- Katılım
- 27 Şubat 2011
- Mesajlar
- 413
- Tepkime puanı
- 6
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
250 gram kuşbaşı et
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
pulbiber, nane , tuz
Hazırlanışı;
1-Mercimek ve pirinci tencereye koyup, haşlayın. Sonra tencereye haşlanmış nohutları ilave edin.(benim dondurucuda hazır haşlanmış nohudum vardı böylece pratik oldu)
2-Başka bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları kavurun, sonra içine etleri ilave edip,et saldığı suyu çekince unu, naneyi , pulbiberi ilave edin biraz kavurun.Kaynamış su ve tuzunu ilave edip 5 dakika pişirin.
3-Mercimek, pirinç, nohut karışımını tencere ekleyin.