• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada sınavda olduğunu görmek

F

fatma

Kayıtsız
Misafir
s.a. ben 24 yaşındayım. önemli bir sınava hazırlanıyorum bu sınava başvurduğum günün sabahı bir rüya gördüm. şöyleki rüyamda sınav sabahını görüyorum sınavın olcağı okulun bahçesine gidiyorum ama sınava girmeden nöce eyüp sultan hz ziyaret etmeye karar veriyorum. eyüp sultana nasl gittiğimi bilmiyorum ama bir odadan içeri giriyorum onun kabriymiş ancak kabre başımı çevirince görüyorumki burası peygaber efendimizin kabriymiş. oraya gelmişim. kabrin ayak ucunda diz çöküp oturuyorum. birde gözüme çarpan birşey kabrin yanında bir pencere vardı. yorumlarsnız çok sevinirim allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam hosgeldiniz Fatma kardesim..
her rüyayı hayra yoralım..olumlu düşünelim, olumlu hissedelim,cunku Rabbimin bizim Ser bile sandiklarimizda bir Hayır oldugunu unutmiyalim canim..
Hayırdır inşallah deyip Allah-in izni ile yorumlamaya calisacagim..
Ömrümüzün 4 Yılı Rüyalarda Geçtigini biliyormu idiniz...
"Her bir rüya, açılmamış bir mektup gibidir" derler
o yuzden ruyanizi anca ehline sorup yorumunu istemeliyiz..
iyi rüyaların Allah'tan, kötü olanların şeytandan geldiğini, bazılarının da bedenin fizyolojik ihtiyaçlarından dolayı ortaya çıktığını belirtmek isterim..
Ayrıca rüya sahibi sevdiği bir rüya görürse bunun Allah'tan olduğuna güvenmeli ve başkalarına da söylememeli..
Hoşlanmadığı bir rüya gördüğünde de onun şeytandan olduğunu düşünmeli, onun şerrinden Allah'a sığınmalı,
Görülen rüyaların bilgili ve sâlih kişilere tabir ettirilmesi, onların da rüyayı hayra yormaları tavsiye edilmiştir.

gelelim sizin rüyaniza..Masa/Allah cook manidar bir ruya..
Rüyada Allah dostlarından birisinin türbesini ziyaret ettiğini görmek, hayır ve berekete delâlet eder.
Peygamberlerden birinin türbesini ,kabrini görmek, hayır ve berekete ve o Nebinin şefaatine delâlet eder..
ins/Allahu Rahman...
rüyada o pencereyi görmeniz..kurtuluş ve ferahlığa, mülke, arzuların yerine gelmesine, üzüntü ve kederden kurtulmaya delalet eder.
ayni zaman da Peygamber efendimiz sav. sunnetlerini terk etmeminiz icin guzel bir uyari mahiyettinde..Allahu Alem...

İlahi her neyi yasak ettinse onu ittim; elime her ne sundunsa onu tuttum. İlahi gönlüm oduna ne yaktınsa o tüter; vücudum bahçesine ne ektinse o biter...Ya Hayy
Alemler kitab-ı zan ile okur iken o gönlümden kendini okutur da ....
alnımdan yazgımı film gibi seyrettirir...
damak kitlenir el ayak ten buz keser hayretten
bir damla suyun içinde göğe çekilirim....
gölgemi seyrettirir ve kendimi kelebek misali gösterir işte busun sen diye...neyine böbürlenirsin ki ?
Hayal aleminden hakikata dönüp hakkın diniyle yüzleşmek .HAKKIN PENCERESINDEN HALKA BAKABILMEK!!
iste butun Marifet bu Fatma kardesim..
besmelenin sırına ruhul emin makamında azalarımızın yaşarken hakkın huzurunda erebilmektir...
Allah cc.Yar ve yardimiciniz olsun..
Selamet ile Hayra kalin...

inşallah fatma ablacım .. dilinize yüreğinize sağlık... bu dünya ve içindekiler elbet geçicidir... ya baki entel bakiyi hiç unutmamaızz gerek inşallah... selametle kalın. hayırlı cumalar

Allahumme salli ala seyidina Muhammed...

vicdan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm,
Rüyamda bir sınavda olduğumu sınavın çarçabuk geçtiğini benim daha henüz bir şey yazmamış olduğumu gördüm. Odada yanımda bir kız bir de karşında genç erkek de var o da sınava giriyor sanırım.Yanımdaki kız arkadaşımdan (yanımdaki kız ortaokuldaki arkadaşım) yazmak için kağıt istediğimi onun verdiği kağıtların üstünde kağıdın yarısına kadar matematiksel işlemler olduğunu benim kağıtları silip silip ondan tekrar kağıt istediğimi son istediğim kağıdın üzerini silginin silerken daha da bulaştırdığını yani karalanmış olduğunu gördüm.Uyandım. Tekrar yatınca içerisinde bir sürü giysi ve sonradan canlanan oyuncakların olduğu bir odada olduğumu gördüm. Sanırım biri ile konuştum. Oyuncaklardan biri Micheal Ceksınmış. Aynı gerçek gibi canlanıyor. Daha önce canlanmış ama ben farketmemişim. Rüyamın yorumu nedir acaba.hmmnn Şimdiden teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirli Cumalar..
Hayirdir insallah..
Rüyanızda sınav olduğunuzu görmek bir şekilde denendiğinizi ya da test edildiğinizi simgeler.
Bu tür rüyalar sizin endişe ya da tedirginlik duygularınızın öne çıkmasıdır...aynı zamanda bir mücadeleye hazırlıksız olduğunuz anlamına da gelebilir.
Bu tür rüyalar nadiren testin içeriği hakkında olur genelde ise testin içeriği belirsizdir ve rüyada ağırlıklı durum test süreci ve sizin test süresince nasıl hissettiğinizdir.
Genellikle tedirgin ve korkmuş hissedersiniz.
Bu duygular sizin günlük yaşantınız içinde benzer durumlarda hissettikleriniz ile paralellik gösterebilir.

Bu tür rüyalar aynı zamanda sizin eksik yonlerinizi bir sekilde tamamlamaniz gerektigini özen göstermeniz gereken yönlerinizden kendinizi sorgulamanız için bir sinyal olabilir.

Genel olarak bu tür rüyaları gören insanlar gerçek yaşantılarında herhangi bir sınavdan başarısız olma gibi bir durumla karşı karşıya değillerdir.
Bu rüyalar insanların diğer insanların onlardan bekledikleri standartları yakalayamayacağı ve yetersiz kalacakları korkusu ve endişesine dayanır...

Rüyada oyuncak görmek, çok iyi bir hayal gücünüz olduğuna tabir edilir.
Rüyada Michael Jacson'ni görmek;pek hayirli degildir..
Bu dünya hayatı, yalnızca bir oyun ve ‘(eğlence türünden) tutkulu bir oyalanmadır'.
Gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur. Bir bilselerdi.” Ankebut suresi ayet-64

Bu dünya hayatı, hızla geçip giden bir aldanmadan başka bir şey değildir. Çocukların bir saat oynayıp dağılmaları gibi bir şeydir. Ahiret ise, gerçek hayat yurdudur.
Ora*da ne ölüm vardır, ne de geçim sıkıntısı. Eğer bilselerdi, geçici yurdu, ebedi yurda tercih etmezlerdi. Çünkü dünyanın bir değeri yoktur.
Allah katında, bir sineğin kanadı kadar bir değeri bulunmaz.
Hayirli bereketli huzurlu saglikli gunler...

vicdan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyayı anlatırken söylemeyi unuttum.

Selamun aleyküm,
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben ikinci rüyamı anlatırken bir şeyi söylemeyi unuttum. O giysi ve oyuncaklar olan odayı rüyamda ben yeniden düzenlemiş, eşyaların yerini değiştirmiştim. Bunun bir anlamı var mı bilmiyorum. Cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler.

kalbeben

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleyküm Gönül sızım kardeşim nasılsınız?İnşallah iyisinizdir inşallah?Geçmiş kandiliniz mübarek olsun inşallah... Benim size anlatacağım iki rüyam var kardeşim birincisini dün gördüm. Yani cumartesi sabahı gördüm. Rüyamdan önce biraz durumla ilgili bilgi vereyim size ben üniversitede hocayım benim iş arkadaşım olan evli bir erkek arkadaşım var ben kensinide eşini de çok severim ve çok yakın arkadaşızdır. Bu arkadaşım bir hataya düştü ve eşini öğrencilerimizden bir genç kızla aldattı bu ilişkiyi ben öğrenince tabi arkadaşımla gereken tüm konuşmaları yaptım ve eşi de öğrendi tabi sonunda. Allah'ıma binlerce şükür şimdi eşiyle yeniden barıştılar ve evliliklerini onarmaya çalışıyorlar iki tane evlatları var onlar için elimizden gelen herşeyi yaptık arkadaşları olarak tabi bu olaylarda biz (ben ve başka bir arkadaşımız) biraz sert bir tavır sergiledik ve bu erkek arkadaşımızla görüşmeyi en aza indirgedik dersini alması için ayrıca vicdanımız bizi pekte rahat bırakmadı. Neyse lafı çok uzattım galiba kusura bakmayın kardeşim hakkınızı helal edin. Gelelim rüyama rüyam okulumuzun bulunduğu semtteyim orada gündüz vakti o öğrencimizi görüyorum (iş arkadaşımın eşini aldattığı kız öğrencimiz) bana anlatmak istedikleri olduğunu söylüyor bende nedense o kızla konuşmak istiyorum ve o kızla bir kafeye gidip oturuyoruz kız güleryüzlü bir şekilde yaşananları bana anlatıyor ve ben aslında ne dediğini duymuyorum bile önümde kocaman bardakta bira varmış ben onu bir dikişte içiyorum ama tadı bildiğiniz su hemde soğuk su. İçtikten ve ferahladıktan sonra bardağı masaya koyuyorum veAllah'ım ne yaptım ben ben orucum ve orucumu bozdum hemde birayla bugün kandil günü Allah'ım affet beni diyorum çok üzülüyorum. Ama içtiğim şey dediğim gibi bira değil bildiğiniz soğuk su tadı vardı. Sonra uyandım kardeşim Allah'ım günahlarımızı affetsin inşallah.

Bir diğer rüyamı ise bu sabah gördüm. Dün gece Kadir gecesi münasebetiyle sabaha kadar oturdum Allah'tan af diledim dualar ettim inşşallah Rabbim kabul eder dualarımızı hepimizin. Rüyamda yabancı dil sınavındaymışım. Sınıfın en önünde oturuyorum sorulara bakıyorum ilk bakışta anlamadığımı sanırıyorum ama hepsini anadilimiz Türkçe gibi o kadar iyi anlıyorum ki hemen karşımda yine bizim bölümüzden mezun bir öğrencimizi görüyorum (bu öğrencimiz geçenlerde evlendi işi gücü yerinde bir çocuk bizim bölümde doktora yapıyor) . Onun kağıdına bakıyorum sonra sorulardan birinde bir resim varmış karakalemle çizlmiş güçlü bir savaşçı resmi imiş bu öğrencimiz bana sen savaşçı olacaksın diyor. Ben de şarıyorum öyle mi dersin diyorum. Sonra sorularıma bakarken doğru cevapları kağıt üzerine işaretlemek isterken şıkların karıştığını görüyorum yani a,b,c,d,e şıklarının yanısıra f,g şıkları da var. Ki sınavlarda herzaman beş şık olur şaşırıyorum. Naıl işaretleyeceğim diye düşünüyorum sınav gözetmenine soruyorum. Sınav gözetmeni benim çok eski ve çok yakın bir arkadaşımmış(şu anda aramız bozuk çünkü sevgilisi olan kız bizim aramızdaki kardeş gibi olan samimiyetimizi kıskandı ve dolayısıyla biz artık konuşmuyoruz). Ona soruyorum bu şıklar neden böyle diye o da bana üstünü çizdiğim sorulardan ötürü kaydırma yaptığımı ama cevaplarımın doğru söylüyor. Böylece uyandım biraz uzun ve karışık rüyalar ben akıl erdiremedim sizden yardım alamk isterim sevgili kardeşim Allah sizden razı olsun. Rüyalarımızı da Rabbim hayırlara çıkarsın inşalah...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aleyküm selam Gönül Dostum Hamd olsun iyiyim sadece biraz kafam karisik..Siz nasılsınız?
Sizin de Geçmiş kandiliniz mübarek olsun ..
Hayirdir inşallah..
Rüyada unutarak veya bilerek bira ile orucunu bozmak;farkında olmadan bir suç veya hata işlediğinizi işaret eder.

