• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada Peygamber Efendimizi görmek

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada peygamber efendimizi görmek

Selamünaleyküm, rüyamda yatağımda uzanıyordum bir anda kalktım ve dolaba yöneldim orda Resulullah'ın olduğunu sandım. Bir kaç sefer ya Resulallah ne yapıyorsun? Bir şeye ihtiyacin var mi gibisinden sorular sordum. Sonra dolaba yöneldim. Açtım dolabı baktım elindede bir yüzük vardı gümüş taşlı bir yüzük, namaz kılıyor gibi oturmuştu ama karşıya bakıyordu. Dedim sen Resulallah degilsin. Kimsin? Kaçmaya başladı. Peşinden gittim. Bizim evin mutfağına girdi. Yanımda ufak kardeşim vardı. Ona dedim ki sopayı getir. Mutfak karanlık olduğu için girmedim sopayı soktum. İçeri çekti ama sokamadı içeri zaten sonra uyandım.

Selam ve dua ile.

Cevaplarınızı bekliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Her insan, rüyalar vasıtası ile, can'ıyla bağlantı halinde. Eğer biraz tefekkür ederse bir bakıyor ki Rüyasi,
bir davranışı ile ilgili uyarıları, düzeltmeleri gelmiş.
her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız..Rüyaniz Hayr olsun..

Rüyada peygamber efendimizi görmek;
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.
Rasûlüllah (s.a.v.)'i görmekte çok büyük faydalar vardır.
Bu öyle bir ikramdır ki rüyayı görenin durumu bilinir ve o kişi gafletten uyanır.
Kim ki rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise görenin durumu iyi gönlü hoş iç dünyası huzurlu olur..

"bir yüzük vardı gümüş taşlı bir yüzük, namaz kılıyor gibi oturmuştu "
Namaz Kılmaya davet edilişiniz...“Namaz insanı bütün kötülüklerden korur”
Namaz kılmadıkça her kötülük sizi kovalar olarak yorumlanir..

"Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil, tozu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin? - Hz.Mevlana...

aykaniki

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ruyada peygamberimiz hz.Muhammedi gordum.

Selamun aleykum. Ben ruyamda kendimin oldugunu dusundugum bir bahcede 3 yanan ates gordum, lakin atesden dumanlar cıkmıyodu ve gunesın parıltısından atesi goremiyordum. Bana bunu Peygamber efendindimizin yaktıgını soylediler ve yarın yine aynı bahcede elimde kuran, diger elimde de bir siyah kagıt vardı ve bunu bana peygamberimizin resmi diye verdiler bende o resmi kuranın icine koymayı dusundum lakin sonra bu onun resmi olamaz peygamberimizin resmi yoktur dıye dusunerek kuranın icine koymadım. Elimdeki siyah kagıt elimden fırlayıp yere dusdu, kagıtı yerden aldım ve uzerinde arap harfleriyle yazılar cıktı. Sonra peygamber efendimizin hz.Fatime ye sesledigini isittim. 3. gun yine aynı bahcede bir siyah evim var karsısında seytan aynı sıyah evden yapmıs, ben o iki evin arasından yerden bir cizgi cekiyorum ve yukardan seffaf bir perde cekiyorum. Ruyamı cok merak ediyorum lutfen kısa zamanda anlamını soyleyiniz. saygılarımla tesekkurler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Ve Aleykümselam Her insan, rüyalar vasıtası ile, can'ıyla bağlantı halinde. Eğer biraz tefekkür ederse bir bakıyor ki Rüyasi,
her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız..Rüyaniz Hayr olsun..

Bu öyle bir ikramdır ki rüyayı görenin durumu bilinir ve o kişi gafletten uyanır.
Kim ki rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise görenin durumu iyi gönlü hoş iç dünyası huzurlu olur..

Sevgili kardeşim zor günler geçiriyorsunuz ,Allah yar ve yardımcın Olsun.
nefsinizle ruhunuz arasında bir savaş halinde olduğunuz, Mutsuzluk; bir kavga halidir, bir kaos halidir veya bir savaş halidir. ... Nefsinizle ruhunuz arasında öyle bir savaş var ki tedbir almazsanız ;bu savaş ;size de ailenizi de bitirecek...
İç dünyasında kavga olan kişi, dış dünyasında (başka insanlarla) kavgası olan kişidir. Kişinin iç dünyasındaki kavganın temelinde, bu insanın nefsi ile ruhu arasındaki kavga olmasidır..
Silkinip Kendinize Gelin!

"Sonra peygamber efendimizin hz.Fatime ye sesledigini isittim. "
Gördüğün rüya hayırlara işaret olup, senin özel biri olduğunu işaret edebilir.
Eğer sabırlı olabilirseniz ne mutlu size. Allah yolunu izleyip, onun emirlerine uyduğun sürece korunacağını, işlerinin hep yolunda gideceğini ve mutlu ve huzurlu olacağını işaret edebilir...

her şey bir İmtihan...Her şey belki şimdilik güzel olmayacak,ama biz hep imtihan olacağız.
her şerde bile bir hayır vardır...mevlam ne eylerse güzel eyler.
Başımıza her ne gelirse gelsin sabretmek lazım.Allah c.c.. şüphesiz sabredenlerle birliktedir...selametle..

acilangul1

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum,Hocam benim rüyamı burada yorumladınız...Ama ben bir şeyi merak ediyorum.O yüzden rüyamı baştan yazmak istiyorum çünkü öğrendiğim kadarıyla Peygamberimiz her zaman kendi suretiyle girmiyormuş bende bunu bilmeyince rüyama şeytan girdi sandım ve pek önemsemedim ta ki sizin tabirlerinizi okuyuncaya kadar eğer varsa bir eğriligimiz duzeltirseniz Allah razı olsun.
Rüyamda yatağımda uzanıyordum bir anda kalktım ve dolaba yöneldim orda Resulullah'ın*olduğunu sandım. Bir kaç sefer*ya Resulallah*ne yapıyorsun? Bir şeye ihtiyacin var mi gibisinden sorular sordum. Sonra dolaba yöneldim. Açtım dolabı baktım elindede bir yüzük vardı gümüş, kırmızı taşlı tahminimce akik bir yüzük, namaz kılıyor gibi oturmuştu ama karşıya bakıyordu.Kalktı ve yüzüme baktı yaşlı kırışmış ve gülmeyen bir yüzü vardı.Bende o aklıma gelen şeytanın bu tarz oyunlari oldugu ve gercek suretiyle gorunemeyecegini ve yanılmaya calistigini dusundum Dedim sen Resulallah degilsin. Kimsin? Kaçmaya başladı. Peşinden gittim. Bizim evin mutfağına girdi. Yanımda ufak kardeşim vardı. Ona dedim ki sopayı getir. Mutfak karanlık olduğu için girmedim sopayı soktum. İçeri çekti ama sokamadı içeri zaten sonra uyandım.

Selam ve dua ile.*

Cevaplarınızı bekliyorum.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün Aleyküm...Öncelikle özür diliyorum. Siz haklı çıktınız Resulullah'ı gördüğüm rüyada ben şeytan gördüm sandım halbuki sizin tabirinizden sonra biraz tefekküre daldım ve bu konuda araştırma yaptım.Haklı çıktınız dediğiniz şeyler doğru rüyanın batini tarafları var kişinin kendi kalbine dönmesi gerekiyor dediğin doğru ablacım.Bize erken yaşta Resulullah(a.s) gösteren Cenab-ı Allah'a hamd olsun.Muhyiddin Arabi'nin dediği gibi Resulullah parlak bir aynadır kişi ona baktığında kendini görür...Bizde derslerimizi ve Resulallah'ın bize verdiği Cenab-ı Allah'ın nasip ettiği sırrı ve hediyeyi almış olduk.Sağol ablam.

Ablam kusura bakma bu yazının yazılmasında benimde hatam var senden özür diliyorum.Selametle inşallah.

Selam ve dua ile. Saygılarımla...

ruyamruya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm
Ben geçen ay namazı bıraktığım sıralarda bir rüya gördüm rüyamda gökyüzündeyim karşımda Peygamber Efendimiz aramızda ayağımızı bastığımız kaya gibi şey tam anlamadım. Aramızda bir boşlukla ayrılıyor bana sağ elini uzatıyor bende ona karşılık uzatıyorum ama tutmuyorum, değmiyor. Aramızdaki mesafe 1 saniye yakın olsak değecek mesafede 4-5 cm.

