Salât ü selâmı çok eylemek…

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
selamunaleyküm dostlar, ben herfırsatta bu konuyu takip ettim herkes kendine göre haklı yorumlarla cevap vermiş busayede bizde çok güzel bilgilere sahip olduk hepinizden allah razı olsun.

Şuana kadar hiçbirşey yazmadım ama şimdi yazıyorum.

arkadaşlar, dostlar, biz salavat-ı niye çekiyoruz tabiki efendimizi anmak memnun etmek için, ohalde bu garip köylü salavatın sayısı olmaz der, otururken, yatarken, evden çıkarken, yolda yürürken, eve girerken çek çekebildiğin kadar ve unutmayın,ki siz hernerede salavat çekerken yanınızda birileri varsa onlarında duyacağı şekilde salavat çekerseniz inanın hayatında hiç salavat çekmemiş biri varsa bile oda ister istemez sizinle birlikte salavat çekecek(ler)dir,

hayatında hiç salavat çekmeyen dedim, şimdi sizde hayatında hiç salavat çekmeyen insan olurmu diyeceksiniz, evet kardeşlerim hayatında hiç salavat çekmeyen, bırakın salavat-ı çekmeyi cum'a namazına gelmeyi bayramdan bayrama bile caminin kapısına dahi uğramayan insanlar var,

Evet şimdi tartışmamıza gelelim,
salavatın sayısı olmaz ama mademki şukadar sayıyla salavat çekelim efendimiz(
s.a.v)e hediye edelim diyorlarsa neden olmasın, girişler ücretliymiş, bu aslında yanlış bir uygulama neden çünkü camiilerde,de hayır için mevlütler yapılıyor, kur'an-ı kerim okunuyor sayısız salavat,lar çekiliyor ozaman camiilere girişlerdede ücret almaları gerekmezmi?

yorumlarda bazı kardeşlerimizin dediği gibi buna isteyen katılır isteyen katılmaz, ve buralar(forumlar)da böyle şeyleri tartışma platformu olduğundan dolayı herkes düşüncesini yazmakla serbesttir, ama benim aklımın yatmadığıda şudur, hadi giriş ücretliymiş amenna,da buna kampanya demek yanlış değilmi, yahu kardeşim salavat, çekmenin kampanyasımı olur nedirbu kampanyadan eşyamı alıyoruz,

benim 80 küsür yaşında annem var bazen eşimle birlikte kadınların katıldığı cumalara gider, iki cuma arasında annemi bazen tesbih çekip her tesbih sonunda yanına bakla, nohut vs tanesi koyar bunları cumaya götürürdü, demekki müslümanlar arasında sayıyla salavat çekmek bir gelenek haline gelmiş ama bazı yerlere girişlerin ücretli olması biraz tuhaf oldu fakat buralarada isteyen ve imkanları olan kişiler katılır bunada kimse birşey di.ye.mez çünkü böyle bi uygulamaları yapmak yanlış olsa bundan bizim haberimiz olduğu gibi müftülüklerinde haberi olur ve hemen mudahele edip engellerler,di, diye düşünüyorum...!!!

Yorumlara ve kampanya,ya katılan katılmayan tüm üyelerimizden ALLAH(cc) razı olsun...!

Baki selamlarımla,dgüüll,.dgüüll,.dgüüll,.

dgüüll,.la ilahe illallah muhammeden rasulüllahdgüüll,.

inna lilahi ve inna ileyhi Raciun..

beydeba

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
salavatın kendisi bidat değildir. Bidat olamaz. Böyle kampanyalar, yani salavatları syıyla toplama okutma gibi şeyler dinden sayılmadığı ve ibadet olarak görülmediği sürece bidat olmaz.

Bidat, dine sonradan yapılan ilave ya da çıkarmalardır. Dünyaya ilişkin düzenlemeler ve gelişmeler bidat değildir. Bir ilave ya da çıkarmanın bidat olabilmesi için dini konularda, yani ya akidede, ya da ibadetlerde olması gerekir. Böyle olunca bidatin her türlüsü kötü olmuş olur. Çünkü Hz. Peygamber (sav): “Bütün bidatler dalalettir/sapıklıktır ve bütün dalaletler cehenneme götürür, Kim bu dine sonradan bir şey katarsa o reddedilir” buyurmuştur.

Salavat ayni zamanda Allah´a duadır. Bu dua Efendimiz icin oldugu kadar ümmeti muhammed içindir...

Ancak duanın makbul olanı elimizden gelecek her seyi yaptiktan sonra, duayı yapmaktır.
"Allahümme salli ala Muhammdin ve ala ali Muhammed"

Yoksa milyarlarca salavatı hiçbirşey yapmadan sadece makina gibi okumak değildir.

Yani bugibi faaliyetler bidat değildir. Ancak bunu da sanki dinin/İslamın bir parçası imiş gibi adet haline getirmek ve bu olmazsa sanki eksik bir şey olmuş gibi düşünmek bidat olabilir.

Mesela Çocukların doğumunda bir sevinç gösterisi olarak bir araya gelip, mevlit okutmak ve benzeri etkinlikler yapmak da böyledir. Bunları dini birer hareket/ritüel olarak yapmak hoş değildir, ancak eğlencenin meşru olanı diye yapılırsa caiz olabilir. Birisinin vefatının 7. ya da 40. 52. geceleri Kuran-ı Kerim okutmak açık bir bidattir. Çünkü böyle bir şey, ibadet olmaktan başka bir maksatla yapılmaz. Olmayan bir ibadeti koymak ise bidattir.

salavat kampanyalarından öte düzenlenen bazı gecelerin faydası bile vardır. İnsanların birbirlerinden uzaklaştığı zamanımızda onları yakınlaştırmak, buluşturmak, tanıştırmak gibi sosyal faaliyetlere de ihtiyaç vardır. Böyle geceler düzenlenmeli. Fakat gelir elde etmek amacıyla kullanılmalı ve dinin bir parçası gibi düşünülmemelidir.

Salavatlarında sayıyla olması yerine herkesin dilediği kadar okuyup bir köşeye not etmesi ve bunları daha sonra bildirmesi gibi şeyler olabilirdi. Yani insanları bir sayıya odaklamak olmasa daha iyi olurdu. Hatta ben forumda gördüm bazı kardeşimiz istenen sayıya ulaşılmadığını biraz daha gayret etmeleri gerektiğini üzgün bir ifadeyle yazmıştı. Namazı kaçıracağız veya geç kalacağız diye üzüle biliriz. Çünkü bu dindir, ibadettir. Fakat salavat sayısı az oldu diye üzülünmez, yada birisi belli bir adet salavat alıpta, bunu yetiştiremedim, okuyamadım gibi düşüncelerle üzüntü duyması da tehlikelidir. Bunlar içi üzülünmez, bunları dinin dve ibadetin dışında değerlendirmek gerekir. Bu gibi kampanyalar ibadet değildir. Ve dine sokulmadığu sürece bidat değildir. Niyet çok önemlidir, kampanya düzenleyenler, gelir elde etmek, derneğin giderlerini karşılamak v.s gibi amaçlarla bunu yapmıyorlarsa. Allah rızası için yapılan bir faaliyetse. Tekrar ifade edeyim, dinden ve ibadetten sayılmadığı sürece BİDAT değildir. Yapanlardan Allah razı olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
401725_349061165123455_320481104648128_1282910_1445468135_n.jpg

EY RESUL...
Dün Gece Yatarken, Açlıktan Uyuyamadığın geldi Aklıma...
Bende Uyuyamadım... Ağladım...
Sonra SABAH EZANI Çınladı Kulaklarımda...
Nede Zor Geldi Yataktan Kalkmak, Buz Gibi Suyla ABDEST Alıp NAMAZ Kılmak...
Bir Kılsaydım Bir Kılsaydımda Yatsaydım Artık...
Namazımı Alelacele Eda Ederken Açlıktan Oturarak Namaz Kılışın Geldi Aklıma, Hâlime Yandım...Ağladım...
Namaz Bitmişti... Tesbih Çekmek Zor Geldi...
Nefis Denen şeytan DUA' yıda Çok Gördü...
Ama "Kardeşlerime Selam Olsun" Diyen Yüreğin Düştü Aklıma...
DUA' larına Bizide Katışın Geldi...
Eğdim Başımı, UTANDIM... Ağladım...
"ÜMMETİM" Diye Seslenişin Geldi Kulağıma...
Layık Değilim Dedim.... SUSTUM... Ağladım...
sonra Yetimimin yanina gittim basini oksadim..
Sana layik degilim!ama halen Sevgine ve komsuluguna
hangi yuzum ile Talibim diyerek hickiriklar ile Ağladım...hy..
kgüll..,

sofiabi

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
aynen katılıyorum beydeba kardeşim. zaten salavat bidat olamaz. Fakat diğer bakımdan sayılar, toplanmalar falan ben bunlara dikkat çekmek istedim. Dini bir görev sayılmadıkça sorun yok. İnşAllah seneler sonrada dini bir vazife gibi algılanmasın. Aynı mevlüt kandili meselesi gibi. Neyse eline sağlık güzel ifade etmişsin aynen katılıyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
CUMA BAYRAM'IMIZI SELAVATLARLA KARŞILIYORUZ !
Buyrun ;

♥Allahümme Salli Ala Seyydina Muhammedin Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed♥

Eğer Şefaat istiyorsan ,
Gönlündeki Gül'e [A.s.v] Salavat'lar yolla !
Çok vaktini almaz ki
Kimi 5 saniye kimi 1 dakika..

-'''Allahümme salli ala men ruhuhu mihrabül ervahı vel melaiketi vel kevn..
Allahümme salli ala men hüve imamül enbiyai vel murselin.
Allahümme salli ala men hüve imamü ehlil cenneti ibadillahil mü’minin.'''

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aynen katılıyorum beydeba kardeşim. zaten salavat bidat olamaz. Fakat diğer bakımdan sayılar, toplanmalar falan ben bunlara dikkat çekmek istedim. Dini bir görev sayılmadıkça sorun yok. İnşAllah seneler sonrada dini bir vazife gibi algılanmasın. Aynı mevlüt kandili meselesi gibi. Neyse eline sağlık güzel ifade etmişsin aynen katılıyorum.

Aynen katiliyorum haklisiniz kardesim...
Allah cc. cumlemizin Yar ve Yardimcisi olsun.. dogru yolu bulmus iken sapitanlardan olmamak duasi ile selametle kalin kardesim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
güllerin efendisine sonsuz salat ve selam olsun
cümlemizi şefaatinden mahrum etme ey rabbimiz

Üst Alt