• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yasin okumak

Perihan0

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm Sevgili Gönül Sızım,
Kuran öğrenmeye başladım ben daha yeni ilk 3 ,4 yapraktayım Rüyamda kuran toplantısındayım bana hadi sen oku diyorlar ben başlıyorum bakara suresinden ilk 3, 4 satırını okumaya dur diyorlar biz yasin okuyarak başlıyoruz ben yasini arıyorum bulamıyorum ben acemiyim diyorum üstelik sayfa rakamları bile arapça sen okuma o zaman diyorlar bana ısrarla arıyorum yasin başlığını buluyorum birden kuran çok eski okunaksız birhal alıyor hatta yazılar yok silinmiş eski ve yıpranmış yazısız boş kuranı görünce korkuyorum çok üzülüyorum
geçengünde rüyamda alışverişe çıktım marketten beyaz peynir aldım 2kilo birde salatalık aldım 2 kilo domates salçasıda alacaktım vazgeçtim onu almadım bu kadar teşekkür edrim sağlıcakla kalın

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hayirdir insallah..
ruyaniz beni biraz tedirgin etti uzdu peri kardesim...
Yasin suresini rüyasında okuyan veya okunduğunu görüp dinleyen kimsenin sonu hayırlı olur. İman ile hayatını tamamlar. Son nefesini imanla verir..insallahurahman...
Ne guzel kuran ogrenmeye baslamissiniz cok sevindim..
Peygamber (sav)'in “ Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” ...buyuruyor..

Kur'an yazılarının silindiğini görmek; hayır değildir.
devam edecegim lakin su an cikmaliyim is yerimdeyim...

simdi geldim ruyaniz beni dehsette dusurdu!!Yanlis yorumlamaktan Allah a siginip burada bulunan
bir Hak Dostuna gittim..ona anlattim..yorumunu sordum dedigi sudur:
"Hayirdir insallah!!
İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada Kurân-ı Kerim görmenin beş tabiri vardır:

1-İlim
2-Miras
3-Emanet
4-Rızk
5-Mal.

Kurân-ı Kerim okumanın ise dört tabiri vardır:
1-Belalardan kurtulmak
2-Zenginlik
3-Murada ermek
4-Boş işlerden kaçınmak.

Rüyada Kurân okumak veya Kurân'a bakmak; ilim ve hikmet öğreneceğinize…

Bir Kurân'ınız olduğunu, ancak açıp okumak isterken hiç yazısının olmadığını görmek; konuştuklarınızla kalbinizin bir olmadığına…

Hz. Muhammed (sav)’in kalabalık bir topluluğa hitaben "Siz iman etmediniz; ancak "İslam (Müslüman veya teslim) olduk deyin.” demesi verilebilir.
Bu noktada inanmak, Müslüman olmak ve iman etmek arasındaki farklarda çok net anlaşılır.

Bedeviler, dedi ki: "İman ettik." De ki: "Siz iman etmediniz; ancak "İslam (Müslüman veya teslim) olduk deyin. İman henüz kalplerinize girmiş değildir..." (Hucurat Suresi, 14)

İnanmak akıl işidir ve inandığın şeyin doğruluğu ispat gerektirir ki oda kalbe gönderir inancını.Kalbe akıldan gelen inanç iman ile buluşur.
İman ise kalp işidir, tasdiktir kayıtsız şartsız teslimiyet ister
kalp, akıl ile işbirliği yapmazsa inanç da iman da tehlikeye girer!! Allah cc muhafaza
kalp ile iş birliği yapmayan akıl ebediyen izne(bilinçsizlik ve şuursuzluk) ayrılmaya da mahkumdur.

Rabbim (c.c.) yolundan ayırmasın ve kendisine layık kullardan eylesin bizleri İnşaallah..

07seyma

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Yasin istenmesi

Selamün aleyküm rüyamda yakın bir arkadaşım benden 8 yasin i şerif okumamı istedi hatta ister suya oku istersen bana niyetlen dedi.Şimdiden teşekkür ederim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Seyma kardesim..
Allah(c.c.) Hz. Musa'ya: "Ya Musa, bana günahsız bir ağızla dua et" buyurdu.
Musa (a.s.) "Ya Rabbi, nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim, benim öyle bir ağzım yok ki" dedi.
Allah ü Teala "Başkalarının ağzıyla dua et, çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın.
Öyle hareket et ki, insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Allah'ın (c.c.) adı temizdir, onu zikreden ağız temizlenir."

Hayirdir insallah Rabbim Hayra cikarsin..
Arkadaşınızın Ya Siz den Ya da Sevdiklerinden uzak kalmasi veya Canu Gonul den istedigi bir Hacetti ,istegi, arzu Hal-i dilegi oldugunu ve Sizden Dua istedigine alamettir..
Allahu alem her seyin en dogrusunu anca Rabbim bilir..
rabbim Hakkinda Hayirlisi ise kabul buyurur inş..

Sakin Hikmet ve Marifetti kendinizden sanmayin bu ruyanin da vardir bir sebe-i hikmetti..
Hayirli gunler..

Üst Alt