Sıkıntılı günlerim bitmiyor

timqash

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ataturk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisiyim. Okula başladığımda derslerime hiç dikkat etmedim, umrumda değildi pek. Kendimi sakaryadan erzuruma attigim ve aileden uzak olduğum için bi rahatlik vardı. Zamanimi cok boş şeylerle harcadım. İki yıl sonra derslerime çalışmaya başladim. 4. yıla geldiğimde aileme okulu uzattigimi söylemek işkenceydi ama söyledim. Üzulduler tabii, çünkü son ana kadar soyleyemiyordum aileme.

Ertesi sene bi yil daha uzattigimi soylemek daha zor oldu, nihayet onu da soyledim ama bu yıl kesin bitirecektim. Çok çalıştım, uğraştim fakat ilk dönem bi dersten kaldim. Tek derse birakirim yaz okuluna kalmadan bitiririm dedim. Çünkü yaz okulu bile benim için sıkıntı olurdu, sıkıntı aileme söyleyebilme kısmıydi.

İkinci dönem basladi yine çok çalıştım. 9 ders aliyordum. Köksal hoca denilen prof un ders işlemesi, sinav okumasi berbatti. Geçip kalmak tamamen hocanin insiyatifine bağlıydi. Daha önceki senelerde vizeden 0 finalden sıfır alan arkadaslari geçirdigini biliyorduk. Bu hocadan aldigim 3 ddersten ikisini geçemedim. Sinavlarda notlar acik olurdu ve hocanin sorduğu sozel sorulari kitaptan yazdigimiz halde minimum 20 alacagimiz sinavdan 0 , 5 gibi notlar aldik. Daha önce hocayla konuşanlar geçebiliyorlardi. Biz de gittik durumu anlattık bakariz dedi ama en sonunda ikisinden bıraktı. Öyle bir ders anlayışı vardi ki Köksal hocanın kitabi ezberlesen de geçmen yine ona bağlı. Adaleti yoktu anlayacaginiz. Bu durumda her türlü yaz okuluna kalmistim ama aileme soyleyemiyordum.

Bizim okulda dersler acilmadigi için koksal hocanin bir dersini ve ilk donemden kaldigim dersi almak için Kütahyaya gittim. Hocanin karsisinda tam dersi secicez ne oldu dersiniz ? Dersler çakışıyor ve ikisini birden alamiyorum. Hocanın diger dersi de laboratuvar dersi oldugundan o da açılmıyor. Şok oldum, en iyi ihtimal bi dönem daha okul uzadı.

Bu seneye kadar herkesi geçiren Köksaldan kaldigima mi yanayim, tam ihtiyacim olan derslerin çakışmasina mi yanayim, yoksa ailemin beni stajim bittikten sonra mezun bildiklerine mi yanayim. Bir de bunlarin üzerine şahsi borçlarim var. Ev sahibine odenecek, ev faturalarina ödenecek borçlar. Yaklaşık 1200 tl civarinda ve benim şuan hiçbir kazancım yok. Tek yapabildigim Allaha dua etmek, kolaylik vermesini istemek. Bir de sevdiğim biri var. Derslerin cakistigini öğrenmeden önce söz nişan yapma planimiz vardı, iş kuracaktim... Hepsi ertelendi. Allah 'in bir bildiği vardır mutlaka. Bazen dayanamıyorum sadece, ağır geliyor. Önümde aileme söyleme sıkıntısi var. Belki taktığın şeye bak dersiniz içinizden ama aileme soylemek gerçekten çok ağır, zor ve benim bikac günüm kaldı bunun için. Ailemin benden beklentileri çok buyuk olduğu için korkuyorum. Tek yapabildigim dua etmek. Insallah bunda da vardir bi hayir, dualarinizi eksik etmeyin benden.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Kimseye darılmaya sitem etmeye gerek yoktur. Sıkıntılı günlerini de günah keçisi kılma. Aynaya bak ve olabildiğince bağır kendine! Kendinden başka her şey masum ama sen değilsin! Selamlar.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm;İhmallerin önüne sınavın olarak dönmüş kardeşim ,halk arasında buna ektiğini biçmek deniliyor ama ümitsizlik yok inşallah ,isyan etmeden sabrın her zorlandığında yine dönüşün sığınağın Allah cc olduğunda kazananlardan olursun inşallah,malum sınav sistemi böyle işliyor başına kendi ektiklerinden sınav soruları geliyor ve senden sadece sabır ve isyan etmemen isteniyor haline şükret hayırlı olanı iste gerisi biraz zaman alsa da düzelecek ve kardeşim dünya ahiretini kazanmış olacaksın inşallah...
Allah cc şerri hayra,hayırı şerre çevirebilir ama en çok şerri hayra çeviriyor çünkü kullarına zulüm etmeyen bir Rabbimiz var elhamdülillah tek istediği kulu olduğunu hatırlaman ve şükür etmen ,şükür edince de kazanıyorsun nimetini artırıyor yani hep kazanan kul oluyor elhamdülillah.... Yaradanla olmak hep kazanmaktır zaten Allah var gam yok!!!Selametle sabır ve sukunet ile Allah cc emanet ol kardeşim,Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Öyle bir zamanın gelir ki ardına bakarsın tüm telaşların geride kalmış ,borçların,okulun bitmiş,evlenmişsin,iş,güç sahibi olmuşsun,her şey yoluna girer inşallah,sabır her zorluğun anahtarıdır evelAllah...

