• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada kendini ölmüş görmek

aliriza85

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
SelamunAleyküm hayırlı günler ben dün gece rüyamda hiç bir hastalık olmadan öldüğümü gördüm yanıma gelen bir kişiye sizde bende öldüm diyorum ama o benimle hiç konuşmadı bende oradan eve doğru yola koyulmuştum bizim köyün mezarlığında bir topluluk gördüm o zaman içimden işte beni gömüyorlar dedim sonra mezarımın başına gittim ve yüzü koyun mezarıma yattım bu sırada da bildiğim bütün duaları okuyorum ve bir ara kendi kendime anne bak oğlun genç yaşta öldü dedim ama annem yanımda değildi ben mezarın içine doğru gitmeye çalışıyorum bir yandan da gözüm evimizde oraya gidip bir şehadet suyu içip geleyim diyorum sonra tekrar dua etmeye başlıyorum duamın hatırladığım kadarı ile olan bölümünü söyleyeyim Allah'ım beni Peygamber Efendimizin yanındaki sahabeler gibi olmayı nasip et diyorum ama yinede yeterli olmuyor bu sefer üzülmeye başlıyorum ölürken Allah diyemedim diye sonra kan ter içinde uyandım.Şimdiden çok teşekkür ederim Allahın selameti üzerinize olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah..
Rüyada ölerek defnedildiğini görmek, uzak bir yolculuğa işarettir.
Ölmek, büyük bir günahtan pişmanlıktır. ..bazen de hidayet ve Allah a yonelme dir...
Bazı yorumcular, ölüm alametleri olmaksızın rüyada uyurken hastalanmaksızın öldüğünü gören kimsenin, ömrü uzun olur, dediler.
Resulullah efendimiz, "Ölmeden önce ölün buyuruyor "
Nefret etmeden önce sevmeyi, Vazgeçmeden önce çabalamayi, Ölmeden önce ölmeyi bilin...Allah cc .dan RAZI ve hoşnut olun...
ki Allah cc. da sizden RAZI olsun...

"şehadet suyu içip geleyim diyorum sonra tekrar dua etmeye başlıyorum duamın hatırladığım kadarı ile olan bölümünü söyleyeyim Allah'ım beni Peygamber Efendimizin yanındaki sahabeler gibi olmayı nasip et "
cumlemize iman ile HAKKA kavusmayi nasip etsin.. amin.. amin
...

aliriza85

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
çok teşekkür ederim sayın hocam Yüce Allah sizden razı olsun yar ve yardımcınız olsun AMİN

alis

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ölüm

Selamün aleyküm, benim adım ismail ben rüyamda birkaç kişiyle beraber kendimi ölmüş gördüm. Kimisini cennete kimisi cehenneme gönderiyorlardı. Ben durmadan dua okuyordum. Sonra sıra bana geldi ve bana dediler ortada kaldın senin görevin bitmemiş dediler ve bana arda isminde birine bakmamı söylediler. Bu görevi tamamladıktan sonra cennete gireceksin dediler, çocuğun yanına doğru gittim, yaklaştım bana doğru döndü sonra uyandım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam ismail..profilinde bayan resmi olunca biraz kafam karisti..
Hayirdir insallah..
kendini ölmüş görmek;ölmeden önce ölenlerden olma firsattina büyük bir günahtan pişmanlıga, ..bazen de hidayet ve Allah a yonelmeye ..delalettir...
ölmeden önce ölki yaşadıklarınin farkında olursaniz bu yaşadıklarınizdan da hesaba cekileceginizi idrak edebilmenize isarettir...
Ne kadar kendi yaptıklarımızı doğru bulsakta tekrar bir gözden gecirip muhasebesini yapalim ki vicdanen mutlu ve huzurlu olabilelim...

"ortada kaldın senin görevin bitmemiş dediler "
Allahu telala cc insani belli bir gaye,amac ve Hizmet icin yaratmıştır...
Yaratılışımızda ki gaye ve amacın başta imtihan olduğunu şu kısacık ömrümüzde Allah a karşı olan kulluk görevimizi yapıp
dünya imtihanını başarıyla geçmemiz ve bütün yaptığımızdan Allah ın huzurunda hesaba çekileceğimizi unutmamamız gerekir.

Allah cc de insanı boşuna yaratmamıştır. Ona bir takım görev ve sorumluluklar yüklemiştir.
Bu görev ve sorumluluğu bilip yerine getiren insanın da Allah katında meleklerden daha üstün olduğunu bildirmiştir.

Allah ın insana verdiği değeri bilip şu kısacık ömrümüzde dünyada sorumluluğumuzu bilip yerine getirelim. Dünyayı kendimize zehir etmeyelim...
Birbirimizi sevelim. Aramızdaki ufak tefek hataları affedelim. Ömrümüzü hesabını verebileceğimiz davranışlarla süsleyelim.
Allah a hesabını veremeyeceğimiz davranışlardan kaçalım.
Her türlü kötülüklerden uzak Allah ını seven resulünü seven yaradılışındaki hikmet ve gayeyi bilen kimseler olmak dileğiyle
ALLAHA EMANET OLUN

duaa..

Üst Alt