selamun aleykum, merhabalar. Bu sabah uyandığımda şaşkınlık içindeydim. 15 ay önce vefat eden arkadaşımın düğünü olmuştu. Düğün öncesi bana eğer senden başkasıyla evlenirsem ölürüm gerekirse intahar ederim dedi. Sonra bi baktım tuhaf bir düğün oluyor. Tanımadığım biriyle, etrafında komşularımız bizim mahallede bir evin avlusunda zorla evlendiriliyor. O kadar mutsuz ki, herkes mutluluğunu konuşuyor ben kimseye bişey diyemiyorum. Sadece içimden, düğün sonrası ölecek biri bişey yapmalı diyorum. Bir yandan ikramlar dagitiliyor. Kandillerde dağıtılan susamli beyaz sekerlerden yiyiyorum. Düğün yerinde de ihtiyaç oluyor kutuyu alıp dağıtılması için dugundekilerden birine veriyorum. Kendi kendime sevdiğimin düğününde ne isim var, bir de ikram dağıtıyorum, ne oluyor diyorum. Arkadaşım aynı zamanda başkasıyla da evliymis ama boşanmış. Bu kadın nasıl ayrıldı bundan, o başkasıyla evlenmesine karşı çıkamıyorsa bana bişey demek düşmez, neler oluyor böyle diyorum. Düğünde halay gibi dans gibi birşeyler oluyor ama müzik var i,e yok arasında, ya da klasik müzik tarzında gibi, düğünle alakasız bir şekilde... Uyandığımda vefat eden arkadaşımı gördüğüm için mutlu oldum ama hali tuhaf geldi. Birde bu aralar çevremde evlenmemi isteyenler oluyor. Acaba bu durumlardan haberi oluyor da razı mi olmuyor diye düşünüyorum. Rabbim ona benden çok daha fazla verdi yanına aldı, yüzü gülüyordur İnşallah! Amin! Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Allah razı
Olsun!
Olsun!