• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada namaz kılmaya çalışmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
ruyada namaz kilmaya calismak tabir, rüyada namaz kılmaya çalışmak görmek
Selamünaleyküm, rüyamda namaz kılmaya uğraşıyorum. Sendeliyorum, düşmemeye çalışıyorum. Ayetleri okurken şaşırıyorum, okuymaya çalışıyorum. İçimden hayra yorulacak bir durum gibi gelmedi. Hz.Yusuf Aleyhissalamın Allah'ın izniyle yorumladığı rüyayı düşünüyorum; yedi semiz inek yedi besili ineği yiyor diye... yedi yıl bolluk olacağı yedi yıl kıtlık olacağı ve önlem alınması şeklinde yorumladı Mübarek Peygamber. Bu yoldan çıkılırsa rüyam pek olumludur diye ilhamlanamıyorum. Allah korusun küfre düşme tehlikesiyle karşılaşacağım diye aklıma tabir geliyor. Bilgisi olan kardeşlerime danışayım dedim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam rüyaniz Hayr olsun inş.
Rüyada namaz kıldığını ya da kilamadığını görmeniz, insanın manevi yönüyle ilgili olumlu,ya da olumsuz mesajlar verir.

rüyada namaz kılmaya çalışmak ;Rüyanız ruh halinizi yansıtıyor.Hayat Denİlen Rüya.. Allah'ın huzuruna varmaya çalışıyorsunuz ama nasıl ulaşacağınızi bilmediğinize,
Namaza kalbim nasıl ısınır? Nefs, şeytan ve içinde yaşadığımız maddi alemden kalbe akan tesirler, kir ve paslar kalbin Gerçeği görmesine engel olan bir perde oluşturduğuna,
ve O kimsenin dininde hayrette olmasına yorumlanir..

insan ,sendelerken düşmemeye çalışırken bir yere tutunmaya çalışır ya Siz de Dinin direğine tutunun!! Yoksa !!!düşerseniz bir daha ayağa zor kalkar!!
Mazallah Allah korusun küfre düşme tehlikesiyle karşılaşabilirsiniz...

Yapamıyorum”, “Olmuyor” ları bırak! Yığınla bahanelerini ancak etten kemikten insanlara yutturabilirsin.nefsin seni aldatıyor!!
Münker Nekir bahane kabul etmez. Allah’ı bahanelerinle kandıramazsın. Allah uyumayandır! Allah Hay’dır! Her an diridir.
Senin her halinden haberi olandır..

Rüyada namaz kılmanın yedi tabiri vardır:

1-Emniyet,
2-Mutluluk,
3-İzzet,
4-Makam,
5-Kurtuluş,
6-Murat,
7-Eksiklik.

Rabbi'nin rızası ile Nefsinizin arasında incecik bir çizgi var onu bir gecebilseniz Selamette erenlerden olurdunuz Allahu alem..şeytan,vesvese verip kafanızı karıştıriyor!!
Siz hala namaz kılmakta nefsinize ısrar etmiyor musunuz ? İyi düşünün.Ölüm çok yakın.

Peygamber s.a.v., namazı şeklen kılan ve kendisini ibadetine vermeyen bazı kimselere namazlarını iade ettirmiştir.
Namazında sakalıyla oynayıp duran kişi hakkında da
“Kalbi huşu içinde olsaydı, azaları da huşu içinde olurdu.” buyurmuştur. (Kenzu’l-Ummâl, VIII/197).
namazi huşû içinde kilmak = Kalben huzura ermek ve kalp ile hazır olmak

De ki: sığınırım insanların Rabbine,
İnsanların Melikine (Mutlak sahip ve hâkimine, yöneticisine),
İnsanların ilâhına.
Vesveseci ve sinsi şeytanın şerrinden.
O şeytan ki, insanların kalplerine vesvese verir, şüphe ve tereddüt sokar.
Cinlerden ve insanlardan olan.” (114/Nâs, 1-6)

