayı hayal dünyasına dalmalardan dolayı bana bir yol yordam gösterin. Evet çok iyi niyetliyim ama başkasını mutlu etmek için kendimden fedakarlıklar sergilemek zorunda kalıyorum. Çok iyi niyetli olduğum için dediğiniz gibi hayatı yaşamadan ilerliyoruz.

Saygılarımla...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam,tabi ki Sizin rüyanıza binaen ,bakarak Kalp Gözü ile okuyarak yorum yapmaktayım.. Sizden Size...

insanlar,gerçek hayatta yüzleşemediği gerçekleri benim yazmam için Rüyalarin yorumunu soruyorlar sanki...

Rüyalara Eğer ibret gözüyle bakarsak ders alırsak ,alabilirsek...
Her insan rüyalar vasıtası ile, can'ıyla bağlantı halinde. Eğer biraz tefekkür ederse bir bakıyor ki bir davranışı ile ilgili uyarılar, kendini düzelt, Sen Kendini değiştirmedikçe hep aynı şeyleri yaşarsın,kendini değiştirmelisin gibi bir ikaz....
her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayın..

Benim rüya yorumlarından her kes ancak kabınız/kapasiteniz /idrakiniz kadar alıyorsunuz...
benim yazdığım kadar değil!!
Hüsrana uğramak istemiyorsan,umudunu hayal tarlasına ekme...

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok çok teşekkür ederim değerli hocam. İnanın sizleri çok yoruyoruz. Ama ben de sizleri fazla yormayayım diye her zaman rüya göndermiyorum. Yani bilinçaltı rüyasının ne olduğunu sizin sayenizde öğrendik. Artık öyle rüyalar göndermiyorum ama böyle gerçekten bana tuhaf gelen rüyalar olduğu zaman sizlere gönderiyorum. Ve hakikaten de gerçekler rüyalarda saklı ama dediğiniz gibi uygulaması yine gerçek hayatta bizim ellerimizde. Hocam daha önce platonik aşk yaşadığımı belirtmiştim ve bu aşkın imkansız olduğunu da yazmıştım. Siz benim bunu unutup tekrar hayata sarılmamı istemiştiniz. Ama gönül bu insan hemen unutamıyor. Dua ediyorum hayırlı ise kavuşalım diye ama size yazdığım bu rüyada onu da gördüm ve sanki bu rüya artık ondan vazgeçip başkasına yönelmemi iletti bana. Ortadaki durum, sizin bana tavsiye ve yorumlarınız ve üstüne bu rüya gerçekler ortada :) daha ne diyeyim hocam.

Hocam şunu özellikle siz ve bu güzel siteniz hakkında tekrar söylemeden geçemeyeceğim. Ben sizin sayenizde hataları mı fark ettim. Rüya yorumlarınız da beni labirent gibi yönlendirdi doğru yöne. Daha ne söyleyeyim kendinizle ve sitenizle gurur duymanız gerektiğini söyleyebilirim.

Siz bizlere yardımcı olurken dualarımızı da alıyorsunuz. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Üst Alt