• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Selamun Aleykum HAKKINIZI helal edin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum evett Gurbette bir cumartesi daha.. ama bu farkli bir Cumartesidir..
Bayramdan once Son hafta sonu..Ona gore Bayram hazirligi ve Alisverisine cikmaliyiz...
Bizde burada Bayram 26 Ekim Cuma gunu.. evet biliyorum Turkiyede galiba 25 inde ama bizler saat farki ile Ve Hacilarin Arafatta cikmasi ile
Saudi Arabistan dan gelen habere gore 26 Ekimde kutliyacagiz insallah..
Daha Simdiden calisanlar, ogrenciler her kes gerekli yerlere soyleyip izin almis durumdayiz..
Islami okullar,musliman is yerleri ve alisveris merkezleri zaten persenbeden kapali olacak..
Normal okullara giden KIZIM gibi universitelerde tek musliman ogrencisi Cuma gunu bulunmiyacaktir..
Burada Bir Cok Gonullu Musliman persembe gunu Yabanci, Okullarda ,universitelerde Cocuklara seker, cikolata, hediye dagitilip
Kurban bayraminin mana ve ozelligi ve verdigi mesaji anlatan ziyaretler yapacagiz..
Gecen ramazan onceside boyle yapmistik da bir cok yabanci sadece denemek icin bir kac gun oruc tutmuslar ve ruhani olarak cok huzurlu
ve mutlu olduklarini sonradan beyan etmislerdi..
Yani her Bayram ve ozel gunlerimizden once etrafimizdaki yabancilari bilgi edinmeleri icin gerekli programlar duzenlenir..Hamd olsun..
Yani birazdan cikip Bayram icin oyuncakci, dukkan ve magazalari gezip her bir cocuguma ufak, tefek, supriz hediyeler almamiz lazim..
Tabii 6 yasindaki patronum oglusum ile..
Allah tan hic kiskanc ve Bencil degil.. Annesinin cebinden para harcanirken cookca da comerttir benim Oglum..cddvb...:tamam:.sırıtık.:,

Maddi hazirlik öncesi manevi hazırlık lar basladi bile...
Kurban bayramını iyi anlayabilmek için öncelikle ona yaklaşan günleri, Zilhicce aynın ilk on gününü iyi anlamak gerekiyor.
Zira bu günler Allah katında diğer günlerden daha faziletli kabul edilmiştir.
Peygamberimiz “Zilhicce’nin on günü içinde yapılan kulluktan daha sevaplı amel yoktur” buyurarak
bu günlerin tekbir, tehlil ve hamd günleri olduğunu hatırlatmıştır.
Bu bilinçle kurban kesilmeli, fakirler gözetilmeli, dargınlıklar giderilmeli, eş-dost ve akraba ziyaret edilmeli, küçükler ve yetimler sevindirilmeli, kısaca toplumsal birlik ve beraberlik sağlanmalıdır. Bu mübarek günlerde dua etmeyi de unutmayalım. Zira arefe günü yapılan dua reddedilmeyen dualardandır.
Kurbanla Allah’a yaklaşırken dua ile de gönüllerde birleşelim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gurbette Bizlerin Kurban bayramini nerde Ve nasil gecirdigimizi gormek istermisiniz..
Sanki Hac da yiz.. her Ulkeden Muslimanlar ile omuz omuza gonul Gonulle Kutlariz..
Hic kimsenin rengi, mevki, makami, kimliginin onemi yoktur.. tek bir Agizdan..
Allah cc. Hamd ve Sena ederiz...
o ulke bu ulke yoktur sadece Musliman kardesligi birlik ve beraberligi vardir.. Allahu Ekber...Allahu Ekber...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kapalogrencler.jpg

Selamun aleykum Baskanim bakin saat kac oldu biliyorum bir cok Ruyasinin yorumunu bekliyen kardesimiz var..
ama Bugun Pazar oglusumu Pazar okulluna yani camiye goturdum.. Gozum, Gonlum acildi..
Daha kapida tekbir sesleri ilahiler..duyuluyor..
butun cocuklar beyaz giymis gelecegin kucuk Hacilarini gormek beni cook duygulandirdi..
Camide Bayram hazirliklari.. Islami okul susleniyor.. cocuklar birbirine Hediye alip Sunneti uyguluyor..
Etrafimizdaki yetimler icin yardim kampanyasi baslatilmis..
Ayrica Hz ibrahim as. Oglunu kurban edilisi Tiyatrosu canlandirilacak.. Benim Oglusum da Ismail as. canlandiriyor..
ins. Bugun bir ara Ruyalarin yorumunu da yapmaya calisacagim.. ama Simdi tekrar cikmaliyim..
Caminin bazi eksikleri var.. Bir kac Gonullu Hanim ile onlari da tamamlamaya da gidecegiz..
sonrada oglumu izlemek icin tekrar camiye donecegim..

Allahim verdigin her Turlu nimet icin Sana Sukur ve Hamd ediyoruz en cok da Iman guzeligi ve huzuru icin..
RABBİM hayırlı evlatlar yetiştirmemizi her birimize nasip eylesin İNŞAALLAH

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
evinbahcesi.jpg

Bugün Cumartesi Benim alışverişe gitme gunum..
aboow gidecek yine benim paraciklarim..
Saka saka Cocuklarima Can kurban!!
aslina bakarsaniz cocuklari bahane edip en cok da kendi sevdigim yiyecekleri almaktayim..
ama simdi kahvalti ettikten sonra cocuklarim ile cikip evimin etrafindaki kuru yapraklari topliyacagiz..
Her nimet kulfetti ile gelir..
Evim guzel,buyuk ama Sonbaharda yaprak topla,Kisin Kar temizle,
Yazin Havuzu temizle,ilkBaharda Cicek ve gulleri Buda..
YaHU omrum bu Dunya evimi Temizleyip Hizmet etmekle geciyor..
YaHU bu Ev bana mi hizmet veriyor Ben mi ona anlamadim gitti..cddvb..agla..:,
Ya ahiret Evim ne olacak?
Affet Beni Allahim..

Ey nefsim! Beni hep sanki dünyada ebedi kalacakmışım gibi, bir duygu atmosferi içine soktun.
Hep dünyada kalacağımı, hayatın böyle geçeceğini, hiç yaşlanmayacağımı, hep bu güzellik ve şıklıkla hayatımın devam edeceğimi bana durmadan fısıldadın.

Ey nefsim! Bir an olsun, beni yalnız bırakmadın, yalnızlığımı bana yaşatmadın.
Hep yalnız kaldığım anların, senin en mutlu olduğu anlar olduğunu biliyorum. Zaten bu yalnız ve sessiz anlarda, bana` kimsenin beni görmediğini ‘ fısıldayıp yaptırdın, yapmak istediğin her şeyi.

Duy beni ey nefsim! Hayatımın geri kalan kısmını seni değil Rabbimi memnun etmek için harcayacağım.
artik RAHAT BIRAK BENI...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Gönül sızım cumartesi günleri izinli

Artık biliyoruz ki cumartesi günleri otomatikman izinlisiniz. Ya alışveriştesiniz ya da ev işleri malum. Tabi insan hem kendine hem de sevdiklerine zaman ayırmalı.

Çalışan bir bayan olarak ev işleri için o kadar da yorulmayın derim. Alışverişe çıkmışken bir yaprak toplama makinesi alıverin. Biraz kıyın paracıklara tamam mı?

yapraktoplama.jpg
:D

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ah Baskanim o kadar da kolay degil!! O makina dag gibi yapraklari toplamiyor sadece bir kenara ufleyip, pufleyip toplayim derken dagitiyor..
ot kesme makinasi, kar temizleme makinam,da var ama onlar kendi kendine de calismiyor butun bu basarili makinalarin arkasinda kendini yipratan iyi bir insan,garibim bu Muhacir var..

cddvb..msum..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Ah Baskanim o kadar da kolay degil!! O makina dag gibi yapraklari toplamiyor sadece bir kenara ufleyip, pufleyip toplayim derken dagitiyor..
ot kesme makinasi, kar temizleme makinam,da var ama onlar kendi kendine de calismiyor butun bu basarili makinalarin arkasinda kendini yipratan iyi bir insan,garibim bu Muhacir var..

cddvb..msum..

O zaman desene yine kaldık iman kuvveti ve bilek gücüne. Haydi kolay gelsin Ya Allah Bismillah:tamam:.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sendeyolcusun.jpg

Selamun aleykum Bugün gunlerden yine baska Cumartesi Benim alışverişe gitme gunum..
Ordan da Bu Aksam Musliman cemiyetlerin duzenledigi Islam da evladlik konferansi icin Hotelle dogru evladligim ile Yolla cikacagim..
Evladlik almak isteyen kardeslerimiz Bana Soru sorup kendi tecrubelerimden ins. faydalanirlar..
Yanimda da Evladlik islemine basladigim an dan beri resmi belge, resim ve yasadiklarimi yazdigim gunlugumu ve video kasettini de alip yeri geldiginde gosterecegim..
Her Nimetti kulfetti ile gelir de Bu kulfetti, zorlugu, SABRI , olgunlugu her Ruh ceker mi iste butun mesele burada...
artik ins. Yarin a Kadar Bana Eyvallah...

