Sabrettikçe üzerime geliyor hayat.

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm.Son günlerde sabretmeye çalışıyorum. Sabrettikçe üzerime geliyor hayat. Ancak bakıyorum sanki hepsi boş gibi. Çok dua ettim, lütfen Allahım sen istersen olur dedim. Elbette bir hayır vardır ama hayır olduğunu bilemeyince hayır da hayırsız geliyor adama. Bir günah ver çok çekiyor beni. Herşeye rağmen gitmedim. İnşAllah güzel günler gelecek dedim. Ama daha kötü şeyler oluyor.

Şuan yaz aylarındayız. Bu aylar bitince hayatımın en kötü zamanları başlayacak sanıyorum ki benim hayatım da pek güzel şeyler olacağını da zannetmiyorum. Kendimi hiç olmadığı kadar yalnız ve çaresiz hissediyorum. Bu kadar ters birini sevmek mümkün mü. Ters olduğunu bile bilmiyorken hemde.

Yaşamak o kadar anlamsız ki benim için hiç doğmasaydım, hiç olmasaydım bende farklı birşey olmaz diye düşünüyorum. Ne uyumak geliyor içimden, ne de uyumamak. Sanırım bu duam kabul olmadı demenin vakti geldi herhalde. Yapacak birşey yok. Yazılanı yaşarız bizler. Elden birşey gelmez. hy..

Yani şuan acılarım kilogram cinsinden hesaplansa 9 kilogram acım var ve 10. yük gelince ben ne yaparım bilmiyorum. Hepsi bir yalanmış işte. Yine hüzün bize düştü. Halbuki o kadar saf sevmiştim ki, o kadar temiz sevmiştim ki. Sanırım böylesine temiz sevmemek gerekiyor mutlu olmak için. Uzgunnn

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam Yusuf kardeşim,

Öncelikle şunu söylemeliyim ki; çok karamsar bir ruh halin var, buda senin geleceğin için hiç iyi bir şey değil! nerden mi biliyorum? kendimden!...

Çok karamsarlık, bir sevgide ısrarlılık, her şeyde umutsuz bir bakış açısı kendi kendine zulümdür!...
Bak etrafına; her şey tersine gidiyor sana göre değil mi? aslında her şey olması gereken yerde,gitmesi gerektiği gibi tıkır tıkır işliyor....

Hiç bir şey tersine gitmiyor! bence tersine giden biri varsa o da sensin!! senin düşüncelerin, umutsuzluğun, kendine ettiğin eziyetin.....

Bir gün gelecek kardeşim, bu günlerinde olmayanlar için koca bir ŞÜKÜR diyeceksin! ve şu an üzüldüklerine gülecek, onların yerine daha olumlu düşünseydim diyecek, hayıflanacaksın........
Bunları yazarken bir ablan gibi yazıyorum inan bana, seni kardeşim gibi gördüğüm için.....

Ne olursa olsun şükret! bekle belki de zamanı gelince yüce mevlam sana bile sormaz! yapar güzelliğin en iyisini ve sen şaşar kalırsın...Her şeyi kafaya takma! gün gelir daha güzel şeyler için uğraşırsın, emin ol gelip geçici şu an ki durumların...

Selametle, Allah'a emanet olasın.....

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim.Bende sizleri ablam gibi görüyorum.O yüzden burada size çok saçma geldiğine emin de olsam dertlerimi döküyorum.Çok karamsar olduğum konusunda ne kadar haklı olduğunuzu bilseniz siz bile şaşırırsınız.

Sanırım daha yaşım küçük.İnşAllah nasip olurda birgün bende istediklerimi elde ederim.Tekrar bu yorumunuz için teşekkür ediyorum. :)

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Allah razı olsun Yusuf kardeşim beni ablan gibi görüp söylediklerime kırılmadığına sevindim..:)
Söylediklerin bana saçma gelmiyor, senin yaşındayken ben de böyle düşüncelerdeydim yalnız değilsin yani..;)

Aynı yollardan ben de geçtim, aynı ümitsizliklere düştüm ama şimdi geriye dönüp bakınca yaşadıklarım koca bir HİÇ miş! onun için kendini ve zamanını daha dolu dolu yaşa Allah rızası için uğraş kardeşim, bunun sonucunu da Allah kesinlikle karşılıksız koymayacaktır bilesin...:)

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm adı güzel kardeşim;yaşının küçük olması kendinde seni ve yaşamını etkileyen olumsuzluğu anlayıp kurtulmak istemene engel değil anladığım kadarıyla,buraya yazdığına göre farkındalığın yüksek öyle ise kendinde ki bu hoşlanmadığın sana rahatsızlık veren düşünce ve davranışları ancak sen değişmek istersen değiştirebilirsin, yok onlarla böyle mutsuz da olsam iyiyim dersen biz ancak dua ederiz başka bir şey elimizden gelmez,yok ben değişmek istiyorum dersen önce seni üzen şeyleri bir kağıda yaz,sonra başka bir kağıda da onların yerine daha olumlu seni mutlu ,huzurlu edecek düşünce ve davranışlar ne olur onları yaz ve tek tek belirli zamanlarda mesela en kısa 3 gün en uzun 40 gün gibi zamanlarda dikkatini bu değişim yapacağın konulara çevir ve olumsuz halin karşısına gelecek olumlu hareketi ,düşünceyi uygula,insan psikolojisi çabuk alışır ve senin gibi gençler daha çabuk kavrar dua ile Allah cc yardımda iste, sen güzel olmak ,hayra dönmek istiyorsun kendi kendine ettiğin zulümden kurtulmak istiyorsun ALLAH cc sana yardım edecektir inşallah işini kolaylaştıracaktır. Saçma olduğunu düşünme olumsuzluk olan bu halin ( gençlikte böyle bir evre var ama geçiyor ) senin için bir fırsattır ve iyi ile değerlendirirsen hayra döner ömür boyu haline şükredersin ,olumsuzu isyanla çoğaltırsan ömür boyu sıkıntı ile ve bunalımla dolaşmak zorunda kalabilirsin.Sıyrılıp kurtulma zamanın gelmiş inşallah kısa zaman dilimlerini olumsuzu ,olumlu ile değiştirmeye ayırır isen faydasını göreceğini düşünüyorum ben bu yaşımda hala farkettiğim negatiflerime kullanıyorum bu yöntemi ve elhamdülillah işe yarıyor içimde nefsimin kafasını kuma gömdüğünü hissediyorum o zamanlar....Rabbül alemin yar ve yaranın olsun kardeşim inşallah feraha kavuşanlardan olman duası ile Allah cc emanet ol.

LEYLİİ

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Şu ahir ömrümüzde Yüce Rabbimin bize en büyük lütuflarından biri de sabır ve şükür olsa gerek.. Umuda sabır, korkuya sabır, acıya sabır.. Şükür ettikçe çoğalanlardan olsun sabrımızda.. Çok şükür sabrıma..
Benden çok daha tecrübeli maneviyatı güçlü abla ve abilermiz vardır fakat okuduğumda bir kaç ay önceki halim geldi aklıma ve nacizane birşeyler yazmak istedim. ilk zamanlar da anlaması zor geliyor veya anlamak istemiyor insan maalesef.. Ve çoğu zaman yanlış zaman ve konularda kullandığımız merakımız neden neden diye dört dönüyor beynimizde.. Ama Rabbim kuluna kaldıramayacağı şeyi vermezmiş ve birşeyler üzüyorsa bizi daha güzelleri olacaktır. Biz kul olarak çoğu zaman vazifelerimizi yerine getiremesek de Rabbim bize her zaman en iyisini sunar.. Hayatında böyle mutlu ve umutlu değilsen eğer hayatının terazisini değiştirmeyi deneyebilirsin.. Yanlış anlaşılmak istemem akıl vermek onca insanın içinde bana düşmez bir abla tavsiyesi benimki..

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Sizlerin bu tavsiyelerini dikkate alacağım.Sürekli mutsuz olmama sebep veren şeylerden en kısa sürede kurtulmaya çalışacağım.İnşallah en kısa sürede bu evre biter.En azından artık biraz daha fazla sosyal aktivite ile uğraşıp , zamanımı daha dolu şeylerle geçirmeye çalışacağım.Aklımda birkaç tane fikir var.

Her ikinizden de Allah razı olsun.Siz çok anlayışlı insanlar olduğunuz için bu düşüncelerim size saçma gelmiyor.Önerilerinizi dikkate alacağım , tekrardan teşekkürler.

Üst Alt