Aleykum selam Gönül Dostum...
"Karanlığım Gündüze Hasret.." firariyim bunu siz yazmistiniz...
Firarriyim Firar oldugundan beri ilk kez ruhundaki esaretten,beden kafesinden kurtulup;
icimizdeki karanliktan aydinliga olan Hasretti dille getirmis..
Her yanım ayrılık Her yanım hüzün her yanım karanlik...
Ey icimdeki karanlik Rabbimin rahmetti ile kavuşayim icimdeki benligime.. özumdeki aydinliga ve huzura! Bu Gece...
"Babama dualarınızda yer ayırırmısınız lütfen. Iki yıldır babam kanser hastalığıyla savaşıyordu fakat şu son döndemde babam artık tedavileri kabul edemez hale geldi.
Babamın Bedeni artık çok yorgun düştü iki haftadadır hastaneydik verilen narkotik ağrı kesicilerin yan etkilerinden babam artık bizi bile tanıyamıyor ."
Siz bizden bir talep, Dua istediniz! Gönül dostuma vefa Babanizi Dualarimda hic eksik etmedim...
"En çabuk kabul edilen duâ müminin mümine duâsıdır" [Tirmİzî ]
Hayirli evlad istiyorsaniz Hayirli evladlar olun..Anne Babanizi Yanliz birakmayin..
Buradan anne ve babası sağ olan kardeşlerimize sesleniyorum. Anne ve babanız vefat etmeden önce onların kıymetini bilin. Onları baş tacı edin...Dualarini alin..
bir gun benim gibi hem yetim hem oksuz oldugunuzda
hele ki bir de Yetimlere annelik yaparsaniz o zaman bir Anne icin evladinin yeri ve evlad icin anne ve babanin manasini daha iyi anlardiniz..
KAZANMA KUSAGINDA KAYBEDENLERDEN OLMAMAMIZ DILEGI ILE...
ve Firariyim kardesimizin Babasinin mekani Cennet olsun.. Allah cc. Gani Gani rahmet etsin .. amin..
Hayirdir insallah..
Rüyada ölmüş Babanin, ölmediğini söylemesi (oğlum ben ölmedim ):
o kimsenin ahirette rahat olduğuna veya şehidlik mertebesine ulaştığına işarettir. ...
yaşadigimiz;hastaliklar, sıkıntılar, günahlarımıza kefaret ya da mertebemizi yükseltmek içindir..
Dualarinizda rah. Babanizi, anneanenizi unutmayin!!Kabir azabı var ise kaldırılması kabrinin nurlanıp ve genişletilmesi yönünde niyazlarda bulunun..
Bunu sadece onlar icin degil!Allah RIZASI icin ve kendiniz icin yapin!!yoksa bu trauma ,stress, vicdan ve hasret duygusundan kurtulamiyacaksiniz!!
'baba yadigarı' Annenize sahip cikin!!Onu cook sevin..Babanizin yoklugunu ona hissetirmemeye bakin!!
İNNA LİLLÂHİ VE İNNÂ İLEYHİ RACİÛN
Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz..
ölmuslerimizin gunahlarinin affi ve Allah`in rahmetine nail olmalari icin Ruhlarina EL-FATIHA...
Çünkü ölüm hayrat ve ibadetten kopmaktir..Onun arkasindan Hayirli Salih bir evlad olmaya calisin kardesim..
rah. Babanizin belkide Sizin Duaniza ihtiyaci vardir!!Belkide Sizin bu Dualari yapmaya kendi ruhsal sagliginiz icin yapmaya ihtiyaciniz vardir ben bilemem!!
ancak Allah bilir bunu....
Hayırlı evlat anne ve babanın amel defterini açık tutacak önemli bir manevi kazanç kapısıdır.
Okuduğu her sure getirdiği her salavat ve ettiği her dua o niyet etmese de anne ve babasının amel defterine anında kaydedilir.
Evlatların üstlerinde bazı önemli vazifeler vardır :
Anne ve babalarının dine uygun vasiyetlerini yerine getirmek Onlar için bol bol istiğfar etmek
Namazlardan sonra duâ edip sevaplarını onların rûhlarına hediye etmek..
Varsa kalan borçlarını ödemek
Kabirlerini ziyâret edip Kur’ân-ı Kerîm okumak
Dostları ile görüşmek
Ana-babanın sevdiği yemeği ya da bir hayır yapıp fakirlere dağıtıp rûhlarını şâd etmek sevabını onlara bağışlamak.
Dünyaya gelmemize vesile olan bizleri büyüten yetistirip adam eden üzerimizde cok büyük hakları olan
anne - babalarımıza; hayatta iken hizmet edip itaatte bulunmak öf bile demeyip gönüllerini kırmamaya gayret göstermekle mükellef oldugumuz gibi
vefatlarından sonra da unutmamak boynumuzun borcudur.
Onlar icin Kuran okumalı dua istigfar hayır ve hasenatlar yapıp ruhlarına hediye etmeliyiz. Mümine yakısan budur. Hayırlı evlat buna denir.
Hayirli Cumalar...