• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada sınav kazanmak

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleyküm hocam ,

Hocam ben normalde bir sınava hazırlanıyorum, yazılı bir sınav değil geçen 6-7 arkadaşımla bu sınava girdik. Yani ben 20 gündür çalıştığım için geçemedim, tabii o arkadaşlarım 3 aylık bir çalışmanın hakkını aldılar, çok şükür kazandılar. Hocam 4 ay sonra o sınava yine ben girecem işte dün akşam rüyamda arkadaşlarımın yanındaydım, bana sende kazandın diyorlarddı ben de gülüyordum ben kazanmadım ki yanlışınız var diyordum. Onlar da sen kazandın hatta bu bilgisayar senin diyorlardı ve buzdolabı süsleri veriyorlardı bana. Ve birde ceviz veriyorlardı ben de o mutlukla çıktım ordan, yeni açılan bir ucuzluk fuarına ordan da çeyizim için birçok tarak ve bardak cam eşyası aldım hemde çok çok uygun fiyata aldım. Aldığım yerde o kadar sıra vardı ki anonsla çağırıyorlardı ama ben girdim ve kimse bana birşey demedi, hocam girdim ve çeyizlik birkaç eşya aldım..Hepsini yorumlarmısınız hocam ALLAH razı olsun sizden selam ve dua ile...vvcc..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim..
ins. İnsanlık sınavıni gecenlerden oluruz..
İnsan olmak gibi zor bir sınavda ter döküyoruz. Öyle ki neredeyse yaşadığımız her olay bir problem ve çözümü için kafa yormak en önemlisi de gönül yormak gerekiyor.
komşular arası veya akrabalar arası hatta aile içi kırgınlıklar üzüntüler. Her şeyin başı sabır değil mi?
Komşumuza da sabredeceğiz anne babamıza da kardeşimize de çünkü onlarla bir arada yaşamak durumundayız.
Hepimizin birbirimiz üzerinde hakları var bu haklara riayet etmemiz gerekmez mi?

Yalnız her ne durumda olursak olalım bu problemlerde diğer insanlara karşı düşmanca bir düşünce ve tutum içine girmememiz gerekiyor.
Çünkü bu negatif duygular karşımızdakinden çok bizi yıpratıyor. Eğer karşımızdaki insanlar bizim için gerçekten zarar verici sıfatlar taşıyorlarsa onlardan uzak durup yardımı Allah’tan (cc) istemek herhalde yapılacak en doğru şey.

Ruyada sınava girdiğini kazandigini görmek ; bu sizin herhangi bir ( konu veya alanda ) teste tabi tutultugunuzu veya bir baskası tarafından sizin gozetlendiginizi belirtir.
Bu tur rüyalar genellikle sizin bazı konular hakkında endiseli ve bazı seylerden kaygı duydugunuzu temsil eder. ama Allah-in izni ile bu sinavi da gececeginize alamettir..

Rüyada çeyiz görmek,almak;
Bekarlar için evlilik isteğini, evlenmek, yuva kurmak, sahiplenmek arzusunu işaret eder.
Evliler için mal, mülk sahibi olmak isteğini temsil eder.

Bir kimsenin rüyasında camdan yapılmış eşya görmesi; kısa zamanda ummadığı
bir yerden ve beklemediği bir şekilde kısmetinin açılacağına isarettir..

Rüyada ceviz görmek gerçek yaşamın maddi yönleri hakkında mesajlar verir.
Rüyada ceviz yemek ceviz yediğini görmek helal yollardan bol para kazanmak demektir kazancınızda bir artışa işaret eder.

Ruyada Ceviz toplamak aile yaşantınızın mutlu olmasının belirtisidir. Aile yaşantınızdaki mutluluğu artırmak için bazı girişimlerde bulunmaniz gerektigine ifade eder.

Nasreddin hocaya atfedilen şu fıkrasi
Çocuklar mahallede birbirlerine girmişler. Ele geçirdikleri bir kucak cevizi bir türlü bölüştüremiyorlarmış.
Kavganın kızıştığı bir sırada Hoca da oradan geçiyormuş. Çocuklar koşarak ona başvurmuşlar:
- “Hoca Efendi ne olur şunları bize güzelce bölüştürüver!”
Hoca geçmiş cevizlerin başına:
- “Çocuklar demiş Allah taksimi mi istersiniz yoksa kul taksimi mi?”
Çocukların hepsi birden:
- “Allah taksimi Allah taksimi!” diye bağırmışlar. Bunun üzerine Hoca bir avuç ceviz alıp bir çocuğa vermiş. Arkasından iki cevizi bir başkasına birkaç avucu ötekine beş altı taneyi berikine… Bazı çocuklara da hiç vermemiş. Çocuklar Hoca’ya itiraza başlamışlar.
- “Bu nasıl taksim Hoca Efendi haksızlık ettin!” demişler. Hoca da:
- “Çocuklar siz benden Allah taksimi istemediniz mi?… Allah taksimi böyledir. O dilediğine az dilediğine çok verir hiç vermediği de olur herkes kısmetine boyun eğer!”

Allah cc.in taksimine RAZI olun ki huzura ereseniz...
Hayirli Gunler..

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH razı olsun hocam sizin her yorumunuzu okuduğumda gözyaşlarımı tutamıyorum :'(

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada sınav kazanmak

Selamünaleyküm Gönül sızım,
ıkı hafta önce acıkögretım sınavına gırmıstım ; bu gecede rüyamda o sınavın sonuclarına bakıyordum, sınavda sadece 5 soruyu yanlıs cevaplamısım ama buna ragmen sınavı kazanmısım, yanımda annem ve abım var sonuclara bakarken, ben sevıncten gülerken annem aksıne tepkılı ve öfkelı abım ıse bana süreklı kızıyor yanlıs yerden bakıyırsun sonuclara dıye ıkısınınde bu halı benı cok rahatsıy edıyor. sınavı kazandıgım ıcın bana yabancı dıl egıtımı verılıp yabancı dıl egıtmenı olacakmısım...

Allah razı olsun gönlü güzel kardesım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Gönül Dostum biraz gec oldu.. ama Ruhen foruma girmeye hazir değiil idim..
ins. İnsanlık sınavıni gecenlerden oluruz..
İnsan olmak gibi zor bir sınavda ter döküyoruz. Öyle ki neredeyse yaşadığımız her olay bir problem ve çözümü için kafa yormak en önemlisi de gönül yormak gerekiyor.
komşular arası veya akrabalar arası hatta aile içi kırgınlıklar üzüntüler. Her şeyin başı sabır değil mi?
Komşumuza da sabredeceğiz anne babamıza da kardeşimize de çünkü onlarla bir arada yaşamak durumundayız.
Hepimizin birbirimiz üzerinde hakları var bu haklara riayet etmemiz gerekmez mi?

Yalnız her ne durumda olursak olalım bu problemlerde diğer insanlara karşı düşmanca bir düşünce ve tutum içine girmememiz gerekiyor.
Çünkü bu negatif duygular karşımızdakinden çok bizi yıpratıyor. Eğer karşımızdaki insanlar bizim için gerçekten zarar verici sıfatlar taşıyorlarsa
onlardan uzak durup yardımı Allah’tan (cc) istemek herhalde yapılacak en doğru şey.

Bilinçaltı rüyası da olabilir ama ben bu tür rüyaların doğru çıktığını düşünüyorum. Kendinize güvenin,ins. hakkinizda hayirlisi ile sınavı kazanirsiniz..
Sınavda başarılı olmak; yaşam derslerini başarı ile tamamlamak anlamına da gelir.

Bu tur rüyalar genellikle sizin bazı konular hakkında endiseli ve bazı seylerden kaygı duydugunuzu temsil eder. ama Allah-in izni ile bu sinavi da gececeginize alamettir..

Herşeyi içime atarım da,kendimi nereye atacağımı bilemiyorum...
Hayat, İçini bir mana ile doldurabildiğimiz anlardan İbaretmiş !
Selametle Hayat, Yolun Açık Olsun...

https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/31938-kirik-kalp-ne-kadar-surede-iyilesir.html

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
güzel kardesım Allah razı olsun yorumun ıcın . esasında bırsey dememe gerek yok ruh halım acık .
sana hamd olsunkı. Rabbımın mucızelerı sonsuz ve sızınle karsılasmamda Onun mucızesı cok sükür...
sıkıntılar cok büyük evdekı hesap carsıya uymadıgı gıbı gönül hanemı yerle bır ettıler kalbım perısan hıc bu kadar kücülmemıs
hıc bu kadar caresızlesmemıstım. rüyamdakı gıbı ınsallah bu zorlu hayat sınavını gecebılırım :(

Üst Alt