Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selamun Aleykum Hosgeldiniz selda Kardesim..
Mirac kandiliniz Mubarek olsun..ins. Bu gece Rahmanin Huzurunda huzur bulup icinizde olan sıkıntı ve stresinizi Rabbim gidermesi icin dualar edelim...
Sozume Nasredin Hocanin bir fikrasi ile baslamak isterim..
"Nasreddin Hoca'nın sağlıklı, her zaman neşeli haline gıptayla bakan birisi:
— Hoca'm, maşAllahın var, yüzünden kan damlıyor. Neşenden hiçbir şey kaybetmiyorsun, demiş, bunun sırrı ne?
Hoca o babacan tavrıyla:
— Sır filan değil, demiş, Lokman Hekim'in öğüdünü tutuyorum:
Ayağını sıcak tut, başını serin.
Kendine bir iş tut, düşünme derin."
Cunku her sey gecici o yuzden fazla derine dalip deprasyona girmeye gerek yok.. deprasyona gireceksin.. orda bir sure kayboldum derken bir bakmissin olay degismis, gelismis, bitmis bile..
Ayni dogum gibi bir sure SIKINTI, zorluk ardinda sevinc ve rahmet gelmiyor mu kardesim...
Hayat başlı başına bir zorluktur ve hiç bir zorluk çekmeden, zorluklara göğüs germeden başarıya ulaşma şansı yok.. Neden biliyormusunuz cunku Rabbim bizleri farkli zorluklar ile imtihan etmekte..
Kazanma kusaginda ins. kaybedenlerden olmayiz...
Size kucuk bir Meslek SIRRI vereyim mi?
Hayatta karşılaşılan bütün zorluklar karşısında, yetişkinlerde ortaya çıkan çoğu psikolojik rahatsızlıkların temelinde aslında,
zamanında yeterince sabır eğitimi almamış olmalarının, boş zamanları değerlendirme alışkanlığını edinmemiş olduklarını ve dunyanin bir imtihan yeri ve her seyin gecici oldugunu idrak etmemelerinden kaynakladigini soylesem inanirmisiniz?
Bu ruh sıkılmasının 2 hâli vardir..
1-Boşluktan
2-Yaralayıcı, üzücü bir olay yaşanmıştır ondan ötürü içi içine sığmaz patlayacak bir bomba halini alır insan.
Birincisine yapılacak şey belli, boşlukları doldurmak madden ve manen.
İkincisinin çözümüde Manevi desteğimiz tabiki başta kuranımız, namazımız ve tevekkül etmek, haktan gelene razı olmak, isyan etmemek daha kötüsü de olabilirdi diye düşünmek ...
Can sıkıntısının en güzel tedavilerinden biride kişinin sevdiği bir işle uğraşması, insanlara ve insanliga faydali olmasi..
Fazla yapamıyoruz ama spor yapmak da insanı rahatlatan bir unsurdur...
İnsan nefsini meşgul etmezse, nefsi insanı meşgul etmeye başlar.
Peygamberimizin: "Rabbim beni bir an bile nefsimle baş başa bırakma!" şeklindeki duası ne kadar manidardır!
Bilinçaltı, Ruh denizimizin yüzeyi gibidir.
Her zaman yakamozlar halinde göz kırpmaz, kimi zaman fırtınalar koparır, dev dalgalar halinde ruhumuzun sahillerini döver durur. Onu meşgul edecek bir konu veya iş bulamasak seytan bize is bulur ve ruhen daraltir bizi...
Hakiki imanı elde eden insanda, dünyaya ve insana, eşya ve hadiselere ve karşılaşacağı her probleme karşı bakışında ve yaklaşımlarında olumlu bir psikolojik yatkınlık gelişir..
Önemli olan olusan olay ve hadiseler degil! olaylara karsi bizim gosterdigimiz tepki ve yaklasim seklimizdir...
Ayrica ben daraldigimda insirah suresini cokca manasini idrak ederek okurum...
insirah sürenin başında işaret edilen ve bütün nefis-ruh hastalıklarına, kişilik ve davranış bozukluklarına ana dosya durumunda olan "Sadr" darlığından kurtulup inşiraha kavuşmak için pratik bir çözüm önermektedir:
Sadece Rabbe yönelmek, zorluklarla mücadele etmek ve hayatımızda nefis hesabına bir boşluk bırakmamacasına, insanlığa yararlı olacak hayırlı hizmetlerde koşturmak gerekir velhasili kelam...
Selamet ile Hayra kalin ve Formumuzdaki bu konuyuda okursaniz derdinize yardimci olacagini dusunuyorum.. Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun.. https://www.islamiforumlar.net/dok-...-hic-bir-sey-yapamadigim-donemler-oluyor.html