• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada toprak görmek

ödsa

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
s.a gönül sızım çok karışık bir rüya gördüm bu gece dayımların iki katlı bahçeli küçük bir evleri var evin önü hep toprak dolmuş ve orada bir sürü yeşil çiçekler var bana annene ne hediyesi aldın diyorlar ben de kabak çekirdeği çiçeği götürdüm sonrada karpuz çiçeği götüreceğim diyorum gülüyorlar bana bende cevap olarak annem onu çoksever o yüzden onu götürüyorum diyorum. Sonra o topraktan geçiyoruz içinden biz geçtikten sonra birisi orayı temizliyor tertemiz oluyor. Bizim evimize geliyoruz orada 3 kardeş yataklarımız var bizim orası aslında mezarlıkmış onlarda bizim mezarlarımızmış, mezarlarımız da yanyana diyorum ben. Annem benim yatağımın başına biraz toprakla çiçek dikiyor yeşil yeşil bunlar bana zarar vermez mi uyurken diyorum vermez diyor. Sonra apartmanda bir komşu bizi çağırıyor herkesde bulaşıcı ishal gibi bir hastalık varmış gitmiyoruz. Film gibi daha hatırlayamadığım yerleri de var :) size rüya yorumlatmak güzel iyi ki varsınız Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah..
Rüyada toprak görmek ;Toprak insana ve onun varlığını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu şeylerin tümüne; insanın ömrü ve hayatına, rızka, ziraate, açlık ve tokluğa.

Rüyada kabak çiçeği görmek;annenize goturmek istemeniz.
içinde bulunulan iyi veya kötü halin de*vem etmeyeceğine, mevcut durumun kalıcı olmadığına işarettir.. Annenizin huzuru sizin icinde bulundugunuz mutluluga bagli sanki.. Allahu alem...

Rüyada mezar görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir..
ic dunyanizin karışıkligi dis dunyanizi da etkiledigini biliyormu idiniz?
Rüyasında kendi mezarini görenin günahlarına tövbe edeceğine; kendisini ölmüş görenin ömrünün uzun olacağına delaletir.

ölüm geldiginde hayatta herşeyin nekadar anlamsız olduğunu düşündüm.
ne kadar boş işlerle uğraştığımı düşündüm ve yarın ölsem yada bugün ölsem rabbimin karşısına hangi yüzle çıkacağım diye düşündüm.

Eskiler "Allah seni toplasın "diye böyle dua ederlermiş hep
Ne güzel bir duadır bu ya Rabbi çağa karşı! …
Allah seni toplasın!” Gözünü.. Kulağını.. Aklını.. Yüreğini.. Hayalini..
Toplasın ağyardan.. Sana “el” olan sınırlardan..
Allah seni toplasın!” Toplanmazsan dağılacaksın çünkü..

Dağılanca da dağıtacaksın! İşte toplumlardaki kargaşaların sebebi hep bu “dağınıklık” Her parçamız bir yerdeyken
Ne kendimiziz ne de kendimizdeyiz.. Üstelik “biz”i bitirdiğimiz gibi “gayrımızı” da bitirmekteyiz..
İşin esası Tevhidanlayana..
Topla bizi ya Rabbi!” Elimizi dilimizi gözümüzü kulağımızı aklımızı hayalimizi Topla yüreklerimizi ne olur..
Vakittir dua olsun çağa karşı Hala diri kalan bir yürek yarımızdan…
"Teslimiyet yalnız inanılanadır."
Hayirli gunler..

HACER

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamınaleyküm gönül sızım nasılsın ablacığım?
Öncelikle ben ayriyetten gayri menkul kat karşılığı arsa kovalıyorum bununla ilgili olabilir mi diye anlattım. Dün gece rüyamda 3 parsele bölünmüş bir arsa ama yan yana idi ufaktı kazım işi yapılıyordu, o kadar güzel yumuşak toprağı vardı ki ben ortadaki kazılmış olan yerin tam üstünde duruyordum. Üç adet ayrı ayrı kazılan yer inşaat alanıymış, ama ufaktı ablacığım. Hayır olsun dedim, yorumu size bıraktım Allah inş. hayırlısını verir.
Allah'a emanet olun acilangul1acilangul1acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam gönül Dostum Hayirdir insallah..
Rüyada toprak görmek ;Toprak insana ve onun varlığını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu şeylerin tümüne; insanın ömrü ve hayatına,
rızka, ziraate,bereket açlık ve tokluğa.az ve cokluğa...

