- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
Taze bakla yemeği,yoğurtlu bakla yemeği,güzel bir bakla yemeği.
Malzemeler; (6 -8 Kişilik)
Malzemeler; (6 -8 Kişilik)
- 1 kilo taze bakla
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- yarım limonun suyu( isterseniz)
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın.
- Soğanşları yemeklik doğrayın.
- Sıvıyağı tencereye alın.
- Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
- Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
- Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
- Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
- Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.