Bir başka rüyam namaza başladığım sıralarda geçen hafta gördüm. Eskiden en yakın arkadaşım olan bir kız var şuanda yakın arkadaşım, evine gidiyorum annesini var kurabiyeler falan var sonra benim oturduğum evin apartmanına giriyoruz içerdeyiz giriş katındayız sonra karşıma bakıyorum Peygamber Efendimiz ve Yanında kitap ve sohbetlerini takip ettim mutasavvıf Cemalnur Sargut bana gülümsüyorlar ve kapıdan giriyorlar, benim gözüm arkadaşımı falan görmüyor o kadar seviniyorum ki gözlerim doluyor. o sırada arkadaşım onları göremiyor ve gidiyor bense sarılıyorum Peygamberimiz'e ...Cemalnur Hocaysa bana gülümsüyor..

Bundan sanırım 2-3 ay önce üzgün olduğum bir öğlen vakti kuşluk uykusuna yatmadan önce Allah'a bana bir işaret göstermesini isteyip uyumuştum. Rüyamda bir taksideyim annemle iniyoruz Cemalnur Sargut'un konferansı var ben koşar adımlarla içeri giriyorum annem arkamdan yürüyor ben çok heyecanlıyım Cemalnur hoca beni görüyor ve bana sanki tanırmışcasına gülümsüyor. Daha sonra hemen konferans bitiyor ve bende kapının önündeyim o da o kapıdan koridorda yürüyor konuşmadan bende peşinden gidiyorum ve hocam ne oldu iyimisiniz diyorum. Orada koltuk var yatıyor ve kahverengi battaniyeyi üstüne çekiyor. Bana bakmıyor, gözleri dolmuş karşışına bakıyor benim tarafıma döncek şekilde yan yatmış şekilde. Ona ne oldu hocam diyorum bana ağlar bir ses edasıyla Özledim diyor ve o an bana kimi özlediğini söylememesine rağmen ben Allah'ı özlediğini anlıyorum, o cevaba karşılık hiçbirşey diyemiyorum, kalkıp namaz kılmaya gidiyorum. O sırada tam tekbir getiriyorum ama namaz da ki o hissiyat o manevi gücü kaldıramıyorum, kendimden geçiyorum. Sanki ben yokum, bedenim yok ruhum var havadayım sanki ve bunu gerçekten hissettim.. Kaldıramayacağım bir namaz olacağını anlayıp hemen bırakıyorum. Allah'ım ben kaldıramayacağım bunu diyorum..Ve böyle
Allah razı olsun :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız..
Rüyaniz Hayr olsun..

Peygamber efendimiz sav.size hangi mesaji vermek için geldi saniyorsunuz..
"Namaz müminin m’iracıdır

Günde beş vakit, düzenli bir şekilde namazını kılan bir insan günün stres ve sıkıntılarından kurtulur, ruhunu dinlendirir, kalbini istirahata çeker.

Namaz insanı nasıl koruma altına alır? Onu her türlü zarardan, kötülükten günahlardan korur...
insan hemen her gün o kadar sıkıntılı, ezici, bunalımlı ve boğucu olaylarla karşılaşır; o kadar problem ve dertlerle yüz yüze gelir ki, bir anda içi daralır, kalbi sıkışır, morali bozulur, dünya yaşanmaz bir hale gelir.

İşte bu esnada öğle veya ikindi namazının vakti girmiştir. Hemen gider, güzel bir abdest alır, seccadesinin başına geçer, bir an için dünyayı elinin tersiyle iterek, Yüce Yaratıcı'nın huzuruna çıkar. İçini O'na açar, O'na döker, O'na arz eder.

Çünkü daralan ve bunalan ruhunun sahibi O, sıkışan ve kırılan kalbinin sahibi O'dur.
Ruh ve kalp ancak namaz gibi böyle güzel bir kullukla nefes alır, soluklanır; bu daracık dünya hanında sonsuz bir âleme açılır, feraha, felaha ve rahata kavuşur.
Bir beden ve ruh temizliği olan namaz, aynı zamanda ruhsal bir terapi, psikolojik bir tedavi, beyinsel bir istirahattir..

Kimsenin önünde eğmediği başını sadece O'nun önünde eğerek, kimsenin karşısında bükmediği belini sadece O'nun önünde bükerek, kimsenin huzurunda koymadığı başını sadece O'nun huzurunda yere koyar ve secdeye varır. Bu anda insan o kadar tatlı, o kadar hoş ve o kadar lezzetli bir ânı yaşar ki, tarifi mümkün değil selametle
haydi Namaza...duaa..

Zeynepnur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Hz Muhammed'i görmek

Selamınaleyküm arkadaşlar. Rüyamda tanımadığım insanlarla birlikte bir evde yatak bazasının altını topluyorduk. Bir anda bir ses durdum ve bana'Hz Muhammed'in mezarı evin altında' dedi. Bir bayan sesiydi. Yanımdakilere duydunuz mu dedim ancak duymadıklarını söylediler.
Bu rüyayı dün gördüm ve ondan önceki gün de Hz Ademi gördüm rüyamda. Ama sadece adı geçti ve yüz olarak gördüm. Başka bir olay olmadı. Allah rızası için cevaplarsanız çok sevinirim... Şimdiden teşekkürler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam her Rüyanin cevabida Yorumu kendi yaşantınız içinde olduğunu unutmayınız..
Rüyaniz Hayr olsun..
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek;
büyük bir nimet,bir ikramdir..Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Efendimiz’i rüyasında gören kişiye bir sır ,bir mesaj verilmiştir. Ne olduğunu anca her kes kendi kalbinde bilir...Rasûlüllah (s.a.v.)'i görmekte çok büyük faydalar vardır.
Kim ki, rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise, görenin durumu iyi, gönlü hoş, iç dünyası huzurlu olur.

lakin siz görmediniz ...........
"bana'Hz Muhammed'in mezarı evin altında' dedi"
Bir yere varmak için çiğnediğiniz ,ayaklar altına aldığınız değerlere yorumlanir..

Rüyada Hz.Âdem Peygamberi görmek;
günah işleyip sonra tevbe etmeye; iyi ile kötünün etkilerinin, güçlerinin eşit olduğunu ifade etmektedir.
İyi yön nasıl desteklenir ? inanç, ibadet ve arınma ile. Kötü yön nasıl yok edilir?
Kötü yön denilince insanın olumsuz, negatif duyguları, korkuları, hata ve günahları anlaşılmalıdır ve bunların azaltılması kastedilmektedir.

İNSAN EZELDEN yaralıdır.İlk günah nasıl Havva anamız ile Adem babamızı yaraladıysa, soyundan gelen herkes de elleriyle yapıp ettikleri ile yaralıdır.
Sebepsiz gibi Başımıza gelenler aslında kendi ellerimiz ile yaptıklarımızdır..selametle..

acilangul1

kadriye.

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada peygamber efendimizin çağırması ?

Selamun aleyküm hayırlı günler rüyamı yazmadan önce bir şey söylemek istiyorum . Ben arkadaşlarımla otururken fal bakan bir kadın geldi yanımıza. Arkadaşlarım baktırdı ben baktırmadım çünkü korkuyorum Allahtan ve içimden bir ses eğer ki ben fal baktırırsam dualarımın kabul olmayacağı yönünde bir hissiyata kapıldım. Baktırmadım .. Bir kaç gün sonrasında da böyle bir rüya gördüm. Minübüsteyim ve birisi bana peygamber efendimiz seni çağırıyor gelmelisin diyor bende tamam geleceğim oraya diyorum..Allah razı olsun sizden.

melissss3

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
peygamber efendımı'zı (s.a.v) namaz kılarken gördum

Selamünaleyküm ruyamda oturuyorum, önümde genc beyaz gömlek mi desem elbisem i desem, birisinin namaz kıldıgını gördüm. Peygamber efendımız (s.a.v) miş o kişi. Namaz kılıyor, ılk önce yandan gördüm gençti, sacları siyah, teni bugday, bu kadar gördüm. Sonra yine arkasında oturup cok heyecanlı bı sekılde nefessiz efendimiz (s.a.v) i izliyorum, yanımda da insanlar oturmus kendı aralarında konusuyorlar, efendımızın (s.a.v) namaz kılıp birinin hakkında dua edecegını soyluyorlar ama onun ıcın af olunmaz dıye konusuyorlar. Efendımız (s.a.v) namazını kılıyor ıstıfını bozmadan ve ardından dua edecekmıs, bunu bende ıcımden boyle gecırıyorum en son efendimize (s.a.v) bakarken beyaz gömlegi sanırım cok guzel bı beyazlıktı sankı o beyazlıga oyle hayran bakarken onun buyusunde kalmıs gıbı ruyam bıttı. Ruyam bu kadar ama hayatımda ılgınc olan sadece su bu ruyayı görüp uyandıgımı hatırlamıyorum ertesı gunu bır anda gercekmıs gıbı hatırladım. Ben böyle bı sey yasamıstım bu ruya olsa gerek dedım cok gercekmıs gıbıydı bu ruya benım ıcın cok onemlı lutfen yorumlar mısınız.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Sevgili kardeşim zor günler geçiriyorsunuz ,Allah yar ve yardımcın Olsun.

Rüyada peygamber efendimizi namaz kılarken görmek;
"Allahtan namaz ve sabır ile yardım isteyin

Sevdiklerinizi Allaha EMANET edin. Sevmediklerinizi Allaha HAVALE edip Yolunuza DEVAM edin!!!.

Namaz müminin miracıdır
Günde beş vakit, düzenli bir şekilde namazını kılan bir insan günün stres ve sıkıntılarından kurtulur, ruhunu dinlendirir, kalbini istirahata çeker.

Namaz insanı nasıl koruma altına alır? Onu her türlü zarardan, kötülükten günahlardan korur...
insan hemen her gün o kadar sıkıntılı, ezici, bunalımlı ve boğucu olaylarla karşılaşır; o kadar problem ve dertlerle yüz yüze gelir ki, bir anda içi daralır, kalbi sıkışır, morali bozulur, dünya yaşanmaz bir hale gelir.

İşte bu esnada öğle veya ikindi namazının vakti girmiştir. Hemen gider, güzel bir abdest alır, seccadesinin başına geçer, bir an için dünyayı elinin tersiyle iterek, Yüce Yaratıcı'nın huzuruna çıkar. İçini O'na açar, O'na döker, O'na arz eder.

Çünkü daralan ve bunalan ruhunun sahibi O, sıkışan ve kırılan kalbinin sahibi O'dur.
Ruh ve kalp ancak namaz gibi böyle güzel bir kullukla nefes alır, soluklanır; bu daracık dünya hanında sonsuz bir âleme açılır, feraha, felaha ve rahata kavuşur.
Bir beden ve ruh temizliği olan namaz, aynı zamanda ruhsal bir terapi, psikolojik bir tedavi, beyinsel bir istirahattir..
selametle..

melissss3

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
saolun yorumlarınız ıcın evet zor gunler gecırmekteyım bı kac senedır inşaallah atlatacagım destegınız ıcın ayrıca saolun

ruyayorumcusu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam, melisss3 yorumu: imanlı, itikatlı, temiz kalpli ve Allah'a yakın biri olduğunuza, ancak Allah'ın emir ve yasakları konusunda eksikleriniz olduğuna ve bunları düzeltmeniz gerektiğine, içinde bulunduğunuz sıkıntıların bir süre daha devam edeceğine, sıkıntılı bir süreçten sonra feraha çıkmaya, sabrınızın karşılığını fazlasıyla alacağınıza, duaların kabulüne ve isteklere kavuşmaya delalet eder.

ruyayorumcusu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam, kadriye yorumu: Allah için yapmış olduğunuz güzel harekete binaen Yüce Allah böyle bir rüya ile sizi müjdelemiş. İmanın güçlenmesine ve Allah katında yüksek derecelere çıkmaya delalet eder.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm ablacigim.
Nişanlim görmüş rüyayı tabir isteyecegim dedim çok heyecanlandik ikimizde :) Ben nişanlima rüyada mesajlar var eksiklerin varsa tamamlarsin, Şerefe nail olursun dedim. Rüyası manası hayrolsun..

Rüyasında 2 katlı camideymis, üst kattaymis nişanlim. Üst kata da peygamber efendimiz gelecekmis, nişanlim da hemen merdivenin başına geçmiş ilk ben göreyim diye, peygamber efendimiz merdivenlerden çıkıp gelecekmis.
Daha sonra kendini babasının evinde görmüş, bu kez peygamber efendimiz babasının evini ziyarete gelecekmis. Duvarlarda rutubet varmış ve yeşil yeşil yosunlasmis. Nişanlim duvarlara gül suyu dokmus. Evi temizlemeye çalışıyormus ama babası da üvey annesi de yavaş yavaş ağırdan topluyormus evi. Evde babasına ait 2 tane içki şişesi varmış. Babasına kızmış içki şişeleri yüzünden. Evde içki şişelerinın ne işi var diye.

