• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

rüyada Peygamber efendimizin görülmesi

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm kardesim. sabah namazina yakin vakit icerisinde gördüm o güzel rüyayi, uzun zamandir konusmadigim bir arkadasim bir odanin icerisine yatak hazirlamis bir kac penceresi olan oda, kendine kizina büyük yatak banada kücücük bir yatak hazirlamis rahat olmayacagini düsünüyorum ama bunu ona söylemiyorum, onlar uykuya cekilince bende acik olan pencereye dogru namazimi kilmak icin hazirlandim, o sirada odanin icerisinde peygamber efendimi gördüm yaninda sahabesi vardi ve bana o sahabenin araciligi ile, emel kizima söyle kafirlerin yaninda sakin saclari acik uyumasin, ve hizla bir savasa katilmak icin odadan uzaklasti... ALLAH razi olsun kardeslerim...dgüüll,.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
catlakyoprak.jpg

ohh Aleykum selam kardesim hos geldiniz.. Sizi ve KIZINIZI merak ediyordum.. ins.. hersey daha iyi ve Hayirlidir...
Bu ne guzel Hayirli bir uyari, irsad ruyasidir...
Ruyaniza gecmeden once Sizin ruyaniza benzer bir ruyayi paylasmak istiyorum.
Almanyada Ulm sehrinde uzaktan bir arkadasim var..Bu Bayan Almanyada bulunan acik, kapali havuzlara giren.. ehh benim kalbim temiz diyen gafil bir kardesimiz...
adi Fatma ama ayni zamanda da cook comert ve SABIRLI biri..
ama basi acik,havuzlara bikine ile giren biri tmm.
1994 Yillinda Esim ile Almanyaya bir konferansa gittigimde bu arkadasimin degistigini namaza basladigini ama halen acik oldugu dikkatimi cekmisti.. nedeni ise..
ayni Sizin gibi bir ruya gormus..Ruyasinda peygamber efendimiz sav. Ya Fatima demis..ve onu havuzdaki halini isaret ederek BUNU YAPMA..buyurmus..
gun o gun bu hanim hic bir zaman bir daha havuza bikine, mayo ile girmemis..
aslinda Sizin ruyanizda cook acik...kadinin saclari zinetti ve mahremidir..acik uyumak da gafletti dir..
Yani bulundugunuz mekanda zinetlerinizi kapatin ve Allah`a islama saldirildiginda susmayin.. inanciniza sahip cikin seklinde yorumlanir Allahu Alem...

aklının yüzünü görmek istiyorsan yaptıgın ıslere ve yatirimlara bak...
Kalbını görmek ıstıyorsan vıcdan aynana bak!!!
Nefsinin yüzünü görmek istiyorsan sevdiğin sectıgın insanlara bak..
imanına bakmak ıstıyorsan Allah cc. Lafzını duydugunda kalbının frekansına bak....

Peygamber efendimizi (aleyhissalatü vesselam) rüyada görmek büyük bir nimettir.
Hadis-i Şerife "Beni rüyada gören elbette cehenneme girmeyecektir" buyurulmuştur.

Allahü Teala Silsile-i Âliyye büyükleri hürmetine bizleri bu büyük müjdeye kavuşanlardan olmak ile şereflendirsin.ins.Amin
Hayirli aksamlar..

*Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa Allah da onu başkasına muhtaç etmez."

*Hristiyanlar alim olunca hristiyanlıkla alakaları kesilir Müslümanlar da cahil olunca islamiyetle alakaları kesilir.....

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
sevgili gönül sizim kardesim, gene herzaman oldugu gibi özenle yazmissin cümlelerini ALLAH razi olsun. rüyamdaki uyariyi size su sekilde bildireyim, daha dogrusu günlük hayatimdaki yasadigim zorluk ile. calistigim huzur evine is basvurusunda bulundugumda cook dardaydim, ve hic beklenmedik bir anda bu is basvurusu kabul edilmis fakat görüsmeye gittigimde basörtümü sorun yapmislardi, yaslilarin ilgisini negatif anlamda cekecegi ve beni rahatsiz edebilecekleri gerekcesi ile eger kabul edersem basörtüsüz ise alacaklarini bildirmislerdi, cok zor bir karardi ama o kadar caresizdimki RABBIME siginarak bu ise baslamayi kabul ettim, cünkü kizimin okuluyla yanyana, evimize 200 metre uzaklikta birde yalniz oldugumuz icin bir kolaylikti ,ama inanin her gün basörtüsüz calismanin verdigi aci altinda eziliyorum. fakat ALLAH'a hamd olsunki bu sorunlar altinda ezildigim son bir kac ay insallah, islerimi yoluna koydum hamd olsun gönül sizim, eski esimle konustum ve kizimi türkiyede okutmama orada yasamasina cani gönülden izin verdi :) bu hic beklenmedik bir seydi cok üzülüyordum, acikcasi olumsuz olacak diye aci cekiyordum ama öyle olmadi, yüce RABBIM öyle bir kapi actiki bir degil bir cok kapi acti ...kismet olursa eger bir yada iki aya kadar vatanimiza gidiyoruz, böyle güzel olaylarin arefesinde bu rüyayi görmek beni inanilmaz etkiledi, fakat ne yazikki is yerimde direnis söz konusu bile degil, cünkü yalnizca ben degilim, bir cok iscisi basörtüsünü cikarmak zorunda, bulunmus oldugumuz bölge bazi konularda cok kati, daha dogrusu bu bölgede yasayan almanlar, hatta kendi insanlarimiz bile. keske elimden birsey gelebilseydi ama tek basina mümkün degil :( sizler nasilsiniz , cocuklariniz aile huzurunuz ? umarim hersey yolundadir , mutluluguz evinizden tassin insallah canim kardesim. o güzel dualariniz icin RABBIM binlerce kez razi olsun .

