• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada köpek balığı görmek

naturell

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum gonul sizim, nasilsiniz?
Ben ruyamda, bir havuzda oluyormusum, guya kendi havuzummus. Ben ve ablam havuzun icinde iken birden kopek baligi goruyorum! Korku ve saskinla ablama "hemen disari cikalim, kopek baligi var havuzda" diyorum, hemen cikiyoruz havuzdan. Ben, yine korkuyla guya kendi evimin sandigim salonuna dogru hizli adamlarla yururken, bir bakiyorum ki yine kopek baligi benim arkamdan beni takip etmis... Bir kopek baligi nasil yurur? saskinligindayim... Ablam mi yoksa baska birisi mi bilemiyorum. Bu kopek baligi, seni cok sevdigi icin zarar vermiyor, seklinde bir cevap isitiyorum... Bu arada ruyamda gecen havuz da, ev de, bahce de oldukca modern mimarda goruyordum. Sade ama lukstu...
Ruyami yorumlarsaniz sevinirim...
Sevgiler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
158087_kopek-baligi.jpg

Aleykum selam Gönül Dostum...Hayirdir insallah..
Rüyada köpek balığı görmek; zor veya duygusal anlamda kötü dönem geçirmekte olduğunuzu;ayrica Nefis, öfke, düşmanlık duygularını belirtir ve şiddet anlamıni simgeler...

İnsan, iç dünyası ile anlaşılması zor, derin bir mana gibi iken; dış dünyası ile de keşfedilmesi zor, bir gece gibi kapkaranlıktır.
İnsan öyle bir şeydir ki, varlık içinde herşeyi unutup yokluğu yaşar. Lakin içine düşmüş olduğu bu ahvalin farkına varmaz, varmak da istemez.
İnsanoğlunun bu dünyadaki en büyük macerası, alıp verdiği her nefesin hakkını vererek yaşamaktır... Ki bu da, sevmek, Sabir ,şükür hali ile mümkün olur...

bana göre Yorumu;Rabbim her seyin en iyisini bilendir ama kalbime düşenler..:
Havuz Dünya ve Beden kafesiniz içinde korku ile boğulan Siz!! köpek balığı, ise nefsiniz...
ve siz nefsinizden Kaçmaya çalisiyorsunuz...

Nefis yalandan hasta olur, yalandan mahzun olur, yalandan aşık olur, yalandan sever, hiç bu nefsin dolapları bitmez.
Nefis kötü fikirlidir. Yolda bırakır insanı.
Herhangi bir yasağa, harama, mekruha meyletmen onun hileleridir. Onun hilelerinden Allah muhafaza eylesin. AMİN...
Nefsinizden kaçmayın, onu eğitin. Allahın kitabı ile eğitin, peygamberin sünneti ile eğitin...
yoksa O Sizi sevmiyor sadece basinizi yemek istiyor...

Anla ki; bedelini ödemedigin hiçbir seye sahip olamazsin!
Hakkini vermedigin her sey sana sadece yuk ve zahmettir
Anla ki; dünyayi bize bizler zindan ediyoruz.. ihmallerimiz, enaniyetimiz, samimiyetsizligimiz..
oysa Allah`a teslim olsaydik kendi kendimize refah ve huzurlu bir dunya kurardik..
Anla ki; Eyüp gibi sabir erbaini doldurmadan, Yusuf gibi kuyu diplerinde yillarca çile çekmeden,
Yakuplar gibi gözlerini hasrete kurban etmeden ,olmaz!
Allah`a HAKKI ile kul olup O`ndan Razi olmadikca O da Senden RAZI olmaz Ey Nefsim anlasana artik..
gel etme eyleme yazik etme kendine goruyorsun iste..Onun huzurunda huzur bulmaktan baska caren mi var anlasana artik..

Aklıselimine bir sor, bu bende ki ben miyim? Sonra şaşkın nefse deki bu ben miyim, sen miyim?
Âdemoğlu büyük bir hikmete bağlı olarak maddi ve manevi birçok donanımla yaratılmıştır. İşte bu büyük ikrama rağmen yaradılışını pekte umursamayan insan, kulluğunu bir köşeye atarak, kendi gafletinin içinde yüzmeye dalmıştır

içinde yaşadığım bu bedenin içini hareketleriyle, yaşantısıyla, arzularıyla dolduran ben miyim?
Yoksa bu bedenim küçük bir havuz oldu da bende içinde yüzen bir insan mıyım?
Nefsim ise bu küçük havuzda büyük bir köpek balığı oldu da bu beden havuzum ondan mı sorulur oldu?
Bu soruyu mutlaka kendimize sormalıyız.
Kissadan ins. hissenizi alirsiniz...
selametle...

Ayşegül11

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Köpekbalığı Görmek

Rüyada köpekbalıkları görmek rüyada köpekbalığı görmek
Selamün Aleykum.Rüyada annemle bir yere gitmeye hazırlandığımızı gördüm.Anneme dedim ki, tamam anne, bakkala gidip geliyorum.Fakat kendimi bir başka mahallede buldum.Nasıl olduğunu anlamıyorum.Bu mahallede benim eski-4.cü sınıfa kadar sınıf arkadaşım olmuş birini gördüm.7-ci sınıfta okuyoruz şu an.Fakat ayrı sıınıflarta.2-miz apartmanda merdivenlerden indik.Ben ona dedim ki, nasıl okuyosun, dersler iyi mi?O "eh işte, idare eder" dedi. Bende "büyüyünce ne olucaksın dedim". O da "viviparcı"ydı galiba ,öyle bir şey dedi. ben ise dedim" o ne demek?" O bana "beyaz köpek balıklarının öğrenen bilim" diye cevap verdi.Tam o an önümüzde büyük bir akvaryum belirdi.Bu akvaryumun aşağısında fazlasıyla köpekbalığı vardı-beyaz.Yalnızca kafalarını göre biliyordum.Herhalde aşağıda oldukları içindi.Fakat ölüydüler.Ne bir hareket ediyor, ne de kıpırdıyolardı.Garip olan ise akvaryumda suyun olmamasıydı.Sonra ise birine(hatırlamıyorum) şu olayı anlattım.Sonrasındada zaten uyandım.Hayıra yorulur inşallah.
duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada köpek balığı görmek;
öfke, düşmanlık duygularını belirtir ve şiddet anlamı taşır. Size karşı duygusal bir tehdit ikazı olabilir.

Rüyada ölü Köpekbalığı Görmek;
iki farkli yorumu vardir..
olmayacak hayaller peşinde koştuğunuzu veya gerçek yaşamınızda sahip olduğunuz mutluluğa bir gölge düşeceğini, gelecek bir sıkıntıyı işaret edebilir..
ya da Size,öfke besleyen düşmanin size zarar veremiyeceğine yorumlanir..
Kötülerin arkadaşlığı, iyi insanların o kişi hakkındaki hüsn-i zannını, suizanna çevirir...Dostunu ,Düşmanıni iyi belle...

"Dostuna muhabbette asın gitme; umulur ki, bir gün gelirde düşmanın olur. Düşmanına buğzetmek hususunda da aşın gitme; umulur ki bir gün dostun olur."
Hz. Muhammed (s.a.v.)

acilangul1

Üst Alt