• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Peygamber efendimiz görmek

osmanyıldız

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm iyi günler.. Rüyada Peygamber efendimiz görmek...

Rüyadamda ben bir kaç kadınla bir odadaydım, herkes yan odadan bir kadın almıstı. Sonra kapıdan bakıyordum peygamber efendimiz geldi bir kadını kolundan tuttu ve götürdü ama evliydi yani aldığı kadınla evlenip oradan uzaklasıtı. Ben de ona bakıyordum bizim odada fuhşiyat yani nefis vardı sonra uyandım.

Rüyanın yorumundan önce size kendi durumumu anlatmak istiyorum, yıllardır kalbimde biri var uzun süredir beklediğim biri ben hep onunla evlenip mutlu olmak istedim hala istiyorum ama aramızda sorunlar da oldu. Hep iyi bi insan olduğuna inandım, sabrettim, bekledim çevresindeki insanları beğenmesem de onun iyi biri olduguna inandım dua edip bekledim.

Dun bu sorular gene aklıma takılmıstı o iyi biri mi yoksa değil mi... yolumu gormek için Allah'a dua ettim sonrada bu rüyayı gördüm. Ben 1 yılldır ozellikle rüyalarla cok kuruntu ve vesvese ettim ama Allah'a sükür kurtuldum artık şeytani olanları gorunce Allah'a sıgınmayı, iyi rüyalar görünce sevindim. Sizden ricam rüyamı yorumlamanız peygamber efendimiz ayna gibidir derler ben ayna baktım ama hangisi benim .. Allah şimdiden razı olsun..

osman yıldız
25
Bursa
öğrenci

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam hosgeldiniz..uyeliginiz hayirli ve daim olur insallah..
Rüyada çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde kimi için bir ikazdır...Siz samimiyet ile Allah a cc yonelip bu konuda bilmediklerimizi gostermesini yalvarmis
O na teslim ve tevekkul etmissiniz.. ve boyle bir ruya gormus iseniz bunda bir hikmet ve sebep vardir...

Ruyanizi okudugumda yuregimde bir sanci oldu sanki..?hatirlarsaniz 1 ay once sevgili peygamber efendimiz sav. hakaret icerikli o filim de Ona iftira atilmis..
sanki nefis ,insani gibi gosterilmis oldugundan cook tepki olmus ve biz muslimanlari derinden yaralamistir..
Peygamber efendimiz sav. hayattini anliyarak okursaniz o hic bir kadini kendi nefsi icin secmemistir.. her birinin ardinda bir sebep ve hikmet vardir...

Ruyaniza hayırdır inşaallah ...
Allah cc.dan insanin ve esyanin aslini gostermesi icin dualar edecegiz..amaç: Doğruyu bulmak,dogruyu yapmak..dogru hareket etmek..
Ruyada Hazret-i Muhammed Aleyhisselam'ı bilinen sıfatları üzere görmek O'nun hakikatini idrak etmeye getirdiği şeriatın ruhunu kavramaya;
Efendimiz Aleyhisselam'ı vasıflarından başka bir şekilde görmek O'nun misaliini idrak etmeye; O'nu görmek gam ve kederden sonra sevinç ve sürura ermek seklinde yorumlanir..

