• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yatsı namazı kılmak

glzn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada yatsı namazını kıldığını görmek, yolculuk veya bir yerden diğer bir yere gitmek olarak tabir olunur.

Bazı durumlarda aynı rüya, evlenmeye işaret olarak yorumlanır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rüya: merhaba,
rüyamda küçücük bir odada önde erkekler arkada bayanlar olarak cemaatle namaz kılıyorduk.Son sünnete geldiğimizde bayanlar öne geçti erkekler arkaya ve öyle kılındı.Yanımda anneannem vardı o imam oldu arkadan bir adam da müezzin bir de engelli çocuk vardı 10 yaşlarında onu da yanımıza çağırdık namaz için orda bitti,teşekkürler

Yorum: Merhaba Kardesim Hosgeldiniz Uyeliginiz Hayirli ve Daim olur ins..
Bizlerde Sizin bilgi ve Tecrubelerinizden yararlanmak, duymak isteriz..
Her zaman birbirimizden ogrenebilecegigimiz faydali bilgiler vardir..

Hayirdir insallah..
Rüyada Namaz Kilmak her zaman hayirli bir ruyadir..Rahmet,Bereket,hidayet seklinde yorumlanir..
yatsı namazı kılmak, yatsı namazı kıldığını görmek ailenizin ihtiyaçlarını karşılamakta bazı sorunlar yaşadığınızı, onların beklentilerine
cevap veremediğinizi hissediginizi işaret eder. Sabırla çabalarınızı sürdürmeniz gerektiğini, bunun sonunda feraha ereceğinizi simgeler
O engelli cocuk meslek ve Hayat yollunda ilerlemeniz icin Bazi eksiklerinizi Allah-in izni ile tamamlamaniz halinde cok daha basarili olacaginiza delalettir...

İnsan hayatı boyunca kimi mutlu kimi mutsuz anlar yaşar. Ancak bazen öyle zamanları olur ki dibe vurduğunu ve bir daha hiç yukarı çıkamayacağını zanneder...
oysa butun bunlar gecici ve bir imtihandir ve bizi daha guclu KILMAK icin vardir!!!

every action has a reaction ne demek oldugunu biliyormusunuz ?
bu Yaptığımız her hareketin bize geri dönüşü olduğunu anlatan bir bilimsel cümledir..
yani bizler olaya tepki gosterdigimiz gibi o olay da bize o sekilde geri tepki veririr..
biz basimiza gelen olumsuz olaylara over react yani haddinden fazla buyutup tepki gosterip sanki dunyanin sonu imis gibi cildirip delirirsek ayni o olay da bizi hasta eder ve ruh sagligimizi bozar...

o yuzden ÖNEMLİ OLAN OLUŞAN OLAYLAR VE HADİSELER DEĞİL !. OLAYLARA KARŞI BİZİM GÖSTERDİĞİMİZ TEPKİMİZ VE YAKLAŞIM ŞEKLİMİZDİR..
olaylara yaklasim seklimiz ile biz ilk once kendi dunya ahiret ve sevdiklerimizi kendi nefsimizden koruyabiliriz anca...

Olumlu düşünmek hem vücut sağlığının hem de mutluluğun temelidir.Nefret ve kin duygusu yerine sevgi ve bağışlama duygusunu geliştirebilseydik
zaten dunya gulluk gulistanlik huzur icinde olurduk...
Hayat da rüya gibidir. Yorumumuza göre gerçekleşir. Bu yüzden uyanıkken gördüklerimizi de hep olumluya ve hayra yormamız gerekir...
Selamet ile Hayra kalin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yatsı Namazı Vakit Yatsı. Gün çoktan öldü. Güneş ışıklarını topladı.
Gece hükmediyor âleme. Güneşin saltanatı bitti. Işıklar tükendi ufuklarda.
Renkler ellerini çekti eşyadan. Gül soldu, gün soldu. Göğe yöneldi gözler.

Hatırla ki, Sen de unutuşun kara gecesine yuvarlanacaksın. Bir adın kalacak
geriye. Bir mezar taşın hatırlayacak belki Seni. Belki o da unutacak.

Şimdi gece… Sabaha çok var. Işık uzaklarda. Yokluğun gecesinde, adın bile
unutulmuşken, kimden meded umarsın sor kendine? Kim Sana hayat vermişse,
kurumuş kemikleri toplayıp dirilten de O elbette.

Söyle kendine. Söyle kendine ki, çoklarının Seni unuttuğu bu gece, Sen de
herkesin unut, O'nu hatırla.
Söyle kendine ki, çoklarının ışıklara kanıp
sahte renklerin kuyularına daldığı bu gece, Rabbini an, Rabbine kan, Rabbine
uyan. Şimdi yatsı zamanı vakti.
Senai demirci

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum HAYIRLI CUMALAR Kardesim size ufak bir confession ,bir seyi itiraf etmek isterim..
Siz Beni daha tanimiyorsunuz ins. Formumuzda kalirsaniz bir gun Ruya dillini de beni de bir gun anlarsiniz..

Rüyalar, fizyolojik açıdan uyku sırasındaki nöral süreçlere bir tepki ya da yanıt olarak örtülü ve bilincalti ruh halimiz de rüyalarimiza yansir..
ama her rüyanin maddi, manevi bir de Mana yonu oldugunu bilmenizi isterim..
Simdi neden mi bunu yaziyorum..
Cunku kendimi bildim bileli hep Allah-i cok Seven, Salih, bir Hak Dostu olmayi istemistim.. gelin gorun ki Allah-in baska bir Takdiri ilahi ve Plani vardi..
anliyacaginiz Ben hep Istanbul da Cami avlularinda guvercinler ile yasamayi arzularken Heyy hatt gel gor ki BATI da cook uzaklarda
Okyonuslar otesinde bir Cocuk koruma servisinde
Koruyucu Anne olma yaninda Psikolojik danışmanlık yapmaktayim..
Yani BATI insan ruh sagli ilmini burada PHD imi yaptigim icin ama Dini ilim de Tahsil ettigim icin ve bir cook Koruyucu cocuk, genc elimden
gectigi icin ve yasadiklarim, sahit olduklarim sanki yasli bir Cinar gibi hissediyorum kendimi ..neyse..
Ruya yorumlarim da da bu bilgi ve yasam birikimini de gorebilirsiniz...
Hayirli Gunler...
Hosgeldiniz kardesim..

glzn

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
merhaba tekrardan,ruya yorumunuzu okuyunca o kadar cok şaşırdım ki tamam rüyamın yorumu benim yaşadıklarımı anlatıyor ancak daha sonrasında yazdığı onca şey..içimdekileri nasıl böyle anlatabiliyor acaba dedim,hatta sizinle ilgili çok ilginç şeyler düşündüm,eve geldim tekrar siteye girdim ki gün içerisinde bir çok kez giriyorum ve tekrar yazdığınız bu mesajlar beni çok şaşırttı çünkü aklımdan sorduğum soruları cevaplamışsınız,inanamadım..

Üst Alt