• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada köprü görmek ne demektir?

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum Hocam
Rüya görmeyi çok seviyorum hayırlı güzel rüya görmek için ve rüyamda Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (S.a.v) i görebilmek için yatmadan önce mutlaka dua eder öyle yatarım. Sabah namazına kalktığımda unutmayım diye yazarım namazdan sonra çoğunu unutuyorum çünkü.sırıtık.:,

Hocam ben Ankara da yaşıyorum ve evliyim ikide kız çocuğum var mesleğim elektrik elektronik.
Rüyamda yakın bir arkadaşımla daha önce gitmediğim Ankara nın Mamak ilçesinde otobanın kenarında ismini hatırlamadığım bir adres arıyoruz. Bir ayakkabı tamircisi görüyorum, temiz yüzlü iki genç delikanlı var onlara soruyorum adresi. Çocuklar tarif ediyorlar adresi, şu babamızın yaptığı köprüden inin diyorlar, ordan inmeye başlıyoruz arkadaşımla beraber. Köprü meslek aletlerinden yapılmış çekiç ,tornavida gibi çoğunluğu ipten. Aşağıya doğru iniyoruz, inmesi çok zor olan bir köprü, askeri eğitim için yapılmış gibi. Ben ikişer üçer atlıyarak iniyorum aşağıya, arkadaşımı bırakmıyor. Köprü ipleriyle ayaklarını kollarını tutuyor. Herkesden mesleğine göre bir şey alıyormuş köprü ama benden bir şey almıyor. Ben arkadaşım memur olduğu halde mimarım de diyorum, nedense arkadaşımı bırakmıyor yalnız devam ediyorum yola.
Sonra bir abdesthane gördüm, insanlar abdest alıyorlar orada erkek kardeşimi ve eşini gördüm, abdest alıyorlardı ben çok gergindim ama onlar çok rahattı.
Sonra geniş basamaklı tahta bir merdivenden yukarı doğru çıktım. Orda insanlar gördüm, çoğunluğu yaşlı geniş bir kazan içinde kaynayan su vardı. Dizleri üzerine çöktürüp yüzlerini kaynayan suya bastırıyorlardı. Derileri etleri parçalanıyordu insanların, ama yarı baygın halde hiç tepki vermiyorlardı. Bana bir şey yapmadılar ama üzerimde okadar sıkıntı vardıki anlatamam. Hiç okadar üzülüp sıkıldığımı hatırlamıyorum.

Sonra Hz.Ömer böyle bir söz söyledimi bilmiyorum fakat rüyamda Hz. Ömeri sözü olarak söylüyorum. Keşke hiç doğmayıp toprak olsaydım diyorum. Sonra söylediğime pişman oluyorum. Ben Elhamdülillah ben Müslümanım ve cennete girmeyi umuyorum neden toprak olayım diye kendime kızıyorum.

Rüyamı buraya kadar hatırlıyorum yorumlarsanız çok senirim.
Teşekürederim.
ALLAH'A EMANET OLUN

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namazdua_zps40320555.jpg

Aleykum selam Hayirdir insallah...
"Bir ayakkabı tamircisi görüyorum" bu Bana Tikandi Babayi hatirlatti.. asagida kissasi vardir insallah Kissadan Hissenizi de alirsiniz...sırıtık.:,

Rüyada köprü görmek ;Her köprünün tabiri durumuna göredir.
Bazen şüpheye ve dünyaya işarettir.
Bazen köprü zevceye bazen de üzüntü keder ve sıkıntıları gidermeye işarettir.
bazen de Köprüyü Geçene Kadar Ayıya Dayı demek zorunlulugu.. bazende İki Dünya,iki meslek, iki secim , iki karar Arasında kalmayada isarettir..

Sabır:insanda bir denge unsurudur. Bu durum bütün işler için geçerlidir. Sıhhatli yaşamak istiyorsan, yine öfkelenme.
Hastalıkların birçoğu stresten ileri gelir, onu da öfke tetikler. En önemlisi, herkesin elde etmek istediği bir şey var:
O da nedir? Cennet. Cenneti istiyorsan, öfkelenme...Cehennemin hararretinden, narindan, atesinden emin olmak istiyorsan SABRI kusan!!!
Ne kadar haklı olursan ol, sabret, öfkelenme! Hani âyette geçiyor ya:
“O takvâ sâhipleri ki, bollukta da darlıkta da Allah için infâk ederler; öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da, (bu şekilde) güzel davrananları sever.” (Âl-i İmrân, 3/134)
Atalarımız da ne güzel söylemişler; “Öfkede akıl olmaz”, “Öfke ile kalkan zararla oturur.”

Kaynayan Su ile parcalananlar;"üzerimde okadar sıkıntı vardıki anlatamam"
maddî ve manevî sıkıntılar üstüne gelse de ibadetlerindenizden asla vaz gecmeyin!!Tek Talebin Allah RIZASI olsun!!
Elbet Birgün Devran Döner Tersine SABIR En Büyük SİLAHIN OLSUN.!seklinde rüyaniz yorumlanir..Mümine gelen her şey hayırlıdır...

Hayırlı işlerde acele ediniz ;İnsan nasıl yaşarsa öyle ölür. Dün geçti yarın ya var ya yok. Yarına çıkıp çıkmayacağımızı ise bilmiyoruz.
Bunun için her günü yarınsız bilmeliyiz. Yoksa; (Helekel musevvifûn yani yarın yaparım diyen helâk oldu) hadîs-i şerîfine dahil oluruz.
Şeytan hayırlı işleri (kuran ahlakına uygun fiilleri) her daim vesvese yoluyla engellemeye çalışır.
Şeytan; hayırlı işleri durdurmaya geciktirmeye ya da hiç olmazsa daha aşağısını niyetlenenden daha az sevap getirecek olanını yaptırmaya çalışır.
Hayirli gunler...

duaa..

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun hocam yorumunuz beni çok etkiledi,süperr
Müslümanın yakasını yokluk ve sıkıntılar bırakmıyor. Sıkıntılar insanı Rabbine daha çok yaklaştırıyor önemli olan varlıkta da Rabbimizi unutmamak. Yokluk fakirlik pazarda satılır bir şey olsaymış en çok alimler almak için talip olurmuş.
Rabbim istediğini yükseltir istediğini alçaltır istediğini zengin eder istediğini fakir.

Kıssadan da Hisse alınmıştır
Vermeyince Mabut neylesin Mahmut
Teşekkürederim
Allaha emanet olun hocam.
duaa..

Üst Alt