• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Sevdiği okul arkadaşını görmek

Adıbendesaklı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm nasılsınız iyisiniz inşallah .
Nasıl başlıyacağımı bilemiyorum ilk defa böyle bişey yaptığımı söyleyebilirim, amacım rüyamın yorumlanmasından çok sizin bana bu konuyla ilgili ne yapmam nasıl davranmam gerektiğini söyleyerek bu görüşlerinizi en samimi şekilde öğrenebilmek . Ben 16 yaşındayım okuyorum . ALLAH'ıma çok düşkün bir kızım. bunu söylemeden edemeyeceğim. Ben okuldan bir çocuğu seviyorum ona hep uzaktan bakıyorum daha hiç konuşmadım onunla, dokunmadım, beni belkide tanımıyor bile. onunla ortak bir arkadaşım var ve bu konuda yani sevdiğim çocuk hakkında bilgi alıyorum. Evet beni tanımasa bile ben onu çok iyi tanıyorum herşeyini takip ediyorum merak ediyorum tüm paylaşımlarını okuyorum mesela. Ve birşey öğrendim. O başkasını seviyormuş bizim okuldan bir kız . O kızı hiç tanımıyorum onun sayesinde öğrendim. bunu öğrenince dünyam yıkıldı sanki vazgeçmeye karar verdim ama yapamadım çünkü her göz göze gelişimizde vazgeçmeye çalışmaktan vazgeçtim artık . Yinede bir umut işte arkadaşıma gerçekten o kızı sevip sevmediğini sordurttum tabi benim olduğumu bilmesini istemedim . Arkadaşımda sormuş ve o kız yüzünden olamayacağını söylemiş beni çok merak etmiş ısrarla ismimi sormuş Arkadaşım ise sadece baş harfimi vermiş tahmin etmiş ben olduğumu ama arkadaşım benim olduğumu söylememiş. Aradan Baya zaman geçti ve ben hala okulda ona bakmaya devam ettim sanırım artık benim olduğumun farkında beni tanıyor beki de. Bundan şikayetçi deilim artık. Ben onu çok seviyorum hergece sevgimin karşılıksız kalmaması için beni sevmesi için, rüyalarıma girmesi ve Güzel ALLAH'ımın beni onun rüyalarına götürmesi için yalvararak dua ediyorum ve bunu yapabildiğim için çok mutluyum çünkü biliyorum ki sadece ALLAH'ıma dua edersem kabul olucak. Lafı çok uzattım galiba ama içimdekileri çok çok kısada olsa ifade etmek istedim . Ben dün gece onu rüyamda gördüm . Rüyamda; öncelikle herzaman okula beraber gittiğim arkadaşımla birlikte okula gidiyordum , okula girmeden girişine birkaç adım kalmışken onunla yakınlaştık kalabalık olduğu için biraz sıkışmış gibi olduk buyüzden yan yana geldik birbirimize değicek şekilde . Yakınlaştığımız sırada onun yanındaki ve benm yanımdaki arkadaşım önden okula girdiler ve bizde sonra yani onunla tam okula girdik birkaç adım sonra kolunu omuzuma attı bana birşeyler söyledi gibi ama hatırlamıyorum ben ona bakıyordum sadece ve yanağımdan göz hizasına kadar 3 defa beni öptü ve sonra uyandım. bu rüyanın ne anlama geldiğini çok merak ediyorum . Ama bu rüyayı gördüğüm içinde çok sevindim çok mutlu oldum. İnşallah onunla gördüm bir başka rüyalarımda gerçek olmasını diliyorum. En yakın zaman da Cevaplarınızı bekliyorum .
Kendinize iyi bakın ALLAH'a emanet olun :)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Kardesim HAYIRDIR ins.
Ruyanizi tabir etmeden once biraz muhabet edelim isterseniz
Bildiginiz gibi rüyalar üç türlüdür.
Biri şeytanîdir. Bu tür rüyalarda şeytanın telkiniyle korkutucu ürkütücü utandırıcı sahneler yaşanır...
Kâbuslar karabasanlar..gibi..insana vesvese..
SIKINTI verirler sanki...

İkincisi boş hayâllerden ibâret. Kurânımızın tâbiriyle “edgasü ahlâm” yani “hayâl demetleri.” Ciddi bir anlamları yok bunların .. İnsanın hayâl gücü türlü tasvirler yapar...
mesela Tv de gordugumuz ucak kazalari soygun gibi olaylardan etkilenip Günlük olayları ve görüntüleri çeşitli biçimlerde bir araya getirir kurgular. Bazen yıllar önce aynı vakitlerde yaşanmış hâdiseleri hatıra getirir sonraki olaylardan derlenmiş ayrıntılarla süsler...