Doğduğun zamanları …Hatırlar mısın …
Sen ağlarken …Herkes sevinçle gülüyordu …
Öyle bir ömür geçir ki …Sen öldüğünde Herkes ağlasın …
arkandan Hayir Dualar etsin.. iste O Bana El Uzatti diyebilsin..
Yetime ,yetimlere Kol kanaat gerdi insanlari hep iyilige,
guzelige,sabra, imana, kurtlusa, dogrulugu, durustluge cagirdi...
Sabırlı, sevecen ,merhametli erdemli ol...insan oldugunu ve insanligini UNUTMA...
Önünde, sonunda …Bütün servetin sensin …
Görmeye çalış ki bütün pisliğe ve kalleşliğe rağmen dünya yine de insan oğlunun biricik güzel mekanıdı ve imtihan yeridir...

Hayatımızın merkezinde ALLAH olmayınca, hayatın anlamı kalmıyor.
Hayatımızın merkezinde ALLAH olmayınca, küçük sıkıntılar büyük acılar çekmemize sebep oluyor.
Hayatın merkezinde ALLAH olmayınca, evlat / aile hayata tutunma sebebimiz oluyor.
Hayatın merkezinde ALLAH olmayınca, geçici dünya malı için, kısa ömrümüzü heba ediyoruz.

"Ahirette seni kurtaracak bir eserin yoksa, fani dünyada bıraktığın eserlere de kıymet verme." Bediüzzaman

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
goingout250_1_full.jpg

Selamun Aleykum ve Hayirli Geceler.. Biraz once Konferanstan geldim..5 Yildizli bir Hotelde Servis, yemekler superdi ama katilanlar..Sorular...dfrt..cddvb..
Sorular cok bos ve Madde kokuyordu.. isin komigi bazi insanlar Evladlik ile Evlatlık alanlar bunu bir heves,eglence bir hopi gorenlerin oldugunu gorunce gercekten cook uzuldum...
Bir Bayan kaldi ve dediki Maddi, manevi imkanim varsa isterse bir isterse bes evladlik alirim bana kim karisabilir ki?
Ben de icimden dedim ki Hay subhanallah...
bunlar evladlik ile Süs köpekleri ni karistirdilar...cddvb..

Sadece Evladlik almak ile mesele bitmiyor aslinda daha sonra basliyor...Evlat edinme, dünyanın her yerinde yasalarla denetlenmektedir; evlatlık edinmek istediğiniz
zaman sizden özellikle ruh sağlığınızın yerinde olduğuna dair sağlık kurulu raporu istenmektedir.
En az üç psikiyatri uzmanının, sizin evlat edinebilecek ruh sağlığına sahip olduğunuzu onaylaması demektir Kimden olmuş ya da kimden doğmuş olursa olsun
insan yavrusu, insan olarak en değerlimizdir, ona bakıp onu kollamak istiyorsak hata yapmamalıyız..
Ruhen HAZIR degil isek boyle bir sorumlulugun altinda ne kendimize nede evladlik aldigimiz cocuga, bebege Zulm etmemeliyiz...

Evlat edinmeden önce çocuklar evrensel olarak anneden hem fiziksel hem emosyonel ayrılığı yaşarlar. Bebeğin tanıdık kişinin sesi, hareketi,
ısısı vs. gibi durumlarından ayrılmasının yarattığı travma derecesi bu çocuklarda değişiktir.
Buna ek olarak bazı çocuklar evlatlık verileceği eve kavuşuncaya kadar bir çok yer değiştirebilirler. Her değişik yer çocuğu örseleyebilir, ayrıca biyolojik etkenler çocuğun bu değişikliklere ne kadar duyarlı olacağını da belirler. Ancak tüm çocukların toparlanmaları için kalıcı besleyici çevreye ihtiyacı vardır.
Evlatlık alan ebeveynler evlatlık alma istekleri uygun ise ve uygun hazırlanmış iseler çocuklar için en iyi şekilde büyütmeye yetkilidirler.
Ebeveyn hem sevmeli, disiplin göstermeli hem rehber olmalı ve adil bir sekilde yetiştirmelidir

Bebekler aileye girdiklerinde belirli huylara belli bir Fitratta ve anne, babasinin kisiliginden bir parca ya sahiptir.
Ebeveyn çocuğun ihtiyaçlarını öğrenmeli, bunlara saygı göstermeli ve bunları karşılamak için ne gerekirse yapmalıdır...