Bilerek yada bilmeyerek yaptığımız bütün hata ve günahlara "ESTAĞFURULLAH"
Allahümme inneke afüvvün tuhıbbül affe fa'fü anni.
ALLAH ım sen affedensin sen affı seversin affını istiyor sana yalvarıyoruz RABBİM. Günahlarımızı af hayır dualarımızı kabulu makbul eyle. amin.

insan bildigi kadar adil bilmedikleri kadar da Zulm eder Kul HAKKINA girermis.
İki kişi arasındaki bir meselede hüküm vermeden önce mutlaka her iki tarafı da dinleyin. Sadece tek tarafı dinleyerek adil karar vermek çok zordur.
Siz Vicdanli bir insansiniz...Kendinizi yetiştirmek ve olgunlaştırmak için kalple aklı, maddeyle mânâyı, dünya ile âhireti birlikte düşünüp insanlari YARGILAYIN...

Rüyanızda sınav olduğunuzu görmek; bir şekilde denendiğinizi ya da test edildiğinizi simgeler.
Bu tür rüyalar sizin endişe ya da tedirginlik duygularınızın öne çıkmasıdır...
bu imtihani gecerseniz insallahuRahman murada ereceginize yorumlanir..

Özel hayatla meslek hayatını birbirine karıştırmak bir çoğumuzun farkında
olmadan yaptığı bir Yanlişdir...
İmtihan bitti sanıyorsun ama omuzlarındaki "yazarlar" durmaksızın yazıyor.
Bu öyle bir imtihan ki "Kitap"a bakmak serbest. Gökyüzünden denizlerden ve dağlardan kopya çekmek de.
Bu öyle bir imtihan ki yeryüzünün her köşesinde başında gözetmenler olmadan girebilirsin. Her dilde yazabilirsin cevaplarını.

İptal edilmesi mümkün olmayan bir sınav bu gizli sorularının çalınması mümkün olmayan! Üç saat on beş dakika sürmüyor
sınav son nefesine kadar soruları cevaplayabilirsin.
Sınavdan çıkmak yok hemen hep sınav içindesin. Katı kuralları yok.
Sınav esnasında konuşabilirsin yemek yiyebilirsin bilenlere sorabilirsin cevapları.
İki seçenek var yalnız önünde. Siyah ve beyaz.
Bütün yapacağın teslim olmak EL-HALIK. Yaratan halk eden yoktan var edene Teslim olmak..
Selamet Ile Hayra Kalin...

kalbeben

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun sizden Gönül sızım kardeşim. Allah yar ve yardımcınız olsun

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ruyada sinavda oldugunu gormek

Selamun Aleykum Gonul Sizim hanim, aslinda son bir-iki yildir bi ruyayi cok gorur oldum. Bu zamanadek en az 10 kez gormusumdur. Kendimi sinavda goruyorum, bazen sinava gec kaldigimi bazen de sinavda cevaplarimi yetistiremedigim icin daraliyorum.

Gercek hayatta okumayi seven bir insanim. Doktora calismami bitirmek icin cabaliyorum ruyalari bu yuzden goruyor olabilirmiyim?

Simdiden Allah razi olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Hayirdir inşallah..
Rüyada sınavda olduğunuzu görmek;
bir şekilde denendiğinizi ya da test edildiğinizi simgeler.
Bu tür rüyalar sizin endişe ya da tedirginlik duygularınızın öne çıkmasıdır...
Rüyada sınava girmek;
sınavdan çıkmak, sınavı kazanmak, sınavı kaybetmek, sınava geç kalmak ve benzeri sınavla ilgili rüyalar her yaştan, her eğitim grubundan insan tarafından görülebilen rüyalardır.

sınav sorularını cevaplamak için yeterli zaman olmadığını görmek;
sınava geç kalmak, sınava geç kaldığını görmek, Bu tür faktörler sizi sınavda başarısızlığa götürür. Bu rüyalar genellikle sizin kendinize olan güveniniz ve sağlam bir kişiliğe sahip olup olmadığınız yönünde bir gösterge olarak yorumlanır.
Kendinizi hem maddi ilimlerle hem de manevi ilimlerle yetiştirmeye bakin..Selametle..

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Tekrar Allah razi olsun. Kendime manevi yonden cok guvenirim, ama saglam bir senedir maddi zorluklar yasiyorum. Evin gecimi bana kaldi, bu da gecer diyorum. Bu gunume hamd olsun. Selametle abla.

Üst Alt