• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada ölürken kelime-i şahadet getirmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aykut AKKOYUN

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada ölürken Kelime-i Şahadet getirmek tabiri.
Selamın aleyküm, yaklaşık 2-3 gün önce rüyamda üzerinde siyah bir kıyafet bulunan biri yanıma geldi ve yatağımın üzerine çıktı ben onu Azrail (a.s) olduğunu anladım. Nereden anladın diye sormayın rüya işte bu bir şekilde anladım. Halbuki yüzüne bakmadım bile, elimi tuttu biraz bekledi bekleyince benim aklıma kelime-i şahadet getirmek geldi birden ve bağırarak kelimei şahadet getirdim. Sonra iki elindeki bıçağın birini karnıma diğerini de sırtıma yassı bir şekilde getirdi ve biraz acıyacak dedi, iki elini birden bastırdı yani sizin anlayacağınız beni ortadan ikiye böldü gibi birşey diyeyim anca öyle anlayabilirsiniz. Ben biraz acı hissettim ama çabuk geçti ve beni alıp götürdü bir anda rüya ya işte bu nasıl gittik anlamadım ışınlandık sanki. Harabe bir evin ortasında mezar vardı beni oraya bıraktı ve kayboldu bir anda ortadan ama kelimei şahadet getirebildim, inançlı bir şekilde öldüm diye çok mutluydum sonra uyandım birden. Zaten uyandığımda saat sabah 5 olmuştu, hazır kalkmışken sabah namazınıda kıldım ve sonra tekrar yattım. Durum vaziyet bu rüyalara göre amel etmek ne kadar doğru bilmiyorum ama Hz.Yusufun böyle bir ilmi olduğunu biliyorum. Bu arada madem detay istiyorsunuz unutmadan söyleyeyim evimde kedi vardı gece yatmadan önce yatağıma çıktı, hayvanla yatmak günahtır diye düşündüm ama internetten kedi ve dinimiz arasındaki şeyleri okuyunca, bilhassa peygamber efendimiz aleyhisselatü vesselamın kedi hakkındaki hadislerini okuyunca, bir zarar gelmez diye düşünüp kediyle uyumuştum.

Kuralları okudumda biraz kendim hakkında bilgi vermek istedim.
İsmim aykut istanbul da yaşıyorum 23 yaşındayım.Telefon ve aksesuar işiyle uğraşıyorum ve bekarım. Alkol zina uyuşturucu ve benzeri zararlı tüm herşeye tevbe ederek namaza başladım. Yaklaşık 1 yıl kadar kıldım eksiksiz değil tabi. Bu aralar sadece cumadan cumaya diyebilirim. Çok istiyorum düzenli bir şekilde kılmayı ama çalıştığım yerde buna pek vaktim yok kendi işimi kurunca ölmezde sağ kalırsak başlayacağım inşallah. Anlatacaklarım bu kadar, şimdiden çok teşekkür ediyorum selamın aleyküm.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada ölürken kelime-i şahadet getirmek ;
En hayırlı rüyalardan biridir ve dünya ve ahiret yaşamında hayra ermeye işaret ederken aynı zamanda inancında güçlenmeye, iman tazelemeye, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya işaret eder.
ALLAHIM bizlerede son nefesimizde kelime,i şehaded getirmeyi nasip eyle amin Bizleri kazanma kuşağında kaybedenlerden değil, hakiki rızana erenlerden eyle..

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" "Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"

Hasbünallahu ve ni'mel vekîl..
Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil

Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez zâlimîn..
Senden Başka Hiç Bir İlâh Yoktur, Sen Bütün Noksan Sıfatlardan Münezzehsin, Muhakkak ki Ben Nefsime Zulmedenlerden Oldum."
selametle..

masmavi

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada kelime-i şehadet getirmek