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bilmiyorum kardesim Allah boyle bir olay imtihan etmesin..Ben Sizin ruyanizin yorumunu yaptim..
Peygamber efendimiz sav
"emel kizima söyle kafirlerin yaninda sakin saclari acik uyumasin"
diye soylemis.. Ben Size ne yapacaginizi soyliyemem ama ins. Dogruyu, HAKKI yapmaniz icin Dua edecegiim...
bir bilseniz kaybedikleriniz kazandiklarinizdan cok daha fazlasidir.. sahsen uzuldum...
ins. bir an once vataniniza gider orda Tessetur emrini de uygularsiniz..
Tessetur imkan meselesi degil iman meselesidir...
Hayirli geceler...

"Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa Allah da onu başkasına muhtaç etmez."

duaa..

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
sükürler olsunki kimselere muhtac etmedi, ALLAH , ama bu sinavi gecmek icin ne kadar emek verdigimi RABBIM biliyor, emir icin degil caresizligim icin kabul ettim, namusumu en güzel sekilde koruyarak hamd olsun. herkesin cektigi kendine göre agirdir. hicbir zaman önyargili olmadim olamadim daha dogrusu, cünkü her kul kendi kaderini yasar bazen istesekte degismiyor... genede görüsünüze saygi duyuyorum. hayirli geceler gönül sizim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardesim bu kesinlikle Ben, sen, kisisel bir konu, farkli bir bakis acisi da degil...Dogru Ben sizin yerinizde de degilim..Sizin icinde bulundugunuz sart ve ortamida tam bilmiyorum..
ama Bildigim hidayette erdigim gun Allah a bir Soz vermistim..
Her zaman karsimdakine iyiyi, doğruyu söyleyip,
Allah'ın emir ve yasaklarını insanlara tavsiye edecegime ..
ziyana, husrana ugramak istemiyorsak..bunu yapmak zorundayiz..
Dunya hayatti cook KISA ve gecicidir.. bari Asr suresinde kurtulusa erenlerden olmaya calisalim kardesim...

"Âsr'a yemin olsun ki insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır" (el-Asr, 103/1-3).

Ben Sizi daha ilk ruyanizi yorumlar iken Sizi sevmis Can Dost demis ve ilk olarak sunlari yazmistim aynen ekliyorum...

"Aleykum selam Size "Kimya-yı Saadet adini versem kabul edermisiniz...
İmam gazali nin kaleme aldığı bir kitaptır okumanizi tavsiye ederim...
Ruyaniza Hayirdir ins. diyelim Rabbim Hayra cikarsin..
Ruyada Toprağı kazmak mücadeleli bir hayat sizi bekliyor lakin kazarken ayni zamanda'da sesli bir sekilde Esma-ül Hüsna'yi soylemeniz.. Allah cc. Yar ve Yardimciniz olacagi seklinde yorumlanir..
verilmeyen Haklari Rabbim zalimden alip mazluma iade eder bunu unutmayin...
Esma-ül hüsna ü tealanın güzel isimleri demektir.
Rüyada Esma-ül hüsna ’ın isimlerinden birini görmek işitmek oldukça hayırlı bir rüyadır ve çok özenle yorumlanmalıdır.
Size çok önemli bir mesaj vermektedir."

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm gönül sizim, yasadiklarim bana insanlara karsi acik olmayi ögretti , ve sadece bir kac cümle ile dile getirmeye calisacagim üzüntümü. yazdiginiz sacede tek bir cümle beni cok kirdi.
( bir an once vataniniza gider orda Tessetur emrini de uygularsiniz..
Tessetur imkan meselesi degil iman meselesidir )

hayatim boyunca imanimi hicbirzaman dünyalik isler icin görücüye cikarmadim en azindan cikarmamaya calistim, tekrar söylüyorum yasadiklarimi önce ALLAH sonra ben sonrada kizim biliyor. o is beni yeniden hayata bagladi, calistigim her gün evde yapmadigim kadar zikir ve tövbe etmeme vesile oldu oluyorda. daha fazla uzatmak istemiyorum, gene kendime kiziyorum, cabuk kaniyorum insanlara... sayfanizdaki üyeligimi silip kendi yoluma cekiliyorum, karsimdakini tek bir sözle dahi incitmekten korkarken baskalari benim imanima söz söylüyor. eger bu, din kardesi olmak icin bir inancsa eger ben buna inanmiyorum... kirmayin gönlü , bilmiyorsunuz o gönülki ne kadar harebedir... RABBIM kirik gönüllerdedir...
ALLAHIN selameti üzerinize olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
samimiyet.jpg

Aleykum Selam .. kardesim Sizi Allah icin oyle cok seviyorum ki..hatta Forumda Size ait bir konu acmistim..
boyle KIRILICAGINIZI hesap etmemistim.. dedim ya insan hep zamaninda hesap etmedigi kucuk seylerden kaybeder..
Ben Seni Allah icin seviyorsam Senin bu gunde hesaplamadigin kucuk seylerde ebedi saadetini kaybetmeni istemem..
Ben de Bir melek degilim..zamaninda isyan da etmis, imandan cikmis ,Allah a kufretmis gunahkar bir insanim..
ama O guzel Ruyayi Sevgili peygamber efendimiz sav. bana degill Sizin ruyaniza geldi.. ve Sizi ozel gorup uyarisini Size kendi ozel olarak irsad etmesi bu ne buyuk bir makamdir biliyormusunuz?
su anda bu satirlari gozyaslarim ile yaziyorum..
Alemlere Rahmet olarak gonderilen Allah-in en cok sevdigi Resulu size KAPINIZA gelmis olsaydi ve ruyanizda soylediklerini soyleseydi.. yine mi boyle tepki verip.. Kusura bakmayin.. benim bu ise ihtiyacim var diyerek Onu kapinizdan boyle mi gonderirdiniz..
Sizin gordugunuz ruya sadik bir ruya oldugunu anlamasaydim size butun kalbim ile inandigim ruyanizin yorumunu oyle mi yapardim..

"peygamber efendimi gördüm yaninda sahabesi vardi ve bana o sahabenin araciligi ile emel kizima söyle kafirlerin yaninda sakin saclari acik uyumasin
ve hizla bir savasa katilmak icin odadan uzaklasti..."

bu ruyayi gidin bir Hak dostuna, salih bir insana yorumlamasini isteyin eger benim yorumumda kisisel en ufak bir kelime ekledi isem.. Hakkinizi helal etmeyin...
evet namaz, tessetur Allahin emirleri..imkan degil iman meselesidir bunu ilk once kendime soyluyorum..
imanim zayif ki imanin ve islamin sartlarinda hep uygun ortam ariyorum..
Sahabe i kiram islami yasamak icin cektikleri zulum ve iskenceyi okudugumda hem vallahi hem billahi kendi imanimdan suphe ediyorum..
lutfen HAKKINIZI Helal edin..

Âsr'a yemin olsun ki insan gerçekten ziyan içindedir. Bundan ancak iman edip salih ameller işleyenler birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler müstesnadır" (el-Asr 103/1-3).

Samimiyetine hayranim
Seviyorum seni diyene bende seni demeden önce
sev kitabına layık bir sultan mı?
yoksa bir şaklaban mı ?olduğunu
önyargısız halin ile bir kendine bak!!
amma önce kendi sev kitabından başlamak şartıyle yap bunu ...
UNUTMA.! KARŞINDAKİNİN DEĞERİ SENİN DEGERİNDİR ancak....

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/26311-samimiyetine-hayranim.html

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
inanin basörtüsümü cikarip calismasi ölümden beter , ne zaman eve gelsem üzerimde dünyanin yükünü tasiyormusum gibi aci cekiyorum, cünkü yabanci gözler görüyor özelimi, ama gene söylüyorum caresizligimden . bedenimi namusumu sergilemiyorum, emin olunki sizin kadar bende farkindayim ahirette bunun acisini cekecegimin, O'nun bana verdigi bir emaneti var evladim, herkesin sofrasindan kovdugu kizim ve kendimi kimseye muhtac etmemek icin bazi seylere katlaniyorum. annelik duygusunu siz benden daha iyi biliyorsunuz. biraz farkli pencerelerden bakalim lütfen, kirmak cok kolay, paramparca ediyorlar zaten, hicdegilse din kardeslerimizden yana gönlümüz razi olsun. hakkim varsa helal hos olsun. sizin cok duanizi aldim. ALLAH razi olsun gönül sizim kardesim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardesim..Ben Size inaniyorum ama bu hic bir seyi degistirmez onemli olan Sizin, vicdaniniz, Ruhunuz, inanciniz rahat ve Huzurlu ise mesele yok!!
Emin olamayan ,Belkiden gebe kalıp keşkeyi doğurur...

