Suçlu nasıl olay yerine dönerse gidenlerde dönmeye çalışıyor.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm;Hani suçlular için olay yerine mutlaka döner derler ya filimler de benim de kıymetimi zamanın da anlamayanlar jetonları düşünce:tüüh:, peşime düşer oluyorlar..aassd..
Sevmeyi bilmeyen ,hele ki bir kadın nasıl sevilir bilmeyen ,keseri kendine yontup egosunu tatmin için yaşayan ,paylaşmak,anlaşmak bilmeyen insanlar ya yine yalnız kalıyorlar bu kötü huylarından dolayı ve kürkçü dükkanına dönmeyi garanti sanıyorlar:)ya da beni enayi sanıyorlar.ilginç::.Kendi ellerinizle bitirdiklerinizin, bitirmek için canla başla çalıştıklarınızın, karşınızdaki insandaki değerinizinde bittiğini ,bitirdiğinizi hatırlayarak geri dönmek isteyin!!! ben çocuk oyuncağı değilim İNSANIM!!!

Ben herkese hakkımı gönülden samimiyetle helal ederek ayrılıyorum,:.dost.ayrılmak zorunda bırakılıyorum karşımdakilerin tüm olumsuzluklarına Allah rızası güderek sabır gösteriyorum ama karşımdakiler benim bu halimden nasipdar olması şöyle dursun daha zeytin yağı gibi üste çıkıp hak aramaya kalkıyorlar.İnsan kendine verilen nimetin kıymetini anlamassa kendi dilleri,elleri ile Allah cc o nimeti ellerinden alıveriyor.Kendi dilleriyle beni istemediğini söyleyen insanların şimdi ne oluyor da Hümeyra'ya yöneliyorlar.
Ben her işimde son damlasına kadar mücadele ederim eğer daha olmuyor sa bağlar koparılıyor ise de artık geri dönüp bakmam önümde ki yollarıma bakarım.Verilen emeği değeri vaktinde anlamayınca kıymeti kalmıyor.Her şey değerini kaybediyor.
Bu konu çok uzun ve derin mevzu ben hepsini kocaman bir bohçanın içine topladım ve ahiret günü Rabbim huzurunda açılmak üzere rafa kaldırdım.Dediğim gibi geri dönüp bakmıyorum çünkü ilahi adaletin işleyişine tevekkül edenlerdenim işimi Allah cc emanet edince zaten geri dönüp bakmam.Selametle dostlar...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Hümeyra abla sana bunu yapanları hiç anma bile çünkü onları konuşma şerefine bile nail olmasını istemiyorum onlar zaten bunun hesabını verecekler sıkma canını...

Eğer biri sana kötülük ettiğinde ona aklın sınırını zorlayacak cezalar vermek istersen bütün samimiyetinle affet...

Kendisine verilen her bilgiyi arşivleyen kader kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir...

Şems-i Tebrizi.

Allah yardımcın olsun; selametle.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
öyle yaptım zaten Ahmet kardeşim ben affettim ama onlar kendilerini affedemiyorlar belli ki, sürekli kendi kapattıkları kapıları geri dönüp aşındırmaya çalışıyorlar.Beni rahatsız eden benim her şeyi kabul edip yüreğimde hafızamda oluşan acıların izini(,büyüttüğüm sevgi çiçeğimin kıymeti bilinmeyen bir zalimin tarafından vahşice üstüne basılıp ezilerek hayatına son verilip) benim büyük zorluklarla kapattığım anda nasıl oluyor da hiç bir şey olmamış gibi yapılarak hayatıma girmeye çalışılıyor, garipsiyorum anlam veremiyorum.
Ben tüm haksızlığa rağmen affettim Rabbül aleminde beni de karşımdakileri de affetsin inşallah...
Şemsi hocamın bu sözünü çok severim telefonumda baş köşede durur,bana ilahi adaleti hatırlatıyor.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ve aleyküm selam ablacım sıkma canını bu dünya'da her zaman böyle olmuştur böyle de devam eder. Her şeyin değeri kaybedilince anlaşılır çünkü zaman ve ilahi adalet onlara uygulamalı bir şekilde anlatıyor. Ama bilmiyorlar ki; tilkinin dönüp dolaşıp geleceği kürkçü dükkanı olunca biz çoktan o dükkanı ateşe verdik. Hakkımızda en hayırlısını Allah (c.c.) bilir, ama Allah (c.c.) bizleri o insanlardan esirgesin. Geçen gün okuduğum bir söz vardı, Asya atasözü idi;

