• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada keçi görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
islami rüyada keçi görmek islam, rüyada keçi yavrusu görmek, rüyada oğlak görmek, rüyada keçi kesmek, rüyada keçi sürüsü görmek, rüyada boynuzlu keçi görmek, rüyada keçi sütü görmek

Rüyada keçi görmek muradınıza ereceğinize işaret eder. Bir keçinin saldırısına uğradığınızı görmek, etraftaki insanlara dikkat edilmesi gerektiği anlamındadır.Keçi sütü içmek emeklerin karşılığını almaya yorumlanır.

Rüyada görülen dişi keçi kadına, çocuğa, gayrimenkule, tarım ve ziraatle ilgili işlere yorumlanır.

Rüyada keçi sağmak rızık teminine, güzel dostluklara işsrettir.

Erkek keçi (teke), tedbirli olmaya, şerefli ve muteber bir kişiye, Erkek oğlak evlada, onun eti mal ve paraya işarettir.

Rüyada yemek maksadı dışında erkek oğlak kesmek çocuğun vefat etmesine, Erkek oğlağı kulağından tutarak eve götürmek ve orada kesip etinden yemek kırk yıl yoksulluk çekmemeye,

Keçi tersi şerefli bir kimsenin malına, keçinin kılı mala, Dişi oğlak kız evladına, eti mal elde etmeye işaret eder.

Rüyada keçi görmek, cahil, inatçı ve ahmak bir kimseye de işarettir.

Bazı tabirciler, rüyada görülen keçinin dini bütün ve sağlam bir kimseye işaret ettiğini söylemişlerdir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allahın Selameti Rahmeti ve Bereketi Sizin üzerinize de olsun..
gecikmeden dolayi HAKKINIZI helal edin malum Cuma gunun muhabbetti, bereketti ve ibadet ile ziyaretleri derken..
Hayirdir insallah..
rüyada Keçi görmenin bir cok farkli yorumlari vardir;
kadına, çocuğa, emlak,ticaret;insanlar ile gecim,güzel ilişkiye,
cahil, inatçi ve ahmak bir kimselere de isarettir..
günlük yaşamınızda daha uyumlu davranmanız, sorunları uzlaşarak çözmeniz gerektiğini ,kacarak hic bir sorunu çözemiyeceginize isarettir..
insan Büyüdükçe SİYAH - BEYAZ olur hayat ..
hayat Siyah ve beyaz olur hep DUA ve SABIR ile renk katamazsan..
Hayirli aksamlar..

öMer_

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Keçi Görmek

Allahın Selameti Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun..ben rüyamda bir yere gidecekmişim annem de ağlıyormuş ve bana senin için bugune kadar bişey sakladım demiş.. ardından da bana keçi getiriyolar..keçi siyahlı beyazlı siyahı daha çoktu.yanlız keçinin tüyleri yere kadar sarkıyordu..şimdiden ALLAH razı olsun..

GİSECİ

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada keçi kesmek rüyada kurbanlık keçi görmek rüyada keçi görmek islami rüyada keçi sürüsü görmek rüyada keçi yavrusu görmek

Selamünaleyküm yorumlarsanız sevinirim. Ben 47 yaşındayım, kamuda memur olarak çalışıyorum. Rüyamda kurban etmek icin 1 tane keçi aldım keçiyi bağlayacak yer arıyorum, büyük bir şehirde 20 katlı bir binanın en üst katında oturuyormuşum gördüm. Bu rüyadan 2 gün sonra yine kurban kesilmiş, etler ayrılmış, 10-15 kişilik bir kalabalık var. Etler yenecekmiş hazırlıklar yapılırken görüyorum. Ayrıca bu aralar çok sıkıntılıyım içim daralıyor, kimseyle konuşmak istemiyorum, bunalım icindeyim. Ailemde de bir sıkıntı var sebebini bilemiyorum. Bu sıkıntı stresten kurtulamıyorum. Keçi görmek ile ilgili rüyamı yorumlarsanız sevinirim teşekürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam samimiyettimi mahzur görün lütfen..
rüyaniz bana bir anı mi hatırlattı...Bir gün İnatçıliğim tutmuş Sevdiklerim ile birbirimizi kırarken ve araya mesafe koyarken rah. Annem demişti ki:
Ahh benim İnatçı Keçim içindeki O hayvani Keçiyi bir kurban edebilseydin!! hepimiz bayram edebilirdik..:tamam:.
kissadan Hisse..

