Selah verilir, insanlar camlara koşmuştur acaba kim öldü ?ohh cook sukur Ben degilim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selah verilir, insanlar camlara koşmuştur acaba kim öldü ?ohh cook sukur Ben degilim.

gul.jpg

Selah verilir, insanlar camlara koşmuştur acaba kim öldü diye?
Mahalleyi bir haber sarmıştır artık.
-Falanca bir genç vardıya! hani su HAYIR-siz..
-ha evet..
-Allah(c.c.) rahmet eylesin bu sabah ölü bulmuşlar.
-Vah! vah! vah! daha çok gençti.
-evet ama hastaydı!
-Öylemi?Allah(c.c.) rahnet eylesin...
Sen ise hala anlamış değilsindir ne olduğunu , hekes ağlamakta , kimisi feryad etmekte kimizi gözyaşı dökmekte ,ama bir türlü çözemezsin ne olduğunu , artık gelenlerin haddi hesabı yoktur.
Sırasıyla yıkama ve cenaze namazı kılınır , tabutun omuzlarda ,ebedi bir yolculuğa çıkarsın , gözyaşları arasında toprağa verilme zamanı gelmiştir.Ah bir sesini duyursanda neler olduğunu anlayabilsen...
-Mezarın çoktan kazılmış , yavaş yavaş kefenlenmiş bir şekilde 2 metrelik bir çukura girersin , birden bire insanlar , üzerine topraklar atmaya başlarlar...

-Durun ! ne yapıyorsunuz? ne oluyor ? durun bana ne yapıyorsunuz ? Aman Allah(c.c.)ım hepsinide tanıyorum , Baba dur ! amca ! abi! durun! Allah(c.c.) aşkına durun! dostlarım bari siz durun! durun ! durun! durun! durun !
Artık yavaş yavaş anlamışsındır öldüğünü , bütün topraklar üzerine dökülmüştür artık yasinler okunmuştur , dualar edilmiştir.herkes yavaş yavaş dağılmaktadır artık , son bir güçle kalkmaya çalışırsın , ama nafile bitmiştir artık ömrün..

Son bir kuvvetle bağırırsın , tüm sevdiklerini sayarsın , ama duyan yoktur seni herkes gitmektedir teker teker , 3 günlük yas ve sonra Allah(c.c.)'tan gafil olmaya devam , bunun adı dünyadır...yalan Dünya Muhammed'ül Mustafa'yın alan dünya...

Sonra aklın başına gelir yavaş yavaş neler olduğunu hatırlarsın , ve tabiiki sorgu meleklerinin geleceğini hatırlarsın , yaşamdan kalma birşeyler gelir aklına , öldükten sonra , herkes dağıldıktan sonra biri beklermiş gitmezmiş , kimbilir benide bekleyen biri vardır diye bakarsın etrafına ...
tüm sevdiklerini arar gözlerin ama tanıdık kimseler yoktur , ama sorgu melekleri gelecek şimdi ,belki dostlarım bana yardım eder dersin , ama nafile...
Acaba Rabbin kim? dinin ne? Kitabın ne? paygamberin kim? sorularına cevap verebilirmisin...

Ancak birden ayak sesleri duyulur , birisi yaklaşmakta kabrine , bir dostum beni hatırladı dersin nihayet, bir bakarsın iki kişi gelmekte , hemde iki dostum dersin , sevinirsin demekki iki tane dostum varmış benim ...
ne güzel Allah(c.c.)ım dersin, yaklaştıklarında yüzlerine bakarsın ama durun bir dakika , bunlarda kim ! biraz daha dikkatli bakarsın ama nafile tanımamaktasın , ancak gelirler ve senin için dua ederler hemde ne dualar , o kadar güzel dualar ki , belkide ömrün boyunca yapamadığın dualar...
Kim bunlar dersin , kim bu güzeller , niçin bana dua etiler , benim için hep güzel şeyler söylediler ama beni nerden tanıyorlar , tanımadıkları biri için hep hayır duaları ettiler rahmet dilediler neden olduğunu düşünürsün...
GİZLİ BAHÇENİN ,GİZLİ ÇİÇEKLERİ , GÜZELLİKLERİNİ GİZLEMEMİŞLERDİR SENDEN ...
Allah(c.c.) RAZI OLSUN GİZLİ DOSTLARDAN....
kim mi Onlar Hayatta iken sirf Allah RIZASI icin El uzatigin..Gonul Dostlari-dir....

kgüll..,

elifgibi

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Emegine saglık akrdeşim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gller.jpg

Doğduğumuz andan ölene kadar hayatımız sürekli bir yolculuktur...
Manzara değişir, insanlar değişir, ihtiyaçlar
değişir, ama tren hep ileri gider...
Hayat bir trendir...
‎'Kişi sevdiğiyLe beraberdir' demeseydi Nebi (s.a.v) , kaLpLer ayrıLığa dayanabiLir mi idi Eyy Ask Ehlim.. kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
k1.jpg

Benimde var mıdır acaba gizli dostlarımmmm..?
<!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tabiki vardir..her insanin hayattinin bir deminde bir insana El uzatmis..tebbesum etmis.. yuregini ferahlatan bir soz soylemis.. zor durumda olan birine hhic onemsemedigi ufacik bir yardimi yaparak..
belki ailesinden.. komsularindan belki de bu Forum-dan..gonlunu aldigin bir fakir olmustur..
hasta olan bir komsunun sagligini sormak.. bir yasliya sefkat ile yaklasman.. en kizgin oldugun An-da muhakkak ki yine de anlayis ile karsiladigin gonul dostlarin olmustur..
ISTE O GİZLİ BAHÇENİN ,GİZLİ ÇİÇEKLERİ , GÜZELLİKLERİNİN ARASINDA GİZLEMEMİŞ GIZLI BIR DOST SENIN ICIN DUA EDERKEN..VEYA BASKASI DUYMAZ ..BILEMEZ BELKI.. AMA BIR-i var ki her an duyar ve Duasina icabet eden RABBIM-dir...

basimiza gelen bazi mutluluklar.. ya bizim hak ettigimiz icin yada birisinin duasi oldugunu unutmiyalim..
kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
neresinden bakarsan bak hayat hep aynı hayat..
elmden gelenler .. yapmayı başaramadıklarım ..
hepsi ama hepsi avucumda kalan hatalarım ..
nasıl toparlarım diye kenardan köşeden bütünlemeye calıstıgım un ufak olmuş hayat..
yaşamaktan yorgunum ..
nefes almaktan..
anlamsızlıklar içinde kaybolmaktan korkardım hep ..
işte tam bu nokta da o anlamsızlıklar bile bir kaçış yolu ..

Denge_35

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
k1.jpg

Benimde var mıdır acaba gizli dostlarımmmm..?
<!-- /haber -->
hhım xxzzl..

emeğine sağlık kardeşim, herkesin allahtan sonra gizili dostu vardır mutlaka...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
hhım xxzzl..

emeğine sağlık kardeşim, herkesin allahtan sonra gizili dostu vardır mutlaka...

Aynen.. hepimizin gizli bir hayatti oldugu gibi..
sadece kendimiz ve Allah cc. sahit oldugu bildigi ..
vicdanimizda..bilincalti sakladigimiz.. umut.. korku.. olan fiil ve davranislarimiz..
simdi gecmise bakar iken.. pisman oldugum ..keske yapmasaydim dediklerimin yaninda gurur ile umut ile.. yarin Rabbimin huzurunda ins. O gizli yaptigim guzelikler ve O gizli dost ve dostluklarim vardir..
kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sûfîler ahirete göre akıllı, dünyaya göre delidirler.
AbdülKadir Geylani

neresinden bakarsan bak hayat hep aynı hayat..
elimden gelenler .. yapmayı başaramadıklarım ..
hepsi ama hepsi avucumda kalan hatalarım ..
nasıl toparlarım diye kenardan köşeden bütünlemeye calıstıgım un ufak olmuş hayat..
yaşamaktan yorgunum .. nefes almaktan..
anlamsızlıklar içinde kaybolmaktan korkardım hep ..
işte tam bu nokta da o anlamsızlıklar bile bir kaçış yolu ..<!-- google_ad_section_end -->
Rabbime Rahman KAPISI-dir..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve bir sela'dır aslında gözyaşı ;
İçinde ölen sevgilinin ardından okunan..Yurek ACISI...

Üst Alt