• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada salavat getirmek.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada salavat getirmek, rüyada salavat görmek, rüyada salatü selam görmek, rüyada salavat söylemek, rüyada salat selam getirmek
Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen, işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder.

Rüyada Nebiyy-i Zîşan (s.a.s) efendimiz üzerine salat ve selam getirdiğini görmek, Allah indinde makbuliyete, çok ecir ve hayra ve akıbetin güzelliğine, şefaat-ı Nebiye işaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...

İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri önceden idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde, şeytanın insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle fazla meşgul olma sonucunda etkilenerek gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

- Rüyalar insanlara manevî alemlere pencereler açan birer realitedir...
Sürekli maddî hayatla meşgul olmaktan yorulan insanlar rüya ile manevî alemlere seyahat etmekle istirahat etmiş olur.

- Hadis-i şerifte -mealen-: “Salih rüya vahyin kırk altı parçasından bir parçadır... (Buharî Tabir 5)
denilmek suretiyle rüyanın Allah ile kulları arasında işleyen bir manevî telefon hattı mahiyetinde olduğunu gösterilmektedir.

- Muhyiddin ibn Arabî alem-i misale çıkmanın ilk basamağı rüyalardan geçer demektedir...

Demek ki doğru rüyalar görecek kadar hayatını istikametle geçirenler rüya yoluyla misal aleminden haber alabilirler. Nitekim buna Peygamber Efendimiz (asv) şöyle işaret buyurmuştur:

“Rüyası en doğru olarak çıkanlarınız en doğru sözlü olanınızdır.” (Müslim Rüya 6)

- Bir hadiste Hz. Peygamber (asv) şöyle buyurdu: “Nübüvetten yalnız müjdeciler kalmıştır.
” Oradakiler “Ya Resulellah! Müjdeciler nelerdir?” diye sorduklarında “Salih rüyalardır.” buyurdu...
(Buhari Tabir 5; Muvatta Rüya 3)

Bu hadis-i şerifler de gösteriyor ki Allah ile kulları arasında iletişimi gerçekleştiren vahiy yolu kapandıktan sonra vahyin kırk altı parçasından bir parçası olan rüyalarla bu iletişim hattı devam edecektir.

- Rüyanın en güzel yönlerinden biri de, geçici de olsa ayrılıkları kaldırıp buluşmaları gerçekleştiren bir misyonunun olmasıdır. Yakın akrabasını yakın dostlarını kaybedenler rüyada onlarla görüşmekle bir mutluluk elde ederler.

Anlatılan bu hususlar rüyanın hikmeti konusunda yalnız bir ufuk açmak için birer misaldir…

'Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir...

Rüyalar ve ilhamlar birer ikazdır irşattır. Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz...

Ayni ruyayi farkli kisiler farkli mekan ve konumlarda gorduklerinde tabirleri de farklidir..

Rüyayı goren kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyetti, O An içinde bulundugu ruhsal, maddi ve manevi durumu da göz önüne alınmalıdır.

O yüzden her ruya ayni sekilde tabir edilemez..

Bazen aynı rüyayı değişik insanlar da görebilir ancak her insanın ruhu ve manevi dünya anlayışı, yaşamı farklıdır.

Bundan dolayı da yorumu özünden bir şey kaybetmese bile yorumu ve yansıması farklı olur...

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Rüyaları yorumlarken tarafsız olmak duygulara kapılmamak karamsarlaşmamak gerekir...

Rüyada sadece bir şekil veya olayı değil her şeyi birlikte yorumlamalıdır...

Rüyadaki renkler ortam da büyük önem taşır.

Rüyada görülen bazı insanlar tanıdıksa adlarına da dikkat edilmelidir. Bu adların anlamları da yaklaşan bir durumu haber verebilir.

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
teşekkürler bilgi için :) bende geçenlerde rüyamda salavat getirdiğimi görmüştüm...

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda salavat ve istiğfar

S.a ablacığım,

Cumartesi günün akşamından ben Eyüp Sultana gitmeyi kafama koymuştum dua etmeye huzura ihtiyacım var fazlasıyla :( pazar günü gidemedim ama aksilikler oldu çok üzüldüm çok ağladım dün benim için çok zor bir gündü gecede rüyamda Peygamber efendimize salavat getirdiğimi ve tevbe ettiğimi gördüm.. halamın evindeyim orada ki yatağı düzeltiyoruz yatak örtüsü örtüyoruz sonra yere oturup herkes tesbih çekiyor bende biraz salavat ve tevbe istiğfar ediyordum... Sizinle paylaşmak istedim... Teşekkür ederim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim Hayirdir insallah..
Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen
işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder..
Kaderinize RAZI olun kadere tas atarsaniz korkarim ki Rabbim sizi daha buyuk SIKINTILAR ile imtihan eder...seklindede yorumlanir..
Simdilik yureginizdeki isteginizi topraga gomun kim bilir Sabir ve Dua Allah a teslimiyet ile bir gun bu kiş da gecer de bahar gelir...
ve toprak altina simdilik koydugunuz sevgi tohumlari da cicek acabilir..
unutmayin hersey gecici ve imtihan ve bu imtihan edilisimizin SIRRI ve hikmetleri vardir!! hic bir sey sebepsiz ve gayesiz degildir..
Keske niyet ettiginiz Eyüp Sultana gitseydiniz ve gidin kardesim orasi ruhani, kutlu insana huzur veren manevi guzellikleri olan mekanlardir..
oraya giderseniz bu Muhacirin de selamini ilettin..
Eyüp Sultan camisi ve turbesi ile ilgilli cok hikmetli bir hatiram var ins. bir gun sen hazir oldugunda anlatirim..
Hayirli geceler..

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Tekrar ediyorum, Allah razı; olsun rüya yorumu aslında nasıl da içinde bulunduğum ruh halimi anlatıyor.... bu arada kısmet olmadı gidemedim ama en en kısa zamanda gideceğim (hafta sonu;) ve sizinde selamınızı; emin olun ileteceğim, öncelikle bana yardımcı olduğuunuz için ve daha sonrada burada bulunan kardeşlerimize yardımcı olduğunuz için size de dua edeceğim inşallah... bu arada merak ettim sormadan geçmek istemiyorum hikmetli hatıranızı; çok merak ettim... :):) selametle...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada toplulukta salavat getirmek

Selamun Aleyküm hocam,

Dün akşam rüyamda, bir cemaate giriyorum ve insanlara elimi vererek salalvat getiriyordum. Hepsiyle ve tanımdaığım bir saf gibi bir adam da ordaydı.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Gönül Dostum..
Biliyorsunuz bu gece Regaip Kandilidir..
Regaip kelime anlamı olarak , “çokça rağbet edilen, nefis, kıymetli, değerli, ihsan” mânâlarına gelen Ragibe kelimesinin çoğuludur.
Buna göre Regaip Gecesi : “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymeti ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” mânâsına gelir.
Ramazan-i serife adim, adim yaklasirken;Allah cc.bu mübarek günleri, böyle kıymetli gecelerle taçlandırmıştır.
Elimize büyük bir fırsat geçmişken, bu geceyi en güzel şekilde değerlendirmek nasip olsun ve benim duam da şöyle olsun;

Bütün çaba ve gayretimiz herkesten önce Rabbimizin sevgisini ve RIZASI ni kazanmak olsun, bizi ve yaptığımız bütün işleri herkesten önce O sevsin. ..
Çünkü O’nun sevdiğini bütün kainat sever
ins. bugun de niyet ettiginiz yapmissinizdir..
hepimizin kandili mübarek olsun…

Hayirdir insallah
Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen
işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder..
Rüyanız Hayır ve mubarek Olsun!
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

glsm_yalcnky

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada salavat getirmek

Selamünaleyküm hocam ,
dün gece sabah namazından sonra bir rüya gördüm. Rüyamda annemin çok eski bir komşusu vardı kendimi onun evinde ve eşi ve kızıyla gördüm ama her taraf karanlık onları görüyorum ama vucüt görüyorm renk olarak bişeyler görmüyorum. Güya anneme kızmış onun evinde kalmaya gitmişim, bana bir oda veriyorlar. Yalnız oda karanlık, korkuyorum düğmelere basıyorum ama ışık yanmıyor, yalnız karşıda başka bir yerin ışığı yanıyor. Bende şaşırıyorum niye orası yanıyor diye, derken ışık yanan odada sandalye kıpırdıyor korkuyorum, hemen diğerlerinin yanına gidiyorum. Bana korma diyorlar. Derken içeri tekerlekli sndalyeli bir erkek çocuk giriyor ama tekrar çıkıyor. Korktugum için eve gidiyorum kapı çalıyor. KAPIYI ACIYORUM KAPIDA KAFASINDA SİYAH ŞALLA KAPATMIŞ BİR KADIN GÖRÜYORUM. HEMEN KAPATMAYA ÇALISIYORUM AMA KAPATAMIYORUM ÇÜNKÜ O KADININ İYİ BİRİ OLMADIĞINI HİSSEDİYORUM SANKİ İNSAN KILIGINDA ŞEYTANMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM BENDE O KADININ ÜSTÜNE YÜRÜYORUM VE SALAVAT VE KELİME İŞADET GETİRİYORUM ÜSTÜNE BASA BASA SALAVAT GETİRMEYE DEVAM EDİYORUM VE KADINI GÖZLERİ BİRA KIZARIYOR TEKRAR GELİCEM BUNU YAPMAYACAKTIN GİBİ BİŞEYLER SÖYLÜYOR ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam..Hayirdir insallah
işin yapılabilmesi için sabra ihtiyaç olduğuna işaret eder..Rüyanız Hayır ve mubarek Olsun!
Allahumme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

Rüyada karanlık görmek; gam ve kedere kasvette ic bunalmasina darlanmaya delalettir..
Rüyada görulen karanlık oda ;ic aleminizdeki karanlıga isarettir..
Ana Gibi Yar Olmaz! başkaları Size Ana gibi Dost olmaz...

ve hic bir ciddi konuda acele etmeyin..
Zaman öyle bir nimettir ki ;zaman en iyi hâkim hüküm ve hekim dir...

Karanlığım Gündüze Hasret..
Her yanım ayrılık Her yanım hüzün her yanım karanlik...
Ey icimdeki karanlik Rabbimin rahmetti ile kavuşayim icimdeki benligime.. özumdeki aydinliga ve huzura!Bu Gece...
neresinden bakarsak bakalim ic dunyalari dibine kadar karanlık..cikmaz bir tunel sanki.. kapranlik.. bir cikis yolu bulamiyor bu genclik..
içimiz aydınlık ama...bi yolunu bulucaz elbet bi yolunu...bulabilsek ..
hep bir umut..bir aydinlik..bir arayis icindeler...o karanliktan korkuyorlar!bunaliyorlar iclerindeki karanliktan aydinliga duyduklari Hasretti dille getiriyorlar..

Nerdeyse ışığa inanmaz olacaktık öyle hızla büyüyordu içimizdeki karanlık..
iclerindeki o karanlik neden bu kadar hizli büyüyordu ki? cunku imanin Nuru ve isigi Yok..
Yardim et bize Allahim!!!

glsm_yalcnky

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Amin İnşAllah Rabbim yardımcınız olsun İnşAllah.

cancan29

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleykum... ben dungece ruyamda eskı kuranı ogreten hocam bana 100 tane salavat cekmemı soluyordu ama bır turlu ruyamdayken cekmek nasıp olmadı bende uyandıgımda aklıma geldı ve hemen salavat-ı serıfeyı cektım acaba bu nedemek olur bı bılgınız varsa benımle paylasırmısınız lutfen simdiden cok tesekkur ederım... bu arada sıtenız cok guzel ....

Üst Alt