timqash

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Sağolun iyi niyetleriniz için. ihvan kardeşim haklısın suçun büyüğü bende fakat ben boş geçirdiğim 2 yılın cezasını çektim. aklım başıma geldiğinde çok çalıştım. inan o geçemediğim derslerin elimde olur bir yanı yoktu. Belki saçma geliyordur, koskoca profesör çalışanı nasıl geçirmez diyorsundur ama durum böyle. Geçen yıl firesiz herkesi verdiği derslerden notları ne olursa olsun geçiren hocamız bu sene öyle yapmadı. onu da geçtim yaz okulunda alacağım iki dersin saatlerinin çakışması da normal mi. Ben talihsizlik olarak yorumluyorum. Allahın vardır bir bildiği. Bir ders yüzünden şuan 4 ay daha diplomamı alamayacağım. İnşallah hayırlı olur bunun sonu. Küçücük bir vaktiniz olursa duanızı esirgemeyin benden sağlıcakla kalın.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim,

Bazen hayatta çok şey söylemek gelir içinden ama bir şeyler boğazına düğümlenir benim gibi, sırf senin ümidini kırmamak için içimden geçenleri söylemek gelmiyor!

Hayatta başımıza ne geliyorsa, kendi hatalarımız yüzünden geliyor, bunun bilincinde olursak her şeyi düzeltmek daha kolay olur!

Neyse, olan olmuş bazı şeyler için geç kalmışsın ama önüne bakmalısın! Benim kendi kanaatim öncelikle; bir güzel abdest al ve iki rekat şükür namazı kıl! neden mi? unutma! senden de zor durumda olan kardeşlerin var, haline ne olursa olsun şükretmek için! bu namazı içinden geldiği gibi kıl ve dua zamanına geldiğinde yalnızca sen ve seni yaratan rabbin var yanında! bunun bilincinde olarak, önce sağlam bir tövbe istiğfar et, sonra da iste rabbinden ne isteyeceksen! halini arz et!
Rabbim beni en iyi bilen sensin, içinde bulunduğum durumu da en iyi yine sen bilirsin, neye ihtiyacım olduğunu da sen bilirsin de! vs. buna benzer içinden geçenleri samimi bir şekilde dile getir..

Ben şahsen böyle bir durumda kalınca; önce büyük bir dua ederim, sonra da aklımla kalbimi birleştirir, bana ne yöne gitmemi söylerlerse ona göre hareket ederim...

Bence ailene bu durumlarını anlatmalısın! zaten geç kalmışsın ama zararın neresinden dönersen kardır....

Selametle...

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum, benimde basimdan benzer bi durum gecti. Ama okul/sinifi gecme derdi degildi, tamamen maddi zorunluktan ibaretdi. Annemgil rahmetli babamin hastaligi yuzunden bir yil Turkiye'de kaldilar. Bizim buradaki masraflari ve babamin hastaligindan oturu ekstra masraflar (ayda 1000 euro'a yakin alternatif ilac kullaniyordu rahmetli ve alternatif ilac oldugu icin saglik sigortasi karsilamiyordu bunu). Oyle boyle derken baya zorluk cektim. Geceleri uyuyamiyordum neyi nasil odeyecegim diye. Simdi rahatim Allah'a sukur. Ama anneme durumumu anlatinca cok kizdi bana. Dedi zorluk cektin de niye demedin diye.
Bu konuyu acan kisiye diyecegim su dur: kendine gereksiz korkular/dert/tasa yaratacagina enerjini aklini positif bir seye - yani mezun olmaya - kullan. Allah beterinden saklasin, ve belki egitimin basindaki tembelligin sana ileri cok buyuk fayda getirdi. Tembelligin nelere yol acabilecegini fark etmissindir umarim, bu hayatin her kadamesi icin gecerlidir.
Ve ayrica, hocalar, ister ilk okul ogretmeni olsun, ister professor olsun. Bunlarda insan, ve maalesef keyfine gore ders verenler/sinavlardan gecirenler var. Tamam keyfi bir durum gibi gorenler var. Bu hayatin bir gercegi. Sen su an onune bak ve ailene konuyu ac, belki annen anlayisli biridir, ya da bi ablan/abin? Once onunla konus, guc topla, ve digerlerine anlat. Hayat bazen gordugumuz kadar zor degildir.

Üst Alt