evet Ben de bir anneyim..ayni Sizin gibi dusunur iken bir gun
bir Hak Dostu..soyle demisti Bana..
Allah a LAYIKI ile KUL olamiyandan Hakki ile ne Anne olur nede insan!!
Allah sahidimdir niyettim bir gonul dostumu kirmak degil sadece sefkat tokadi ile sordugu ruyanin uyari mahiyyetinde oldugu gercekleri yazmakti...
eger inandigim gercekleri yazmamis olsa idin bunun vebalini hep tasirdim..ben uzerime duseni yaptim artik gerisi size kalmis..Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..

Ben hayattimin iki bolumu var derim..birisi hidayette ermeden once digeri ise hidayette erdikten sonraki bolum..
Hidayette erdikten sonra hep kul hakkina dikkat ettim killi kirk yardim bazen kendi cigerimi parcaladim ama adaletten hic ayrilmayip kul hakkina girmemeye cook dikkat ettim..
bana KIRILDIGINIZI okudugumda bir SITMA tuttu beni...hakkinizi helal ettiginizi okuyunca cook sevindigim icin Size soyle dua ettim..
Allahim Ben Kimya kardesimden RAZI yim.. SEN de RAZI ol...
Hayirli aksamlar ve Hayirli Cumalar...

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razi olsun, sözlerim ile sizi kirdiysam özür dilerim kardesim. birgün insallah evimde sizi agirlamak nasib olur ve o zaman uzun uzun konusur icinden cikamadiklarimizi dile getiririz. benim nasibime düseni yasiyorum, ama ALLAHIN izniyle tek ümidim kendi yurdumda layikiyla yasayip son nefesimi vermek. evladimi gercek bir müslüman gibi yetistirmek , kizimi hayatinda bir kez camiye gönderdim Kuran dersi almasi icin ordada basimiza gelmeyen kalmadi, kadinsan hele birde yalnizsan ALLAH korusun. burada 12 yildir elim kolum baglandi neler cektigimi anlatsam roman olur desem az gelir. sirf ibret olsun diye birgün bir konu acalim ve orada neler yasadigimi ibreti alem icin özetle dile getireyim. gurbet beni icine almadan kurtulmanin caresizligi icerisinde son cirpinislardayim. ALLAHIN rahmeti üzerinizde olsun kardesim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
acucdagul.jpg

est kardesim..Ben Sevdiklerime KIRILMAM...
Bu da Sizin imtihaniz.. her birimiz farkli bir sekilde imtihan ediliyoruz.. ama her imtihanin da bir Sebebi Hikmetti oldugunu unutmiyalim..ins.
bu imtihani kazanlardan felaha ve selamette erenlerden oluruz..
evet ins bir gun Allah kismet ederse Sizin ile gorusup sahsen tanismak isterim..

Sözler vardır hani insani öze asla goturen..
sözler vardır insanı yoğuran ve insanlığa insanlıgi nasihat veren..
birde kelam vardır sözden öte sözden güzel. insani Kemalullah'a yaklaştıran.insani ahirette hazirliyan iste Sizin Ruyaniz boyle sadik bir Ruya oldugu icin
hem cook etkilendim hem de kendimce hissemi almaya calistim..

Üzülme” der Hz. Mevlana ve devam eder;. Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun,. Tek kanatlı uçulmaz zaten"

Kimya kardesim Hayat hikayenizi gercekten duymak ve KISSA dan hissemizi almak isteriz..
mumkun ise size cook zahmet olmazsa ve vaktiniz oldukca yazmanizi istesek munasipmidir acaba?
Selamet ile Hayra Kalin..

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
elbetteki kardesim, yasadiklarim bosuna degildi, ALLAHIN bana verdigi bu cana az eziyet etmedim, hic degilse sizlerle paylasip alinmasi gereken ibretleri dile getireyim, belki yolun basinda olan henüz 14 yasindaki bir gence isik tutarim, cünkü benim hayatim 14 yasimda parmagima takilan esir zinciri ile anlamini yitirdi... tam tesettürlü bir müslüman kizdim, sabah ezanindan önce uyanir kuranimi okur namazimi eda eder güne öyle baslardim, ezan vakti acan cicek gibiydi inancim, ama o cicegi kopardilar simdi yeniden filizlenmek icin cabaliyorum. dosya icerisine yazar size buradan iletirim, konu basliginida birlikte yazariz kardesim. cok mutlu olurum eger birilerine faydam dokunursa. ALLAH razi olsun.

Üst Alt