Tennuri çorbası

hüzün

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2011
Mesajlar
413
Tepkime puanı
6


Malzemeler;

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
250 gram kuşbaşı et
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
pulbiber, nane , tuz

Hazırlanışı;

1-Mercimek ve pirinci tencereye koyup, haşlayın. Sonra tencereye haşlanmış nohutları ilave edin.(benim dondurucuda hazır haşlanmış nohudum vardı böylece pratik oldu)
2-Başka bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları kavurun, sonra içine etleri ilave edip,et saldığı suyu çekince unu, naneyi , pulbiberi ilave edin biraz kavurun.Kaynamış su ve tuzunu ilave edip 5 dakika pişirin.
3-Mercimek, pirinç, nohut karışımını tencere ekleyin.
 
Üst Alt