Birgün birkaç arkadaş masada oturuyormuş.Bunların elinde bir miktar ceviz varmış ve bu cevizler tek birisinin elindeymiş.Arkadaşları "Dağıtalım" demiş.O da "tamam" demiş.
Fakat bir soru sormuş."Allahın adaletine göre mi dağıtayım.
İnsan adaletine göre mi?"
Arkadaşları kısa bir teredütten sonra tabii ki "Allah adaletine göre" demişler.
O da tamam demiş ve kimine 2 tane kimine 8 tane kimine hiç atmamış.Arkadaşları sormuş bu ne biçim şey diye?
Cevap ise gerçekten düşündürücü;
Allah'ın adaleti bu dünyada böyledir.Kimine az kimine çok vermiştir ki bakalım kim elindekiyle yetiniyor kim daha fazlasını istiyor kim elinde ceviz yoksa ne yapacak diye imtihan etmektedir.

İşte Allah(C.C.)'nün adaleti bu dünyada böyledir.Kimine az kimine çok verir.Kimine çok sıkıntılar çektirirken kimine ise sıkıntı yüzü göstermez.
Bunlar imtihan çeşitleridir.Sıkıntılar çekenler daha kolay bir imtihandadır.
Allah kimine yokluk kimine bolluk vermiştir.Bunlar imtihan çeşidir.
Allahın kesin adaleti ise ahirette mahşerdedir.O zaman tartı asla şaşmayacaktır...

Kaza ve kadere iman; hayır ve şer, iyi ve kötü, acı ve tatlı, fayda ve zarar, az veya cok mal taksimi ..butun bunlar imtihandir!!
Cenâb-ı Hakk'ın kazâ ve kaderine râzı olandan Cenâb-ı Hakk razı olur.

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm Gönül sızım kardeşim.Nasılsınız,iyisiniz inşallah. Rüyada toprak gördüm, elime bir avuç toprak verilmiş ben onu yemeye çalışıyorum.Temiz bir toprak. Bunun yorumunu yaparsanız,sevinirim.

Ben bu aralar çok hastaydım ve iki ameliyat geçirdim. Hastaneden çıkalı bir hafta oldu, hamdolsun şimdi iyiyim.Ben ameliyat geçirmeden 4-5 gün önce, evimin önünde mezarlık var,mezarlıkta bir yatır var. Ben her cuma sela ile ezan arası mezarlığa gider Kur an okur,orada yatan din kardeşlerimize bağışlarım.Hastaneye yatmadan yine gittim, mezarlıktan çıktım hastaneye gidiyorum,yolda araç da uyuya kalmışım.o an gördüm bu rüyayı, hakkınızı helal edin.Şimdiden ALLAH razı olsun.
duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam gönül Dostum Hayirdir inşallah..ALLAH cc. eş-şafi ismi ile tüm hastalara şifa versin inş..
Ahh!!kardeşim Rüya yormlarimi Biraz feraset ile okusaniz ..Sen yazana değil yazdırana bak ..Aklımdan kalbime Düşüren bak!!Ya Hayy C.C.
Çaresiz Değilsiniz Çare SİZsiniz!!biraz da kendi kendinizin doktoru olun!!!
öfke, Stress ile kalkan;Yüksek tansiyon ve hastalık ile yatağa oturur ya da yatar...

Cafer i Sadik a (RA) göre, rüyada toprak görmek; beş şekilde tabir olunur:
mal,
menfaat,
iş,
dünya,
geçim.

Rüyada toprak görmek ;Toprak insana ve onun varlığını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu şeylerin tümüne; insanın ömrü ve hayatına,
rızka, ziraate,bereket açlık ve tokluğa.az ve cokluğa...

Rüyada toprak yemek;
güzeldir, rızık, kısmet ,hayat ve kazanç anlamına gelir.Yiyecek ekmeğin,içecek suyun varmış ki Hastahaneden sağ ve sağlikli çıkmaniza yorumlanir..
Bazen de Toprak görmek ve teyemmüm gerektiren çetin yolculuğa işarettir.

Hayat penceresinden insanlara bakar ağlardım..
Gece saat 1'de 2de 3de sabaha karşı 24 saat içerisinde sürekli hastaneye git geller . çok zor günlerdi ama geçti geçmez bu günler diyodum ama geçti.
çok kaçtım hastaneden nefret ediyorum ordan ama orasıda olmasa olmuyor işte.
sözüm o ki dünyada yaşanacak çok güzel şeyler var arkadaşlar açıkcası gözüm açıldı şükürler olsun.
kimsenin kalbini kırmayın.incinmeyin, incitmeyin ,Sağlığınızın kıymetini kaybetmeden bilin..kendinize çok iyi bakın..
Siz bakmazsaniz inanin kimse Sizin icin bakmaz!!Sonra da Gönül sızım demedi demeyin...

acilangul1

nida beyza

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada toprak görmek

Hayırlı akşamlar ablacım uzun zamandır sayfayı ziyaret edemiyorum iyisinizdir inşallah. Ablacım bir rüya yorumlamanızı rica ediyorum sizden. Annem beni rüyasında görmüş elimde bir bardak temiz su varmış odanın içindeyim ve yürüyorum nasıl oluyorsa elimdeki bardagin altında toprak var ben yurudukçe bardagın altından toprak halıya dökülüyor yavaş yavaş su olduğu gibi bardakta duruyor. Annem böyle görmüş sizce nasıl bir rüya ablacım yorumlarsanız çok sevinirim. Hayırlı akşamlar tekrar.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı akşamlar kardeşim Hamd olsun iyiyim ya Siz..?Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada topraktan su görmek;
Rüyada toprak, hava, ateş, su ve sizin senin ruhunuzun bağlantısını temsil eder.
su, toprak, hava, ateş Bu dört element insanın yaratılışında da vardır bu Dört elementin tesirini her yerde görebiliriz, çevremizde, duygularımızda,yaşanan olaylarda
Ve bu dört elementin hem negatif hem de pozitif tesirleri mevcuttur.

Su
Su elementi duygularımızla, sevgiyle ve duygusal bedenimizle alakalıdır. Aynı zamanda su, sezgilerinde sembolü olmuştur.
Bilhassa sevgi bulaşıcıdır. Bir kişiyi mutlak ve samimi bir şekilde sevdiğinizde karşıdakinin de size sempati duymaması mümkün değildir.
Aynı zamanda su bize akışta olmayı öğretir. Akışta olmak demek, hayatın gidişatına direnmeden ruhumuzun özgürce serbest kalması kaderimiz ile akmamiz demektir.

Bunu hızlı akan bir nehire benzetebiliriz, istediğimiz kadar ters istikamete yüzelim bu sadece kendimizi yormak demektir.
Bizler bilinmezlikten korktuğumuz için akışa uymak yerine akışı kendimize uydurmaya çalışırız, hâlbuki bu gereksiz bir stresse sebebiyet verir.
kaderin sizin için seçtiği yolu kucaklayın.

Toprak
Toprak elementi bize sükuneti ve sessizliği anlatır...Sessizliğin bilgeliği diğer bilgeliklerden daha önemlidir.
Çok konuşmak enerjiyi düşürür ve kelimelerin gücünü azaltır, az ve öz konuşmak ise konuşulan sözcüklerin daha yüksek bir enerjiyle yayılmasını sağlar.

Hayatiniz boyunca iradenizin hakkını verin ..
Nasıl ki Allah göz vermiş, harama bakmamakla o gözün hakkını istemiş, siz de o hakkı ödemeye çalışıyorsunuz.
Ya da dil vermiş, tat alma duyusu vermiş, içki içmemekle onun hakkını vermeye çalışıyorsunuz.

Size verilen iradenin hakkını da doğru olanı yaparak vereceksiniz..
Mesela bir insan iyi olabilir ama Siz bundan rahatsiz ve huzursuz oluyorsunuz ama sadece O kirilmasin diye de bu ilişkiyi;
sürdürmek kendi iradenize karşi gelmek hakkını verememektir..iradenize karşi gelmek Sizi stresse, deprasyona sokar!!

insanın yanlış bir tavır içerisinde olduğu zaman huzursuz oluyor...Huzursuz bir insan ne kendini ne de karşısındakine huzur verebilir...
Nefse ağır gelen her şey İMAN'A KUVVETTİR..
Rabbim her geçen saniye Kuvvetlenen bir İman nasip Etsin..Aminn Dua ile...

acilangul1

nida beyza

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun kardeşim teşekkür ederim . Yine tane tane güzel bir şekilde anlattınız saolun. Allahın rızası ve bereketi üzerinizde olsun. Hayırlı günler

Üst Alt