• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada sahabe-i Kiram görmek/Rüyada Sahabe görmek

Nurun Ala Nur

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı günler. rüyamda sahabe i kiram gördüm, bir sahil kenarında duruyordum denizin içi salatalık doluydu. 50 metre ilerde bir sedirin üzerinde abimin baygın bir halde gözleri kapalı hasta olduğunu görüyordum başında bir kaç Sahabe-i Kiramın olduğunu fark ettim bunlardan birisi HZ.ÖMER,diğeri HZ.EBUBEKİR di fakat 3.nün kim olduğunu fark edemıyordum. bana denizden salatakları toplamamı ve bununla abime ilaç yapacaklarını söylüyorlardı.Toplamaya devam ederken karanlık oldu gece çöküyordu yavaş yavaş ve bende tek başıma olduğum için korkuyordum daha sonra Sahabe-kiramın olduğu yere bağırarak ''ÖMER BİN HATTAB GELSİN'' diye bağırdım .Sonra Hz.Ömer efendimiz koşarak yanıma geldi ve başımda bekledi ve bana toplamaya devam et dedi, bende topladım tam bir ara tam fırsat tanımalıyım hz.ömerle konusmalıyım diyerek arkamı döndüm ve benim ona soru soracağımı anlayıp kaçmaya başladı, bende peşinden koştum ama ona ulaşmamam için onun bastığı kayalıklar birden kum gibi oldu ve uyandım .Yorumunuzu bekliyorum. selamunaleyküm..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı günler rüyaniz Hayr olsun, hakkınızı helal edin lütfen mesajini yeni fark ettim..
bunun da bir hikmetti, sebebi vardir..Sabır, Cenâbı Allah'ın lütfettiği en büyük nimetlerdendir

rüyada Ashab ı kiram( r.a.) görmek;salih kimselerden olmaya, dünyada mütevazı yaşamaya, iyi geçinmeye, sevgilerde samimiyete, din kardeşliğine önem vermeye;
iyiliği emredip kötülükteen sakındırmaya Bazen bu Rüya ilahi yardıma, Sahabenin iltifatı sağlam itikada,
Bazen de onların gücenikliği inanç zayıflığımiza, Sahabenin yaşadığı hayati ile kendi hayatimizi karşılaştırma ve bir Nefis muhasebesi yapmaya da yorumlanabilir...
Rüyada karanlık gece görmek ;gam,hastalik ve kedere,
Rüyada deniz görmek; ülkedeki bolluk, saltanat, ilim ve irfan,hayır, güç ve kuvvettir.

Rüyada salatalık görmek; Allah acil şifalar versin sağlık ile ilgili bazi kaygı,endişeler duyduğunuza ..Bu sağlık ve refah gösteren bir rüyadır.
Hasta birisi rüyasında salatalık yediğini,topladiğini görürse acil şifalar gösterir.

Hz. Ömer'i ra.rüyada gören kimsenin, ömrü uzun, işi makbul olur ve pervasızca hakkı söyler.Hz. Ömer'i r.a adaletin sembolüdur
Adalet Hak, hukuk terasizi öyle ince,öyle hassas tir ki bir kere dengesini bozarsa bir daha hic bir zaman eskisi gibi doğrulamaz..

"bana denizden salatakları toplamamı ve bununla abime ilaç yapacaklarını söylüyorlardı "
Gerçek hayat sahibi ancak Hak Teâlâ'dır şifa,devayi ancak;Hak ve Hakikatta bulabilirsiniz...
Ya Rabbim, hasta olanlarımıza şifa, derdi olanlara deva ihsan et!amin

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur...
Ya Rabbi Efendimiz Muhammed'e (s.a.v.) O`nun ve ashabına sonsuz salat ve selam eyle...
Hayırlı Cumalar Selam ve dua ile İnşallah‏..

Ay doğmuyorsa yüzüne güneş vurmuyorsa pencerene
Kabahati; ne güneşte ne de ay da ara...
Gözlerindeki perdeyi arala!...
Hz.Mevlana

Üst Alt