Tesbih namazı kılmak

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm arkadaşlar

Tesbih namazını yalnız da kılabilir miyiz? Ayrıca cemaatle kılındığında daha mı sevap olur, bu konu hakkında bilgi alabilir miyim? Bir de küçük, büyük bütün günahların affına vesile olur mu, samimi bir kalple olması lazım tabiki, tam teslimiyet gerekir ama yine de bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Çok teşekkür ederim şimdiden, bilgileriniz için.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Kardesim..
Sevabı pek çok olan bir namazdır. Peygamber efendimiz amcası Hazret-i Abbas’a, (Sana öğreteceğim şeyi yaptığın zaman, eski-yeni, önceki-sonraki, gizli-açık, hataen veya kasten işlediğin bütün günahları Allahü teâlâ affeder) buyurup tesbih namazının nasıl kılınacağını bildirmiştir. (Ebu Davud)

Tesbih namazı, mekruh vakitlerin haricinde her zaman kılınabilir. , tesbih namazı tek bir imam ve bir cemaatle kılınabilir. Tek başınada kılınabilir. ...
Eğer gündüz kılınırsa dört rekatta bir, gece kılınırsa iki rekatta bir selam vermek daha iyi olur.

Haftada veya ayda bir veya hiç olmazsa ömürde bir defa olsun bu namazı kılmanın iyi olacağı bildirilmiştir.

https://www.islamiforumlar.net/t/7075-tesbih-namazi.html

mavi

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun Gönül Sızım abla. Tesbih namazı yazısını da okudum, ayrıntılı bilmiyordum çok tşk ederim :) Daha önce kıldım bir kaç kere ailemle, birinde tek kıldım çok mutlu oldum, insan kalben ve ruhen huzurlu ferah hissediyor kendini. İnşallah şaşırmadan kılmaya çalışırım...

İnşallah Allah namazlarımızı gönül huzuruyla kılmayı nasip etsin.

Üst Alt