• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada salavat söylemek

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba,nasılsınız?
Bu gece yine garip bi rüya gördüm. Rüyamda su almışdık. 19 lt. - 10 lt. bir de az miktarda vardı. Kardeşimle bana bu suları götürmemizi, gerekdiyi zaman kullanacağımızı söylediler. Kardeşim 10 lt. olan suyu götürdü. Ben de 19 lt. Çok ağırdı, ama kolayca taşıyordum. Dışarı çıktığımda komşumuz penceredeydi, ben dışarı çıkınca beni seyr ediyordu hep. (Sevdiğimi ilk defa görünce bu komşumuza çook benzetmiştim, o zamanlar sevmiyordum onu. Artık, benzetmiyorum. O komşumuzda eskiden beni seviyordu, hala da mı öyle, bilmiyorum.) Yüzü değişmişdi. Kendi-kendime" Ben nasıl olur da onu buna benzetmişim Amman, benzetmişim işte" diye geçirdim içimden. Sonra suyu götürmek için dağ gibi bi yere çıkıyorduk. O komşumuzda hep seyir ediyordu. Neyse,suyu koyacağımız yere vardık, amma orada erkekler falan vardı, yanlış hatırlamıyorumsa, masada oturup içki içenler vardı.

"En küçük kar oraya koy" dedim. O da "Salavat nasıl söylenir?" dedi. Ben de nasıl söylendiyini diyince, o da hasa biliyorum "Alla-humma salli ela Muhdeşime" Anar(kardeşimin adı) orada adamlar var, ben gidemem, sen bu suyu orada 3 kere dönerek ve salavat söyleyerekammeden" dedi. Ben de, "ela Muhammeden ve ali Muhammed" dedim. O da tamam dedi (ardeşimin dini zikirlere, hikayelere merakı var, biliyor böyle şeyleri). O oraya gidince bi baktım, hiç kimse yokmuş orada. Kardeşim salavat söyleyerek suyu oraya koydu. Amma 3 kere dönerek söylemedi. Ben de içimden "Çocuk işte:)))" diye geçirdim. Yanlış hatırlamıyorumsa, o vakit en iyi arkadaşımda yanımdaydı.
Lütfen, zahmet olmazsa, tabir eder misiniz?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
red-rose-3.jpg

Merhabalar Hamd olsun iyiyim Gül bayraminiz nasil gecti ?
rüyaniz Hayır olsun inşallah ..
Bir kimsenin rüyasında salavat getirdiğini görmesi; acele yapmak istediği bir şeyi şiddetle istemesine rağmen
işin,muradin yapılabilmesi için sabra,anlayis, duaya ihtiyaç olduğuna işaret eder.
her seyin bir zamani Vakti ve Allah kattinda belirtilmis Ol dedigi bir an vardir..Dilinle yaptığın duâ'ya, kalb'in de inansın .
İbn-i Sîrîn: Rüyada Resul-i Ekrem'e (s.a.a) salâvat getirdiğinizi görmek; hacetinizin reva olacağına, rızkınızın bollaşacağına ve akıbetinizin iyi olacağına işarettir.

rüya da su taşımak ; etrafinizda Sevgi, Saygi ve hurmet ile anildiginizi, bilindiginize isarettir Allahu alem...
“Su gibi aziz ol”,
yani hem su gibi mütevazi , haddini bilen, hem de su gibi kıymetli.
Gönüllerine bereket, ne güzel bir dua…
Su hayattır, su azizdir.
Su hem hayat, hem de değer katar. Hem kendisi çok kıymetlidir, hem de bulunduğu yeri kıymetlendirir.

Nerede su varsa orada hayat vardır, orada izzet vardır.
Suyun bulunmadığı bir hayat düşünebilir misiniz?
Su üzerine söylenecek çok şey var. İlk akla geleni, atalarımızdan yadigâr bir dua; kısa ve öz: Su ikram edildiğinde içilir,
Allah’a hamd edilir ve arkasından suyu verene “su gibi aziz olasın” diye dua edilir.
“Su gibi aziz olmak” ne güzel söz…

Su alabildiğine mütevazi ve alabildiğine kıymetlidir. Su gökten indirilmiş olmasına rağmen bulunduğu yerin en aşağı kısmında durur, oraya akar.
Mütevazilik yaradılışındadır. O mütevazi oldukça değeri artar. Aşağıya akar, akar da toprağa karışır, her şeye ve Cicek Fidan larina can katar.
Hayirli Gunler..

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala âli seyyidina Muhammed

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim. Gül bayramı da öylesine normal bir gün gibi geçti işte. Bi de mesajımın 2. kıtası neden karmaşık düşmüş?

Üst Alt