• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada ölmüş kişinin elinde gül görmek

minayildiz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm Gönül Sızım :)
Ruyamı anlatmaya başlamadan önce ilk başta bir şey eklemek isterim:

Rüya yorumu bekleyenlerin tek taraflılıktan kaçınıp islamiforumlar.net ailesine yeni bir şeyler katması düşüncesinde son derece haklı olduğun kanaatindeyim...
Ne var ki bu yazıyı okuduktan sonra,ilk başta nefsime zor geldiği için gücensem de,sonrasında haklı olduğunu itiraf ettim.Kendimden utandım gghhn.. Nasıl ki bir dükkana girdiğimizde dükkan sahibi bize bedavadan ürün satmayacağını biliriz. Ve biz de sadece ve sadece dükkan sahibine para verip hiçbir şey almadan dükkandan çıkmayız.

Bu yazıyı okuduktan sonra,geçmişteki emekleriniz,rüyamı yorumlamanız anısına bir çok paylaşım yapmak istedim.Ama önüme bir SINAV ENGELİ giriverdi.:( Lise son senemdeyim,İnşallah güzel bir üniversite kazanıp ilim tahsiline devam edeceğim. Bunun için de maalesef uzun bir zaman internet ve site ile bağlantımı koparmak zorunda kaldım..

Ama bir müjdem de var harikaa siteye bir parça benim de katkım olsun diye,ve bilhassa kendime faydam olsun diye 2 güzel tasavvuf konulu kitaplar aldım. Okudukça güzel bölümlerden alıntı yaparak inşallah katkı sağlayacağım...

Gel gelelim rüyamıza...Rüya benim rüyam değil aslında, arkadaşımın...Beni iki kez aynı şekilde rüyada görmüş ve bunun bir manası olduğunu düşünüyoruz.

Bu aralar ruh durumum maalesef çok karmakarışık. Huzurlu günlerim değil anlarım var artık.

İç sıkıntısı var bende. Sizden,benim için bir dua isteyebilir miyim ayrıca_? Gönlüm çok sıkıntılı,ruh halim bunalımlı... Sabrediyorum,Yusuf Peygamberin sabrını düşünüp sabrediyorum. İnşallah güzel bir hayır kapısı açılır...
Arkadaşımın rüyası şöyle:

Okulun bahçesinde arkadaşım geziniyor.Sonra banklardan birinde bir kişiyi oturur vaziyette görüyor. Sol elinde de gül varmış. Yanına gidiyor yüzüne bakıyor ki o kişi ben'im... Gözlerim kapalı vaziyetteyim,arkadaş beni uyandırmaya çalışıyormuş ama uyandıramıyor.Sonradan,benim öldüğümü anlıyor.Orada ölmüşüm. Ama biraz kötü bir ölüm sanırım,vücudumda şişlikler ve ara ara morartılar oluşmuş.

Bu aralar iç sıkıntısı yaşıyorum,sanırım bir yerlerde büyük hatalar yapıyorum,ama o noktayı,o hata yaptığım noktayı da bir türlü bulamıyorum... Lütfen bana dua et Gönül Sızım abla,

maddi olarak cok şükür imkanlarım iyi,ama manevi huzurum yok.

Rüyam bu, şimdiden teşekkürler ablacım, sağlıkla...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Gönül Dostum ben vicdanen inandigim tecrube ve bilgim ile gercekligi ispatlanmis bazi konu , nasihat ve Gönül muhabbetini yazarim..
daha sonra her insani kendisi ile vicdani ile birakir HAKKI gercegi gorebilmesi idrak edebilmesi icin de Dua ederim.. artik gerisi her insana kendisini kalmistir..
burada yazmak,Hizmettir!!"Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir. "
bizler burada muhabbet ,ruya yorumlari esnasinda sorunun içindeki,O çözumu de Allah-in izni ile hep birlikte BULABILIRIZ...

Burasi düşüncelere zincir takılmayan bir sohbet,muhabbet ,Dini ve insani Haklara saygili kalindikca bir tartisma platformudur..
Her insan kendi içinde özel ve güzeldir, önemli olan o güzelliğin karşıya nasıl yansıdığıdır....

Her birey salt kendi benliğinde anlam bulduğunu düşünsede, bir başkasını yine zihninin derinliklerinde yapılandırır...
Sevgi ,saygı ,hizmet, muhabbet;birbirlerine bağlı bir popilasyondur.Karşılıklı olunca daha iyi verim alınır ve insanlar iyi bir diyalog kurabilirler..
insanlar burada sosyal,Seven, bir Gönül insani Sabri ve insanliga,imanli olmaya tesvik etmeye calismaktayiz..
Sanal da olsa ensar-muhacir dostluk ve muhabbetleri yaşatmaya calismaktayiz...

Hayirdir insallah..
her kes kendi kaderindekini yasiyor...evlad, anne baba , sevdigini kaybedince insan...Ruh dunyasi da karmakarışık oluyor.. ama dedim ya sadece kaderimizdekini yasiyoruz....
ruh durumunuz gercekten çok karmakarışık ..Allah yardimciniz olsun...

ruh sıkılmasının 2 hâli vardir..
1-Boşluktan
2-Yaralayıcı,üzücü bir olay yaşanmıştır ondan ötürü içi içine sığmaz patlayacak bir bomba halini alır insan.

Birincisine yapılacak şey belli boşlukları doldurmak madden ve manen.
İkincisinin çözümüde Manevi desteğimiz tabiki başta kuranımız, namazımız, ve tevekkül olmak, haktan gelene razı olmak isyan etmemek daha kötüsüde olabilirdi diye düşünmek ...
Can sıkıntısının en güzel tedavilerinden biride kişinin sevdiği bir işle uğraşması...veya elinden geldigince baskalarina hizmet edip mutlu etmek, dualarini almaktir...
arada spor yapmak ta insanı rahatlatan bir unsurdur...

İnsan nefsini meşgul etmezse, nefsi insanı meşgul etmeye başlar
Peygamberimizin: "Rabbim beni bir an bile nefsimle baş başa bırakma!" şeklindeki duası ne kadar manidardır!

Bilinçaltı, Ruh denizimizin yüzeyi gibidir
Her zaman yakamozlar halinde göz kırpmaz, kimi zaman fırtınalar koparır, dev dalgalar halinde ruhumuzun sahillerini döver durur
Onu meşgul edecek bir konu veya iş bulamasak seytan bize is bulur ve ruhen daraltir bizi...

Rüyada ölmüş kişinin elinde gül görmek ;MANEVI, DUYGUSAL, RUHSAL OLARAK İki Dünya Arasında..ne yerde ne de Gökte...
ne bu dünyada ne de ahirette olmadiginizi deprasyon tünelinde oldugunuza delalettir...

Derdi kimden aldıysan,mutlak derman ondadır çünki, önemsediğin kadar büyük,önemsenediğin kadar küçüktür dert dediğin...
ama Siz hep dert ile derman arasinda iki dünya arasinda kaliyorsunuz....

Tabağına yiyebileceğin kadar yemek,
Hayatına sevebileceğin kadar insan al..
-İsrafın lüzumu yok....
HAKKINI verebilecegin kadar da mal ve mulkun
ve Sorumlulugun Sahibi ol..
Allah Yar ve Yardimciniz olsun.. insan ruhunu kaybedigi yerde arar... düştüğü yerden kalkar ..unutma bunu..

duaa..

minayildiz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayirdir insallah..
her kes kendi kaderindekini yasiyor...evlad, anne baba , sevdigini kaybedince insan...Ruh dunyasi da karmakarışık oluyor.. ama dedim ya sadece kaderimizdekini yasiyoruz....
ruh durumunuz gercekten çok karmakarışık ..Allah yardimciniz olsun...

ruh sıkılmasının 2 hâli vardir..
1-Boşluktan
2-Yaralayıcı,üzücü bir olay yaşanmıştır ondan ötürü içi içine sığmaz patlayacak bir bomba halini alır insan.

