• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

ruyada sakal görmek

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamunaleykum ben tam olarak ruyami hatirlamasamda şunu kisaca özetliyeyim normalde sakalim fazla yoktur ergen tuyu diyelim vvcc.. ama ruyamda neredeyse suratim sakalin uzunluğundan görulmuyor. hayirdir inş. bunu size sormak isterim söyliyeceğiniz sözler için şimdiden teşekkurler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz Kardesim..
Hayirdir insallah..
İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada sakal görmenin dokuz tabiri vardır:ve Gonul Sizim bu deli Muhacirin de da 9 isaretti ...
1-Kılıç-söz

2-İzzet-ikram

3-Makam-Mahmut

4-Dış görünüş-ihlas

5-din ile sinanma-iman

6-İyilik-imtihan

7-Evlilik-nefis

8-Evlat-anne baba

9-Saygı görmek-riya

Sakal Erkek için zenginlik ve şerefe; kadın için -hamile ise- erkek çocuğa
Rüyada sakal görmek çevrenizdekilerin saygısını kazanacak işler yapacaksınız demektir.

Ali genc kardesim Siz hayattinizin sadece tek bir yonunu gelistirmeye calisiyorsunuz gibime geliyor..bu cok yanlis!!
İnsan maddi ve manevi yönleri boyutları olan bir varlıktır.
Maddi yönü itibariyle fiziksel bedensel durumu anlaşılır.
Manevi yönüyle de insanın dini inanci kisiligi vicdani istekleri arzuları hayalleri idealleri düşüncesi akla gelir.
İnsanda Ruh ve beden sağlığı bir bütündür .. birbirinden ayiramazsiniz..
bedeninizin gelisimi icin caba sarf ettiginiz gibi, manevi yönünuzu akliniz ruhunuz yureginizi inancinizi ,egitiminizi de geregi gibi HAKKINI verin..
bizim ileride dindar, imanli yuksek seviyede makam sahibi soz sahibi olan insanlara da ihtiyacimiz var....
Derslerini ve egitimini de ihmal etme...
Allah cc yar ve yardimciniz olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir işe koyuluruz, istişare deriz, elimizden geleni yaparız yada yaptığımıza inanırız, hayırlısı olması için dua ederiz ve Yüce Yaradan'ın takdirine bırakırız.

Peki hayırlısını istemenin sınırı nedir? Yani elimizden geleni yaptığımızı düşünmüyorsak, hep kafamızda bir soru işareti varsa, keşke şunu da yapsaydım, şu adımı da atsaydım, şunu da deseydim diyorsak bunları yapmadan yada yapamadan hayırlısı olsun demek doğru mudur?
Durum bu mudur yani. Oluşacak sonuç bu mudur?
Hayırlısını bizim için bilen biri muhakkak var. Hayr bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayr vardır bundan şüphemiz yok.

Ama bir işte tüm itikatımızla elimizden geleni yapıyoruz ve hayırlısı olması için dua ediyoruz ama yapamadığın, eksik kalan birşeyler var.
Bu şekilde yapacağımız iş olumsuzluk ile sonuçlanıyor ama "içimde bu vardı, aslında şunu da söylemek istiyorudum" dediğiniz birkaç şey var.
Bu durumda konu olumsuz olarak sonuçlanıyor ve sizin hala söyleyecekleriniz var ama söyleyemiyorsunuz.
Elinizde az biraz imkan var ama sınırı aşmaktan korkuyorsunuz. Aşmadan da halledebileceğinize inanıyorsunuz.

Bu durumda oluşan sonuça katlanmak, işten elinizi ayağınızı çekmek mi gerekir yada sınırları aşmadan elinizden geleni yaptıktan sonra gene hayırlısını isteyerek oluşacak sonuca razı olmak mı gerekir?

Hayırlısı olsun" demek bir işten elini çekip beklemek değildir.
Hangi konu da olursa olsun tabi ki elimizden geleni hayırlı kısmıyla yapacağız.
Elimizi ayağımızı o işten çekmeye gerek yok. Zaten bir iş yaparken "hayırlısı olsun" deriz durup dururken demeyiz.
Çok arzu ettiğin bir iş ise "Allah'ım o işi bana hayırlı kıl" diye dua edelim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ali kardesim Siz masallah ilmi olan takva sahibi bir insansiniz Sizin ile samimiyettinize guvendigim icin ve beni yanlis anlimiyacaginizi bildigim icin sohbet etmeyi seviyorum..

Sakal Muhammed Mustafa sav sünnetidir..Sakal Bırakılması Hakkında Hadisler:
Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Bıyıkları kısaltın, sakalları bırakın.”[4]
“Mecusilere muhâlefet edin, sakallarınızı uzatın, bıyıklarınızı kesin”[6]
“Müşriklere muhhalefet edin sakallarınızı çoğaltın, bıyıklarınızı azaltın” [7]

“On şey fıtrattandır: Bıyığın kesilmesi, sakalın uzatılması, misvak, istinşak (Burna su çekmek), mazmaza (ağza su çekmek),
tırnakları kesmek, parmak mafsallarını yıkamak, koltuk altını temizlemek, etek tıraşı olmak, intikhasu’l-mâ (yani istinca yapmak).” [8]
evet sakal cübbe sarik adam olmanin müslüman olmanin şarti degil diyorlar..amma nasil bir elmaya gördügümüzde elma demek icin elmaya benzemesi gerek yahut karpuza karpuz demek icin karpuza benzemesi gerkiyor ise Sakal sarik cübbe müslümanin vizyonudur yani logosudur yani her sakalli suurlu müslüman degildir ..
fakat müslüman adabina göre sakal birakan ve sarik saran cübbe giyen simasindan belli olur esteuzubillah simahüm fi vücuhum min eserissucud sadaklalahul aziym.
yani müslümanda secde alametleri belli olur. amma her gördügün sakalliyi hoca sanma diyede bir laf vardir dogrudur simasinda nur olmayan sakalli ,cahil insanlarimizda var..buna da dikkat edin...
Ahir zamandayiz..

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
dediklerinizin coğu doğru yani bende her sakal uzatani cubbe giyeni hoca sanirim ama abim bu konuda beni uyarir zaten hoca sandiğim coğu kişilere din ile sorular sorduysam bilmiyorum uğraşma bu işlerle diyip geçerler. zaten benim özelliğim bu samimiyetinize guvenerek söyluyorum ben daha 1 kaç sene öncesine kadar Allah neredeyse aklima gelmiyordu sonradan ibret alarak koyuldum bu HAK yoluna cok şukur sizin gibi insanlar sever beni bende severim elbet. tabi işin hayir kismina gelince ben işi yaparim tevekkul ederim sonra hayirlis neyse onu ver Allahim ben caliştim sana teslimim derim. fakat dediğiniz gibi bazen keşke şunu yapsaydimda derim bazen o konuda doğru söyluyorsunuz ama ben hep korkarim ruya görduğumde şer mi diye. saolun aydinlatici aciklamalar yaptiniz. tamam manevi yönunu sadece gösteririm ama bu namaz kilmayan arkadaşlarima yani ykar bile yağsa HEY ALLAHİN HİKMETİ göruyomusun işte derim dini bilgiler veririm tek yön dediğiniz şeyde bu olsa gerek yani ben namaz kilmayan arkadaş taniyorum onlara bu yönumu gösteriyorumki onlarda benim gibi olsunlar diye ama olmuyor şikayet bile ediyorlar BUDA BAŞİMİZA MUSLİMAN KESİLDİ diye. bende sinirleniyorum kalplerini azda olsa kiriyorum özurde diliyorum dediğiniz şeyde aslinda tamda buna işaret ediyor. bir de bişey sormam gerek size ? bu iş eğitimimede ara verdiğimimi gösteriyor ? bunun cevabini alirsam size ek bir soru daha soracağim saygilarimla ali arslan

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun Ali genc kardesim...
bildiginiz gibi buradaki ruya yorumlarini Sadece Allah RIZASI icin bir hopi olarak yapiyorum.. asil meslegim insan ve ruh sagligi psikolojik danismanlik ote yandan Sizler gibi genc kardeslerime koruyucu annelik yaptigim icin bilgi, tecrube ve insanlari icerden disariya dogru Hamd olsun okuyabiliyorum...
Yani yaptigim sadece ruya yorumu degil bunun yaninda kisinin bilinc alti korku, SIKINTI ve endiselerine de bir cikis KAPISI gostermeye calisiyorum...

Mesela Sizin lise derslerinizin cok iyi oldugunu kestirebiliyorum ama ote yandan, korku, endise, vesvese yasadiginizi da gormekteyim..
bu tip genclerde yok okulumu bir sene birakip kendimi mi bulmali, olgunlastirmalimiyim gibi sorular, surecler yasarlar...
Siz de bunlardan birisisiniz SAKIN bunu yapmayin..
okullu aksattiniz mi hayat dengenizi bozarsiniz..
Siz okulda egitim alaninda sizin gibi genc kardeslerimize en guzel sekilde yardimci olabilirsiniz.. biraz usul hal ve davranislarinizi SABIR ile duzeltebilirseniz daha iyi olacagina inaniyorum....asagidaki konuyu okursaniz nedemek istedigimi daha iyi anlarsiniz ins..

https://www.islamiforumlar.net/serbest-kursu/28327-anlasan-mi-anlastiran-mi-muminsiniz.html

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
şey cok sıkmadıysam birşey daha sorucam. şimdi Allah calişana verir doğru. ben derslerime calişsam dahi derim bunu ama bazen calişamadiğim durumda oluyor sinavlara e Allah çalişana veriyorsa ben zayif olurum cunku tam net calişamadim bu korkuda vardir hep içimde. eğitimim bide bu nedenle sıkıntılı geçiyor

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
şey cok sıkmadıysam birşey daha sorucam. şimdi Allah calişana verir doğru. ben derslerime calişsam dahi derim bunu ama bazen calişamadiğim durumda oluyor sinavlara e Allah çalişana veriyorsa ben zayif olurum cunku tam net calişamadim bu korkuda vardir hep içimde. eğitimim bide bu nedenle sıkıntılı geçiyor

Bir işe koyuluruz istişare deriz elimizden geleni yaparız yada yaptığımıza inanırız hayırlısı olması için dua ederiz ve Yüce Yaradan'ın takdirine bırakırız...arik gayrisi Allah kerim...
icinizdeki korku ve vesveseden kurtulmaya bakin...

Üst Alt