Bazen de ruh dünyandaki dalgalanmalar rüyalarına yansır. Meselâ öfkeyle yatarsan uykun boyunca kavgalar edersin. Düşmanlık duygularıyla doluysan rüyanda köpekler yılanlar kovalamacalar görürsün...
veya sevdigini Kirip kirildigimizda ruyamizda Onun ile baristigimizi ..vicdanimizin derinliklerinde soylemek isteyip soyliyemediklerimizi haykirir o sekilde davraniriz..
Mide hararetiyle yatmışsan rüyana dereler çaylar pınarlar akar.misali...

Kimi ruhbilimcilerin “bilinçaltının dışavurumu” diye tanımladıkları bu tur rüyalar bu türden olsa gerek.

Geldik üçüncü kısım rüyalara. Bunlara “sâdık rüya” denir...
yani hic dusunmedenakla hayale getirmedigimiz farkli guzel salih olan ruyalardir...
Rüyada sevdiği birini görmek o kişiden birhaber veya onun ile ilgili guzel bir sey duyacagina isarettir..
herseyi zamana BIRAKIN...

Sevdiklerinizi dengeli olculu Sevin..Size ihtiyaclari oldugunda orda yanlarinda olun ama Onlari çok sıkmayın...
her tür ilişki avuç içinde duran kum taneleri gibidir.
avucumuzu sıkmadan gevşekçe tutarsak kum taneleri kaymaz durur...avucumuzu kapatıp sıkmaya başladığımız an kum taneleri parmaklarımızın arasından akmaya başlar.
bir kısmını tutmayı başarsanız da çoğu akıp gider.
ilişkiler de böyledir.

Allahım Gönlümde Olanı Hakkımda Hayırlı ET Hakkımda Hayırlı Olana Gönlümü Razı Et..
Allah kulu hakkında hayırlısını Nasib Eder..İhmal Etmez İmtihan eder.. bu da sizin imtihaniniz ama unutmayinki başımıza
sebepsiz gibi gelen belalar aslinda bizim kendi ellerimiz ile ettiklerimizdir...
Selamet ile Hayra Kalin.. Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..

Adıbendesaklı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Herşey için çok teşekkür ederim . Ama ben ne yapıcam size anlattım sabırmı etmem lazım yoksa vazmı geçmem lazım . böyle nereye kadar gidebilirki ben çok üzülüyorum. sevgimin karşılıksız kalmasını istemiyorum

BilgeKağan10

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Benim bildigim baskasini kendine asik etmek icin edilen dualar caiz degil. Hatta cok gunah.. Cunku baskasinin kaderiyle oynuyorsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Benim bildigim baskasini kendine asik etmek icin edilen dualar caiz degil. Hatta cok gunah.. Cunku baskasinin kaderiyle oynuyorsun

Selamun Aleykum kardesim...
Dua ederken daima hayırlısını istemek gerekir. Nitekim kul kendi hakkında neyin hayır, neyin şer olduğunu bilemez. Çünkü insan zahire göre hareket eder.
Allah cc.Kulun hakkında en hayırlı olanı bilir, ona göre verir. Sizin; hem karşı taraf, hem kendi hakkınızda ısrarla istediğiniz
bir şey neticede belki sizin için büyük bir imtihan olabilir.
Nitekim duanın kabul olmasının en önemli şartlarından birisi de ısrarla istemektir.
Cenab-ı Hak’tan Sevdigimizi, isterken elbette ısrarla istemeliyiz fakat ısrarla kendi açımızdan gördüğümüz ve bizim için hayır gibi gözükeni değil,
hakkımızda hayır olanı istemeliyiz. Görünüş itibarıyla bizim için hayır gözüken, hakikat itibarıyla şer olabilir.

Unutulmaması gereken diğer önemli mevzu ise; sevdiğiniz kisi, hakkında onun da size aşık olması için ettiğiniz aşık olma duası,
onun hukukuna müdahale hükmüne geçebilir . Çünkü dua etmek kişinin kaderini etkileyen ya da değiştiren etkenlerden bir tanesidir.
Cenab-ı Hak kul hakkından şehitleri dahi sorumlu tutmuştur. Kul hakkı kullarının birbirlerine karşı yaptıkları çok büyük bir zulümdür.

Netice olarak; sevmek, aşık olmak elbette günah değildir. "Sevmek kabiliyeti" Allah'ın kullarına ihsan ettiği hislerden bir histir.
Fakat kulun unutmaması gereken husus; asıl sevilmeye layık olan "bize sevmeyi ve bütün sevdiklerimizi ihsan eden Rabbimiz" olduğudur.
İnsanın fıtratında karşı cinse muhakkak bir meyil vardır. Fıtrî olan bu meylin neticesinde muhabbet oluşabilir.
Böyle bir durumda aşık etme duası yapılması caiz değildir!!! yapmak yerine önce hayır duada bulunup, karşı tarafla konuşulup,
karşı tarafın da fikri alındıktan sonra mesele uygun bir dille izah edilmeli ve İslam dininin uygun gördüğü şekilde en kısa zamanda evlenilmelidir.
Böyle bir imkân yoksa kişi iffetini muhafaza etmelidir.
Allah’a emanet olunuz.

Üst Alt