Taze Fasülye Turşusu

NiDa

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Eylül 2011
Mesajlar
281
Tepkime puanı
7
Malzemeler
3 kg’lık bir kavanoz,
2 kg taze fasulye,
4 adet yeşil sivribiber,
4 diş sarımsak,
1 su bardağı kaya tuzu,
4 su bardaği su,
1 çay bardağı sirke


Hazırlanışı


2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın.
Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin.
Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra sogutun.
3 kg’lik kavanozun içine önce fasulyelerin bir kismini yerlestirin.
Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun.
Tekrar fasulye yerlestirin.
Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin.
4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin.
1 çay bardagi sirkeyi de karistirin.
Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün. Kavanozun agizini sikica kapatin.
Serin bir yerde 10-15 gün bekletin.
Daha sonra kavanozu açip, tursuyu tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun..
[/CENTER]
 

Zeynep

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
8 Temmuz 2011
Mesajlar
138
Tepkime puanı
3
en sevdigim turşulardan bir tanesi ALLAH razı olsun kardeşim..
 

bilge_66

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Haziran 2011
Mesajlar
63
Tepkime puanı
2
iyi cins fasulye ile yapılması lazım , ben de bayılırım fasulye turşusuna ve kavurmasına :)
 
Üst Alt