Birincisine yapılacak şey belli boşlukları doldurmak madden ve manen.
İkincisinin çözümüde Manevi desteğimiz tabiki başta kuranımız, namazımız, ve tevekkül olmak, haktan gelene razı olmak isyan etmemek daha kötüsüde olabilirdi diye düşünmek ...
Can sıkıntısının en güzel tedavilerinden biride kişinin sevdiği bir işle uğraşması...veya elinden geldigince baskalarina hizmet edip mutlu etmek, dualarini almaktir...
arada spor yapmak ta insanı rahatlatan bir unsurdur...

İnsan nefsini meşgul etmezse, nefsi insanı meşgul etmeye başlar
Peygamberimizin: "Rabbim beni bir an bile nefsimle baş başa bırakma!" şeklindeki duası ne kadar manidardır!

Bilinçaltı, Ruh denizimizin yüzeyi gibidir
Her zaman yakamozlar halinde göz kırpmaz, kimi zaman fırtınalar koparır, dev dalgalar halinde ruhumuzun sahillerini döver durur
Onu meşgul edecek bir konu veya iş bulamasak seytan bize is bulur ve ruhen daraltir bizi...

Rüyada ölmüş kişinin elinde gül görmek ;MANEVI, DUYGUSAL, RUHSAL OLARAK İki Dünya Arasında..ne yerde ne de Gökte...
ne bu dünyada ne de ahirette olmadiginizi deprasyon tünelinde oldugunuza delalettir...

Derdi kimden aldıysan,mutlak derman ondadır çünki, önemsediğin kadar büyük,önemsenediğin kadar küçüktür dert dediğin...
ama Siz hep dert ile derman arasinda iki dünya arasinda kaliyorsunuz....

Tabağına yiyebileceğin kadar yemek,
Hayatına sevebileceğin kadar insan al..
-İsrafın lüzumu yok....
HAKKINI verebilecegin kadar da mal ve mulkun
ve Sorumlulugun Sahibi ol..
Allah Yar ve Yardimciniz olsun.. insan ruhunu kaybedigi yerde arar... düştüğü yerden kalkar ..unutma bunu..duaa..

Öncelikle cok teşekkür ederim Gönül Sızım... İçimdekileri okuyabiliyorsun,ve iyiliğim icin bir şeyler yapmaya çabalıyorsun.

Senin kadar rüya yorumu konusunda becerikli değilim, psikoanaliz de pek yapamam,ama kendimi iyi tanırım.

bu rüyanın yorumu, "sizi seven insanla aranızdaki sevginin bitmiş olması,ve bundan sizin zararlı çıkacağınız" şeklinde olabilir mi acaba ?

Rüyaya kafa yorduğumda gönlümden ve aklımdan geçen ilk bu düşünce oldu da...

İnşallah el ele verip sorunlarımı çözmek isterim.

Her şey için çok sağol Gönül Sızım,Gönül Yaramın Merhemi de olacaksın gibi,bi kardeş gibi sıcacıksın... :)

Sağlıcakla,hayırlı günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir sey degil genc kardesim..
Rüyada ölmüş olan kişi sizsiniz!!!yani artik bu dünyada degilsiniz!!
ama elinizde bir gül var .sevda,umut ve iki dünya arasinda kalan bir yürek!!
Ayrilik ile kavusma hayali arasinda...yasiniz geregi duygusalik ve melankolik de eklenince ortaya sanki dünyanin Sonu gibi geliyor ama degil!!!

burada demek istedigim Siz ilk önce bir kendinize gelin!!Siz kendinizde degil iken Sevdiginiz Size nasil gelebilsin ki.. evde beden kafesinde,Gönül hanenizde
Siz bile tarumar iken o orda ne yapsin...

ahh kardesim ahh!! Siz daha ACI nedir bilmiyorsunuz.
Ne ACI yi kendi icine sigdirabilirsin nede kendini Aleme sigdirabilirsin.

Asagidaki yazimi Sen gibi guzel masum bir kardesime hediyem olsun..

Hoş geldin güzel insan...

Üst Alt