• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yunus balığı görmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada yunus balığı görmek, rüyada yunus balığıyla yüzme, rüyada yunus görmek, rüyada yunus balığı sevmek
Rüyada yunus balığı görmek, mutlu ve huzurlu bir evlilik yapmaya işaret eder.

Rüyada yunus balığı görmek bütün korkularda emin olmaya, fakir için zenginliğe, mal mülk sahibi olmaya, yeni ev almaya ve daha kazançlı bir işe girmeye de işaret eder.

Rüyada görülen yunus balığı, büyük mutluluk ve iyi dosta da yorumlanır. İnsanın inancı sayesinde başarılı olacağına işarettir.

Bir kimsenin rüyasında yunus balığı görmesi; korkan bir kimse için korkusunun geçeceğine, fakir bir kimse için zengin olacağına, endişe ve sıkıntı içinde olan için mala kavuşacağına ve dolayısıyla sıkıntısının geçeceği şeklinde yorumla tabir edilir.

Genel sonuç olarak; Rüyada görülen yunus balığı her şekilde iyiye yorumlanır.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyayla amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

M

mehtap gürbüzol

Kayıtsız
Misafir
Selam, rüyamda bir durgun suyun içinde ben, eşim ve kız kardeşim ayakta duruyoruz. Sonra etrafımıza birkaç tane yunus balığı geliyor ve yüzüyorlar. Arka tarafta bir tane köpek balığı var korkuyorum ben ama bize zarar vermiyor.

Bayan,evli,kamuda uzman,yaş 28.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum Selam Merhaba ve Hosgeldiniz kardesim..
Ruyalari Tabir etmek de Allah vergisi,huner ve ilim, marifet de gerektirir..
Ruyalar ayni puzzle gibidir.. tek parcayi degil hepsini bir butun olarak elle aldiginizda ruyalarin dillinide insallahu Rahman anca cozebilirsiniz...

Durgun Su sabit..sakin ,monoton bir yasam sekli..
Rüyada Yunus balığı Görmek konusunda 4 ayrı kaynaktan islami rüya tabiri ve rüya yorumları bulunmuştur.
Rüyada Yunus balığı görmek, ülfete, hayırlı rızka, ve insanlarla hoş geçinmeye delâlet eder.
Çünkü Yunus balığı insanlara karşı sevgilerle doludur...
arka tarafta bir tane köpek balığı var ..korkuyorsunuz tedirginsiniz...is konusunda biraz endiselisiniz..
kopek balığı güçlü kuvvetli bir yaratıktır ve mağlub edilmesi zordur... en iyisi onun ile iyi gecinmek ve Hakkinizi Hukuk yolu ile aramak...
Dost kazanmak elimizdedir, ama düşman kazanmak her zaman elimizde değildir; zira bugünkü düşmanlarımız dünkü dostlarımızın arasında çıkmıştır.
Yarın ki düşmanlarımızın da bugünkü dostlarımızın arasından çıkacağı muhakkaktır.

o yuzden .."Dostuna muhabbette asın gitme; umulur ki, bir gün gelirde düşmanın olur.
Düşmanına buğzetmek hususunda da aşın gitme; umulur ki bir gün dostun olur. "
Hz. Muhammed (s.a.v.)
bu mubarek soz ve nasihattini da UNUTMAYIN..

Hz. Yunus'un (a.s) Balığın Karnındayken Yaptığı Dua
"La ilahe illa ente subhaneke innî kuntu minez-zalimîn."

"Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ve tesbih ederim. Ben zalimlerden oldum.."

neden boyle dua ettigini ve neden bir peygamberin zalimlerden oldum dedigini okuyup arastirirsaniz bu ruyanizin manevi yonunude cozmus olursunuz..
Selamet ile Hayra kalin...

tolgabey

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyamda Balık ağına takılmış büyük bir yunus gördüm

Selamun aleyküm arkadaşlar;

Adım Tolga,40 yaşındayım,web tasarımı işiyle uğraşmaktayım ve bekarım.

Hayır olsun ben rüyamda kocaman bir yunusun kuyruğundan balık ağına takıldığını gördüm.Birisi çıkartalım ağdan gitsin diye ağı çektirdi ama tekrardan takıldı.

Teşekkür ederim,Allah'ın rahmeti üzerinize olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

aleyküm selam arkadaşim Hayirli Ramazanlar Hayirdir insallah..
Rüyada Yunus balığı Görmek konusunda 4 ayrı kaynaktan islami rüya tabiri ve rüya yorumları bulunmuştur.
Rüyada Yunus balığı görmek ülfete hayırlı rızka ve insanlarla hoş geçinmeye delâlet eder.
Rüyada yunus balığı görmek; mutlu ve huzurlu bir evlilik yapmaya işaret eder.nasip kismetde isarettir..

bu duayi da dilinizden eksik etmeyin..

