• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada peygamber efendimizi görmek

• Konuyu başlatan uzman52
  • Başlangıç tarihi
U

uzman52

Kayıtsız
Misafir
Merhaba rüyamı anlatmakda biraz terettüt içindeyim, ama cevap bulamadığım için size danışıyorum. Rüyamda bir ev içinde bir topluluk içindeyim sohbet gibi orda peygamber efendimiz orda en arkada oturuyor, hemen yanı başımda da babaannem namaz kılmaya hazırlanıyor (kendisi beni sevmez.) bana oğlum sizin yüzünüzden öldü dedi bende yüksek sesle sen asıl kötüsün dedim. O an biri bana peygamber efendimiz seni çağırıyor dedi ben korku için onun tarafına doğru gittim yüzünü yandan görebildim gördüğüm sakalları ve tertemiz yüzüydü. Sonra ayakta bana arapça bir şeyler söyledi anlayamadım ama yanındaki arapça bilmiyor dedi yanındaki bana dediklerini çevirdi. Bana 3 vakte kadar kalbimi göstermemi ve değerleri iyi olmadığını söyledi. Sonra bir anda ben evin dışından eve bomba atıldğını ama eve hiçbirşey olmadığını gördüm. sonra bir anda tekrar uzay boşluğunda birinin gözlerinde o eve ateş etmek için hazırlandıklarını gördüm ve sonra uyandım.

SahinAli70

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Hz Muhammed(s.a.v) efendimizi görmek

Hayırlı geceler inşAllah Allah(c.c) hazretlerini selamı üzerinize olsun din kardeşim,yaklaşık bir yıl öncesi bir gece rüyamda bir mekanı bilmediğim bir yerde yürüyorum ve beş-altı adet oğlan çocuğunun oyun oynadığı esnada çocukların yanından geçerken gaipten bir ses bana doğru koşan çocuğun senin peygamberin o demesi üzerine o çocuğun hafif toplu ayaklarını öpmek için çıkar ayaklarını sen benim peygamberim Hz. Muhammed(s.a.v) efendimiz diye söylemeye çalışırken,o da bana doğru koştururken sağ el işaret parmağını bana doğru uzatarak Allah yeter diye seslendiğini duydum ve bu ara ağlayarak uyandığımı ve uyandıktan sonrada ağlamaya devam ederek abdest alıp 2 rekat namaz kıldığımı Rabbime niyazda bulunup şükrettiğimi 3.kişi olarak rüyamı size anlattığımı arzeder Allah'a emanet olmanızı dilerim,saygılarımla

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayirli geceler Kardesim Hayirdir insallah ama ben bu ruyayiya anliyamadim yada
Rüyada Hz Muhammed(s.a.v) efendimizi nerde gördugunuzu anliyamadim..
Neyse bunda da bir Hikmet vardir..

Hayatta tutunacak bir şeylere ihtiyacım vardı.
Sağ elimi sol elimin üstüne bağlayıp Kıyam'a Allah-in huzurunda durdum. Islam'a tutundum..

Hayattakilerin dünyasından da,
ölülerin dünyasından da aynı çığlık yükseliyordu:
“önemsenmek istiyorum… değerli olmak istiyorum…
sevilmek ,Rahmettini istiyorum…”

Kainatın her köşesinden de başka bir ses yükseliyordu:
“sizi çok seviyorum… sizi çok önemsiyorum…
size çok değer veriyorum…
sizin için her an yarattığım nesnelere,
varlıklara bakın…
yağan yağmura bakın, ellerinize bakın…
taşlara bakın, gökteki aya bakın…

en çokta “size verdiğim kendinize bakın”
size beni tanıma fırsatı verdim…
Size Insani Kamil Eyy Kulum dedim!!
sizden çok şey mi istiyorum?

sizde,size verdiğiniz Sözu yerine getirin..

DE Kİ;ALLAH BANA YETER!…
zümer,38

"ALLAH KULUNA KAFİ DEĞİL Mİ "
ZÜMER 36
GECENİN SAHİBİNE SABAHIN RABBİNE EMANET OLUN.

SahinAli70

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah(c.c) razı olsun kardeşim;Rüyadaki mekanın neresi olduğunu bende bilemedim,sadece bir yer çocukların oynadığı bir alan Herşeyin tek sahibi olan allah(c.c) hz. emanet olun.....

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Peygamber Efendimizi ve Hz. Musayı Görmek

Selamun Aleyküm ben küçükken bir rüya görmüştüm aklımda kalmış. Rüyamda peygamber efendimizi ve Hz. Musa'yı görmüştüm, peygamber efendimizin koluna girmiş bir dağa çıkıyorlardı, bende 6-7 metrelik bir mesafeden izliyordum, çok sevinmiştim. Peygamber efendimizin yüzü görünmüyordu yardımlarınızı bekliyorum..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada Efendimiz'i görmek; gamdan sonra feraha, bir sıkıntının akabindeki rahatlığa, nimetlerin artmasına, tevbenin kabulüne ,hidayet ve imana işarettir..

Rüyada musa a.s. görmek;Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh..
Mağlup durumda bulunduğu düşmanlarına karşı kahredici bir üstünlük sağlamaya, yolculukta esenlik ve güvene; izzet, şeref ve yüceliğe,
hakkın ve haklıların şartlar ne olursa olsun galip gelmesine,ilim ve hikmete delalet eder...