Daha sonra evin yosunlu ve rutubet olan gülsuyu döktüğü odaya nişanlim 2 tane seccade sermis. Seccadenin biri benim biri nişanlimin. Yanına tesbih de koymuş. Nişanlimin seccade rengi sütlü kahve benimki ise gerçekte de kırmızı rüyada da kırmızı.
Daha sonra üvey annesine demiş ki; peygamber efendimiz gelince benim seccademde yani sütlü kahve olan seccade de namaz kilsin demiş .
Sonra Selavat getirmeye başlamiş ve sabah namazına uyanmis. Peygamber efedimizi görmemiş ve gelmemiş ama olsun bir kere düştü yüreğimize ıkimizinde. :(
Hayrolsun inşallah. Sabah beni aradı büyük heyecan ve mutluluk ile bende çok sevindim, rüyayı nişanlim gördü ama ikimizde mutlu olduk. İnşallah o peygamber efendimizin ümmet şerefine nail olur. İnşallah beni mumıne nişanlimi ise muminlerden eyler Allah .. Allah razı olsun şimdiden çok teşekkür ederim abla. :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, Allah cc. cümlemizden razı olsun Olsun..
HERKESİN BİR PLANI VAR AMA ,“ALLAH'IN PLANI” HERKESİ KAPSAR..
Rüyâda Peygamber Efendimiz'in görmek;
Hayırlıdır.. Her türlü dert ve sıkıntılardan kurtulmakla yorumlanır.
İnsanları Allah'a yaklaştıran Allah’a götüren Ulaştıran burağım mahlûkatın nefeslerinin adetleri kadardır..
Sizi Allah'a yaklaştıran Allah’a götüren Ameli Salihin ne olduğunu sadece Siz ve Allah cc. bilir..Bu Allah cc. ile kul arasındadır..

Rüyada Peygamber Efendimizi (s.a.v.) görmek gamdan sonra feraha, borçlu ise borcunu ödeyeceğine, tutuklu ise tahliye olunacağına, korkuyor ise emniyete ulaşacağına, sıkıntı ve yokluk içinde ise, hayırlı nimetlerin artmasına, zengin ise parasının ve malinin daha da artacağına, fakir ise ondan kurtulacağına, bekar ise imanli salih bir eşe, hasta ise iyileşeceğine, bir hayrat, iyilik, yaptığına delalet eder.

Kim ki, rüyasında gördü ise, görenin durumu iyi, gönlü hoş, iç dünyası huzurlu olur.
ya onu sevdirdiğiniz bir fiili yaptınız..yada manevi alemde Sizi teşvik için belki de ihtiyacın varmış yada bir ikaz olarak rüyanıza gelmiştir...

Namaz müminin m’iracıdır

Peygamberimiz Efendimiz'i görememiş;
Nişanlınız imanlı, itikatlı, temiz kalpli ve Allah'a yakın biri olduğuna, ancak Allah'ın emir ve yasakları konusunda eksikleriniz olduğuna ve bunları düzeltmeniz gerektiğine, içinde bulunduğunuz sıkıntıların bir süre daha devam edeceğine, sıkıntılı bir süreçten sonra feraha çıkmaya, sabrınızın karşılığını fazlasıyla alacağınıza, duaların kabulüne ve isteklere kavuşmaya delalet eder.
Babası ile arasını iyi tutsun..
Herkes kendi karakterine göre davranir...Babasi cahil O bilmiyor Allahım bilse öyle davranmazdi...duaa..

Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen, işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder

tozduman

Moderatör
Moderatör
Abla yorumunu gönderdim. Teşekkür etti Allah razı olsun dedi.
Ayda bir kaç kere uğrayıp baba hakkı var diye çayıni içiyor.
Zaten yorumunuzu okuduktan sonra "ben babamın kötü niyetli olmadığını biliyorum evet cahil" dedi.
Yanlislarimiz var düzeltmeye çalışıyoruz.
İnşallah ahirette ve dünyada kurtuluşa erisecegiz :(
Allah razı olsun ablacigim.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Siz aranızda üstü kapalı anlaştınız ama ben anlayamadim çok merak ediyorum :)
Cekiniyorum soramiyorum çünkü hemen konuyu kapattirdi, zaten anlatmazda üzülürüm diye :(
Çok şükür yinede bir şekilde onu telkin ettiniz Allah razı olsun.

Üst Alt