• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada mandalina görmek

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Sayın Hocam; Rüyada mandalina görmek nasıl yorumlanır?

Sizden gördüğüm rüyamı yorumlamanızı rica ediyorum
Rüyamda iş yerinden kişilik, karakter, insanlık bakımından pek sevmediğim bir arkadaşımı gördüm.
Bu arada işyerinde bütün günüm bu arkadaşla geçiyor.
Araba ile bir marketin önüne geldik arabayı arkadaşım kullanıyordu burada vakit geçirelim gibi bir şey söylediğini hatırlıyorum sonra arabadan indik.
Akşam vaktiydi market kapanmak üzereyken arkadaşım kasaya gitti .
Benim önümü kapıda çalışan samimi olduğum arkadaşlar kesti. Şakayla karışık kapalıyız dediler. Bende almıyorum bir şey dedim. Konuştuk biraz bana kilosu 30tl olan mandalinayı övdü evde o kadar bekledi kabuğu çatlamadı diye. Bende o kadar para verirsen çatlamaz tabi dedim Sonra başka bir markete gittim orda da satıcı normal fiyatının dört katı pahalı olan mandalinayı övdü bana. Hayır olsun mandalina ile manavlarla uyandım bu sabah. Saygılar, Allaha emanet olun hocam

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam kardesim Sizin durumunuzda olan bir arkadasim vardi; iş yerinden kişilik karakter insanlık bakımından pek sevmediği
bu arkadaşı ile iş yerinde bütün günü geçirmek ;işkence görüyorum diye anlatiyordu...
Ben de dedim ki ya Hu Sen kendi işine baksana !!Seni negatif yonde etkiliyen bu insandan sana ne ..
O dediki: "Öyle deme üstadım ona bakinca Yaşam şevkim kırıliyor.."cddvb..
Allah tan eve gidince çok neşeli,güler yüzlü ,pozitif bir eşi var!! dayi;.:
insanlarin ,içinde bulunduğu ortam ve kişiler insani ruhsal ve potansiyel olarak etkilemekte..

Rüyada mandalin görmek ;hoşsohbet insanlara iyilik yapmayı ve hayır işlemeyi seven bir kimseye...
Hiçbir Şey Ailenizden Daha Değerli Değildir!! Sakin ve sabırlı davranmalısiniz cunku Aileniz buna Değer seklinde yorumlanir..

Nasreddin Hoca nasîhat mevzuuna çok ehemmiyet verirdi ayni bu muhacir kardesiniz gibi.
Hatta bir gün dostları kendisine:

- Hacam, dünyada en değerli şey nedir? diye sorarlar. O da:
- Nasîhattir. Herkese nasip olmaz, cevabını verir. Dostları bir müddet düşündükten sonra:

- Peki en değersiz şey nedir? derler. Hoca bu sefer de:
- Yine nasîhattir, cevabını verir. Dostları şaşırırlar:

- Peki ama Hocam? Bir şey aynı zamanda hem değerli hem değersiz olur mu? dediklerinde Hoca:

-Evet, olur. Çünkü nasîhat, tutulursa en değerli; fakat tutulmazsa en değersiz şeydir, cevabını verir.

insanın unutkan bir varlık olduğunu, dolayısıyla yine belli zamanlarda nasîhate ihtiyacı olduğunu çeşitli esprilerinde dile getirmistir..

Bir gün Hoca'ya şöyle bir soru sorarlar:

- Adam olmanın yolu nedir? O da:
- Bilenler söylerken, onları can kullağiyle dinlemek ve kendi söylediklerini de kulağı ile işitmektir... Cevabını verir.

kzgnn..

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah Razı Olsun Hocam;
İNŞAALLAH Bu fakir nasihatten nasibini alır hocam.

Bazen iş yerinde çok bunalıyorum içime atıyorum
Bir kaç kere sıkıntımı paylaştım eşimle yakın arkadaşımla.
Onlarda olanları duyunca hakaret ettiler iş yerindeki sorunlu arkadaşa.
İş gıybete, dedikoduya, hakarete varınca rahatsız oldum, anlattığıma da pişman oldum.

En iyisi görmezden gelmek ama baktığım her yerde bir vukuat görüyorum :)

ALLAH'A Emanet olun Hocam

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
062.jpg

"Yakub 'Ben derdimi ve üzüntümü Allah'a şikâyet ediyorum,' dedi. 'Ve, Allah'ın lütfuyla, sizin bilmediğinizi biliyorum."
YÛSUF - 86

yetimim de adini YÛSUF suresinden alir..
Yakub Aleyhisselam Yusuf Aleyhisselam'dan dolayı üzüntülere düşmüştü.Zayıflamış, yaşlanmıştı.
Kaşları gözlerinin yanaklarının yumrusu üzerine düşer, onları bezle kaldırırdı.
Bir gün ona bir komşusu:
''Ey Yakub! Sende gördüğüm şu başına gelen hal nedir?
İhtiyar olmadan, ihtiyarladın! Tükendin, gittin!
Sen bu gidişle babanın, kardeşinin eriştiği yaşa bile erişemeyeceksin!'' dedi. Yakub Aleyhisselam:
''Zamanın uzunluğu ve üzüntülerin çokluğu'' dedi.

Yüce Allah:
''Ey Yakub! Sen, beni, yarattığıma mı şikayet ediyorsun?'' diye vahiy edince, Yakub Aleyhisselam:
''Ya Rab! Ben, bir hata işledim! Onu bana bağışla'' Dedi.
Yüce Allah:
''Bağışladım!'' buyurdu.

Bundan sonra Yakub Aleyhisselam, derdini soranlara:
''Ben taşan kederimi ve üzüntümü yalnız Allah'a şikayet ve arz ederim''derdi.

Rabbimiz Nebilerini işte böyle terbiye ediyordu.
Her halimize, her tavrımıza dikkat! Kimden, kime şikayet ediyoruz.
Şikayet sadece Rab'be olmalıdır.
Şikayet ve hoşnutsuz bir hayat nankörlüğün fısıltısıdır aslında.

Şikayetler musibetleri çoğaltmaktan ve Rab'bi unutturmaktan başka birşeye yaramaz...
Beterin Beteri Var..halinden RAZI olmiyan daha ağırı ile imtihan edilir!! İmtihanı kazanmak ise sabırla, şükürle, rıza ile mümkün olur.
Hz. Yakub'unki bir anlıktı, ama ya bizimkiler.

Hayat kaynagi suyu, bulmak için çok kuyular aramaktansa,önünüze çıkarılan kuyunun dibine inecek kazıları yapmak için sabırla mücadele etmeyi deneyin...
size ne kadar kör kuru bir kuyu gibi görünsede çıkaranın hikmetini düşünüp devam edin...
bizlerde böyle öze ermek için sabırla sebat edenlerden oluruz Rabbimin Hidayeti,hikmeti ve rahmeti ile...

"En iyisi görmezden gelmek ama baktığım her yerde bir vukuat görüyorum "
Sizde Bakış Acınızı, ya da yönünü değiştirin...baktin olmadi Beşinci Boyuttan olaya daha büyük pencereden bakın.

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Eşiniz için üzüldüm Hocam Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun.
MAAŞALLAH Evladınızı da Allah size bağışlasın.

Siz söyleyecek hiç bir şey bırakmadınız.
Ayetlerle anlattınız anlattınız herşeyi.
Bende Rabbimin Emrine İşittim ve İtaat ettim.

Allah Razı Olsun Hocam
Sıkıntım dağıldı
Daha doğrusu sıkıntım yokmuş
Ben şımarıklık ve nankörlük ediyormuşum.

Teşekkür ederim
Allaha Emanet olun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun ama yetimim derken ;doğduğu saaten beri koruyuculuğunu yaptığım kimsesiz Yabancı Asıllı bir bebeği yani Yusufu evladlik aldim...
yeryüzünde söylenen en güzel söz,en güzel mesaj;Allah'ın kitabı ve Ayetleridir!!!SEN SUS KUR'AN-I KERİM KONUŞSUN...
Allaha Emanet olun .

regedit

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Kusura bakmayın hocam yanlış anlamışım.

Neyse en azından verilmek istenen mesaj doğru anlaşıldı.
Allah'a emanet olun.

Üst Alt