rüyaniz Hayr olsun;
Rüyada kurbanlık hayvan görmeniz adak, niyet, dilek ve dua anlamlarını simgeler. Bir dileğinin yada niyetinin dualarınla gerçekleşeceğini temsil eder...
yeter ki içinizdeki O hayvani Keçiyi Adabı ve Usulü ile bir kurban edebilseniz..
kurbanlık hayvan kestiğini görmek;Ortalığı yumşatmak, huzuru geriye getirebilmek için yapmanız gereken şeyler olduğunu simgeler.

"bir binanın en üst katında oturuyormuşum "
bir ressam herhangi bir objee ya da bir insan figürünü çizerken aynı hizada bulunur neden biliyormusunuz ? eğer tepeden binanın en üst katında değil de aynı hizadan bakarsanız
Hem aklini hem de kalbini ve yüzünü duygularini görürsünüz..

et rüyaları hiçte iyi sayılmaz. Özellikle çiğ et daima kötüye yorumlanır. Hastalık, dert, sıkıntı, üzüntü ,stress,gam ve keder olarak yorumlanır...
La havle vela kuvvete illa billâh-i cokca okuyun..

"bir sıkıntı var sebebini bilemiyorum bu sıkıntı stresten kurtulamıyorum "
Maddi, manevi, Ruhi olarak bir şeyi yanlış ya da eksik,hatalı yaptığımızda Ruhen huzursuz olmamiza Tip dillinde Stress, deprasyona girdiniz denir...
Birakin Aileniz nasıl davranırsa davransınlar Siz,doğru ve adil olani yaptiğinizda ancak huzurlu olabilirsiniz..insanı,Başkaları değil en cok kendi Vicdani daraltabilir...
?⤵

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Boynuzlu Keçi Görmek rüyada keçi görmek

Selamun Aleyküm günaydınlar. Rüyamda dolmuş bekliyordum, yarım saatte bir geçiyordu bir yere oturdum kahve gibi bir yere, tabure vardı oraya oturdum. Yanıma 2 tane karı koca zihin özürlü kısa boylu geldiler. tabiki oturdular, gülümsedim falan. Biraz konuşup tartıştılar daha sonra kalktılar, bende eve gitmek üzere yola koyuldum o sırada bir inşaata bağlı iple tutulan boynuzlu bir keçi ölmüş şekilde yukarıya çekiliyordu daha sonra kalktım. Rüyanın anlamı nedir? yardımlarınız için tşkrler selametle.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam günaydınlar. Rüyaniz Hayr olsun..
"2 tane karı koca zihin özürlü "
İletişim özürlü olmak icin iki tarafin da İnatçı olmasina yorumlanir...

Rüyada keçi görmek; günlük yaşamınızda daha uyumlu davranmanız, sorunları uzlaşarak çözmeniz gerektiğini ifade eder.
Rüyada ölmüş keçi görmek : bunun tam tersi yorumlanir..
günlük yaşamınızda daha uyumlu davranmadığınıza, sorunları uzlaşarak çözme yoluna gitmediğinize duygusuz ve İnatçı davranarak hem kendinize hem de sevdiklerinize zarar verdiğinize yorumlanir..Allahu alem Selametle..

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleykümselam günaydınlar. Rüyaniz Hayr olsun..
"2 tane karı koca zihin özürlü "
İletişim özürlü olmak icin iki tarafin da İnatçı olmasina yorumlanir...

Rüyada keçi görmek; günlük yaşamınızda daha uyumlu davranmanız, sorunları uzlaşarak çözmeniz gerektiğini ifade eder.
Rüyada ölmüş keçi görmek : bunun tam tersi yorumlanir..
günlük yaşamınızda daha uyumlu davranmadığınıza, sorunları uzlaşarak çözme yoluna gitmediğinize duygusuz ve İnatçı davranarak hem kendinize hem de sevdiklerinize zarar verdiğinize yorumlanir..Allahu alem Selametle..

Sağol ama ben bu boş hayata bağlanmak istemiyorum, hergün ahireti düşünmek ne güzel. peygamber efendimiz sürekli üzülürmüş, üzüntü ahirete yaklaştırırmış dünyadan uzaklaştırır. sevinç nefstenmiş yarın bile yaşayıp yaşamayacağımı blmiyorken neden sevineyim ? neden dünya malına bağlanayım Rabbim bizleri affetsin inş.

Ali27

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Keçi Görmek

Selamun aleykum.Hayırlı günler dilerim. Rüyamda Keçi gördüm, rüyada gördüğüm keçi bir direğe bağlıydı sadece bu. çok karmaşık bir rüya değildi .Bir şey daha soracaktım her gün rüya görüyorum bir aydır aralıksız nerdeyse ve rüyalarımı hatırlıyorum onlarıda sizinle paylaşmak istiyorum izniniz varsa. Bu Rüyamıda yorumlarsanız sevinırim.Rabbim kolaylık versin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Hayırlı günler Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada keçi görmek;
günlük yaşamınızda daha uyumlu davranmanız, sorunları uzlaşarak çözmeniz gerektiğini ifade eder.

rüyaniz bana bir anı mi hatırlattı...Bir gün İnatçıliğim tutmuş Sevdiklerim ile birbirimizi kırarken rah.annem demişti ki:
Ahh benim İnatçı Keçim içindeki O hayvani Keçiyi bir kurban edebilseydin!! ya da bir direğe bağlayabilseydin hepimiz bayram edebilirdik.
kissadan Hisse..

Allahım! Değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için bana cesaret, Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmem için sabır,
Her ikisini birbirinden ayırt etmek için akıl,fikir ver..ve şu İnatçılığiımdan kurtulayim..amin

osman1518

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Esselamunaleykum sevgili gönül sızım ablam; Ben de bundan 2-3 gün önce rüyamda keçi gördüm; Rüyamda kahverengi ve uzun tüylü bir keçi otlanıyor, benim tam bel hizamdan. Ben veya bir başkası, tam emin değilim, keçiye bir kırmalı tüfekle ateş ediyorlar. Ondan sonra siyah ve büyük bir polis tabancası görüyorum, enişteme aitmiş (o da normalde polis ve teyzemin de oğludur). Ondan sonra ise bir dondurucunun içinde soğuk çay kutusu görüyorum, öylece uyandım...

Sevgili ablam, ben bu rüyayı sabaha karşı saat 05:00 lerde, 6 ya yakın gibi gördüm,yorumlarsan gerçekten çok sevineceğim, saygılar.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Hayırlı günler Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada keçi görmek;
Rüyada görülen dişi keçi kadına, çocuğa, gayrimenkule, tarım ve ziraatle ilgili işlere yorumlanır.
Bazende ,günlük yaşamınızda daha uyumlu davranmanız, sorunları uzlaşarak çözmeniz gerektiğini ifade eder.

"büyük bir polis tabancası "
Rüyada silah ,tabanca görmek güç, kuvvet, düşmanları yenmek, rakipleriyle başa çıkmak, zorlukların üstesinden gelmek anlamına gelir...
Hayatta Bir Yerden Başlamak Gerekli artık...selametle..

Üst Alt