Selamünaleyküm hocam. Ben 32 yaşındayım, 9 aylık evliyim. yakın bir zamanda Allah nasip ederse boyun Fıtığı ameliyatı olacağım. Dün gece rüyamda beyaz boş bir odadaydim. Kapı açıldı içeriye uzun boylu beyaz giyinmiş bir iri yapılı bir adam girdi. Elinde ne vardı bilmiyorum ama bogazimi kesmeye başladı. Ben de neden böyle yapıyorsun dedim. Cevap olarak 14 gün sonra Öleceksin dedi. Bu arada hiç acı hissetmedim ve başladım kelime i şehadet getirmeye. Belki üç kez tekrar etmisimdir. Hocam bu arada maddi sıkıntılar yasiyoruz. Üstesinden gelebilmek için eşim is değişikdeğişikliği yapmaya çalışıyor. Bir evrak bekliyoruz iş için. Belki yorumlamaniza faydasi olur diye paylasmak istedim. Eğer ruyami yorumlayabilirseniz çok memnun olurum. Allah'a emanet olun. Hayırlı cumalar.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada ölürken kelime-i şahadet getirmek ;
En hayırlı rüyalardan biridir ve dünya ve ahiret yaşamında hayra ermeye işaret ederken aynı zamanda inancında güçlenmeye, iman tazelemeye, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya işaret eder.

Kelime-i şehadet getirdiğini gördüğün;
kısımda boyun Fıtığından kurtulmaya, kesmek ayrı olmak, temizlenmek, ve hayatınızda bir Son, Sonuç, Bitiş anlamlarını simgelemekte, eski yaşayayışınıza bir son vermek gerektiğini ifade etmektedir...

ALLAHIM bizlerede son nefesimizde kelime,i şehaded getirmeyi nasip eyle amin Bizleri kazanma kuşağında kaybedenlerden değil, hakiki rızana erenlerden eyle..

Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"
"Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır"
Rabbim,eşinize ve size kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır diye de dua edin...

Hasbünallahu ve ni'mel vekîl..
Rahmetlu annem sık sık "Hasbunallâhu ve ni'mel vekîl" duasını yapardı.Bende bu duayı her sıkıldığımda yapıyorum ve içime tarifi imkânsız bir huzur geliyor.

Kur'an'da da geçen, "Hasbunallâhu ve ni'mel vekîl" manası şöyledir: "Başımıza gelecek her türlü belâ ve musibete karşı Allah bize yeter. O, ne güzel dost ve ne güzel bir vekildir." Bu söz, aslında mü'minin nasıl İlahi bir güvenceye sahip olduğunu ifade eder.

"Hasbunallâh-Allah bize yeter" kelimesi bize, yetersizliğimizi, Rabbimize olan ihtiyacımızı ifade eder.

"Ve ni'mel vekîl-O, ne güzel vekildir" bizim kendimize yetmediğimizi hissettiğimiz anlarda, Her şeye Gücü Yeten, Mutlak İktidar Sahibi ve Yegane Galip olan Allah Teala'ya yönelip, sanki "Ya Rabbi! İçine düştüğüm şu sıkıntıdan ben kendi başıma kurtulamıyorum. Beni Sen kurtar. Elde etmek istediğim şu şeye ben bir türlü ulaşamıyorum. Beni o istediğime Sen kavuştur" manalarına gelmektedir.
selametle..

acilangul1

rmysatr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Kelime-i Şehadet getirip ölmek

Merhaba.
Ben dün bir rüya gördüm, rüyanın ne anlama geldiğini merak ediyorum.
Rüyamda bir kalabalık kargaşa var havadan cam yağıyor gibi. Sonra ben yolun karşısına geçmek istiyorum, herkes dur gitme diyor, ben gidiyorum. Tam giderken kafama cam düşüyor, cam saplanıyor ben yere yığılıyorum. Herkes etrafımda bana yardım etmeye çalışıyor. Ama ben yere düştüğüm an öleceğimi anlıyorum üzerime bir rahatlama hissi geliyor. Gerçekten hissediyorum, mutlu oluyor gibiyim. Aklımdan demek ki böyleymiş diyorum. Sonra şehadet getireyim ölmeden diyorum. Başladım getirmeye bu kadar kolaymiymis diyorum. Eshedu enla ilahe illallah diyorum. Tam getirdim mi bilmiyorum ordan sonrası yok. Yorumlarsaniz çok mutlu olurum. Şimdiden Allah razı olsun.

varyans

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm. Bu sabah rüyamda bir gemi de annemin fotoğraflarını birine çektirirken başka dev gibi siyah bir gemi geliyor ve içinde bulunduğum gemiyi enlemesine ve boylamasına olacak şekilde 2 ye bölüyor. Ben ve birkaç kişi arada kalıyoruz. O ara su ile dolmaya başlıyor. Son bir nefes alıyorum ve suların altındayken öleceğimi anlayıp kelime-i şahadet getiriyorum. Sanırım 2.getirişimde uyandım. Bu konuya ilişkin ilk msjı atan Aykut Akkoyun kardeşimin rüyasına çok benzeyen yönler var. Ona gelen Azrail siyah renkti, bana gelen gemi siyah renkti. Onu en-boy ikiye bölmüş. Bizim gemiyi de en boy ikiye böldü. O kedi vardı demiş, bende gemi yarılmadan önce rüyamda kediler gördüm. O uyandığında saat 5 miş, bende tam uyandığımda saat 5 ti. O 1 yıl önce tövbe ettim demiş, bende 2 yıl önce tövbe edip, Rabbimin sevdiği bir kul olmak için çabalıyorum. Rüyamızda bu kadar benzerlik olması beni şaşırttı. Acaba o rüyayı gördükten sonra hayatında ne gibi değişim oldu, öğrenme şansım var mı? Allah'a emanet olun.

G

Gülbanu

Kayıtsız
Misafir
Aynı rüyayı az önce ben de gordum. Yanıma gelen siyah elbiseli biriydi, ben kelime-i şahadet getirdim durmadan, vücudumu sıkıp suyunu çıkartıyorlardi sanki sonra ezan ile uyandım çok korktum.

Edusem

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada kelime-i şahadet getirmek
Selamun Aleyküm mümin kardeşlerim. Bende biraz önce bir rüya gördüm ve tabir ararken buraya denk geldim ve ne anlama geldiğini çok merak ediyorum çünkü etkisinden bir türlü çıkamıyorum ve çıkamayacak gibi de duruyorum. Rüyam şöyleydi..
Ben aslında başka bir rüya görürken birden kendimi yattığım odada yatar halde buluyorum başımı sağıma çevirdiğimde ayakta dikili beyaz çarşaflı birini görüyorum bana seni almaya geldim diyor. Ve birden uğultular ve kulak çınlaması duymaya başlıyorum ve vücudum ayaklarımdan itibaren uyuşmaya garip bir his bürümeye başlıyor bedenimi. Ondan sonra sesli bir kelime-i şahadet duyuyorum ve o zaman ölmeye başladığımı anlıyorum ve Bende o sesle beraber kelimeyi işadet getirmeye başlıyorum ama aynı zamanda içimden ben daha namaz borçlarımi ödemedim ölemem diyorum ve aklıma gelen tek şey kılmadigim namazlarım geliyor ve ondan sonra uyandım. Zaten yarim saat sonra da sabah namazı okundu.
Ben namazlarımı kılmıyorum acaba bunun için bir işaret anlamına mı gelmekte rüyam cevaplarsanız beni çok mutlu edersiniz

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Rüyada Kelime-i Şehadet getirip ölmek

Merhaba.
Ben dün bir rüya gördüm, rüyanın ne anlama geldiğini merak ediyorum.
Rüyamda bir kalabalık kargaşa var havadan cam yağıyor gibi. Sonra ben yolun karşısına geçmek istiyorum, herkes dur gitme diyor, ben gidiyorum. Tam giderken kafama cam düşüyor, cam saplanıyor ben yere yığılıyorum. Herkes etrafımda bana yardım etmeye çalışıyor. Ama ben yere düştüğüm an öleceğimi anlıyorum üzerime bir rahatlama hissi geliyor. Gerçekten hissediyorum, mutlu oluyor gibiyim. Aklımdan demek ki böyleymiş diyorum. Sonra şehadet getireyim ölmeden diyorum. Başladım getirmeye bu kadar kolaymiymis diyorum. Eshedu enla ilahe illallah diyorum. Tam getirdim mi bilmiyorum ordan sonrası yok. Yorumlarsaniz çok mutlu olurum. Şimdiden Allah razı olsun.
Selâmlar. Kargaşa hayırlı değil.
Ölecek olmak, kelime-i şehadet getirmek en hayırlı rüyalardandır dünya ve ahiret hayatında hayırlı bir yaşama işarettr..

