• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kelime-i tevhidi söylemek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kelime-i tevhidi söylediğini gören kimse, borçlu ise borcunu öder, sıkıntılı bir hali varsa sıkıntısından kurtulur.

Geçim sıkıntısı çekiyorsa bu sıkıntıdan kurtulacağına alamet sayılır.

Tevhid Kelimesini açıkça söylediğini gören insan dinde salah üzeredir.

Hadis-i Şerifte beyan olunduğu ve büyük alimlerin açıklamalarına göre rüya üç nevidir.

1 - Rahmani Rüya: Allah-ü Teala Hazretleri tarafından kullara müjde veya ikaz mahiyetindeki rüyalar.

2- Şeytani Rüya: Uyku halinde, şeytanın delaleti ile görülen İslama muhalif korkunç ve çirkin rüyalar.

3- Adgas ve ahlam: İnsanın fazla yemekten dolayı midesindeki dolgunluktan, bir hastalığın tesirinden veya zihnin aşırı meşguliyetinden dolayı ortaya çıkan rüyalar.

Tabir alimlerinden İbn-i Sirin demiştir ki: Sağ tarafı üzerine yatan bir adam Allah (CC)'ın emriyle rüya görür. Bu gerçek rüyadır. Tabiri er geç çıkar.

Sol tarafına yatan veya arka üstü uyuyan kimse, ruhlar vasıtasıyla rüya görür. Bunların ekserisi çıkar. Yüzü koyun yatan insanın gördüğü rüya, adgas ve ahlam olup kesinlikle ehemmiyetsizdir. Tabire değmez.

Yine tabir alimlerinin üzerinde ittifak ettikleri bir husus şudur: En kuvvetli rüyalar, ilkbahar ve yaz aylarında görülür. Sonbahar ve kış mevsiminde görülen rüyalar daha zayıftırlar. Sabaha karşı ve öğle uykusundaki rüyalar pek çabuk zuhur ederler. Gecenin ilk vakitlerinde görülen rüyalar ise, en geç çıkan rüyalardır. Bunların tabiri yirmi sene bile gecikebilir. Mesela Yusuf (AS)'ın rüyası, tam yirmi sene sonra gerçekleşmiştir.

Rüya bazen gören şahıs için bazen de evlatları ve torunlarında zuhur eder. Bir rüyanın delalet ettiği mana, uzun zaman sonra gerçekleşebilir. Fakat, Rahmani dolayısıyla sahih (halis) rüyadır.

Rahmani ve Şeytani Rüya

Rahmani ve şeytani ehemmiyetsiz rüyaları ayırabilmek için şu cihetlere dikkat edilmelidir.

Rahmani Rüyalar: Cenab-ı Hakk, büyük peygamberler, Arş, Kürsi, Cennet, Cehennem, Ashab-ı Kiram, büyük alimler, Beyt'ül Mukaddes, Beyt'ül Haram, Kur'an-ı Kerim, mukaddes kitaplar ve Hadis-i Şerif gibi dinen makbul olan şeyleri ihtiva eden rüya, Rahmani rüya olarak vasıflandırılır. Bunlar iki kısımdır:

Biri müjde kabilindendir. Diğeri ise Cenab-ı Hakk'ın kulunu ikaz etmek üzere gösterdiği rüyalardır. Rahmani rüya karmakarışık olmaz. Aşikardır. Uyandıktan sonra da tamamiyle hatırlanır. Bu gibi rüyalar için "nübüvvetin (peygamberliğin) kırkaltı cüz'ünden biridir. Hazret-i Allah'ın kullarına uykuda vahyidir" buyurulmuştur.

Şeytani Rüyalar: Müslümanları ibadete ve hayra teşvik etmeyen kötülüklerden alıkoymayan alelade rüyalardır. Bazıları zuhur eylediğinden tabir edilir. Ancak, daima hayra yorulmalıdır. Şeytani rüyalarda dikkat edilecek husus, karmakarışık olmamaları ve zihni çok meşgul eden şeylere temas etmemeleridir.

Adgas ve Ahlam: Karmakarışık, günlük meşguliyetlerle alakalı ve uyanıldığı zaman unutulan, zihinde hayal meyal kalan rüyalardır. Bunlar tabir edilmez. Mesela gündüz bir kedi ile çokça meşgul olan bir adamın rüyasında aslan görmesi, aç karnına uyuyan bir insanın rüyada çeşitli yemekler yemesi yahut susuz kalmış birinin uyku aleminde buzlu sular ve şerbetler içmesi vb." adgas ve ahlamdir.

fkartal

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Kelime-i Tevhid ve Su görmek

Selamün Aleyküm Muhterem Hocam,

Bir süredir yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmak için, bir yandan çalışmalar yaparken bir yandan da eşimle berber Allah'a dua edip "Selatı Tefriciye" okuyoruz. Dün akşam da bol bol çalışıp dua ettikten sonra yattık. Mübarek üç aylara girmişken de, bu fırsatı kaçırmadan, mümkün olduğunca ve gücüm yettiğince Allah'a ibadet etmeye çalışıyorum.

Rüyamda, yaklaşık insan boyutunda bir kayanın üzerine oyularak arap harfleri ile "La ilahe illallah" yazıldığını gördüm ve bunu sesli olarak okudum. Orada yan tarafta büyükçe bir baraj da vardı. Bu baraj ağzına kadar tertemiz su doluydu ve bu suyun bir kısmı barajın bir ucundan akıyor ve elektrik üretiliyordu.

Muhterem Hocam, bu rüyamı yorumlamanızı istirham ederim.

Teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Saygılarımla.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
tevhid.jpg

Aleyküm selam Muhterem kardesim..
ruyanizi okudum, Allah-in izni ile kalbimde yorumladim ama o kadar manidar ki yaziya dokmekten ,soylenecek o kadar cok sey var ki kelimeler aciz kaldi..
artik dilimden, kalbimden ne kadar dokebilirsem.. siz de ins. idrak, iman ve nasinizce hisselenirsiniz..

Hayirdir insallah..
Beşer zulmeder, kader adalet eder.
Olaya kader noktasından bakanda ne gam olur ne de keder. (men amene bil kaderi emine minel keder) yani kadere iman eden kederden emin olur ..

Allahu Teala şöyle buyuruyor: “Biz emaneti göklere, yer ve dağlara arz ettikte de, onlar onu yüklenmek istemediler. Bundan endişeye düştüler.
Ama onu insan yüklendi. Çünkü o, çok zalim ve çok cahildir.”
ahzab suresı 72. ayet

Zalimliği ve cehaleti, emaneti yüklenmesi sebebiyle değil bilakis bu emanetin kıymetini bilmemesi ve onun hakkında zulmetmesi sebebiyledir.
bu tip insanlara karsi SABIRLI, anlayisli olmaya gayret edin!!olaylari kisisel almayin..

"Bir süredir yaşadığımız sıkıntılardan kurtulmak için, bir yandan çalışmalar yaparken bir yandan da eşimle berber Allah'a dua edip "Selatı Tefriciye" okuyoruz."
ne guzel Siz elinizden geleni yapiyorsunuz bundan sonrasi Rabbimin takdir, Rizk ve Hikmettidir...

Rüyada kelime-i tevhidi söylediğini gören kimse, borçlu iseborcunu öder, sıkıntılı bir hali varsa sıkıntısından kurtulur.
Geçim sıkıntısı çekiyorsa bu sıkıntıdan kurtulacağına alamet sayılır.
Tevhid Kelimesini açıkça söylediğini gören insan dinde salah üzeredir.

Sıkıntı, dert, keder, zorluklar insanı Allah'a yaklaştırır.. Bizim her ya Rabbi, dememiz Allah'ın ...Ey Kulum diye icabet etmesine vesile olur..

hayatın devamı için gerekli olan unsurlara; ve onemlisi de bu gunlerde SABRA ihtiyaciniz olduguna isarettir...
Hayat karşısında müsbet tavır almanın şartı, olaylar karşısında, duygusallığa kapılmadan, akılcı yoldan, en güzel şekilde tepki göstermek ..gösterebilmek...
Sorunlardan kaçmak yerine,bir çözüm yolu bulmaya ve bunlarin gelip gecici bir imtihan oldugunu idrak etmenizden gecer...

Ey Hay ve Kayyum olan! Sadece Senden yardım isterim; Hayatımı düzelt, gözümü açıp kapayıncaya kadar bile beni nefsimle baş başa bırakma"

İnsan fıtratı boşluk kabul etmez...Ya onu iman hakikatleriyle dolduracaksın ya da başkaları gelir aksi şeylerle doldurur ve Allah(c.c) korusun sonu hüsran ve bunalımlardır...
Allah(c.c) cümlemizin yaratılıştan, islam fıtratıyla yaratılan fıtratımızı başka şeylerle doldurmasın.İman hakikatleriyle doldursun ve taşırsın inşallah..amin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gonca.jpg

MEVLANA NE DER BILIRMISIN '

'ALLAHIM BANA DERT VER'' ÇÜNKÜ DERTLI GÖNÜLLER ALLAHI ANMAKTA, ANLAMAKTA, SIGINMAKTA,YAVLAVARMAKTA, ASIK OLMAKTA DAHA ILERIDIR.
DERT TASA GAM ALLAHA DAHA ÇOK YAKLASTIRIR DAHA ÇOK YALVARIRSIN ONA BU SAYEDE DERECE DERCE ARTAR DEGERIN HAKKIN NAZARINDA...

GÜNÜN BIRINDE KÖYLÜ ESEGIYLE TARLASINDAN DÖNER ESEK HIZLA GIDERKEN ÇUKURU FARKEDEMEZ VE DERIN BIR ÇUKURA DÜSER.
KÖYLÜ NE YAPAR EDER KURTARAMAZ ESEGINI..
DÜSÜNÜR TASINIR BURADA AÇ SUSUZ GÜNLERCE EZIYET IÇINDE ÖLMESINDENSE ÜSTÜNÜ TOPRAKLA ÖRTMEYE KARAR VERIR.
BÖYLECE HAYVAN ACI ÇEKMEDEN ÖLECEKTIR.

BASLAR KUYUYA TOPRAK ATMAYA. ESEK ANLAYAMAZ ATILAN HER TOPRAKLA SILKLENIR BAKARKI SAHIBI TOPRAK ATTIKÇA ESEK BASAMAK GIBI ÜZERINE ÇIKAR,
EN SONUNDA ÖLMESI IÇIN ATILAN HER TOPRAK ZERRESI ONA YASAM OLUR HAYAT OLUR VE NIHAYET KUYUDAN KURTULUR....

1- ESEK SAHIBININ ARDINDAN GITSEYDI KUYUYA DÜSMEZDI, ESEK NEFSIYLE HAREKET ETTI DERDI BASINA KENDI AÇTI..
YANI BUDURUMDAKI INSANLAR SÖYLE DEMELI HAYIR ALLAHTAN , SER NEFSIMDENDIR

2- ESEGIN SAHIBI ASLINDA ESEGININ ÖLÜMÜNE ATTIGI HER TOPRALA ESEGE YASAM BAHSETTI...

BURDAKI DURUMSA SÖYLE IZAH EDILEBILIR,

HAYATTA HEP SEVDIKLERIMIZDEN ETRAFIMIZDAKI YAKINEN TANISIKLIK IÇINDE OLDUGUMZ KIMSELERLE SINANIRIZ, DERT GAM TASA HEP O
DÜNYALIK IÇIN GELIR AKILLI INSAN HER DERDI AMACA ULASMAK IÇIN BASAMAK YAPARDA DERDIN ONU BOGMASINA IZIN VERMEK YERINE
DERDI MERDIVEN YAPIP, HAKKA ERISIR...

3- VE ŞER GIBI GÖRÜNEN HER ISIN IÇINDE BIR HAYIR GIZLIDIR. YARADAN BURDADA HAYIR GIZLEMISTIR..TIPKI KUYUYA DÜSMESI SER GIBI GÖRÜNEN ESEGIN ,
TORAGI AYAGININ ALTINA ALMASINI ILHAM EDIP HAYRA ERISMESINI SAGLAMASI GIBI...
alintı

fkartal

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamı yorumladığınız için çok teşekkür ederim Muhterem Hocam. Allah razı olsun. Bizlere, sizlerin anlattıklarını idrak edip, anlamayı nasip etsin.

İyi günler dileklerimle...

lensidusenkiz

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada tevhid getirmek rüyada kelime-i tevhid söylemek rüyada la ilahe illallah demek rüyada tevhid görmek

Selamun aleykum kardeşlerim, bugün bir rüya gördüm ki gördüğüm rüya üzerimde çok büyük korkuya sebep oldu. Rüyamda eski evimizdeyken benim çocukken en yakın olduğum arkadaşın annesi geliyor ve ardından liseye başladığımdan beri hiç konuşmadığım çocukluk arkadaşımla bir diğer arkadaşım, yalnız şöyle ki ikiside bana bir nefretle dolmuslar ve bu sözleri beni çok üzmüştü. Fakat birden bire en yakın çocukluk arkadaşım değişti ses tonu, bakışları, ben de kaçtım annemi ve anneannemi orada bırakıp dışarı kaçtım ama sesi dışarıya hala geliyordu. Tam olarak etkisi yoktu uzerimde ama sonra La ilahe ilallah Muhammeden resulullah deyip duruyordum, bunu her diyisimde ağaçlar yapraklar öyle bir sallandı ki öyle bir rüzgar çıktı ki ama tevhid getirirken bile bana engel olmaya çalıştı. Her tevhidimde bir çivi elimi derinden çiziyordu ama her tevhid ettikten sonra daha çok korkmaya başladım, sesi daha da yükseldi sadece bismillah dediğimde kısa süreliğine duruyordu ama tekrar başlıyordu. Korkusu öyle içime işledi ki tekrar tevhid getirdim defalarca. Çocukluğumda en yakınım olan kişinin gözlerine baktığımda şeytani gördüm ve o korkuyla kalktım. Biliyorum rüyam biraz uzun ama kardeşlerim o kadar etkilendim ki bu rüyadan, inanın kalbimde bir boşluk olduğunu yani imamın böyle yarım olduğunu hissettim, çünkü ben ki Allahtan başkasından korktum ve kendimi onun karşısında çaresiz hissettim. Ve şimdide imanimda bir eksiklik olduğunu düşünüyorum bunu mutlaka duzeltecegim inşallah Allahın izniyle. Iyi günler kardeşlerim Allaha emanet olunuz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Muhterem kardesim Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada kelime-i tevhidi getirdiğini görmek, en hayırlı rüyalardan biridir ve dünya ve ahiret yaşamında hayra,Hidayette ermeye işaret ederken,
aynı zamanda inancında güçlenmeye, iman tazelemeye, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya işaret eder...
Sizin o bir An samimiyet ile getirdiğiniz La ilahe ilallah Muhammeden resulullah O An da Size imrendim!!

''NİYE BEN'' DİYEN HERKES İÇİN
Brenda, yamaç tırmanışı yapmak isteyen genç bir kadındı. Bir gün cesaretini toplayarak bir grup tırmanışına katıldı.
Tırmanacakları yere vardıklarında, neredeyse duvar gibi dik, büyük ve kayalık bir yamaç çıktı karşılarına.
Tüm korkularına rağmen, Brenda azimliydi. Emniyet kemerini taktı, ipi yakaladı ve kayanın dik yüzüne tırmanmaya başladı.

Bir süre tırmandıktan sonra, nefeslenebileceği bir oyuk buldu. Orada asılı dururken, gruptan yukarıda ipi tutan kişi dalgınlığa düşerek ipi gevşetiverdi.
Aniden boşalan ip, hızla Brenda'nın gözüne çarparak lensinin düşmesine neden oldu.

Lens çok küçüktü ve bulunması neredeyse imkansızdı. Lens, yamacın ortasında bir yerlerde kalmıştı ve Brenda artık bulanık görüyordu.
Ümitsizlik içinde Brenda, lensini bulması için Allah'a dua edebilirdi yalnızca... Ve içten içe düşünüp dua etmeye başladı.
"Allah'ım! Sen bu anda buradaki tüm dağları görürsün. Bu dağlar üzerindeki her bir taşı ve yaprağı bildiğin gibi, benim lensimin yerini de biliyorsun. Onu bulmama yardım et."
Patikalardan yürüyerek aşağı indiler. Aşağı indiklerinde, tırmanmak üzere oraya doğru gelen yeni bir grup gördüler. İçlerinden biri "Aranızda lens kaybeden var mı?" diye bağırdı.

Brenda'nın sonradan öğrendiğine göre, lensi bir karınca taşıyordu ve karınca yürüdükçe yavaşça kayanın üzerinde hareket edip parlayan lens kızların dikkatini çekmişti.
Eve döndüklerinde Brenda lensini nasıl bulduklarını babasına anlatacak ve bir karikatürcü olan babası da ağzıyla lens taşıyan bir karınca resmi çizerek karıncanın üzerindeki baloncuğa şunları yazacaktı:

"Allah'ım! Bu nesneyi neden taşıdığımı bilemiyorum. Bunu yiyemem ve neredeyse taşıyamayacağım kadar ağır.
Ama istediğin sadece bunu taşımamsa, senin için taşıyacağım..."
"BU YÜKÜ NİYE TAŞIYORUM" demeyin...

Ellerimi her açtığımda yine 'şükrediyorum', sahip olduklarıma ve uzak kaldıklarıma; Vardır her 'Şerrin' bir 'Hayrı' ve 'Sebebi'.
Yaşanması gerekenlerin yazılmıştır, 'Vakt-i zamanı'. Ben elimden geleni yapıyorum, geriye kalan 'Takdir-i İlahi'..
HAYIRLI CUMALAR

theflash

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Meraba, ben de rüyamda nur dagina tirmaniyorum en tepesine ciktigimda, orada büyüklü kücüklü kabirler var idi, onlar Peygamberimizin ailesinden akrabasindan sahabelerindenmisler. Sonra 2 defa kelime i tevhid getiriyorum tam uyanmak üzere iken sonuncusunu oyle getiriyorum. Acaba rüyami yorumlarmisiniz?

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Meraba, ben de rüyamda nur dagina tirmaniyorum en tepesine ciktigimda, orada büyüklü kücüklü kabirler var idi, onlar Peygamberimizin ailesinden akrabasindan sahabelerindenmisler. Sonra 2 defa kelime i tevhid getiriyorum tam uyanmak üzere iken sonuncusunu oyle getiriyorum. Acaba rüyami yorumlarmisiniz?
Merhaba. hayrolsun.Rüyada nur dağına tırmanmak hayırdır, emeğe işarettir.
kelimei tevhid getirmek sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. hayırdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt