• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada kuranı kerim görmek

nazlı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm! Hayırlı günler. Ben cuma gecesi gördüğüm rüyamda oturma odasındayım ve yanımda bir bayan oturuyor. Elinde kadeh içki içiyor. Bana da iç diyor. önce kabul etmiyorum sonra ben de içiyorum. Ama çok pişman olup ben kuran okuyacaktım neden içtim bir de şarap affolmaz hem bu ağızla nasıl okurum diyorum ve iki gözümden yavaşça yaşlar akıyor. Bu arada o bayanın yanından ayrıldım diğer koltukta ölmüş olan anneannemi gördüm. Bunlar olurken sessizdi. Ancak sözlerim üzerine tövbe edip okuyabileceğimi söyledi. O arada bir ses daha duydum.haşa allah ın sesini. Diyordu ki günah işleyip bolca tövbe eden gözümde kıymetlidir pişmeden yanmazsın gibi(özür dilerim bu kısmı tam hatırlymyrm) o kadar kötü hissediyordum ki ama o sesi duyunca rahatladım ve allah ı o kadar hissettim ki çok etkilendim. Tövbe ettiğimi hatılayamyrm ama başımı örttüm, kuran ı okumaya başladım türkçe yani anlamını okuyordum ama sayfa arapça ve ben arapça bilmiyorum. Uzun oldu biraz ama çok etkilendiğim için böyle yzdm. Anlamını merak ediyorm. Ilginiz için allah razı olsun!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim..Hosgeldiniz
Hayirdir insallah..
Rüyasında içi yanarak tövbe eden insanın hayatındaki tüm sıkıntılar sona erecek..Hidayette erecek seklinde yorumlanir..
Rüyada tevbe etmek, Beden, Nefis hapsinden kurtulmaya, belalardan sonra mülke şeref ve berekete erişmeye delalet eder.

ayrica dunya ve ahirettini korumak ve felaha kavuşmak için tövbe etmek ve Allah'a dönmek gerekir...yoksa sonunuz iyi olmiyacak kardesim..

"Bir elde şarap bir elde kuran, Bir helaldir işimiz bir haram,
Şu yarım yamalak dünyada , Ne tam kafiriz ne tam müslüman... "
Tövbeye GEL Tövbeye..

نَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّا بينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرينَ
Bakara 222…Allah tevbe edenleri sever ve temizlenenleri sever

Her ademoğlu çok hata işler. Hata işleyenlerin de en hayırlısı tevbe edenler (nâdim olarak hatasından dönenler) dir.” (Tirmizî)

Tevbe edenin bütün günahları bağışlanır. Göğe yükselecek kadar olsa dahi... “Günahlarınız semaya ulaşacak kadar bile olsa, arkadan tevbe etmişseniz,
günahınız mutlaka affedilir.” (Kütüb-i Sitte)
“Günahlarından tevbe eden kimse hiç günah işlememiş gibidir.” (Tirmizî)

Rüyada Kuran Okumak...
Malumdur ki, Kur’ân-ı Kerim Rabbimizin mübarek kelâmıdır, ondan hem hayatta
olanlar, hem de ölüler için şifa ve rahmet vardır.
Bu sebeple rüyada Kur’ân veya ondan bir şey okuduğunu görmek, izzet ve yüceliğe, şeref ve şana delâlet eder.
O kişi günahkârsa Allahu Teâlâ onun günahlarını af ve tevbesini kabul buyurur.
Hayirli Geceler Kardesim..

nazlı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkürler!

Yorumunuz için teşekkür ederim. Öyle doğru ki sanki şu aralar yaşadığım sıkıntıları bilmiş ve yazmışsınız.İlginizden dolayı Allah Razı Olsun.

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kur an ı Kerim görmek

Hayırlı sabahlar, Gönül sızım kardeşim. Rüyamda Kendi okudugum,Kur an ı Kerim i gördüm.Kuranı açıyorum, beyez kagıdın arasında deste ile kagıt para, Elime alıyorum bakıyorum.Oglumda bu gün rüyasında,tanımadıgı bir kız arkadaşı, Jet uçagına [ jet uçagını, kız arkadaşı kullanıyormuş] bindiriyor, gezdiriyor. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. ALLAH razı olsun duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı sabahlar Gönül Dostum Hayirdir insallah..
Rüyada Kur'an-ı Kerim görmek; ilim ve hikmetle tabir olunur. Kur'an-ı Kerim'e baktığını yahut okuduğunu gören ilmiyle, hikmetiyle ve adaletiyle bilinir..

"Kuranı açıyorum beyez kagıdın arasında deste ile kagıt para Elime alıyorum bakıyorum"

Sual: Ücretle Kur'an okumak, hazır hatim satmak caiz midir?
CEVAP;Kur’an-ı kerim geçim vasıtası yapılmaz. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kur'an okuyun, fakat geçim vasıtası yapmayın.) [İ.Ahmed]
(Bir zaman gelir, Kur'an, Allah rızası için değil, dünyalık için okunur.) [Ebu Davud]

Rüyada jet uçagını kullanirken görmek ;aceleci bir karaktere işaret eder. aceleci yapınız bazı durumlarda size avantaj sağlarken bazen sorun olabilir...

Evlatlarımıza çok,çok dua edelim..
Yavrularımızn emeklerini Allah cc.ziyadesiyle artırsın, bildiklerinden emin kılsın, gönül hoşluğu, kendilerine özgüven versin. Allah muvaffak etsin... evladlarimizin yoluna hayırlı
insanlar,ALLAH korkusu olan iman dolu insanlar çıkarsın karşılarına (amin)
Acı suda tatlı suda berraktır. Sakın görünüşe aldanma... Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan hak ehli olandır..

'Sana ağır gelen o bir SECDE var ya, Seni binlerce secdeden alıp kurtarır..bunun bilincini idrak eden evladlari nasip etsin bize...
selametle...

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm,Gönül sızım kardeşim,rüyamı yorumlamışınız Allah razı olsun.ben Kur an ı ögreneli bir kaç sene oldu.para ile ne okudum, ne hatim yaptım.yaptıgım hatimleri aileme,ölmüş akrabalarıma hediye ettim.sadece hediye ettim.para ile olmayacagını biliyorum.bunu sizinle paylaşmak istedim.ALLAH sizden razı olsun.hayırlı akşamlar.duaa..

Üst Alt