• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada ölmüş kişinin diriye dua etmesi..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm ablacım,
Ben geçen gün bundan üç yıl evvel ölmüş olan anneannemi rüyamda gördüm..
Son 5-6 yılını yatalak geçirdi... Ve çoğu zaman bizde kalıyordu, annemle ikimiz ilgileniyorduk onunla...
Yine önceki gibi bizim evdeymiş, yatıyormuş rüyamda, doktora götürülecek oluyor, biri kaldırsın da gidelim diye herkes birbirine bakıyor evde...
Ben hızlıca yerinden kaldırıp, kucaklıyorum istediği her yere kucağımda götürüyordum, bana çok dua etti...
Bana gülüyordu, Allah yardım etsin kızım, Allah razı olsun diye çok dualar etti bana...
Bunun tabirini merak ettim..

Başka bir rüyada daha gördüm çok kısa olduğu için ikisini beraber yazmak istedim...
Rüyada merdivenden yukarı çıkıyordum, kaç katlı bina bilmiyorum bayağı çok büyük bir binaydı..

Yorumlarsan sevinirim, Allaha emanet ol abla..baybyy

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam,Dua ;insanın Allah ile kurmuş olduğu en derin bağdır. Dua ederken en samimi hislerimizle yakarır, yardım ister veya verdiği nimetler için teşekkür ederiz. Bazen kendimiz için bazen de sevdiklerimiz ve bize yardım eden kişiler için Allaha Dua ederiz..
Biliriz ki bir insanın başka bir insan için ettiği dua çok makbuldur ve geçerlidir. Allah katında hem edene hem de edilene büyük bir mağfiret ,hayır, bereket vardır.

Bir insanın teşekkür ederim yerine, Allah senden razı olsun demesi çok daha fazla mutlu eder beni. O zaman gerçekten kendimi Allaha yaklaşmış hissederim. Kalbimde tarifi imkânsız bir huzur ve coşku duyarım.
Bütün bunlardan yola çıkarak bazen kendi kendime bugün birilerinden dua alayım diye niyet ederim.

"Duasız üşürmüş yürekler bil!
Sana bir dua eden olsun,Seninde bir dua ettiğin.
Bilemezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıkları aydınlatan, sana ummadık kapılar açan.Bilemezsin kimin için ettiğin duadır,seni böyle ayakta tutan."

Beddua konusunda oldukça cömert olan halkımız dua konusunda nedense pek bir cimri davranır....

Bazen Allaha dua ederiz bir sıkıntımız için ve hiç beklemediğimiz yerden, belki de hiç tanımadığımız kişiden aniden bir yardım gelir.kim bilir kimin duası Allah büyüktür..

Birisinin duasını almak;özellikle hasta, yaşli anne,baba, dede,anneane, maddi değeri çok yüksek olan hediyeden çok daha evladır. Bir kişinin sıkıntısını gidermeye yardımcı olursan Allah da senin sıkıntını giderir. Bir kişiye karşılıksız iyilikte bulunursan Allah bunu karşılıksız bırakmaz. o an yaşamış olduğun manevi huzur her şeye değer.

Allah her an yanımızda ve bize her şekilde yol gösteriyor, Çoğunluğunu anlayamadan geçip gidiyoruz ne yazık ki. Bir insanın duasını almak Allahın rızasını kazanmaktır.
Dilerim Allah bizi kendisini unutup, dünya işlerine gömülerek, bencil, kalplerine mühür vurulmuş insanlardan etmez.Allah Senden ve hepinizden razı olsun.

Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada Ölmüş Birinin Duasını almak Görmek;
helal paraya, dindar bir nesil yetiştireceğine, mutluluğu bulmaya, hatrı sayılır güce, verimli uğraşlar yapacağına, hünerli bir insana, planların yerine geleceğine anlama geldiği bildirilmiştir.

Rüyada merdiven görmek;
hayatın maddi ve manevi iniş ve çıkışlarını gösterirken her türlü duruma karşı hazırlıklı olmayı işaret eder..
insan hayatti boyunca her şey ile imtihan edilebilir.. en cok da sevdikleri ile ...
ama unutmayin her imtihanin bir Hikmetti sebebi vardir...

Merdiven basamaklarina çiktigini gören kimse kendisi ile yükselecegi kadar anlayiş ve zekaya sahip olur. Bazilari da, merdiven basamagi ibadet eden zahid bir kimsedir.
Rüyada basamaklardan yukanya çikmak, azar azar nail olunacak yükseklik ve Cennetteki derecedir. ..

Rüyada merdivenleri çıktığını görmek;
iyi bir rüyadır ve maddi, manevi yükselmek ile tabir edilir. Merdiven çıkmanız enerji ve canlılık işaret eder.Hayra kalin ..

La havle velâ kuvvete illâ billah Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah'ın yardımıyla elde edilir...

Allah’ım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiç bir şeyim ve hiç kimsem de yok..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah binlerce kere razı olsun, güzel yürekli ablam benim! ne güzel yorumlar bunlar... :) acilangul1
İnşallah rabbim niyetlerimi biliyor, dediğin gibi; Hepimizde Allah yolunda devam eden, Allah yolunda evlatlar yetiştiren insanlar olmaya devam ederiz...

Allahım sırat-ı müstakimden ayırma bizleri... Amin..duaa..

Üst Alt