• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada melek görmek tabiri

Uğur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm;
Yaklaşık 6 ay önce 3 hafta üste üste gördüğüm rüyaların hala etkisi altındayım ve kurtulamadım gün geçtikçe rüyalarım hakkındaki merakım katlanarak artmaya başladı inşallah yardımcı olursunuz.Rüyalarımı kronolojik olarak yazıyorum.
1.Rüyam;Rüyamda Peygamberimizin döneminde küçük bir çocuk olarak yaşıyorum çocuklarala oyun oynarken paygamberimizin geldiğini söylüyorlar bir duvarın kenarını oturark gelmesini başlıyorum kendisini göremiyorum fakat geldiğini hissediyorum hayatımda hiç duymadığım huzur bütün bedenimi kaplıyor ve uyanıyorum tekrar uyuduğumda aynu rüyanın sanki fotokopisini tekrar görüyorum ve tekrar uyanıyorum.
2.Rüyam;Rüyamda kadir suresi ve Ala suresini sesli okuyarak ezberlemeye çalışıyorum.O esnada birisi gelip Ayetlerle ilgili bana tavsiyelerde bulunurak namazda nasıl hangi ayetleri okuyacağımı söylüyor fakat hiç birini hatırlamıyorum.
3.Rüyam;Öldüğümü ve iki meleğin beni karanlık bir ortamda biri sağ koluma diğeri sol koluma girerek seni gideceğin yere götürelim diyorlar ve yürümeye başlayoruz loş bir ortamda insanların fertatlarını duyorum ve ağaçlara duvarlara bağlı insanlar görüyorum bana senin yerin burası değil diyorlar ve yürümeye devam ediyoruz fakat nereye gittiğimizi göremiyorum uyanmıyorum ama rüyam burada bitiyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum kardesim Hos geldiniz..
Ruyaniza Hayirdir ins. diyelim Rabbimde HAYRA cikarsin
Bu oyle siradan bir ruya degil.. Allahin size bir uyari irsad uyanmaniz iicin bir lutfu o yuzden biraz uzunca olduki ve halen ruyanizi tam olarak yorumliyamadim...
Hayattinizda ne yasarsaniz yasayin ins.icinizdeki temiz,masum cocugun safligini, temizligini,
korumaya calisin ki Selamette ereseniz..
Ibn-i Sirin’e göre: rüyasinda Kadir suresini okudugunu veya dinledigini gören, sevap ve makam derecesini görmedikçe dünyadan göçmez.
insanliginizin, aciziliginizi fark ederek Rabbine yonel..seklinde yorumlanr..

Bu Rüyadaniz ayni zamanda iç dünyanız, manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir Nefis Muhasebesi yapmanizi...Vicdan aynasindan kendinize bir bakmaniz icin bir uyari mahiyettindedir!!
üç tabiri vardır:
1-Üzüntü
2-Zindan hapis
3-Sıkıntı-arayis, hidayett de olabilir
Allahu Alem..

"Daima hayra ve hayırlı işlere niyetli ol.O hayrı işlemeye muvakkat olamazsan dahi mükafatını görürsün…"
der Muhyiddin İbn-i Arabi..sizin ruyanizda da iste oyle bir guzelik var!iste..
Rüyada melek görmek güzel bir haber alacağınıza yorumlanır. Eğer melek size doğru geliyorsa yaşam tarzınızı değiştirmeniz gerekir anlamındadır..Allahu alem..

her daim Vicdân Sahibi olun..ki selamette ereseniz..
Allah Teâlâ'nın ruha koymuş olduğu insaf ve merhamet hissi ve hakkın bir saikidir. Ruhun hayrı şerden ayırd eden fitri bir melekesi ve kuvvetidir.
"Her bir nefse (ruha) ve onu düzenleyene sonra da ona hem kötülüğü hem de ondan sakınmayı ilham edene and olsun ki onu (ruhunu) kötülüklerden tertemiz yapan muhakkak felah buldu. Onu alabildiğine kötülüklere batırıp günah ile örten ise elbette hüsrana uğradı"(eş-Şems 7-10)

Ruyanizin butun yorumu su merkezde toplanir..
ölmeden önce bil öleceğini ki yaşadığını fark edesin..
Ahiretin kaygısını yaşayan Müslüman beden, hesaba çekilmeden önce kendini hesaba çekmeli,
nimetleri acılaştıran ölümü sıkça zikretmeli, tabir-i caizse ölmeden önce ölebilmelidir.

Cenab-ı Hak buyuruyor: “Beni bana ibadet yapmakla hatırlayın; ben de sizi afvetmekle hatırlarım.
İbadet ve itaat üzere beni hatırlayan kimseyi mağfiretle yad etmek benim şânıma düşer.” Ey insan! Gökler aynasına bir bak.
Gülümseyen yıldızlar, pamuk pamuk bulutlar neyin ifadesi? Ulu ağaçlar niçin başlarını yere koymuş?
Başını secdeye koyanlar işte böyle yücelir. O ağaçlar daldan kollarını, yapraktan ellerini açmışlar da Rablerini zikrediyorlar.
Sen de elinin dolmasını, gönlünün aydınlanmasını istemez misin?
Öyle ise niyaz ellerini Cenab-ı Hakk’ın dergahına aç! Ecel kılıcı ömür ipini kesmeden uyan!
Gözündeki gaflet sürmesini şimdi sil! Çünkü yarın toprağın gözüne sen sürme olacaksın..

İnsan ölmeden önce kendini hesaba çekmeyi başarabilirse ve ölüm gerçeğini unutmadan yaşamayı başarabilirse,
hayatı sanılanın aksine daha da anlam kazanır, yaşamdan daha çok zevk alır..
Bu dünyaya, kendisini Rabbine kavuşturacak bir yer olmasından ötürü bir değer verir ve ebedi olan yurdu ister..
Rahman c.c cümlemizi bu şuura erdirsin inşallah..
Rahman c.c rızası istikametinde, iman, sağlık, mutluluk dolu bir ömür nasip eylesin. Rabbimize emanet olun.
Selamet ile hayra kalin...

Uğur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
SelamünAleyküm;
Öncelikle rüyamı yorumladığınız için teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun.Bu rüyadan sonra Kadir suresini ve ala suresini ezberledim.Öğle ,ikindi ve yatsı namazlarında bunları okumaksızın kılmıyorum.
Rüyalarımda da bir iki düzeltme yapmak istiyorum;
2.Rüyamda bir kişi diye yazdım o aslında bir kişi değil bir ses bana namazda hangi sureden hangi ayetleri okumam gerektiğini söylüyor fakat sureleri ve ayetleri bir türlü hatırlamıyorum.
3.Rüyamda koluma giren iki kişinin sadece sülüt olduğunu ve maddi varlıklarını göremediğimden melek olabilecekleri hissiyatıyla melek olarak tabir ettim.
İnşallah bende hayra yorum hayır olsun.
Tekrar tekrar Allah sizden razı olsun.Tavsiyeleriniz var ise onlarıda dinlemek,okumak isterim.
Selamet ile hayra kalın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykum Selam Allah RAZI olsun ama benim gibi aciz bir muhacir ruyanizi anca bu kadar yorumliyabildi.. anliyacaginiz daha fazlasi beni asar..her insan ilmi, imani, idraki, ferasetti yuregi kadarini acikliyabilir ve anliyabilir...
Ben de Kendimce kendi kabimca acizane burada sirf Allah RIZASI icin Allah-in yardimi ile yazmaya calisiyorum.. yazana, degil Yazdirana Hamd ve sukurler etmeliyiz..
ugur degil Salih kardesim Ruyadaki guzelligi kendinizden sanmayin buda Size Rabbimin bir rahmetti ve lutfudur unutmayin bunu...
Size Tavsiyem bir Hak Dostuna gidip bu guzel manevi ruyanizi anlattin ve benim soylediklerimi kisaca aktarin.. O size daha detayli bilgi verecektir ins..

ALAK SURESİ
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla

1- Yaratan Rabbin adıyla oku.
2- O, insanı bir alak'tan yarattı.
3- Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir;
4- Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir.
5- İnsana bilmediğini öğretti.
6- Hayır; gerçekten insan, azar.
7- Kendini müstağni gördüğünden.
8- Şüphesiz, dönüş yalnızca Rabbinedir.
9- Engellemekte olanı gördün mü?
10- Namaz kıldığı zaman bir kulu.
11- Gördün mü? Ya o (kul) doğru yol üzerinde ise,
12- Ya da takvayı emrettiyse.
13- Gördün mü? Ya (bu engellemek isteyen) yalanlıyor ve yüz çeviriyor ise.
14- O, Allah'ın gördüğünü bilmiyor mu?
15- Hayır; eğer o, (bu tutumuna) bir son vermeyecek olursa, andolsun, onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz;
16- O yalancı, günahkar olan alnından.
17- O zaman da meclisini (yakın çevresini ve yandaşlarını) çağırsın.
18- Biz de zebanileri çağıracağız.
19- Hayır; ona boyun eğme (Rabbine) Secde et ve yakınlaş.

Uğur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
SelamünAleyküm;
İkinci mesajınızda Alak suresinden bahsetmişsini "A'la"suresi olacak Allah razı olsun

Tavsiye edebileceğiniz bir hak dostu varmı yardımcı olursanız memnun olurum. Selamatle hayra kalın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
SelamünAleyküm;
İkinci mesajınızda Alak suresinden bahsetmişsini "A'la"suresi olacak
Allah razı olsun
Selametle kalın.

cumlemizden kardesim Ben alak suresini anlamistim..
A’la Suresi;Allah’ın “Yüce” anlamındaki adıyla başladığı için “el-A’lâ” denilmiştir.
Bu kısa surede üç ayrı konu işlenmiştir.
1) Tevhid. 2) Rasulullah’ın eğitimi. 3) Ahiret.

Surenin sonunda kısaca şöyle buyuruluyor; Kurtuluş, ancak akidesinde, ahlâkında ve amellerinde salih olanlar, kendilerini yaratan Rablerini tesbih edenler ve namazı kılanlar içindir.
Halbuki kâfirlerin tüm düşünce ve davranışları, dünyadaki rahatlığın, lezzet ve zevklerin peşinde koşmaktan başka birşey değildir.
Asıl olan ahirettir ve insan onun için endişe etmelidir. Çünkü bu dünya fani ve geçicidir, ahiret ise daim ve bakidir.
Ayrıca ahiretteki nimetler, dünyadaki nimetlerden kat kat üstündür. Bu gerçek sadece Kur’an’da değil, daha önce gelen sahifelerde de bildirilmiştir. Yani İbrahim’in ve Musa’nın sahifelerinde… (Tefhimü’l-Kur’an, Mevdudi)
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah’ın adıyla…

1. Yüce Rabbinin adını an,
2. Yaratıp düzene koyan,
3. Takdir edip yol gösteren,
4. (Topraktan) yeşil otu çıkaran,
5. Sonra da onu kapkara bir sel artığına çeviren yüce Rabbinin adını an, tesbih (ve takdis) et.
6. Sana (Kur an’ı) okutacağız; sen hiç unutmayacaksın.
7. Artık Allah’ın dilediği hariç, Şüphesiz Allah, açığı ve gizleneni bilir.
8. Seni en kolaya muvaffak kılacağız.
9. O halde eğer öğüt fayda verirse öğüt ver.
10. (Allah’tan) korkan öğütten yararlanacak.
11. Kötü kimse ise öğütten kaçınacaktır.
12. O ki,en büyük ateşe girecektir.
13. Sonra o, ateşte ne ölür ne de yaşar.
14. Doğrusu feraha ermiştir temizlenen,
15. Rabbinin adını anıp O’na kulluk eden.
16. Fakat siz (ey insanlar! ) dünya hayatını tercih ediyorsunuz.
17. Oysa ahiret daha hayırlı daha devamlıdır.
18. Şüphesiz bu (anlatılanlar), önceki kitaplarda, vardır.
19. İbrahim ve Musa’nın kitaplarında.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
SelamünAleyküm;
Tavsiye edebileceğiniz bir hak dostu varmı yardımcı olursanız memnun olurum.
Selamatle hayra kalın.

Aleykum selam kardesim..Aslen istanbulluyum Evliyalar, asuklar, veliler Sahabe sehri guzel istanbuldasiniz sanirim...
ama Ben 20 senedir okyonuslar otesinde yasamaktayim...Keske sizin gibi istanbulda yasasaydim gunde 5 defa ezan seslerini yuregim ile dinliyebilseydim..
Yani Size tavsiye edebilecegim bildigim bir Hak dostu yoktur.. buda nasip, kismet,lutuf meselesi..
ama belki Eyyup te oturan Bedir agbimiz bilir o da cok Salih bir insandir..
bu bolume yazarak ona sorabilirsiniz..

https://www.islamiforumlar.net/uyel...r/24499-bedir-muhammed-ali-agbime-soru-4.html

Üst Alt