Rüyada sizin de oldugunuz yer (fuhşiyat yani nefis ).. olduğunu görmek sıkıntılı bir dönem geçireceğine işarettir..
Bildiginiz gibi kardesim hem koruyucu anneyim hemde cocuk koruma servisinde calisan bir muhacirim..
Yillar once burada musliman ama adi Kötü kadin diye anilan bir kardesimizin Muhammed isminde oglu devlet cocuk koruma servisi tarafindan alininca benden yardim istemisti..
O zamanlar sadece katolik ve hiristiyan cocuk koruma servisleri vardi..
Muslimanlara hic bir ayricalik, ozelik taninmiyor.. ve muslimanlardan alinan cocuklar hemen kilise evlerine verilip hiristiyanlik propogandasi yapiliyordu..
Muhammed bir gece de Mike Isanin havarisi olmus cikmisti..
Tabi bu durumu kabulenemedigim icin camimizden yardim istedigimde Kötü kadin diyerek biraz zaman istediler, 1,2 ay gibi..
iste o zaman ben cildirmis..bu kadina her kes Kötü kadin diyerek tekme vuracagina el uzatsaydik durumlar buraya gelmezdi diye camiye de ben savas acmistim..
Önemli olan insanlarin bizim bakis acimizda ve dusuncelerimizde kim olduklari degil!!Allah kattindaki kimlikleri dir..
Hiçbir kadın yaşadığı gayri meşru hayattan memnun olmaz. Yaptığının farkındadır bunun için de devamlı üzüntü içinde olur. Bu pişmanlık üzüntü icinde belki de dustugu batakliktan
kendini nasil kurtarabilecegini bilememek te veya nefsi izin vermemektedir..
Bizlerin onun gibi insanlara el uzatmamiz gerekli degil mi idi.. bu durumlardan cok etkilenip bunaldigim yillarda ben de sizin ruyaniza benzer bir ruya gormem sonucu..
her seyi goze alip bu kardesimize yardim etmek icin elimden ne gelirse yapmis tik..
neyse bu olay buyuyup farkli boyutlara ulasmasi ile Hamd olsun o Kötü kadin vesilesi ile ilk defa musliman cocuk koruma servisini acmis ve Muhamedi geri almis..
ve O anne hayattini degistirmesine Allah-in lutfu ile vesile olmustuk...

biz Hakk-i hem dille- hem mal hem Gonul ,hem de hizmet ile teblig edelim..
melek gibi konusup...seytanca isler yapmayalim...
"namaz kil" diyerek...kimseye namaz kildiramazsiniz.
namaz...kildigimizi gösterelim..

Allah irsad ettigi kulunun kalbini kendine meyleder..
bunun en büyük belirtisi ..insanin günahlari terketmesidir...

insan sevaplarinin yani sira...günaha da devam ediyorsa..irsad olmus sayilmaz..

IMANSIZLA UGRASMAKTANSA
IMANLIYLA DOST OLUN ÖNCE..
zaten imanliyla dost olmadan ..
imansizla bas edemezsiniz....

ya fethedemezsek kendimizi???
kendilerine fatih olamayanlar...
baskalarinada fatih olamazlar...
kendisini mesele olmaktan cikaramayan insanlar...
baska meseleleri cözemezler...

osmanyıldız

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
İlginiz ve alakanız için teşekkürler, yazınızı okudum ve yararlandığımı düşünüyorum. Altını çizmek istediğim nokta bizim bulunduğumuz odada nefisiyat vardı peygamberimizle ilgili bi durum değil. Belki anlatımda biraz yanlıs oldu rüyamda elinden tutup goturmesi hani kurtarmak biçiminde ve nikahına aldığını biliyordum. Ben yazınızı okudum ve kaygılarınıza katılıyorum. Ben epeyi düşündüm bu konuda. Bence bana gösterilen ön yargılı davranmamam ve yoluma en güzel şekilde devam etmem gerekir benim yorumumda zati kötü mü demem ahlaki anlamda kesinlikle değildi. Bahsettiğim kibirdi ama güzel ifade edemedim galiba acıklamam gerekirdi. Tekrardan teşekkür ederim Allah razı olsun. Son olarak gecen aylardan bir rüya aklıma takılı. Rüyamda sevdiğim kızla gök yüzüne bakıyoduk ve bir yıldız kaydı rüya buvkadar ama yüzü cok güzeldi, cok masumaneydi sizce necdemek acaba.? iyi günler diler ilginiz için tekrar teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir sey degil kardesim.. Ben sizi cok iyi anladim.. sadece son zamanlarda Peygamber efendimize yapilan hakaret ve bizim insanlari sorgulama ,yargilamayi anlatan genelde bir yazi yazdim..
Tabiki Peygamber efendimiz sav. O kadini kurtulmasi icin elinden tutmus semboludur..

Yildiz ruyaniza Hayirdir insallah diyelim..
insan, bazen Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan
doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
insan dis dunyasini ins. Allah-in izni ile degistiginde ic dunyasi da degisip Ruyalarda farkli gorulecektir..
Ilk once ins. Kendimizi degistirelim..ve Rabbim de icinde bulundugumuz ortamin mekanin durumunu degistirir
Hiçbir toplum KENDİ NEFİSLERİNDE OLANI DEĞİŞTİRMEDİKÇE ALLAH ONLARIN DURUMUNU DEĞİŞTİRMEZ..

Rüyada yıldız görmek insanların şereflilerinden birisine delalet eder. Ayrica yıldız görmek rüya sahibinin bilgili bir kimse olduğuna ve her işinde temkinli davrandığına işarettir.
Bir kimse rüyada gökten yere bir yıldız düştüğünü görse orada şerefli insanlar hakkında bir musibet ve bela meydana gelir...
"yıldız kaydı "buna sahit olmak kisinin ic kargasalik nefsi ile ruhu arasindaki kaldigi ..catismaya delalettir...Allahu alem

osmanyıldız

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tekrardan Teşekkür ederim gerçekten aydınlattınız dediğim gibi rüyaları kendine takıntı eden biriydim ama bugün baktıgımda ben peygamberimizi gördüm evet çünkü baskasını görseydim içimdeki şüphe asla kaybolmayacaktı artık eminim ve huzurluyum o bana yapmam gerekeni gösterdi dediğiniz gibi insan hayatıyla örnek olmalı bende öyle olacam Allah razı olsun yardımlarınızdan dolayı.

Calikusu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Peygamber Efendimiz

Merhaba, ruyamda ilk kez gordugum ama bizim evimiz oldugunu hissettigim bir evdeydik. Ev icerden merdivenli bir evdi. Bir odada peygamberimiz yatiyordu. Vefat etmisti yuksekce bir yerde yatirilmisti ama ustu ortulmemisti. Vefat etmis gibi gorunmuyordu sanki gozleri kapali uyuyor gibiydi. Basinda babam ve abim vardi. Koridordan odanin icine baktim benim bakmamla birlikte peygamberimiz gozlerini acti goz goze geldik ve kalbi firladi. Kalbini yakalamak icin pesinden kostum merdivenlerden asaga iniyordu peygamberimizin kalbini yakaladim ve tam o sirada merdivenlerden yukari dogru cikan annemle karsilastim elimdeki peygamber efendimizin kalbini anneme verdim. Vermemle birlikte dil oldu, dili krem tupu gibi sıkmaya basladik.nIcinden cok guzel kokan krem gibi bisi cikiyordu. Cikan o guzel kokulu kremi ellerimize surduk. Aniden uyandim ellerimi burnuma goturdum ve o sekilde dakikalarca kokladim! O kokuyu size anlatamam. O kadar guzel kokuyordu ki.....

Ruyami yorumlarsaniz cok minettar kalirim. Cevremde cevremizde artik ruya yorumu yapacak kimse yok. Bu ruya, acilmamis hediye paketi gibi yillardir onumde duruyor. Simdiden cok tesekkur ederim.

https://www.islamiforumlar.net/ruya-yorumlari-bolumu/31383-ruya-yorumlari-hk-onemli-duyuru.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Hayirli geceler kardesim...cok derin ve manidar bir Ruya...
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir...
kalbini elinde tutmak..bu ne sereftir...Ya hu..cc.
Kalbin cilası Zikir'dir..
Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyükleri hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olmak ile şereflendirsin.ins.Amin
insan Allah'tan uzaklaştıkça kendi oz ve aslindan da uzaklaşir...

Yalvaralım O mühür sahibine...Ve O'ndan yardım isteyelim...
Bir selam verelim...Bir salâvat getirelim...
Bir gönül rızası alalım...Bir cümle yazalım...
Ve ne yaparsak Allah için yapalım...
Bir gül yetiştirelim...Bir gece olalım ...
Bir gündüz çağıralım...Bir kandil yakalım...
Bir mum ışığı olalım...Bir düş kuralım...
Bir mecnun çağıralım Bir Bilal olalım...
Ve göğsümüzde taş yeşertelim...
Bir Sümeyye olalım...
Ve kalbimizde ağırlayalım acımasız mızrakları...
Bir Filistin''li olalım...Bir tankın altına yatalım...
Bir Çeçen olalım...Sevdamıza koşalım...
Ve ölümü sevelim...
Ve biz
Müslüman olduğumuzu UNUTMAYALIM

İlahi her neyi yasak ettinse onu ittim; elime her ne sundunsa onu tuttum. İlahi gönlüm oduna ne yaktınsa o tüter; vücudum bahçesine ne ektinse o biter...Ya Hayy
Selamet ile Hayra kalin...

Üst Alt