Her daraldiginizda bu Dua ile Allah a Siginin kardesim..

"Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ve tesbih ederim. Ben zalimlerden oldum.."

neden boyle dua ettigini ve neden bir peygamberin zalimlerden oldum dedigini okuyup arastirirsaniz bu ruyanizin manevi yonunude cozmus olursunuz..
O bir peygamber iken zalimlerden olmus iken biz aciz insanlar bazen bilmiyerek de zalimlerden olabiliriz

defne35

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada yunus balığı görmek

Merhaba,
Ben rüyamda bir havuzun içindeydim ve etrafımda bir sürü yavru yunus balığı vardı. Balıklardan bir tanesi kuyruğuyla elime sıkıca sarılmıştı. Mutlu olduğumu hatırlıyorum, balıklar da gülüyor gibiydi zaten. Ayrıca uzun zamandır kafama taktığım ve bana yalanlar söyleyip kandıran biri var. Haziran ayında evlendi. Bana evlilik vaadinde bulunan biriydi . Rüyamda yine aynı yerde , aynı şekilde aynı kadınla evleniyor gerçek gibi. Sıcak olması lazım ama gelinin üzerinde uzun yere kadar siyah simokin ceketlerinden vardı önce ceketi damadın sanıyorum fakat damadın ceketi üzerinde oluyor gelin ceketi üşüdüğü için giymiş ama sıcak olması lazım haziran ayı neticede. Daha bir sürü şey gördüm ama bu iki konu çok dikkatimi çekti. Yorumlarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
İyi günler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar Hayirdir insallah..
Rüyada Yunus balığı görmek ülfete hayırlı rızka ve insanlarla hoş geçinmeye delâlet eder.

Rüyada yunus balığı görmek; mutlu ve huzur,nasip kismetde isarettir..

Her daraldiginizda bu Dua ile Allah a Siginin kardesim..

O bir peygamber iken zalimlerden olmus iken biz aciz insanlar bazen bilmiyerek de zalimlerden olabiliriz ..

O kisiyi de Allaha havale edin..Allah herkese hak ettiğini verir..Allah-in ilahi adalettinden supheniz olmasin...
siz kendi hayat ,aile ve mutlulugunuza konsantre olun..

sade

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba, rüyada yunus balığı gördüm, kendimi bir evde buluyorum, evin hemen yanında deniz var, balkona çıkıyorum ve bir anda yunus balığının balkonun oraya geldiğini görüyorum. Kardeşimin arkadaşları hemen denize atlıyorlar ve yunusun üstüne çıkıyorlar. Ben kardeşime bağrıyorum. Sakın atlama sen gel buraya diye. Kardeşim atlamıyor yanıma geliyor. Arkadaşlarına bağrıyorum rahat bırakın hayvanı canını yakarsınız diye o anda yunus kafasını kaldırıyor ve bana gülümsüyor bende ona.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba

rüyaniz hayr olsun..
Rüyada yunus balığı görmek;nasip, kısmet, ülfete hayırlı rızka ve insanlarla hoş geçinmeye delâlet eder.

Hayata hangi pencereden bakıyorsunuz bakış açınız geniş mi yoksa daracık mı?.
Bakış açınızı değiştirdiğiniz zaman baktığınız şeyler de değişir.olaylara merhamet ile bakmak en güzeli.. Selametle..

huzurgerek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba. Rüyamda bir deniz suyu birikintisi içerisinde tanımadığım insanlar yüzüyor. Suyun içerisinde de dişi bir yunus balığı ile oynuyorlar. İnsanlar keyifli. Önce suya atlamaya korkuyorum yunus balığı bana zarar verir diye. Fakat sonra su o kadar berraklaşıyor ki dibinin çok temiz olduğunu görüp rahatlıyorum ve atlıyorum suya. Karşı kıyıya çıkıyorum. Yanımda anneciğim de var. Gayet mutlu ve rahat. Etrafımızda başka insanlar olmasına rağmen, bana yemek yapmaya koyuluyor. Karnımı doyurmak istiyor. Yunus balığından önce korkmama rağmen rüyamın sonunda korkmadan giriyorum suya ve yüzüyorum yunus balığı ile. Yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Yunus balığı Görmek;
Sevgi,ülfete, hayırlı rızka, Sabra ve insanlarla hoş geçinmeye delâlet eder.Çünkü Yunus balığı insanlara karşı sevgilerle doludur...

Dost kazanmak elimizdedir, ama düşman kazanmak her zaman elimizde değildir; zira bugünkü düşmanlarımız dünkü dostlarımızın arasında çıkmıştır.
Yarın ki düşmanlarımızın da bugünkü dostlarımızın arasından çıkacağı muhakkaktır.

"Dostuna muhabbette aşırı gitme; umulur ki, bir gün gelirde düşmanın olur.
Düşmanına buğzetmek hususunda da aşırı gitme; umulur ki bir gün dostun olur. "
Hz. Muhammed (s.a.v.)

diyebildiğimde, nefsimin karnından çekip alıyorum kendimi. Yalanların ağzına düşmüş nefesimi geri çekiyorum. Kendimi temize çıkarmaya çalışarak kirlettiğim benliğimi aklıyorum. Her yanlışımda kendimi haklı görmekle düştüğüm hata kuyularından pişmanlığımın ipiyle çıkabiliyorum.

Karnına düştüğüm balık beni sahile çıkarıyor. Günahlarımın dikenlerinden pişmanlık gülü açıyor. Terk ettiğim kötülükleri, sırf terk ettim diye hesabıma iyilik olarak yazdırabiliyorum. Kusurlarımdan utancım yüzünden rahmetin kapısına gözü yaşlı, boynu bükük bir kul bırakıyorum. Yûnusça bir duanın gölgesinde dinleniyorum, kurtuluyorum., selâmet verene, emniyete
kavuşturana Kendi nefsimden Rabbime sığınıyorum ..

Hayata hangi pencereden bakıyorsunuz bakış açınız geniş mi yoksa daracık mı?.
Bakış açınızı değiştirdiğiniz zaman baktığınız şeyler de değişir.olaylara v e insanlara merhamet ile bakmak en güzeli.. Selametle..

Sombahar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada yunus balıkları görmek

Merhaba, rüyamda ablam, kardeşim ve ben bir denize giriyoruz. Denizin kıyısı çok pis oluyor bir sürü ölü balıklar falan, derinlere gittikçe su berraklaşıyor tertemiz bir su oluyo. Sonra bir sürü yunus balıkları görüyoruz ve onlarla birlikte çok ilerilere kadar yürüyoruz. Sizce bunun anlamı nedir? Yaşım 19, ismim kübra, Adana.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba, rüyaniz Hayr olsun
Rüyada ölü balıklar görmek;
olmayacak hayaller peşinde koştuğunuzu veya gerçek yaşamınızda sahip olduğunuz mutluluğa bir gölge düşeceğini, gelecek bir sıkıntıyı işaret edebilir...

Sevgi,ülfete, hayırlı rızka, Sabra ve insanlarla hoş geçinmeye delâlet eder.Çünkü Yunus balığı insanlara karşı sevgilerle doludur...

"Dostuna muhabbette aşırı gitme; umulur ki, bir gün gelirde düşmanın olur.
Düşmanına buğzetmek hususunda da aşırı gitme; umulur ki bir gün dostun olur. "
Hz. Muhammed (s.a.v.)

dreamcatcher

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Yunus Balığı görmek

Rüyada yunus balığı ile konuşmak, rüyada yunus balığı görmek, yunus balığı sevmek tabiri.
SelamünAleyküm, tam olarak rüyamı hatırlamıyorum ama hatırladığım kısımları anlatayım hayr olsun inşallah;
"rüyamda bana ait bir yunus balığı var, gerçek hayatta benim olan bembeyaz kedimi de gördüm. 2 sini beraber güvenilir bir yere götürmeye çalışıyorum. Başta denizdeydim yunus balığı ile sonra denizden çıktım onu yanımda taşımaya başladım kedimle beraber ama aynı zamanda tedirginim yunus balığına bir şey olmaması için onu hep suda taşıyorum, konuşuyorum, seviyorum, yanımda kedim içinde aynı şekilde endişeliyim acıkırsa tuvaleti gelirse vs. diye ama uyandığımda endişeli olarak uyanmadım denizdeyken yunus balığı kocamandı, yanımda taşırken yine büyüktü ama ilk hali gibi değildi... saskn.. 23 yaşındayım ismim vildan.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam kardeşim Rüyaniz Hayr olsun
konusunda 4 ayrı kaynaktan islami rüya tabiri ve rüya yorumları bulunmuştur.

Rüyada yunus balığı görmek; mutlu ve huzur,nasip kismetde de yorulur.

Rüyada bembeyaz kedi görmek;
Yardım severlik ve iyi niyetiniz karşısında hayal kırıklığı yaşamamak için her zaman tedbir ve temkinli olmak gerektiğine yorumlanır.

Birine değerinden fazla değer verirsen , Ya onu kayberdesin , ya da kendini

sezg

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada Yunus balığı Görmek

Selamun aleyküm, rüyamda yunus balıgı gördüm ve onu sevdim. iki tane yavrusu vardı ölüydü onları kucagıma aldım sarıldım ne annama geliyor cözemedim, yardımcı olursanız duacıyım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, rüyaniz hayr Olsun.
Rüyada Yunus balığı Görmek ;
Rüyada yunus balığı görmek; mutlu ve huzurlu bir evlilik, evliler için evlerinde mutluluğa işarettir.

Rüyada ölü yunus balığı görmek;
kısmet, muhabet, sevginin öldüğüne, yada sizi bir karamsarlığa iten gelişme olduğunu işaret etmektedir ve yeterli çabayı göstermediğinizi simgelemektedir...
Bazende olmayacak hayaller peşinde koştuğunuzu veya gerçek yaşamınızda sahip olduğunuz mutluluğa bir gölge düşeceğini, gelecek bir sıkıntıyı işaret edebilir.

İnsanın başına sebepsiz gibi gelen musibetler,aslında kendi ellerimiz ile yaptıklarımız yada yapmamız gerekir iken yapmadıklarımızdır..
selametle..

zeynepvrl

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamunaleykum Rüyamda tam karşımda deniz vardı ve içinde yunus balığı sürüsü bana doğru hareket ediyorlardı. O anda bulunmuş olduğum araba kendi evime dönüştü. İçeride Kuranı Kerim okunuyordu sohbet vardı. Ve yunus balıklarının evimize artarak girdiklerini gördüm üst katlara çıktıkça yükseliyorlardı. Bir kere daha görmüştüm yine yunus balığı sürüsü denizde, denizi taşırıyorlardı çoklardı. Annem babam içindeydi denizin onlara zarar verirlr sandım ama zarar vermediler. Kimisi karaya çıkmıştı yorumlarsanız sevinirim şimdiden Allah razı olsun.. İsmim Zeynep, yaş 21 ,bekar ve öğrenciyim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, rüyaniz hayr Olsun.
Rüyada Yunus balığı Görmek ;
Rüyada yunus balığı görmek; mutlu ve huzurlu bir evlilik, evliler için evlerinde mutluluğa işarettir.
Bazende;yaşam, canlılık,his duygu, sezgi, iç güç ( gücünü tanıyıp, yaşamda daha canlı olmaak, hayal gücü, yaratıcılık, kişisel enerji, ( kendini keşif işaretidir.)

"İçeride Kuranı Kerim okunuyordu "
seninde hakkında hayırlı gelişmeleri müjdelemektedir.ve size biri nasihat verirse dinleyin Sırrını halka ifşa etme.

yaşantımda nasihatlere önem veririm ve dikkate alırım.
her insan farklıdır evet ama yaşananlara baktığımızda genelde aynı hatalar yapılır ve sonuçlar ,netice hemen hemen aynı olur. bizzat yaşamadığım halde etrafımda yaşananları görüp ibret aldığım,bazen de Bir musibet bin nasihattan iyidir dediğim olmuştur ..

ama Nasihat dinliyene verilir..
Eğer akıl sahiplerinin öğütlerini can u gönülden dinlemezsen
Cihan, o öğüdü sana bir gün acıyla öğretir... selametle..

LEYLİİ

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada iki yunus balığı görmek

Hayırlı günler.. Rüyamda su baskını sel gibi sıkıntılı bir durumdayım etraf dağılmış gibi tam anımsamıyorum fakat dışarıdayız. yanımda evli bir çift var tanıyorum kendilerini ama çok samimiyetimiz yok. Erkek olan sırtına hamalların yük taşıdığı sepetten takıyor güya bizi onla taşıyacak.Ben çekiniyorum binmek istemiyorum eşi de ve yanımızda birileri daha var onları görmüyorum inmem için ısrar ediyorlar bende biniyorum.Bizi taşımaya başlıyor suyu çekilmiş çamurlu yollar kapalı kötü hava biz ilerledikçe tertemiz oluyor hava aydınlık oluyor gökyüzü apaçık güneşli berrak bir hava yollar geniş evler beyaz balkonlarında çiçekler su tertemiz ve çoğalıyor bir bakıyorum önümüzde iki tane balık biri kocaman ya balina yada yunus balığı biri biraz daha küçük yunus balığı önümüzde yüzüyor. Tabi bu ara su biraz daha yükseliyor aa en güzel yerine geldik bakın diyorum suya bakarak o sırada farkediyorum ki su yeraltından geliyor sepetten iniyorum tam ayaklarımı suya basıyorum bizi taşıyan kişinin ayağı kayıyor düşüyor elimi uzatıyorum kaldırmak için. Yorumlarsanız sevinirim Gönülsızım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt