• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Sehiv secdesi yapılmamış namaz kabul olunur mu?

tevekkulyolcusu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
30 Haziran 2022
Mesajlar
47
Tepkime puanı
6
Merhaba herkese hayırlı günler. Bugün sabah namazının kazasını kılarken ikinci rekatta Kuran'dan bir sure okumayı unuttum ve rükuya gittim ama sonradan geri kalkıp okuyup tekrardan rükuya eğildim. Kafa karışıklığı gibi durumlarda sehiv secdesi yapılması gerektiğini biliyorum ama o an aklıma gelmedi ya da yapmayı unuttum tam hatırlamıyorum Allah affetsin zaten sehiv secdesine çok önceden bakmıştım nasıl yapıldığına nasıl yapıldığınıda unuttum. Namazlarda çok fazla vesvese aldığım için ve kafam karıştığı için genel olarak takmadan namazımı kılmaya devam ediyorum, eğer namazımda sıkıntı yaratacaksa bu durum yeniden kılayım kazayı tövbe edip.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Merhaba kardeşim,
Yapılması gereken sehiv secdesini yanılarak veya unutarak terk eden bir kimse, eğer selam verdikten sonra gülmek, konuşmak, yönünü kıbleden çevirmek gibi namaza aykırı bir işte bulunursa veya sehiv secdesi yapmaya vakit kalmaz ise, bu kimseden sehiv secdesi düşer. Namazı iade etmesi de gerekmez. Ancak namaza aykırı bir davranışta bulunmadan secdeyi hatırlarsa hemen secde eder (Kâsânî, Bedâî’, I, 174).
Din İşleri Yüksek Kurulu
 

Intruder

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Haziran 2023
Mesajlar
87
Tepkime puanı
16
Sehiv secdesinin anlamı, namazdaki eksikleri tamamlamaktır. Yırtık bir elbiseyi yama yapmak gibi düşünün.. Sehiv secdesi yapılmasa bile namazınız bi iznillah kabul olmuştur. Nafile olarak kıldığınız namazlardan o yere yama yapılarak o namazınız tam bir namaz hale getirtilir. Tabi ki bir elbiseye yamalamak için diğer sağlam elbisenin bozulmasına izin vermemek gerekir. Yani hata ettiğiniz namazda sehiv secdesini yaparak diğer namaz ile tamamlanmasının önüne geçmelisiniz. Çünkü her bir namaz önemli olacak orada..
 
Üst Alt