• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada top oynamak.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada top oynamak, rüyada topoynamak, rüyada top görmek, ruyada topla oynamak, ruyasinda top gormek, rüyada top oynadığını görmek, rüyada futbol oynamak, rüya tabirleri top görmek, rüyada top oynayan çocuk görmek
Rüyada top görmek, düşmanlık ve münakaşa yapmaya bazı kimselerin terkettiği ve bazılarının da arzu ettikleri dünyaya işarettir.

Rüyada top oynamak, bazen yolculuğa çıkmaya işarettir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

[kadesign]

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada top oynamak

selamünaleyküm, rüyamda arkadaşlarımla maç yapıyordum, top bendeydi ve ileri doğru aıyordum. arkadaşlarım topu fazla ileri atamadıgım için bana kızıyorlardı ama ben çok eğleniyordum. onlarında siniri çabuk geçiyordu ve gülmeye baslıyorlardı. nbu birkaç kez oldu.

sonrasında tanımadıgım ama arkadaşım olan bir kaç insanla kendimi çay bahçesi gibi bir yerde buldum. masaya oturduk ve masada iskambil kagıtları vardı. okey mı oynasak kagıt mı oynasak diye konusuyorduk. ben kagıt oynayalım dedim ve bana uydular. iki deste vardı ve ben bunları karıştırmaya başladım. Para için değil eglence için oynayacaktık. bu arada biraz ileride bir kız gördüm benim yaşlarımda ve bana bakıyordu. ben bakınca gözlerini kaçırdı ve yüzünü çevirdi. sonra tekrar baktıgımda bana bakıyordu. aynı şey maç yaparkende oldu, herhalde farklı bi kızdı ve yine aynı şekilde bana bakıyordu. rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Allah razı olsun!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Hayirdir insallah
rüyada futbol,top oynadiginizi veya futbol maçinda oldugunuzu görmek; çok zor bir sinava gireceginize
veya is hayatinizda çetin rakiplerinizle mücadele etmek zorunda kalacaginiza; isaretir..
kardesim ins. bu gunlerde ders ve sinavlara cookca calisin.. cok buyuk bir rekabet olacak!altinda ezilmemek icin
ders ve calismalariniza yeterince emek, gayret, ve HIZ verin..konsantre olun..
bu bir eglence degil Geleceginiz icin oynadiginizi Unutmayin..
Hayirli gunler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Dünya stadyumu bir takım oyunuysa eğer,
HEDEFİN,GÖNÜL KALESİ OLMALI...
ÖZ-den aldığın Söz topunu,dosdoğru OLARAK at,taca,ofsayta çıkartma..
hilelere baş vurup,faullü oyunlardan kaçınmazsan sarı kart cezası alır ,ya da kırmızı kartla oyun dışı kalırsın
Hayat, inanan ve salih ameller işleyenler dışında Hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur..ves selam...

Üst Alt