• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyamda ölmüş babamı gördüm

Arkadaş

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm
Rüyamda ölmüş babamı ve ölmüş anneannemi görüyorum düğüne gelmişler. Babamı oynarken görüyorum bende bu arada beraber çalıştıgım arkadaşıma eve git geliyorum diyorum. Sonrada onu rahmetli anneannemin evinde arıyorum ama bulamıyorum. Telefonumu da yanıma almamısım yolda birine rastlıyorum. Telefonundan aradığım arkadaşımı arıyorum. O da bana bağırıyor sen bana farklı yer söyledin diye.

Ölmüş babamı çok sık görüyorum rüyamda bu ne anlama geliyor. Rüya tabirinizi rica ediyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam, rüyaniz Hayr olsun Lâ Havle Velâ Kuvvete illa billah

"çalıştıgım arkadaşıma eve git geliyorum diyorum"
bu insan konusunda size bir uyarı Allahu ALEM..

"Sonrada onu rahmetli anneannemin evinde arıyorum ama bulamıyorum."
Bu insanda aradığını bulamıyacaksın...

"Ölmüş babamı çok sık görüyorum "
Size bir şey anlatmak istiyor; Özellikle onur değerleri, gelenek, bilgelik ve kişisel miras (manevi anlamda) özelliklerini göz önüne alarak değerlendirmek ve buradan sonuç çıkarmak gereğine yorulur.
Geçmişte kimi şeyler yaşamış olabilirsiniz, iyi şeylere sevinip, kötü şeylerden ders çıkarmak asıl hedef olmalıdır manası taşır.

Her İnsan Ölecek Yaştadır...
baktığımızda, kendi yaşımızda ve daha küçük yaşlarda bir çok mevtânın sessiz feryatlarını işitiriz.

Ömrün ne kadar hızlı geçtiğini farketmemiz için Cenâb-ı Hak, “zamana yemin olsun ki…” buyurarak zaman üzerine yemin etmektedir.
Hayatın günleri sanki bir bardağı dolduran damlalar gibidir. Hayat ırmağı da çok şiddetli akmaktadır. Ömrümüz ise ilâhî irade ile sınırlandırılmıştır.

O hâlde:
a. Hayatımızın sınırlı olduğunu, her an Azrail ile karşılaşabileceğimizi unutmamak îcâb eder.

b. Hergün, sınırlı olan hayatımızın azaldığını ve dünyadan bir gün daha uzaklaşarak kabre bir gün daha yaklaştığımızı farketmemiz lâzımdır.

c. Hayatımızı salih amellerle geçirmenin elzem olduğunu idrâk etmeliyiz.

d. Bulanık bir kalp ile Hakk’a varılamayacağını düşünüp, tevbenin ve duânın zarûretini anlamamız gerekir.
selametle..

Üst Alt