Çocuğa Evladlik oldugu söylenmeli mi?
Bebeğin ilk yılında tatmin edilmesi gereken en temel ihtiyaç "güven" ve Sevgi duygusudur.
Bir çocuk için ailesi, güven duygusunu kazanabileceği en önemli yerdir. Bu nedenle, ilişki hattı en başından doğrular üzerine kurulu olmalıdır.
İleri yaşlarda çeşitli yollardan öğrenebileceği
evlat edinilme gerçeği, beraberinde aileye karşı yoğun çatışmaları da getirecektir.
Bu nedenle durum, onun anlayabileceği bir dilde çocuğa mutlaka anlatılmalıdır.
Bunun için öncelikle ebeveynin kendi kaygılarından mümkün olduğunca arınması gerekmektedir.
Konunun sakin, rahat bir ifade ile ele alınması çocukta da aynı duygu durumunu yaratacak ve çocuğa bu konunun konuşulabilir olduğu mesajını verecektir..
Evladlik almak cook cidddi ve karışık. komplikeli bir durumdur...

Bir insani Gonullu olarak..yetistirmek...ve UNUTMAYIN...
cocuk terbiyesi ana karninda baslardi.. evladlik aldiginiz cocuk kimden kimin genlerini, kromozonlarini tasiyor...DNA de gizli bir hastalik, kisilik bozuklugu var mi bilmiyorsunuz... Suprizlerle dolu kapali bir kutu gibi....
sadece bir cocugum olsun diye israr etmeyin
Allah Hakkinizda hayırlısını versin diye dua niyaz edin diye konferansa devam ettik..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
buzpateni.jpg

Selamun Aleykum Baskanim biliyorum Ruya yorumlari bekliyor ama Bugun pazar yani Aile gunudur..ve cocuklarim ile ilgilenmem gerekiyor..
Pazar gunleri hic yemek bile yapmam disarida yeriz..
Ufaklik camiye gittigi icin KIZLARIM ile vakit gecirmem gerekli sonrada Vakfimizda aksam yemegini yedik, ve eve geldim..
ins. Yarin her kes okulla gidince butun ruyalari yorumlamaya calisacagim..
Bir de her gun kendime sadece kendi basima 1 saat ayiririr.. Ya Gol kenarinda yuruyus yaparim..
Ormanda Tabiatti izler veya Karda yuruyus yaparim.. yada bir Spor salonuna cocuklarimdan saklanirim..xxzzl...:tamam:.
Hayirli geceler...

harikaa

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
buzpateni.jpg

Selamun Aleykum Baskanim biliyorum Ruya yorumlari bekliyor ama Bugun pazar yani Aile gunudur..ve cocuklarim ile ilgilenmem gerekiyor..
Pazar gunleri hic yemek bile yapmam disarida yeriz..
Ufaklik camiye gittigi icin KIZLARIM ile vakit gecirmem gerekli sonrada Vakfimizda aksam yemegini yedik, ve eve geldim..
ins. Yarin her kes okulla gidince butun ruyalari yorumlamaya calisacagim..
Bir de her gun kendime sadece kendi basima 1 saat ayiririr.. Ya Gol kenarinda yuruyus yaparim..
Ormanda Tabiatti izler veya Karda yuruyus yaparim.. yada bir Spor salonuna cocuklarimdan saklanirim..xxzzl...:tamam:.
Hayirli geceler...

harikaa

:maasallah:süper aktif, sportif ve dinamik bir rüya yorucumuz varmışda haberimiz yokmuşbrrvo

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
:maasallah:süper aktif, sportif ve dinamik bir rüya yorucumuz varmışda haberimiz yokmuşbrrvo
Ben tahmin etmiştimde söylemedim usta, avrupada yaşamak avrupalı olmak birbaşka güzel:D
he,buarada güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre, resimde görülen muhteşem beyazlık amerikadan vize almış allahın izniyle perşembe günü istanbula geliyormuş, karşılamaya hazır olun sonra söylemedin demedfgtn

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Ben tahmin etmiştimde söylemedim usta, avrupada yaşamak avrupalı olmak birbaşka güzel:D
he,buarada güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre, resimde görülen muhteşem beyazlık amerikadan vize almış allahın izniyle perşembe günü istanbula geliyormuş, karşılamaya hazır olun sonra söylemedin demedfgtn

gelsin beyaw, istanbula uğrar geçer, esas senin memlekete gelirse sizi esir alır o muhteşem beyazlık:D

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
buzpatenicic.jpg

Yine Buz patenine gidiyoruz..Olmazsa olmazım, ailem ve çocuklarım..
Çocuklar aldığınız hediyeleri değil, birlikte geçirdiğiniz güzel anları hatırlar!..
Aile ile" bir şeyler yapmak ile "aile olarak" bir şeyler yapmak arasında çocuğun bütünlük ve tatmin hissi ile ebeveynleri ile arasında bağ kurmasinda önemi vardır.

Çocuğunuzu daha iyi tanımak için...

Oyunlara dahil olma anne baba için hem çocuğunu yakından tanıma fırsatı sağlarken hem de çocuğuyla etkileşime girerek çocuğunun zihinsel ve özellikle de duygusal gelişimine katkı sağlamış olur.
Bu etkileşimi en kuvvetli hale getirecek yöntem anne ve babanın oyunda yönlendirici olmaması, çocuğun serbestliğine ve özgürlüğüne eşlik edebilmesidir.
Amaç hiçbir zaman o anlarda çocuğa bir şeyler öğretmek olmamalıdır; aksine anne baba olarak kendinizi oyunun ve size verilen rolün akışına bırakarak ya da sadece gözlemci veya eşlikçi olarak çocuğunuzla duygusal anlamda aynı frekansta buluşabilmektir.

Çocuğun dünyasına girin
Onun oyun sırasındaki duygularını takip edebilmek ve ona bu duyguları ifade ederek anlaşıldığını hissettirebilmek çocuğunuzla ilişkiniz açısından en değerli anlar olacaktır.
Örneğin her çocuğun aile içi kuralları ve sınırları belirlediği kadar aynı zamanda bir savaş oyununda yerlerde sürünen ve düşüp kalkan, o esnada çocukla birlikte eğlenen, bağıran, gülen ve kendisi de çocuklaşabilen bir babaya da ihtiyacı vardır.
Annesinin de o esnada çocuklaşabildiğini görebildiği oranda çocuk da ona kendi dünyasının kapılarını aralayacak ve onu iç dünyasında davet edecektir.
sırıtık.:,islikcalansırıtık.:,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gecmisolsunjrj.jpg

Selamun Aleykum Gonul Dostlarim..
Ruya yorumlari bugun biraz gecikmeli olabilir cunku oglusum Hasta..Su An uyuyor kalkinca doktora goturup onun ile ilgilenmeliyim..Yüce Mevla'm acil şifasını versin…ins.
Cocuk hasta olunca anneler daha da cok ruhen hasta oluyor..Kiyamam benim Tosun pasama..cok kotu grip olmus..Canimin ici..
Selamet ile Hayra kalin..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
gecmisolsunol.gif

Aleykümselam, geçmiş olsun İnşAllah. Minik için acil şifalar dilerim. Bilirim evlatlar hasta olunca anne-babalarda hasta olur:tamam:.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
lalejyj.jpg

selamün aleyküm aile gibi yuva gibi sıcak Islamiforumlar.net Ailesinin güzel nur kalpli sakinleri..Gönül Dostlarim ve Baskanim..
Burada Tatil olmasi nedeni ile Ben de ailem ile bu aksam
2,3 gunlugune Yurt Dışına,tatile Çıkacağım insallahu Rahman...
Ruya Yorumlarini isterseniz kapatabilirsiniz isterseniz ins. sag selim geldigimde Sirasi ile yetistirmeye calisirim..
Bazi dostlar vardır dualarda hatırlanır..duaları ile zümrüt gibi değer verirler hislere..görünmez zümrüt vari duaları ile meded isteyenlerin dualarına, duaları ile destek verirler..
Allah cc cumlemizden razi olsun..

RABBIM HEPİNİZİN ,YAR VE YARDIMCISI OLSUN
YOLUNUZ ROTANIZ HEP RIZAİL İLAHİ KAPISINA AÇILSIN
DİLERİM BURDA BULUŞTUMUZ GİBİ İNŞ.
FİRDEVS CENETINDE DE RABBIM BIZLERİ BULUŞTURSUN
ALLAHA EMANETSİNİZ

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
:maasallah:son günlerde çok yoruldun Gönül sızım hakkını helal etmsum..O zaman sana iyi tatiller diliyoruz. Güle güle git güle güle gel baybyyBurayı merak etme, dönünce yavaş yavaş halledersin. Dinlenmene bakbaybyy Keşke istanbula gelseydingghhn..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cocuklardakarinagrisi.jpg

Selamun Aleykum Baskanim ve Gönül Dostlarim cocuklarim mide gribi olmuslar..kusma, ishal, baş ağrısı, eklem ve kas ağrısı icinde kivraniyorlar..
o yuzden Rüya yorumlari gecikmeli olacak ins..
Hayirli gunler...

Üst Alt