Ben kendime gelemiyorum. Sen beni bana getir Ya Rab.
Ya Rabbi yazdıklarımı yapmayı,yaptıklarımı yazmayı nasip et.
Sana hakkı ile bir mümin olmayı nasip et.Amin

gülsümy

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada namaz kılamadan uyanmak

Selamün aleyküm, Ben namazla ilgili gördüğüm rüyayı anlatmak istiyorum size. Orta büyüklükte bir odada ben ve eski iş arkadaşımla (erkek) beraber konuşuyoruz. Arkadaş masa başında ben ise masanın önünde seccadeyi sermiş uzun etek giymiş namaz kılmaya hazırlanıyordum. Beyaz ve büyük bir namaz eşarbıyla saçlarımı kapatmaya çalışıyordum. Normalde saçlarım kısa ama rüyamda saçlarım belime kadardı. Ben başımı kapatırken arkadaşla konuşuyoruz . Arkadaşa diyorum ki bu hayatta hiç kimse için, hiç birşey için üzülmeye değmez. Namazı kılamadan uyanıyorum. Şimdidien vereceğiniz cevap için teşekkür eder hayırlı akşamlar dilerim . Allaha emanet olun inşaallah ..

tub817

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ruyamda namaz kılamıyordum

Arkadasımla beraber namaz kılmaya bır yere gırıyordum, namaza duruyorduk egılemıyoduk. Bır bakıyoruz ayaklarımız ters, vucud yapısından dolayı egılemıyoduk ruyamın yorumu nedır acaba?

Banuu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı sabahlar, rüyada namaz kılmaya çalışmak fakat namaz kılamamak nasıl tabir edilir. Rüyamda mezun olduğum okulun kutuphanesi mescit olmuş namaz kılmaya gidiyorum. Namazı kılmaya başlıyorum erkek olduğunu söylüyorlar namazı yarım bırakıyorum. Erkeklere çıkın diyoruz kimse aldırmıyor, başka yer arıyoruz. Her yer erkek dolu kütüphanede tek kişilik odalar var onlara bakıyoruz onlarda dolu. Sinirleniyorum vakit geçecek kilamiyorum diye ama yine bulamadım. Sonra ders saati yaklaşıyor kilamadim. Rüyayi yorumlar misiniz hocam.

Gambler

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm, ben rüyamda işime geç kalacağımı anlayıp akrabamızın evinden erken çıkıp işe yetişmek için çıkıyorum ve aklıma namazı kılmadığım geliyor. Bir camiye giriyorum caminin içinde 3 lavabo var ayrı ayrı yerlerde, lavaboya giriyorum abdest alıyorum Namaz kılmaya gidiyorum tam kalacağım ağzımdan Kiraz, zeytin parçaları çıkıyor Ama tüm değil. Neyse ağzımı temizliyorum sonra yine tekrar geliyor Zeytin ile kiraz. Sonra tekrar ağzımı temizliyorum abdest almaya gidiyorum tekrar Ama Sürekli ağzımdan zeytin geliyor yeşil ve çekirdeksiz zeytin. Sonra anneme diyorum ki Anne bu camide bir şey var ben orada namaz kılamıyorum işe de geç kalacağım, ediyorum etmiyorum namaz kılamıyorum kimse müdahale etmiyor bana. Rüyam bu kadar Teşekkür ederim Allah razı olsun Şimdiden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm Selam rüyaniz Hayr olsun inş.
Rüyada namaz kıldığını ya da kilamadığını görmeniz, insanın manevi yönüyle ilgili olumlu,ya da olumsuz mesajlar verir.

rüyada namaz kılmaya çalışmak ;
Rüyanız ruh halinizi yansıtıyor.Hayat Denİlen Rüya.. Allah'ın huzuruna varmaya çalışıyorsunuz ama nasıl ulaşacağınızi bilmediğinize,
Namaza kalbim nasıl ısınır? Nefs, şeytan ve içinde yaşadığımız maddi alemden kalbe akan tesirler, kir ve paslar kalbin Gerçeği görmesine engel olan bir perde oluşturduğuna,
ve O kimsenin dininde hayrette olmasına yorumlanir..

Bazen hayatta yanlış yollara sapabiliriz. Bu durumda hemen yönünüzü değiştirmeli ve rotanızı yeniden belirlemelisiniz. Bunu sizin için yapacak olan şey, kendimizi ve seçenek,tercihlerimizi sorgulamak ben hangi istikametteyim,ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum...?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt