• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kefen içinde ölü görmek

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
S.a ablacığım,

Bu gece rüyamda o kadar kötü şeyler gördüm ki çok korktum ve sizinle paylaşmak istedim muhakkak, annemın kuzeni vardı gecen yaz vefat etmişti (çok sevdiğim birisiydi) onu gördüm rüyamda o ben annem kapkaranlık bir odadaydık ama ölen kadın kefen içinde yatıyordu ve yüz kısmı açıktı ve kanlıydı çok kötü bir rüyaydı agla..:, aklıma çok takıldı sizinle paylaşmak istedim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim bu Ruya Hayirdir insallah Size bir uyari mahiyettinde Allahu alem...
Kefen görmek tövbe etmeye, ayıp yerlerini örtmeye, işlerini gizli tutmaya..
Sizede bir uyari...
NEFSE EN ZOR GELEN ŞEY!..
Ahmed Rıfâî hazretleri derki;
“Nefse Allahü teâlânın kazâ ve kaderine rızâ göstermek kadar zor gelen bir şey yoktur.
Çünkü kadere râzı olmak Allahü teâlânın hükmüne boyun eğmek nefsin isteklerine zıttır.
Nefs bunları istemez. Saâdete kavuşmak nefsin rızâsını terk edip Allahü teâlânın rızâsına koşmakla mümkündür. Saâdete kavuşanlara müjdeler olsun.”
Ebü’l-Hasan-ı Şâzilî hazretleri de;
“İki iyilik vardır ki onlar bulunduğu sürece çok da olsa kötülüklerin zarârı dokunmaz.

Biri cenâb-ı Hakk’ın kazâ ve kaderine râzı olmak diğeri Allahü teâlânın kullarına iyi muâmele etmek” buyurmuştur.
Netice olarak ne olursa olsun hayırlısını istemek lâzımdır. Vâki olanda hayır vardır diye inanmalıdır.
Dinimizde bir şeyin muhakkak olmasını istemek uygun değildir. Muhakkak olsun demek ilâhlık iddiasında bulunmak gibi çok tehlikeli ve çok kötüdür.
Bu sebeple hep hayırlısını istemeli hayırlı olanı talep etmelidir...
Kardesim kadere RIZA gosterin ve refaha erin seklinde de yorumlanir..
Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.
Hayirli gunler...

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkür ederim Allah razı olsun.... Yani ben kısacası hayırlı güzel bir rüya görmüşüm anladığım kadarıyla öyle mi ? :) yani dediğiniz gibi ben kaderime rıza gösterirsem sabredersem bu günler kötü şeyler geride kalıcak... İnşallah ablacığım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aynen oyle inşallah kardesim...

Üst Alt