Vicdan azabı

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
%C5%9F%C4%B1rnakok%C3%A7u.jpg

Hepsi benim suçum. Ben tαm bir sorumsuz akli ile kalbini ayni anda kullanamiyan bir akil fakiriyim..
cook vicdan azabı cekiyorum Allahim!
Tabii ruhum hemen bedenimi terket! ve hiçbir günaha ,hata-ya ortak olma..
biliyorum suclu Sen degilsin..Çünkü Ruh Allah'ın emrindedir ve negatif bir davranışın tarafı olması mümkün değildir.
keske seni ilk defa yuregimde fisildadigin o incecik sesini dinleseydim...
tek suclu BEN-im!Akıl ve vicdanımi dogru durust kullanma muhakeme gücüm zayif..
nefsim ve duygularim ile karar verdim.
Ne mi oldu?Bildiginiz gibi Cocuk koruma servisinde calisan bir elemanim.. ve bir kac hafta once bir musliman Hanim
kendi cocuguna zarar verdi diye hemen cocuk kurumu cocugu annesinin elinden almislardi..
Ben de anne ile gorustukten sonra kendimce, kanimca O`nun iyi bir anne oldugu kanaatina varmistim..
veya Musliman bir Hanim oldugu icin oyle olduguna kendi kendimi mi inandirmistim...
ehh Anne idi sefkat abidesi bir Musliman hanim idi..evladina zarar veremezdi diye yanlis kanaate vardim..
ve cocugunun anneye geri verilmesini saglamistim...
oysa musliman veya gayri mislim hepimiz insaniz!
zayif, asabi oldugumuz anlarimiz vardir..
Günümüz insanının ilişkilerle örülü dünyasında başını ağrıtan dertlerden birincisi çokça öfkelenmesi ve bu öfkesini kontrol edememesi degil mi?
La havle velâ kuvvete illâ billâh bir anlik öfke insanin dunya ve ahirettini mahv edebilir!bunu bir idrak edebilsek..
ve bu Sabah Ayni anne öfke nöbettine girince 6 yasindaki oglunun kollunu kirmis!
Cocuk su an hastahanede biraz once hastahaneden geldim..Anne tutuklanmis..cocuk acilar icinde kivraniyordu..
onu gorunce sanki vicdanima bir ton yuk agirlik coktu sanki o kadar zoruma gitti uzuldum..
hep benim adaletsizligim yuzunden!musliman diye belki biraz musamahali davrandim..kendi oz evladim da olsaydi
meslegimi ve isimi menfaat ve kendi cikarim veya isime nasil gelirse oyle davranmamali idim...
isimin HAKKINA ve 6 yasindaki bir cocugun zulme ugramasina sebep oldum..Affet Beni Allahim..
artik bu sorusturma haftalarca surer...
cik isin icinden cikabilirsen!
Allah-in huzuruunda...Kendi is yerimde.. ya kendi vicdanimin suclamasindan hic kurtulabilecekmiyim?

Bırakın çocuklarımız bizi delirtsinler. Bırakın onlar için eriyelim. Allah görmüyor mu? Melekler saymıyor mu?
Ne kaybederiz ki? Dövünce düzeliyor mu çocuklar?bunlar da gecer Ya Hu...
Ben SABRI cocuklarimdan ogrendim desem inanirmisiniz?

Kendinizden soğutmayın. İki yaşında çocuk, kendisini döveni izler. Her tokat da onun gözündeki sevecenliğiniz ve anneliğiniz biraz daha azalır...
Git gide siz onu evlatlıktan uzak görürken o da sizi annelikten uzak görür...
Siz annesiniz. Kesinlikle ardından üzülürsünüz. Bu da kendi kendinizi üzmeniz demektir...aradaki Gönul köprulerini YIKMAYIN!!!
bir gun o köprulerden geri dönmek istersiniz.. iste O zaman Gönül SIZI-m demedi demeyin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İnsan hayatı boyunca mutluluğun peşinde koşar...
Hep bir arayış içindedir. Mutluluğa ulaşmak için sahip olmak istediklerinin hayalini kurar ve bu hedeflere ulaştığı zaman mutlu olacağını zanneder...
fakat bir sure sonra gorur ki hedeflere ulaştığı halde yine mutlu degildir!
MUTLU olmak ile SEVİNMEK ..SEVMEK ile HOSLANMAK..DOSTLUK ile MENFAAT..arasındaki farki iyi bilmemiz gerekli...
son model bir araba sahibi olmak sizi gerçekten mutlu eder mi? İyi düşünün, bir süre bu sevinç ayaklarınızı yerden kesecektir. Ya sonra?

Farkındamisiniz içinizde hep iki tane ses devamlı konuşup duruyor...Hiç susmuyorlar..
Bir diyor ki "O sana şunu dedi, sen de ona hemen şunu söyle" Öbürü de diyor ki "Ya boşver öyle deme, morali bozuktu bu sebeple öyle dedi. Sen en iyisi onu hoşgör, ona güzel bişi söyle..Ya Sen yine de Yardim et!!diger ses de yook ya niye edeceksin ki O hakketi mi ki? diye vazgecirmeye calisir..
bu iki Ses nerden geliyor? kim bunlar ne istiyorlar bizden?
Bir ruhumuzun, yuregimizin sesi digeri ise Nefsimizin...
İçinizdeki bu çatışmalar bitmeden nasıl mutlu olacaksınız ki ?icimizde, disimizda, etrafimizda hep Bir çatışma..hep çatışma...
Amacın gerçeğe ulaşmak mı? Yoksa hayatımizda yeni heyecan
yeni Baharlar mi mı arıyorsun? ilk once bunda bir anlasalim derim..

Peki ya kötü bişi yaptıktan sonra çektiğimiz vicdan azabı nedir?
Neden vicdan azabı çekeriz? Bu azabı biz kim çektirir?
Mutluluğu anlatmak için önce yaratılışımızı yani kendimizi iyi tanımamız lazım..derim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İnsanın en büyük 2 özelliği mutlu olma çabası ve birşeyin mutlaka kulu olması..bir seye bagli ve ait olma duygusudur..
İnsan, kalbindeki hanif fıtratı gereği daima mutluluğun peşinde koşar. Mutluluğu bulmak için elinden geleni herşeyi yapar.
mesela
_Ah bi üniveristeyi kazansam çok mutlu olucam
_Ah şu okul bitsin iyi bir işe gireyim çok mutlu olucam
_Ahh bir evlensem cook mutlu olacagim!
_Ah bir çocuğum olsa çok mutlu olucam..
_Ah bizim kız bir evlense çok mutlu olucam
ehh ne oldu hepsi oldu mutlu oldun mu?Hayat bitti...
bitiyor Sen halennnnnnn mutlulugu ariyorsun..
Bulabildin mi? Yook ehh niiye?
Cunku Mutluluğu yanlış yerde arıyorsun Peki nerede arayacağız?

13 / RAD - 28 : Onlar, âmenûdurlar ve kalpleri, Allah'ı zikretmekle mutmain olmuştur...
Kalpler ancak; Allah'ı zikretmekle mutmain olur, öyle değil mi?
Diğer yandan insan mutlaka bir şeyin kuludur. Çünkü yaratılışı bu şekildedir. Makamının, kocasının, sevgilisinin, paranın .mutlaka bir şeyin kuludur. Biraz önce saydıklarımız insan bedenlerinden nefs bedenin istekleridir...
Nefs bunları ister ve bunları bulunca mutlu olacağını sanır. Hep daha fazlasını ister elde ettikçe bakar ki hala mutlu değil daha fazlasını ister ve bu denklem sonsuza kadar uzar...
Asla mutlu olmaz.
Dun cook guzel.kariyer Sahibi Avukat olan bir Amerikali musliman olmus arkadasim aradi ve dediki .. hayattim boyunca ozgur yasadim o bar benim bu son model arabalar benim o erkek benim..bu erkek benim diye 25 senemi gecirdim.. ve geriye donup baktigimda her sey ne kadar sacma ve bos oldugunu anladim..
herseyden biktim..herseyden.. meslegimi birakip evlenmek.. normal bir hayat yasamak istiyorum artik diye dert yandi..

Allah, insanı neden yarattı?
51/ ZARİYAT-56 :Biz insanları ve cinleri başka bir şey için değil bize kul olsunlar diye yarattık.

Sonuç olarak mutluluk ile kulluk arasında direk bir bağlantı bulunmaktadır...
Mutluluk, neyin ne kadar kulu olduğumuzla ilgilidir...
Rah. Sofii hep "Ölmeden önce yani yaşarken Allah'a ulaşmayı diliyordu..
Kalpten sıcacık bir dilek. "Ben uyanmak istiyorum, ben Hak'ka ulaşmak istiyorum, Ben Ruhumu ölmeden önce Allah'a ulaştırmak istiyorum" hepsi bu...deyip dururdu ve oyle de oldu..Allah Rahman ve Rahim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Ben, dayanılmaz kahrımı ve üzüntümü yalnızca Allah’a arz ediyorum."
Yusuf, 86

'Rabbim! Doğrusu kendime zulmettim.
Beni bağışla."
Kasas/16

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum hatirlarsaniz Musliman bir annenin öfke nöbettine girince 6 yasindaki oglunun kollunu kirmisti.. Simdi Anne goz altinda sorgulaniyor!! cocuk hiristiyan Koruma evinde hiristiyan ailenin kural ve sartlari altinda yasiyor.. evet Domuz eti werilmesi yasak bunun disinda ayni hiristiyanlarin yasam sart ve kosullarinda..
Anne Musliman tesseturlu bir dusunun degermi idi?
öfke nöbetti..öfke patlamasi ...dfrt..
Öfkeli insanlar genellikle düşünmeden hareket ederler.. akilsiz basin belasini simdi 6 yasinda bir cocuk oduyorsa
bu KUL HAKKI-na girer..
Allah Rizasi icin Öfkelendigimizde..La havle velâ kuvvete illâ billâh..-i cokca okuyun!
bir anlik öfke insanin dunya ve ahirettini mahv edebilir lutfen unutmayin bunu...

Bazen, sinirlenip öfkelenmemize yol açan "şeylerin" yakın çevremizde olduğunu farkederiz...
Sorunlar ve sorumluluklar üzerinize öylesine yıkılır ki düştüğünüz tuzağa ve o tuzağı temsil eden insanlara karşı öfke ile kavrulursunuz...
o zaman bulundugunuz mekani, ortami değiştirin.. uzaklasin ordan..sakinlesince olaya baktiginizda o kadar da kotu olmadigini fark edeceksiniz.. hep beterin beteri vardir unutmayin bunu!!
...
iyi,kötü Anne yoktur! ANNESIZLIK vardir...
6 yasinda bir cocugu Annesizlige mahkum etmeye hic kimsenin HAKKI yoktur!
heleki bu bir Anne ise..agla..:,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Herşey ayrıntılarda gizlidir" sözünü hep aklimizda tutalim olur mu?neden mi bir gun anlarsiniz!!
Gerçekten böyle değil mi? Küçük şeyler aslında insanların nasıl bir insan oldukları hakkında bize bilgi verir...
Bizim iç âlemimizin özelliklerinden olan sinirlenmek,öfke üzülmek, acı çekmek, mutlu olmak gibi şeylerimiz, bunların bizde var olduğu içindir...
Allah cc. bunlari bizim hissetmemiz icin yaratmis ve bizi insan olarak da duyarli, hassas kilmis..
bu insani, zayif duygularimizi korumak icinde Vicdani yaratmistir..Vicdan insandaki en guclu koruma mekanizmalardan biridir!
Bunlar bizde olmasalardı, bu şeylerimiz meydana çıkamazlardı. Düşünün; sinirlenecek, acı çekilecek veya sevinç duyulan bir hadise var ama siz buna tepki verecek, hissedecek, bütünleşecek, yaşayacak bir yapınız yok! O halde siz insan degilsiniz! insan olma hissiniz elinizden alinmistir..
Bilmem bilirmisiniz bazen buyuk trauma mesela evladini kaybeden annelere sakinlestirici igneler yapilmakta veya sakinlestirici ilaclar kullanmakta ve bu Anne evladinin mezarina gittiginde kahkahalar ile gulebiliyorsa bu insanin fitri, tabiattina aykiridir!
bu tip yontemler cook sakincalidir!!
sinirlenmek,öfke üzülmek, acı çekmek, mutlu olmak bunlar hepsi tabii fitri duygulardir yeterki hacmi, ,dengeyi ve tepki de olculu olalim..
Haram, yasak, Kul HAKKI ve asiriya gittigimiz her olay bizim aleyhimize-dir bunu unutmiyalim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

kadınlar zayıftır ama anneler güçlüdur...
Anne olmak birşey Allah-in onlara verdiği güzellik,nimet, lutuf, sevgi, ayricalik, ozellik ise daha bir başka..
Rabbim cumlemize gercek Anne olmayi yani Sevgi, SABIR abidesi Hak Dosu anneler olmayi nasip etsin ins.
Bugun Cuma beni bilenler bilir ki.. Cuma gunu benim muhabbet, ziyaret, sevgi, kardeslik, gunumdur.. o yuzden bu Anneyi de ziyaret edecegim ins.
ama bizde su an sabah..
Selamet ile Hayra kalin ve Hayirli Cumalar efendim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglayan-bebek-resmi.jpg

Ne oldu bana böyle?Allahim!
Nasil boyle bir yanlis yapmak üzere idim..bir anda hic bir seyi gormez oldu gözlerim..
Ben bu kadar zayif mi idim?
oysa insan nefsi ile seytan ile öyle icice ki,göz acip kapayincaya kadar insani tuzaga düsürebildigini unuttum bir an...
aslinda seytanin her tuzagi kendi gibi zayif tir!yeter ki irademizin HAKKI-ni verip..Ya Allah ya Bismillah deyip dayanabilelim...
bir kere degisen,cok kere degismeye acik demektir..
insan bir kere gunah kapisini araladi mi artik butun gunah ve cirkinliklere O kapi aciktir ...
O gunah kapisini aralarsak hemen Rabbimin Rahmet KAPISI-na varip...gözyasi ile aff ve magfiret dileyip..
Rabbimin gazabimdan yine Rabbimin Rahmettine siginalim.. affet bizi Allahim...Affet beni Allahim!!<!-- google_ad_section_end -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Nefsin kusur ve noksanlarından biri öfkelenip kızma hastalığıdır...
Gadap şeytani bir sıfattır. Tedavisi nefsi kazaya rızaya ,Teslimiyette Allah`a tevekulle alıştırmakla olur. Peygamberimiz'in sav. öfkelenmemek, gadabını yenmek husüsunda pekçok tavsiyeleri vardır. Öfke aklı baştan alır, muhakeme ve kontrolü kaybettirir.. bir Anda insan dunya ve ahirettini kaybedebilir katil bile olabilir..
Nefsimizin serrinden devamli Allah`a siginalim derim..

Üst Alt