Beni bir kez aldatırsan yazıklar olsun sana, ikinci kez aldatırsan yazıklar olsun bana...

Sen sıkma canını ablacım, Rabbim neyi yazmışsa alnımıza öyle yada böyle yaşayacağız, imtihanımız nefes aldığımız sürece devam edecek ablacım hakkımızda hayırlısı olsun. Sen yeter ki kendine sıkıntı edip üzme kendini ablacım düzelir Rabbimin izniyle; Allah'a emanet ol ablacım. Es-selamü aleyküm ve rahmetullahi ve berekatü...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aslında ben burada siz hanımefendilere nasihat edeceğim ama tek başına kalıyor, gücüm ve kuvvetim sınırlı olduğundan dolayı da sizlere faideli ve yardımcı olamıyorum. Bundan sebep sizlere dua ediyor, sabrı ve metaneti kuşanmanızı yaratan Rabb'im'den niyaz ediyorum.
Ama şu kadarını söyliyeyim, Kur'an'a da baksanız kadın hanımefendidir, Sünnet'e de baksanız kadın gene öyledir, Fıkıh gibi diğer dini ilmi müktesabata da baksanız kadın hanımefendidir.
Hizmetçi erkektir... Kadının, evinin, hanesinin, giderlerinin, harcamalarının kölesi olan erkektir, kadın ya da kadınlar değildir...
Sanırım her ne kadar ben bunları da ifade etsem söylemlerim ayakta kalacak yere basmayacak gibidir.
Çünkü bu ifadelerim ne kadınları ne de erkekleri mutmain kılıyor.
Ama unutmayın İslam'ın bakış açısı ifade ettiğim şekliyledir.
Selamlarımla...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Hümeyra kardeşim bende sizin gibi bir durum yaşıyorum şu an ve sizi cok iyi anlıyorum.
2 sene önce ekmegimle oynayanlari daha dün öğrendim.
Çok değer verdiğim şirketti. Insanların kemiklesmis olması beni korkutsada asla duruşumdan taviz vermedim susarak savaşmayi tercih ettim.
Sorunlarimi gerektiginde patronlar ile paylaştım asla kimsenin ekmeği ile oynamadim. Çalışan lari öne sürmeden isteklerimi belirtirdim.
Tasarım müdüru meğer aylarca ekmegimle inceden inceye oynamış.
Tasarım müdürü nun yardımcısı onun sağ kolu ile dün görüştüm.
Birbirlerine düşmüş ler !
Zoraki görüştüm 1 senedir ısrarla görüşmek istiyorlar ortak arkadaşımız ayarladi görüşmeyi.
Belkide sorularimin cevaplarini almam içindi.
Benim öyle bir patronum vardı ki ben onu babam gibi severdim.
Şirkette benim omzuma dokunan hosgeldin kızım demesi bana azim ve güven veriyordu.
Ne oldu da patronum bana sırtını döndü çok üzülüyordum. Düşünüyordum hep.
Beni görünce suratini asiyordu.
Patronumun bana sırtını dönmesindeki sebep Meğer.
Patronun un kızıNi model hane müdürü benim hakkımda hiç olmayan şeyler söyleyip duruyormus o da babasına soyluyormus.
Patronumun iyi niyeti mi yoksa "ahmak "lligi mi?
Maaş alamadigim halde giderdim işe uğraşır mücadele ederdim çok emek verdim şirkete. Ayrilmam da canımı yaktı . Evim gibiydi.
Neyse ki bugün!
Kuyumu inceden inceye kazmış lar öğrendiğim den beri gözlerim dolu dolu.
Neden çünkü ben o dönemde ayakta durmaya çalışıyordum dua li sular iciyordum kimseyi kırmamaya ya çalışıyordum.
Kuyumu kazmaya çalışan model hane müdürü ne kimse nin görmediği yerlerde sarılır manevi destek olmaya çalışırdım insanlarin yanında seviyeli gibi davranirdim.
Keşke ogrenmeseydim !
Nedir bu insanlardaki çirkinlik?
Kiminle ne için savaşıyor sun?
Derdin sorunun ne ?
Ekmek Parası mi ?
Müdür yardimci si bana dün " ben senin böyle bir kız olduğunu bilmiyordum " dedI.
Gülümsedim .
Biliyordu ara ara yanına gider ona yaklaşmaya calisirdım müdürün yanında olması ona zarar getireceğini biliyordum. Ama onun nefsi söz De güclunun aslında kötünün yanında olma arzusunu bi türlü kiramadim. Sonunda oda payını almış hiç üzülmedim.
2 sene Once şirkette ayrılırken yazdığım notlarima baktım.
"Vakti gelince Kan bağı kalp baginin önüne geçermiş "
"Imtihan ise dünyanin en iyisi sana zalim miş "

Hümeyra kardeşim ; Sen kapılarını aç ama kalbinin kapıları daima kapalı olsun.
Merhamet kapın açık olsun.
Ama o kalbimizde olan yer varya Ailemize ve cok az insana nasip olan işte oraya alma kimseyi.
Selametle kardeşim

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun sevgili Tozduman ben bunu işte insanlarla dialoğlarımda çok yaşadım şimdi geri dönüp bakıyorum da bir değil iki değil beni kaybedince akılları başına geliyor yada hala yolunacak kaz diyemi görüyorlar anlamıyorum bu noktada körüm ama son satırlarında hem fikirim ve insanlar kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşeceklerini kendilerinden önce Allah cc planı olduğunu unutuveriyorlar bana bunu unutturmayan Rabbime hamdü senalar olsun. Allah cc tevekkül etmenin kazancı bu işte Allah cc yüceliğini ve her şeye kadir olduğunu canı gönülden hisseden kul artık geri dönüp bakmıyor planla ,küçük hesaplarla uğraşmıyor hakkını helal edip kalanın hesabı kitabı için Allah cc ''EL ADL''esmasının tecellisini bekliyor benim gibi:)
Yalnız hala ümidliyim etrafımda görüyorum hala tertemiz pırıl pırıl insanlar var dünyada inşallah öyle güzelliklerle karşılaşıp hem hal eylesin Rabbim cümlemizi selametle Allah cc emanet kal kardeşim.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
İHVAN BEY
''Aslında ben burada siz hanımefendilere nasihat edeceğim ama tek başına kalıyor, gücüm ve kuvvetim sınırlı olduğundan dolayı da sizlere faideli ve yardımcı olamıyorum. Bundan sebep sizlere dua ediyor, sabrı ve metaneti kuşanmanızı yaratan Rabb'im'den niyaz ediyorum.
Ama şu kadarını söyliyeyim, Kur'an'a da baksanız kadın hanımefendidir, Sünnet'e de baksanız kadın gene öyledir, Fıkıh gibi diğer dini ilmi müktesabata da baksanız kadın hanımefendidir.
Hizmetçi erkektir... Kadının, evinin, hanesinin, giderlerinin, harcamalarının kölesi olan erkektir, kadın ya da kadınlar değildir...
Sanırım her ne kadar ben bunları da ifade etsem söylemlerim ayakta kalacak yere basmayacak gibidir.
Çünkü bu ifadelerim ne kadınları ne de erkekleri mutmain kılıyor.
Ama unutmayın İslam'ın bakış açısı ifade ettiğim şekliyledir.
Selamlarımla...''
Siz söyleyin biz faydalanalım inşallah ihvan bey ben bekliyorum yazılarınızı inşallah.

Üst Alt