• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada vefat eden babanızı görmek

Saliha05

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhabalar..Tam 13 gün önce babamı kaybettim.10 gün önce bir rüya gördüm.Calistigim gayet konforlu olan okulum harabe idi.Velilerin taziye için yaprak sarması yapmış beni bekliyorlardı.Okulun idari odası camekandi ve ıçerde masa başında babam oturuyordu.Daha genç ve çok güzeldi.Ona doğru koşarken,o baban değil 'cin' diye beni uyardilar.Ben de geri döndüm.Bu defa 16 yaşındaki erkek kardeşim koşmaya başladı.Onu da ben uyardım.Ikimiz birden Euzu Besmele cektik peşpeşe ve babam orda yanarak kül oldu.Son atesi de annem gelip ayağı ile ezdi.Belki ozlemden belki görme ümidiyle yattığım uykuda böyle bir rüya gördüm.Tabir ederseniz çok sevinirim.Iyi günler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba kardesim..
Allah'ın rahmetinden uzak olan ve gazabına uğrayarak dünyada ve ahirette helak olan şeytandan, Allahü teâlâya sığınırak sozume baslarim...

basiniz sag olsun.. cok uzuldum lakin her canli bir gun HAKKA kavusacaktir..

İNNA LİLLÂHİ VE İNNÂ İLEYHİ RACİÛN
Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz..

ölmuslerimizin gunahlarinin affi ve Allah`in rahmetine nail olmalari icin Ruhlarina EL-FATIHA...

Çünkü ölüm hayrat ve ibadetten kopmaktir..Onun arkasindan Hayirli Salih bir evlad olmaya calisin kardesim..

Hayırlı evlat anne ve babanın amel defterini açık tutacak önemli bir manevi kazanç kapısıdır.
Okuduğu her sure getirdiği her salavat ve ettiği her dua o niyet etmese de anne ve babasının amel defterine anında kaydedilir.
Evlatların üstlerinde bazı önemli vazifeler vardır :
Anne ve babalarının dine uygun vasiyetlerini yerine getirmek Onlar için bol bol istiğfar etmek
Namazlardan sonra duâ edip sevaplarını onların rûhlarına hediye etmek..
Varsa kalan borçlarını ödemek
Kabirlerini ziyâret edip Kur’ân-ı Kerîm okumak
Dostları ile görüşmek
Ana-babanın sevdiği yemeği ya da bir hayır yapıp fakirlere dağıtıp rûhlarını şâd etmek sevabını onlara bağışlamak.

Dünyaya gelmemize vesile olan bizleri büyüten yetistirip adam eden üzerimizde cok büyük hakları olan anne - babalarımıza; hayatta iken hizmet edip itaatte bulunmak öf bile demeyip gönüllerini kırmamaya gayret göstermekle mükellef oldugumuz gibi
vefatlarından sonra da unutmamak boynumuzun borcudur.
Onlar icin Kuran okumalı dua istigfar hayır ve hasenatlar yapıp ruhlarına hediye etmeliyiz. Mümine yakısan budur. Hayırlı evlat buna denir.
Belki de Babanizi yeni kaybediginiz icin ozlem ve hasret de bilincalti ruyaniza yansimis olabilir..
Belki de Babanizin sizin ve kardeşinizin Duasina ihtiyaci vardir...
Allah cc. gani, gani af ve magfiret eylesin...
Anneniz ile konusun lutfen babaniza Hakkini helal etsin ve Onun icin
Allah-in rahmettine nail olmasi icin Dua etsin...
Kardesim Allah size de SABIR versin...
Ve sizin su anda icinde bulundugunuz Ruh hallinizden faydalanmak isteyen hile ve kotu dusunceli insanlara dikkat edin...
Hayirli geceler...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada vefat eden baba görmek

Selam
Hayırlı forumlar Gönülsızım , adminim, sağlık ve afiyette olmanız duasıyla. Geceniz ve cumanız mübarek olsun.

Rüyam şöyle, Allah rahmet eylesin merhum babamı yeni ilk vefat etmiş haliyle gördüm, Tek başıma yıkayıp kefenliyecektim. Tam yıkamak üzereydim babam uyandı ve ne yapıyorsun oğlum ben ölmedim dedi. Sırtına hep yaptığım gibi masaj yapmamı istedi, sadece ağrılarım var dedi. Babama sarıldım içimden Allahım babamı az kalsın canlı canlı gömüyorduk diye iç sesimle konuştum, hem şaşkınlık hem korku hem sevinç karmakarışık bir duyguyla sırtına masaj yaparken uyandım. Rüyamı Allah rızası için hayra yorarsanız sevinirim inş. Şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Gönül Dostum...
"Karanlığım Gündüze Hasret.." firariyim bunu siz yazmistiniz...
Firarriyim Firar oldugundan beri ilk kez ruhundaki esaretten,beden kafesinden kurtulup;
icimizdeki karanliktan aydinliga olan Hasretti dille getirmis..
Her yanım ayrılık Her yanım hüzün her yanım karanlik...
Ey icimdeki karanlik Rabbimin rahmetti ile kavuşayim icimdeki benligime.. özumdeki aydinliga ve huzura! Bu Gece...

"Babama dualarınızda yer ayırırmısınız lütfen. Iki yıldır babam kanser hastalığıyla savaşıyordu fakat şu son döndemde babam artık tedavileri kabul edemez hale geldi.
Babamın Bedeni artık çok yorgun düştü iki haftadadır hastaneydik verilen narkotik ağrı kesicilerin yan etkilerinden babam artık bizi bile tanıyamıyor ."

Siz bizden bir talep, Dua istediniz! Gönül dostuma vefa Babanizi Dualarimda hic eksik etmedim...
"En çabuk kabul edilen duâ müminin mümine duâsıdır" [Tirmİzî ]

Hayirli evlad istiyorsaniz Hayirli evladlar olun..Anne Babanizi Yanliz birakmayin..
Buradan anne ve babası sağ olan kardeşlerimize sesleniyorum. Anne ve babanız vefat etmeden önce onların kıymetini bilin. Onları baş tacı edin...Dualarini alin..

bir gun benim gibi hem yetim hem oksuz oldugunuzda
hele ki bir de Yetimlere annelik yaparsaniz o zaman bir Anne icin evladinin yeri ve evlad icin anne ve babanin manasini daha iyi anlardiniz..
KAZANMA KUSAGINDA KAYBEDENLERDEN OLMAMAMIZ DILEGI ILE...
ve Firariyim kardesimizin Babasinin mekani Cennet olsun.. Allah cc. Gani Gani rahmet etsin .. amin..

Hayirdir insallah..
Rüyada ölmüş Babanin, ölmediğini söylemesi (oğlum ben ölmedim ):
o kimsenin ahirette rahat olduğuna veya şehidlik mertebesine ulaştığına işarettir. ...
yaşadigimiz;hastaliklar, sıkıntılar, günahlarımıza kefaret ya da mertebemizi yükseltmek içindir..

Dualarinizda rah. Babanizi, anneanenizi unutmayin!!Kabir azabı var ise kaldırılması kabrinin nurlanıp ve genişletilmesi yönünde niyazlarda bulunun..
Bunu sadece onlar icin degil!Allah RIZASI icin ve kendiniz icin yapin!!yoksa bu trauma ,stress, vicdan ve hasret duygusundan kurtulamiyacaksiniz!!
'baba yadigarı' Annenize sahip cikin!!Onu cook sevin..Babanizin yoklugunu ona hissetirmemeye bakin!!

İNNA LİLLÂHİ VE İNNÂ İLEYHİ RACİÛN
Allah'tan geldik Allah'a döneceğiz..
ölmuslerimizin gunahlarinin affi ve Allah`in rahmetine nail olmalari icin Ruhlarina EL-FATIHA...
Çünkü ölüm hayrat ve ibadetten kopmaktir..Onun arkasindan Hayirli Salih bir evlad olmaya calisin kardesim..

rah. Babanizin belkide Sizin Duaniza ihtiyaci vardir!!Belkide Sizin bu Dualari yapmaya kendi ruhsal sagliginiz icin yapmaya ihtiyaciniz vardir ben bilemem!!
ancak Allah bilir bunu....

Hayırlı evlat anne ve babanın amel defterini açık tutacak önemli bir manevi kazanç kapısıdır.
Okuduğu her sure getirdiği her salavat ve ettiği her dua o niyet etmese de anne ve babasının amel defterine anında kaydedilir.
Evlatların üstlerinde bazı önemli vazifeler vardır :
Anne ve babalarının dine uygun vasiyetlerini yerine getirmek Onlar için bol bol istiğfar etmek
Namazlardan sonra duâ edip sevaplarını onların rûhlarına hediye etmek..
Varsa kalan borçlarını ödemek
Kabirlerini ziyâret edip Kur’ân-ı Kerîm okumak
Dostları ile görüşmek
Ana-babanın sevdiği yemeği ya da bir hayır yapıp fakirlere dağıtıp rûhlarını şâd etmek sevabını onlara bağışlamak.

Dünyaya gelmemize vesile olan bizleri büyüten yetistirip adam eden üzerimizde cok büyük hakları olan
anne - babalarımıza; hayatta iken hizmet edip itaatte bulunmak öf bile demeyip gönüllerini kırmamaya gayret göstermekle mükellef oldugumuz gibi
vefatlarından sonra da unutmamak boynumuzun borcudur.
Onlar icin Kuran okumalı dua istigfar hayır ve hasenatlar yapıp ruhlarına hediye etmeliyiz. Mümine yakısan budur. Hayırlı evlat buna denir.

Hayirli Cumalar...

ysmnklnc

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada vefat eden babayı görmek

Es-selamu aleykum hocam. Babami 49 gün önce kaybettim. Ruyamda babami bir okulun en üst katında bir odada yatarken ve kıyafetli gördüm. Sonrasında babami oradan çıkardım fakat geriye koyamadim. Sonra odaya koymak için bir iki kisi bulmak icin aşağıya indim ve dondugumde babam yoktu. Kacirilmisti daha sonrasında polisi aradım ve babami buldum. Bu rüyanın açıklamasını yaparsanız çok sevinirim.

Üst Alt