Hz. Musa'nın (a.s) dilinde kekemelik bulunduğuna dâir bilgiler okumustum burada Musa as. semboldur..
Sizin hayatiniz boyunca insanlar ile iletişimde zorlanacağınıza,da yorumlanir..
Ergenlikte yaşanan korku ,yalnızlık anlaşilamak duygusu ergenlik yaşının doğal sonucudur..kendisinin bile kendisini anlamadığından şüphelendiği zor Ergenlik zamanidir!!
herkes anlayış bekliyor ama kimsenin anlayış gösterdiği yok..anlamaya çalışmadan anlaşılmayı beklemek beyhudedir...

Görelim Zaman ve Mevlâ neyler.Neylerse güzel eyler. Sen Hakk'a tevekkül kıl. Sabreyle ve râzı ol!!Nefsine kılıf uydurma yeter...

yakupnwo

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Efendimiz'i görmek; gamdan sonra feraha, bir sıkıntının akabindeki rahatlığa, nimetlerin artmasına, tevbenin kabulüne ,hidayet ve imana işarettir..

Rüyada musa a.s. görmek;Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh..
Mağlup durumda bulunduğu düşmanlarına karşı kahredici bir üstünlük sağlamaya, yolculukta esenlik ve güvene; izzet, şeref ve yüceliğe,
hakkın ve haklıların şartlar ne olursa olsun galip gelmesine,ilim ve hikmete delalet eder...

Hz. Musa'nın (a.s) dilinde kekemelik bulunduğuna dâir bilgiler okumustum burada Musa as. semboldur..
Sizin hayatiniz boyunca insanlar ile iletişimde zorlanacağınıza,da yorumlanir..
Ergenlikte yaşanan korku ,yalnızlık anlaşilamak duygusu ergenlik yaşının doğal sonucudur..kendisinin bile kendisini anlamadığından şüphelendiği zor Ergenlik zamanidir!!
herkes anlayış bekliyor ama kimsenin anlayış gösterdiği yok..anlamaya çalışmadan anlaşılmayı beklemek beyhudedir...

Görelim Zaman ve Mevlâ neyler.Neylerse güzel eyler. Sen Hakk'a tevekkül kıl. Sabreyle ve râzı ol!!Nefsine kılıf uydurma yeter...

Sağol ama ben daha çocuktum görmüştüm. ordan aklımda kalmıştı sağol

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm. Annem rüyasında bir kamyonet üstü açık, peygamber efendimizi ve annesini görmüş arkalarindan bakiyomus arabanın.
Peygamber efendimizin başında takke, Annesinin başında beyaz başörtüsü varmış.
Annem küçükken görmüş en son peygamber efendimizi. Babasız büyüdüğü için. Bugün böyle bir rüya görünce hemen yazmak istedim. Manamiz hayrolsun inşallah selam ve dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüyada Peygamber Efendimiz'i görmek;
Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.
Rasûlüllah (s.a.v.)'i görmekte çok büyük faydalar vardır.
Bu öyle bir ikramdır ki rüyayı görenin durumu bilinir ve o kişi gafletten uyanır.
Kim ki rüyasında Peygamberimiz Efendimiz'i gördü ise görenin durumu iyi gönlü hoş iç dünyası huzurlu olur..
gamdan sonra feraha, bir sıkıntının akabindeki rahatlığa, nimetlerin artmasına, tevbenin kabulüne ,hidayet ve imana işarettir..

rüyada peygamber efendimizi ve mubarek annesini görmek;
Yol,yolculuk,,emanet,cömert, çok merhametli olmasına ,anneliğine ,ilim, irfan, sevgi annelik kalbi katmasina yorumlanir..

Rabbim ümmeti muhammedi efendimiz s a v şefatinden ayırmasın bizleri rabbimize layık kul efendimize layık ümmet etsin amin.

acilangul1

tozduman

Moderatör
Moderatör
Teşekkür ederim Ablacigim Allah razı olsun sizden Ahirette ve Dünyada Allah size iyi hal nasip etsin.
Selam ve Dua ile

Kelebek83

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada peygamberimizi s.a.v görmek

Selamünaleyküm sevgili Gönülsızım, nasılsınız? Umarım hersey yolundadir ve iyisinizdir.Ablacım bene 3 aylık önce doğum yatım hamileyken gördüm efendimizi.Ruyamda bir evdeyim çok ağrım var eşimdi sanırım diyorki peygamberimiz geldi kapıda diyor bende alt tarafımda sadece iç çamaşırım var zor yürüyorum diyorumki Allahım ağrım var giyinmem lazım böyle çıkılmaz karşısına diyorum ve zor güç bişey giyiniyorum çıkıyorum kapıya. Hoşgeldiniz peygamberim diyip elini öpüyorum bu arada içimden zayıf acaba hastamı diyorum sanki birazda bakımsız gibi hissediyorum elinin biraz kuru olduğunu düşünüyorum öperken sonra hemen ayağının dibine çömelip oturuyorum ve ayağını seviyorum sanki cici cici sevilir ya aynen öyle sevdim ve uyandım.

Üst Alt