Tövbe etmek istiyorum ama ne yapmam gerekiyor?

omni

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
15 Mayıs 2022
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Selâmün aleyküm

Aranıza yeni katıldım, 37 yaşındayım. Sizlerden destek almaya geldim. Aranızda mutlaka bana yol gösterecek tavsiyeler verecek ilim sahibi büyüklerim vardır. Bu yaşıma kadar günahlarım olmuştur mutlaka. Ama 2 senedir yaptığım bir şey var ve bunun için tövbe etmek istiyorum. Artık yapmayacağıma eminim tövbe de ettim kendimce ama hala kendimi iyi hissetmiyorum.

Namaz kılacağım ama sanki kendimi kirli gibi hissediyorum ve namaza durmayı dua etmeyi bile haketmiyor hissiyatı içindeyim. Aslında ramazanda orucunu günü gününe tutan namazını kılan (her zaman ve düzenli şekilde 5 vakit değil) bir insandım ve olabildiğince günahlardan uzak durdum. Özellikle bir insanın hakkına girmek en önem verdiğim şeydi. Zaten yaptığım şeyde bir başka bireye zarar verme, üzme durumu yoktur. Hatta çevrem tarafımdan çok sevilir ve saygı duyulan bir insanım. Kimseye bir kötülüğüm olmadığı gibi çok yarayım olmuştur,. Yani tamamen kendime zarar veren bir durum, nefsime yenik düştüm.

Bana ne tavsiye edersiniz. Artık olabildiğince namazımı aksatmadan kılmak istiyorum, dünyanın maddiyatından uzaklaşıp maneviyata yönelmek istiyorum. Bugün sabah namazı ile güzel bir güne ve günlere başlamak istiyorum.

Şimdi sizler bu tövbe için bana ne tavsiye edersiniz. Neler yapılması gerekir?

Şimdiden teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Aleykümselam kardeşim. Samimiyetle tevbe istiğfar ettiysen geriye yapacak birşey pek fazla birşey kalmıyor. Günahından tevbe eden onu hiç yapmamış gibidir. Farzları ve sünnetleri de takip edip yapıyorsan, Allah c.c nün sevgili kulu olmaman için neden kalmıyor.
 
Üst Alt