Selamun aleyküm. Bu sabah rüyamda bir gemi de annemin fotoğraflarını birine çektirirken başka dev gibi siyah bir gemi geliyor ve içinde bulunduğum gemiyi enlemesine ve boylamasına olacak şekilde 2 ye bölüyor. Ben ve birkaç kişi arada kalıyoruz. O ara su ile dolmaya başlıyor. Son bir nefes alıyorum ve suların altındayken öleceğimi anlayıp kelime-i şahadet getiriyorum. Sanırım 2.getirişimde uyandım. Bu konuya ilişkin ilk msjı atan Aykut Akkoyun kardeşimin rüyasına çok benzeyen yönler var. Ona gelen Azrail siyah renkti, bana gelen gemi siyah renkti. Onu en-boy ikiye bölmüş. Bizim gemiyi de en boy ikiye böldü. O kedi vardı demiş, bende gemi yarılmadan önce rüyamda kediler gördüm. O uyandığında saat 5 miş, bende tam uyandığımda saat 5 ti. O 1 yıl önce tövbe ettim demiş, bende 2 yıl önce tövbe edip, Rabbimin sevdiği bir kul olmak için çabalıyorum. Rüyamızda bu kadar benzerlik olması beni şaşırttı. Acaba o rüyayı gördükten sonra hayatında ne gibi değişim oldu, öğrenme şansım var mı? Allah'a emanet olun.
Aleykümselâm. Ölecekken kelime-i şehadet getirmek en hayırlı rüyalardandır ahiret ve dünya yurdunda hayırlı yaşamdır.

Azrail görmek, Allah rızası, ferah, huzurdur.

Aynı rüyayı az önce ben de gordum. Yanıma gelen siyah elbiseli biriydi, ben kelime-i şahadet getirdim durmadan, vücudumu sıkıp suyunu çıkartıyorlardi sanki sonra ezan ile uyandım çok korktum.
Rüyanız en hayırlı rüyalardandır dünya ve ahiret yurdunda hayırlı bir yaşama işarettir. Korkutucu bir rüya olması Şeytanî olabilir.

Rüyada kelime-i şahadet getirmek
Selamun Aleyküm mümin kardeşlerim. Bende biraz önce bir rüya gördüm ve tabir ararken buraya denk geldim ve ne anlama geldiğini çok merak ediyorum çünkü etkisinden bir türlü çıkamıyorum ve çıkamayacak gibi de duruyorum. Rüyam şöyleydi..
Ben aslında başka bir rüya görürken birden kendimi yattığım odada yatar halde buluyorum başımı sağıma çevirdiğimde ayakta dikili beyaz çarşaflı birini görüyorum bana seni almaya geldim diyor. Ve birden uğultular ve kulak çınlaması duymaya başlıyorum ve vücudum ayaklarımdan itibaren uyuşmaya garip bir his bürümeye başlıyor bedenimi. Ondan sonra sesli bir kelime-i şahadet duyuyorum ve o zaman ölmeye başladığımı anlıyorum ve Bende o sesle beraber kelimeyi işadet getirmeye başlıyorum ama aynı zamanda içimden ben daha namaz borçlarımi ödemedim ölemem diyorum ve aklıma gelen tek şey kılmadigim namazlarım geliyor ve ondan sonra uyandım. Zaten yarim saat sonra da sabah namazı okundu.
Ben namazlarımı kılmıyorum acaba bunun için bir işaret anlamına mı gelmekte rüyam cevaplarsanız beni çok mutlu edersiniz
Aleykümselam.
Evet namaz kılmadığınız için Rahmani rüya görmüş olabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt