Yanlış karar vermek istemiyorum

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Yanlış karar vermek istemiyorum
Dün akşam kızımın annesi aradı. Konuştuk kızın bazı yaptıklarını söylediklerini anlattım. Anlattığım şuydu; 2 gün önce gece saat 3 babacım senin annen var mı dedi bende cevap vermeden senin yok mu dedim. Anneme anne demeye başladığı için bak senin annen orda dedim. Babacım benim annem hastalandı hastaneye gitti ondan sonra içini çekti ve öldü dedi. Aklına hastaneye gitmesi kalmış ve annesinin amcasının öldü o boşver sen onu dediği kalmış. Bunu anlattım dün akşam hala benim öldü dediğimi sanıyor heralde öldü demeye devam edin benden soğusun dedi. Sonrada 1 yıl aradan sonra kalktı illa beni çocukla konuştur dedi uygun olmaz şimdi dedim. Çocuk zaten hala senin yaşattıklarının sıkıntısını atlatabilmiş değil dedim ben sesimi değiştirip başkası gibi konuşurum sende teyze ile konuş dersin dedi. Bende sesinden anlar o zaman çocuk sıkıntıya girer dedim kötüleşirse görmeye gelirim diyor o zaman yine gideceksin daha kötü olacak diyorum umursamıyor zaten yeterince psikolojisi bozuldu geçen gün kardeşimle pazara gitmişler halasına sonran olursa sen benim annemsin tamam mı halacım demiş. Şu anda kızımda yine yersiz bir ümit başlayacak ve durumu kötüleşecek diye korkuyorum. Bana ne kötülük yapmış olursa olsun annesi görüştürmemezlik etmek istemiyorum. Ama kızımın kötüleşmesinide istemiyorum çünkü daha önce çocuğa umursamadan yaptıklarında çocuğun çıldırırcasına ağlamasını ben gördüm ben yaşadım. Çocuk kötüleşebilir böyle riske atmayalım görmek duymak istiyorsan gel gör diyorum; benim çocukla görüştürmemek için yaptığımı sanıyor. Bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum benim tek istediğim kızımın psikolojisinin daha fazla bozulmaması...

Diğer bir konuda kızım son 1-2 aydır gece 3-4 ten önce uyumuyor ne yaptıksa olmadı. Sabah erken kaldırıyoruz gün içerisinde dayanamıyor uyuyor 1-2 saat uyuması yine gece yarısına kadar oturmasına sebep oluyor. Ne yapabiliriz?

Allah(c.c) rızası için yardımcı olursanız sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleyküm evet Gönül Dostum bugünlerde işlerim yoğun Forumda fazla takılamiyorum sadece
kalbime dokunan konulara cevap yazıp işe dönmek zorundayım...

Oğluma Hakikati Gerçeği ilk söylediğimde......
Oğlum dedim Sen benim karnımdan gelmedin!!
-Peki nerden geldim Anneanemin karnından mı geldim diye sordu ?
-hayır, dedim!Hastahaneden getirdiler Seni ama orada bir başka Anne, Kadının karnından doğdun sonra Bize geldin..
Bizde Seni görünce çok sevdik!! yüreğime düştün be oğul!!Seni evlatlık aldik!!

-Peki Annem beni doğuran Annem öldü mü ?
Oğluma asla!!ve asla yalan söylemedim!!Yalan o anını kurtarır! ya sonrası .....Çocukta uzun vadede psikolojik hasar yapar yalan söyleyeni zor durumda bırakır..

Allah rızası için Çocuğuna yalan söyleme!!!büyüyünce sana bir daha asla güvenmez ..ve her hakikat muhakak birgün,ortaya çıkar..
mağdur iken zalim ,suçlu durumuna düşersiniz......

Oğlum, bazen bana kızınca der ki;Beni doğuran anneme gidecem!!tamam derim ,Oğlum sen büyüyünce beraber gideriz...
Ona Annen öldü deseydim beni daha kolay kabul ederdi..onu doğuran annesinin ismini anmazdi..

Onu doğuran annesi,dünyayı ,hayatını yaşamayı seçti! ben ise ahiretimi...Hayat Seçimlerimizden İbarettir..
Hepimiz hayatta bazı seçimler yapmak zorunda kalırız. Çünkü yaptığımız yada yapacağımız seçimler hayatımıza yön veren olgulardır.
Bu seçimlerin,sonucunda her birimiz iyi yada kötü bir bedel öderiz.......dünyada yada ahirette.....
LÜTFEN HAYATTA SEÇİMLERİNİZİ İYİ YAPIN... Bu sizin en büyük kazancınız olacaktır.Yanlış karar vermeyin........

amaa O hep Çocuk Kalmıyacak!!Annesini bulup gerçeği öğrendiğinde onu ne kadar çok sevdiğimi onun uğruna, kendimi feda ettiğimi anlıyacak!!
dün ektiklerimizi bugün biçiyoruz, bugün ektiklerimizi de yarın biçeceğiz...

"çocuğun çıldırırcasına ağlamasını ben gördüm "
ben de Oğluma evlatlık olduğunu ilk söylediğimde çıldırırcasına ağlamasını ben de gördüm ama ileride bunu söyleseydim yada annen öldü deseydim!!
Hayatı boyunca onu kandırabilirdim.. ama ileride Gerçeği öğrendiğinde ;travma , şok yaşar,yıllarca tedavi görürdü...

gece yarısına kadar oturmasına sebebini sorun ona..aynısını Oğlumda yapmıştı sorduğumda
-Anne ben Seni bekliyordum deyince çok üzülmüştüm .......
Yaşadıklarınız kolay değil ama bir gün değecek..

duaa..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam benim gönlü güzel ablam işin kolay sayılmaz kaldı ki evladında var böyle durumlar olması normal Allah(c.c) senden razı olsun ve her daim yar ve yardımcın olsun ablacım. Ben hayatım boyunca yalan sevmeyen en zor durumlarda bile yalanı kullanmayan bir insan olarak yaşadım şükürler olsun. Yazdıklarımda sanırım yanlış anlaşıldım ben hiç bir zaman annesinin öldüğünü söylemedim söylememde zaten abla ben öldü desem ileride illa ki karşısına çıkacağını biliyorum. Böyle birşey olduğu zaman baban benimle görüştürmedi dese evladımı tamamen kaybedeceğimi de biliyorum ablacım. Ben sadece kızım bu cümleyi kurduğu ana hiç bir şey diyemedim. Yoksa bende öldü demem ablacım çünkü karşımda ki insanın neler yapabileceğini gördüm görüyorum. İlerde yaptıklarına pişman olup karşımıza çıkıp gelecek o zaman ben evladıma ne söylesem bana inanmaz çünkü öldü bildiği annesi karşısında olur. Bu yüzden ölsem bana kimse annen öldü dedirtemez. Bu yüzden bende seninle hem fikirim ablacım ben mesela doğruyu yanlışı ayırt edebildiği zaman yaptıklarını resimleri göstereceğim. Çünkü kızımında evlendiği zaman annesinin onunda yuvasını yıkabileceği ihtimalini düşünerek kızım böyle bir yanlışa düşmesin diye çok ileride anlatmayı düşünüyorum. Ama şu anda ne öldü derim nede yaptığı yanlışı anlatmaya çalışır yanlışla büyümesini isterim. Benim tek istediğim Rabbime layık bir kul dinini müslümanlığını ahlak namus kavramlarının ne olduğunu bilerek yetişmesi benim bundan başka bir isteğim yok ablacım.

Benim şu anda kafama en çok takılan telefonla konuşmaları ne derece doğru çünkü az bir zaman olmadı. 1 Senedir ne sesini duydu ne yüzünü gördü buna engel olanda ben değilim kendisi istemedi. Şu anda konuşturmalı mıyım ne derece mantıklı olur şimdi gelmeyeceğini kabullenmeye çalışırken yeniden geleceğine dair umutlanırsa ne yapabilirim? 3 Yaşındaki kızıma nasıl anlatabilirim biz annenle ayrıldık ama sen üzülme gelecek gidecek ne derece anlar bunları?

Benim tek derdim kızım daha kötü olmasın abla yoksa bana yaptıkları yüzünden acısını kızımdan çıkaracak görüştürmeyecek değilim. Bu yüzden de zamana mı bırakmak lazım diye düşünüyorum.

Dün akşam aradığında merak edip sordum abla zaten keşke bunu ona kızıma yapmasaydım diye vicdanın hiç sızladı mı diye sordum? Kızıma sızladı dedi bende o normal o seninde evladın sızlamasa o zaman anormal olurdu dedim. Annene babana sızladı onların kaplerini çok kırdım dedi. Ama sana o kadar değil dedi bende neden ben bu kadar kötü bir adam mıydım yaptığın hatadan sonra hem evladım için hemde başına kötülük gelmesin diye evladımın başında ol dedim kendim için mi istedim dedim hiç birşey söylemedi sustu. O zaman da sadece açık saçık gezmek için gelmedin değil mi diyorum evet diyor. Ben sana dön gel demeyi öyle çok isterdim ki başına kötülük gelmesin kötü yola düşme diye ama yaptıklarını kabullenemiyorum yine aynı hataları yaparsın diye korkuyorum sana güvenmiyorum dedim. Hemen araya girdi onu doğru düşünüyorsun dedi bende o esnada şunu söyledim. Gelirsen yine başkası ile aldatırsan diye güvenemem dedim sen ne demek istiyorsun dedi. Bende bir kere yaptın bir kere daha yapabilirsin güvenemem diyorum dedim. Bunu yapmıyacağını ama işine gelmeyen en ufacık tartışmada yine kaçıp gidebileceğini kabul ediyor. Bunu sorma sebebimde kötü yola düşmesin diye ne olursa olsun evladımın annesi başına asla kötü birşey gelmesini istemediğim için kızımın annesinin böyle şeylerini duymaması ve sırf evladım mutlu olsun diye samimi olmak gerekirse kendi adıma zerre istemediğim halde sordum. Ama bir kere ailesinde alışmış böyle kaçmalara bu yüzden aynı şeyleri yaşamayı kabul eedeceksin nankörlüğüne eyvallah diyeceksin ne gerek var? Kaldı ki söyledikleri yalana kendileri bile öyle bir inanmış ki ben seni döverek mi gönderdim de benimle alakası olmayan darp raporu aldınız diyorum nerdeyse yemin edecek dövdün diye bende Rabbimin üzerine kolay yemin etmem ama yalan söylediğini anlatabilmek için Rabbimin üzerine yemin ettim ben seni dövmedim o raporlada alakam yok diye yine sustu kaldı. Son kapatırken dedim ki kendine dikkat et senden ne menfaatleri çıkarları var bilmem ama çalışmıyorsun dedim çalışıyorum bu yüzden mi günün her saati nette oluyorsun dedim izin günümde oluyor dedi ama her gün oluyor her gün mü izinli söylediğin kadarıyla cebinde paranda yok etrafındaki insanlar menfaatsiz seni yanlarında tutmazlar dedim. Babasının kazadan ötürü kan parası diye tabir edilen bir tazminat olayı vardı ablası abisi bu parayı almışlar sözüm ona bu almamış bence aldı o parayı yiyor etrafındakilerde bu yüzden yanlarında tutuyorlar. Sen kendine dikkat et herkesi de dost sanma dedim. Yanılıyorsun dedi inşallah ben yanılıyorumdur dedim. Benim evladımın annesi bugün gelmese yarın gelmese yıllar sonra gelecek neden kötü yolda olsun kızım neden böyle görsün.

Aslında anlatmak istediğim bu değildi ama dün yine içim oldu paylaşmak istedim nolur hakkını helal et ablacım kızımın psikolojisinin daha fazla bozulmasından korkuyorum yeterince yıprandı zaten ve konuşturmam iyi mi olur yoksa aksine daha mı kötüye gider? Bu yüzden yanlış karar vermek istemiyorum bilmeden acıyıda kızımdan çıkarmak istemiyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
La havle vela kuvvete illa billâh
“Hayırlı işler yapabilmek, günahlardan kaçınabilmek ve insan gücünü aşan olaylar karşısında metin durabilmek,
güç ve kuvvet gerektiren her hâlimiz ve her işimiz için gerekli güç ve kuvvet ancak Allah'ın lütfü iledir.”

Allah Sizden de razı olsun ve her daim yar ve yardımcın olsun ..
annesi gelirse konuşturun ama konuşturmaya az bir vakit kala kızınızı hazırlayın..
Anne gelecek ama bazı işleri var seni görüp tekrar gidebilir diyerek her duruma hazırlıklı olmasını sağlayin...ailene ,evliligine bir dua ,Fatiha oku..

duaa..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm ablacım; amin ablacım cümlemizin yardımcısı olsun. Sen bana aylar önce La havleyi bol bol oku demiştin o günden beri La havleyi okumaya devam ediyorum. Sonra onun için El Hadi ismi şerifini yine senin dediğin gibi okumaya devam ediyorum. Ablacım yazdıklarından sonra benim anladığım kadarıyla telefon konuşması mantıklı değil ama görmek için gelirse hazırlayarak konuşturmalıyım. Allah(c.c) senden razı olsun ablacım hakkını hiç bir zaman ödeyemem yaşadığım zorluklardan senin sayende doğruyu gördüm. Aileme ve evliliğime Fatiha'yı okuyacağım. Allah(c.c) yar ve yardımcın olsun gönlünden geçen bütün dualarını kabul buyursun inşallah...

Allah'a(c.c) emanet ol ablacım.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim, gönül sızım abla çok güzel tavsiyelerde dualarda bulunmuş yine. Bu konuda en doğru kararı yine kendi vicdanın verebilir bizler sadece sana fikir verebiliyoruz elimizden bu geliyor. Biraz kendine zaman ver çocuğun için de kendin için de doğru olan zamanda görüştür eğer görüştüreceksen annesiyle. Ablamın dediği gibi görüştürmeden önce de mutlaka çocuğuna anlat olabilecekleri ki sonrasında yine üzülmesin inşallah Allah'ın yardımıyla çocuğun üzülmeden görüşürler hakkınızda hayırlısı olsun her şeyin. Böyle durumlarda insanın en çok vicdanı konuşuyor, Allah yardımcın olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamün aleyküm ablacım; amin ablacım cümlemizin yardımcısı olsun. Sen bana aylar önce La havleyi bol bol oku demiştin o günden beri La havleyi okumaya devam ediyorum. Sonra onun için El Hadi ismi şerifini yine senin dediğin gibi okumaya devam ediyorum. Ablacım yazdıklarından sonra benim anladığım kadarıyla telefon konuşması mantıklı değil ama görmek için gelirse hazırlayarak konuşturmalıyım. Allah(c.c) senden razı olsun ablacım hakkını hiç bir zaman ödeyemem yaşadığım zorluklardan senin sayende doğruyu gördüm. Aileme ve evliliğime Fatiha'yı okuyacağım. Allah(c.c) yar ve yardımcın olsun gönlünden geçen bütün dualarını kabul buyursun inşallah...Allah'a(c.c) emanet ol ablacım.

Ve Aleykümselam,
her şeyde ve her şerde bile bir hayır vardır...
hayat sürprizlerle doludur, ne getireceği belli olmaz...bazen "keşke" dediğimiz ileride "iyi ki" diyebiliyoruz...
mevlam ne eylerse güzel eyler..
duaa..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun emos kardeşim cümlemizin yardımcısı olsun. Aslında yazacak çok şey vardı yazdım ama vazgeçtim. Çünkü bugün bir kere daha anladım ki kendisi için düşünülen yapılan iyiliği görmeyecek kadar kör anlamayacak kadarda nankör. İçimde ona karşı vicdanın zerresi kalmadı kızım için bile kalmadı. Herkes başına gelene geleceklere sabretmeyi bilecek katlanmayı bilecek herkes hakettiği hayatı yaşayacak. Gerçek amacı ne bilmiyorum ama kızım umrunda bile değil yaptıklarından yüzü kızarmıyor utanmak bilmiyor ve devam ediyor. Benim öfkem bir gün söylediklerimi görecek anlayacak ve o zamanda hiç bir anlamı olmayacak. Neyse yine sizleride sıkmayım kardeşim. Allah(c.c) sizlerden razı olsun destekleriniz dualarınız için Rabbim iyi ki sizleri tanımam için vesile yaratmış ve iyi ki tanımışım sizleri.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleykümselam,
her şeyde ve her şerde bile bir hayır vardır...
hayat sürprizlerle doludur, ne getireceği belli olmaz...bazen "keşke" dediğimiz ileride "iyi ki" diyebiliyoruz...
mevlam ne eylerse güzel eyler..
duaa..

Kesinlikle haklısın canım ablam bazı şeyleri anlayabilmek için başıma bir musibet gelmesi gerekiyormuş. Dediğin gibi abla Mevlam neyler ne eylerse güzel eyler Rabbim her daim hakkımızda hayırlısını nasip eylesin...

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
tolunay kardeşim yazdıklarını defalarca okudum. bende nacizde bir şeyler yazmak istedim.
Hayat senin ve o güzel kızın için devam ediyor. Benim kendimle ilgili baş edemediğim problemlerim oldu, zor dönemlerim oldu. Ben psikiyatriye gittim. Hala da her ay gitmeye devam ediyorum. içimi anlatıyorum, tavsiyeleri uygulayarak bakış açımı farklılaştırarak problemlerimle baş etmeyi öğrendim. Geçen gün doktorum da söyledi, sen artık o kadar güçlüsün ki ne yaşarsan yaşa baş edersin. Gerçekten faydası oluyor tolunay kardeş. Aile terapistleri var, kızın için de yardım alabilirsin. ALLAH her şeyden önce SAĞLIK SIHHHAT versin. Her şey hallolur, bol dua, bol zikir, namaz, oruç, ibadet. Bunlar da iç dünyana mutlaka faydalı olacaktır.

Allah yar ve yardımcın olsun. Allah sıkıntılarına çıkış kapısı, sana ve güzel kızına sağlık huzur mutluluk dolu yıllar nasip etsin.

Dualarım sizinle.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm abla belki de fazla takılıyorum. Ama bu insan yine aradı telefonla uygun olmaz çocuğun kötü olması söz konusu gelip görmek istersen; benim konuşup hazırlamam gerekecek diyorum. Doktorla görüştüm dedim doktor ismi istedi rastgele bir isim söyledim çünkü benim görüştürmek istemediğimi sanıyor bu yüzden hayatımda yapmadığım şeyi beceremediğim şeyi yaptım çünkü yapmadığım birşey olduğu için kesin belli ederim ama yalan söyledim belki böyle doktor demiş diye kızımın iyiliğini düşünür dedim. Öyle saçmalık mı olur ben karşısına çıkarsam daha kötü olacak küçücük çocuk konuşsan da ne anlayacak diyor sen gelsemde görüştürmeyeceksin diyor. Abla bir türlü anlatamadım anlamak istemiyor daha öncede dediğim gibi kızım hala umurunda değil. Hani Ağustosta hakaret edip duruyor diye şikayette bulunmuştum ya ifadesini geçenlerde vermiş bana direk söylediği ifadesinde ben çocuğu istemiyorum ben bakamam babannesi dedesi babası benden iyi bakarlar demiş ve benimle görüştürmediği resmini yollamadığı için hakaret ettim demiş. Bende dedim ki sen görmeye geldinde ben görüştürmedim mi? Ablacım ben kimseye haksızlık etmem hayatım boyuncada haksızlığın hep karşısında durdum ve durmayada devam edeceğim bu yüzden çok kez kaybettim ama haksızlığa dayanamam kaybedersem bu dünyada kaybederim dedim. Şimdi ben çocuğumu diyelim telefonda anlamadı başkası gibi konuştu kızım annesizliğe mahkum edilirken annesi göremezken anne diyemezken o annesinin sesini başkası gibi duyarken bu kızıma haksızlık olmaz mı? Belki kızım bunu duyduğu zaman bana bunu neden yaptın duymak görmek benimde hakkımdı o gelmedi ben onu göremedim sarılamadım ama o beni gördü duydu tabi bende görüştürmez engel olursam da geçerli sana hakkımı helal etmiyorum baba derse ben ne yaparım?

Velhasıl ben merkezli düşünüp hareket ediyor sırf millete gösteriş yapmak için benimde kızım var demek için millete göstermek için sesini duyurmak için yapıyor. Nefsine köle olmuş umutla doğru yolu bulsun diye dua ediyorum ama her geçen gün daha da nefsine köle oluyor ya zamanı var yada başka bir sebep bilmiyorum. Ağustosta konuşmasında Konya benim için bitti diyor artık gelmem diyor sesini duymazsam görmeye nasıl geliyim gelsemde görüştürmeyeceksin diyor. Olmayan şeyleri olmuş gibi konuşuyor olanlarıda olmamış gibi her konuşmasında farklı bir yalan konuşuyor burada yazmıştım ya babasının kan parası diye bugün kalkmış bana sanane de soruyorsun saçmaladın dedi. Bende sormadım etrafındakiler bu yüzden etrafındalar menfaatleri bitince yanlarında tutmayacaklar dedim. Ablacım başını şişiriyorum ama daha önceki yazdıklarımda da bahsetmiştim haddinden ziyade cahil ve saf hatta rahatsızlık derecesinde benim akrabalarım bile gücenmesin diye konuşuyorlardı ve her konuşması onlara komik geliyordu. Bunu söylemeselerde ki söylemedikleri için bende onlara birşey diyemiyordum ama davranışlarından anlıyordum düzeltmek için çok uğraştım milletin alay konusu olmasın diye neticede akraba bir yerde denk gelmese başka yerde illa ki denk geliyorlardı. Bu yüzden kandırılıyor bunu anlatmak istedim ama yine ben kötü oldum. Çünkü benim tek istediğim kendisi kötü yola düşmesin kızımda bu şekilde görüp tanımasın. Bu işin sonu gelmeyecek benimde dua etmekten başka çarem kalmadı. Hala onun iyiliğini istiyorum bunca kötülüğü yapmasına rağmen neticede evladımın annesi kötü kadın olarak tanımasını istemiyorum. Zaten yaşayacağımızı yaşadık ama bu kadarı bari olmasın diyorum ama ben sanırım boşa uğraşıyorum.

Müftülüğe danıştım başka bir hocaya danıştım imam nikahımız hala bitmemiş telefonda bitirmemiz gerektiğini söyledim telefonu alel acele kapatır gibi yapmaya kalktı. Sonrada yarın konuşuruz dedi o bitirme cümlesini kurdurtmadı bende ben aramam dedim ben ararım dedi kapattı.

Netten kalkmış doktoru araştırmış böyle bir doktor yok diye mesaj atmış hoş kulak rahatsızlığı olduğu içinde ismide yanlış anlamış. Ama böyle bir insana nasıl anlatılır nasıl aklı mantığı alır bende bilmiyorum artık. Bu işin sonu gelecek bir gün ama o zamana kadar da herşey çok karışacak..Mevlam neyler neylerse güzel eyler cümlemizin hakkında her daim hayırlısını nasip eylesin Rabbim...

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Abicim,yanlış anlamayın ama önce eski eşinizin bir psikiatri desteğine ihtiyacı var.Çocuk oyuncağı mı bi öldü diyin diyor bi göreceğim diyor...

Küçüçük bir çocuğa çok ağır olaylar yaşatıyor.O yaşlar,anneye en çok ihtiyaç olan yaşlardır ve zaten öldüğünü düşünerek bir tranva yaşamış.Şimdi tekrar karşısına çıkacak,sonra tekrar hayatından çekip gidecek.İyice psikolojisi bozulacak.Aman diyim,akıl sağlığı hiçbir şeye benzemez tedavisi en zor hastalıklar akıl hastalıklarıdır ALLAH esirgesin...

Bu işi bi karara bağlayın...

Ya kızınız öldü sansın annesini ve hiç görmesin,ya da senelik mi olur aylık mı olur görüşsünler.Yaşı ilerledikçe idrak edecektir ama diğer arkadaşlarının yanında muhakkak burukluk yaşar.Anlatıyordur annem öldü diye,sonra annem ölmemiş diyecek.Sonra annem gitti diyecek.Çocuk aklı ile arkadaşları da yanlış bir şey diyebilir...

Annesi olsada,ona eziyet etme hakkı yoktur...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
vicdan vicdan vicdan

Allah razı olsun emos kardeşim cümlemizin yardımcısı olsun. Aslında yazacak çok şey vardı yazdım ama vazgeçtim. Çünkü bugün bir kere daha anladım ki kendisi için düşünülen yapılan iyiliği görmeyecek kadar kör anlamayacak kadarda nankör. İçimde ona karşı vicdanın zerresi kalmadı kızım için bile kalmadı. Herkes başına gelene geleceklere sabretmeyi bilecek katlanmayı bilecek herkes hakettiği hayatı yaşayacak. Gerçek amacı ne bilmiyorum ama kızım umrunda bile değil yaptıklarından yüzü kızarmıyor utanmak bilmiyor ve devam ediyor. Benim öfkem bir gün söylediklerimi görecek anlayacak ve o zamanda hiç bir anlamı olmayacak. Neyse yine sizleride sıkmayım kardeşim. Allah(c.c) sizlerden razı olsun destekleriniz dualarınız için Rabbim iyi ki sizleri tanımam için vesile yaratmış ve iyi ki tanımışım sizleri.

hayırlı akşamlar tolunay kardeşim, geçen gün yazdığın cevap için karşılık yazamadım şimdi yazıyorum yazını okuyunca inanamadım çünkü İçimde ona karşı vicdanın zerresi kalmadı kızım için bile kalmadı. demişsin tamam onun için kalmamış olabilir ama evladın için niye? sanırım ona olan kızgınlığınla yazdın bunu yanlış anlama ben merak ettim ve kızın için böyle söylemene üzüldüm onun için affına sığınarak soruyorum.... evlat bambaşka çünkü... onun yeri ayrı sen benden daha çok farkındasın bunun .... neyse bende epey zaman önce bir travma yaşadım ama öyle böyle değil hem ruhen hem bedenen çöktüm... bedenimin sol tarafı uyuştu felç geçirmeme ramak kala kurtuldum nasıl mı? önce doktora gittik annemle annem iki gözü iki çeşme canım anam Uzgunnn doktor ilaç verdi 1 hafta kullandım kullanmadım bilmiyorum ama kendi kendimi sorguya çektim ne oldu? neden bu haldesin ? diye değer mi dedim hiç kimse için kendini yıpratmaya ? DEĞMEZ .... insanın doktoru yine kendisidir ve rabbül alemi... alemlerin rabbi ona yalvardım dua ettim beni bu dertten hastalıktan kurtar diye ve o gün kendime söz verdim bir daha kimse için kendimi feda etmiycem dedim... sözümü tuttum kaç yıl geçti bak üstünden Allah'ıma çok şükür artık önceki gibi elimde kolumda uyuşma kalmadı neden? çünkü her şeyi kafaya takmıyorum ama senin ki öyle değil... Allah kimsenin başına vermesin senin ki çok başka bir konu.. benim demek istediğim simge 1989 kardeşime hitaben diyorum biraz da insanın doktoru kendisidir tamam psikiyatri doktorları da çok iyi ama o anda onun yanında rahatladın ya sonra? her şey kendi beyninde biter ve Allah'la aran ne kadar iyi ve sıkı olursa o kadar daha iyi akıbetler çıkar karşına...neden vicdan dedim biliyor musun? çünkü insanın vicdanına Allah ın rahmeti tecelli eder vicdan yalan söylemez her ne kadar zorluklarla karşılaşsan da lütfen kardeşim kendin için vicdanınla hareket et pişman olmazsın... vicdanlı olayım da üzsünler mi beni deme yaralı yüreklerin ilacını RAHMAN verir... eğer sen de eski eşin gibi onun sana davrandığı gibi ona davranırsan ondan bi farkın kalmaz... Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor:
“Muhakkak ki Allah, sizin dış görünüşünüze ve kalıbınıza bakmaz. Kalplerinize ve niyetlerinize bakar.”
Allah ne hayırlıysa onu nasip etsin kardeşim, kırdıysam hakkını helal et Allah'a emanetsin....duaa..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Abicim,yanlış anlamayın ama önce eski eşinizin bir psikiatri desteğine ihtiyacı var.Çocuk oyuncağı mı bi öldü diyin diyor bi göreceğim diyor...

Küçüçük bir çocuğa çok ağır olaylar yaşatıyor.O yaşlar,anneye en çok ihtiyaç olan yaşlardır ve zaten öldüğünü düşünerek bir tranva yaşamış.Şimdi tekrar karşısına çıkacak,sonra tekrar hayatından çekip gidecek.İyice psikolojisi bozulacak.Aman diyim,akıl sağlığı hiçbir şeye benzemez tedavisi en zor hastalıklar akıl hastalıklarıdır ALLAH esirgesin...

Bu işi bi karara bağlayın...

Ya kızınız öldü sansın annesini ve hiç görmesin,ya da senelik mi olur aylık mı olur görüşsünler.Yaşı ilerledikçe idrak edecektir ama diğer arkadaşlarının yanında muhakkak burukluk yaşar.Anlatıyordur annem öldü diye,sonra annem ölmemiş diyecek.Sonra annem gitti diyecek.Çocuk aklı ile arkadaşları da yanlış bir şey diyebilir...

Annesi olsada,ona eziyet etme hakkı yoktur...

Ah be güzel kardeşim ben psikiyatri desteği alması gerektiğini kızımız olduğu günden beri biliyorum ve söylüyorum. Ama ne dedimse ikna olmadı psikiyatriye deliler gider gibi düşünüyor bende gittim diyorum istemiyor zaten en başında sözümü dinlese psikiyatriye gitseydi zaten biz bu hale gelmezdik. Kızıma hiç birşey söylemiyorum çünkü yeterince yıprandı daha çok yıpranır ben zaten yıpranıyorum o bari yıpranmasın.

Karara bağlamaya gelince yaşından ötürü cahillik ediyor hayatı toz pembe sanıyor ve ciddi psikolojik sorunları var neredeyse engellilik derecesinde ve daha da kötüye gidiyor kendisi farkedemiyor bana da zaten inanmıyor en başından beri sözlerimi ciddiye alıp bana inansaydı ne ailesi yuvamızın yıkılmasına sebep olabilirlerdi nede bunca yanlışa hataya düşmüş olurdu. Namazlarını kıl kuran öğren babanın başında kimse yasin okumuyor sen bari bilen okuyan ol dedim aşırı dinci oldum. Ben ailesinin sahip çıkacak insanlar olmadığını biliyordum çok uyardım ama amca abla kötülüğünü hiç ister mi mantığı bu oldu kaybeden de kendisi oldu yani bedelini akıl verenler değil kendisi kızım ve ben ödedik. Şimdi hiç biriyle görüşmediğini söylüyor annesine ablasına abisine adıyla hitap ediyor bir tek kişi hariç şimdi yazarken farkettim bunca şeyi yapan bu hale getiren amcası hariç demek ki amcası ile hala görüşüyorlar akıl hocalığına devam ediyor demek ki. Neyse velhasıl ben bu yüzden çok fazla değer verdim ki anlasın o yüzden çok fazla sahip çıktım ki neyin ne olduğunu bilsin yani onu korumak istedim ama sonuç ben ailesini kötülemeye çalışan insan oldum gözünde ben kötü oldum. Ben yanımdan çekip giderse bu hale geleceğini biliyordum bu yüzden kaç kez gitti hatam olmadığı halde gittim geri gelmesini sağladım. Kızımız olduktan sonra bunu uzunca bir süre yapmadı ta ki ablasının gelişine kadar ablası kaçmasına amcası yuvasını yıkmasına sebep oldu. Hal böyle oluncada ben her ne kadar net olsamda o mantıklı düşünemiyor bu yüzden bir karara bağlamak imkansız oluyor kardeşim.

Bu yüzden öldü demek tamamen mantıksız çünkü o bana inanmasada ama çok ileride ama yakında yaptıklarına öyle çok pişman olacak ki geri dönmeyi bile isteyecek yüzü tutmayıp bunu istemese bile kızımı görmek isteyecek o zamanda ben öldü dediğim için kızım beni ondan yalan söyleyerek ayırdığımı görüştürmediğimi düşünecek sonrada kızım onunla çıkıp gitmek isteyecek bu yüzden öldü desem ben kaybederim. Görüşmelerine gelince görüşsünler ama gelip görmeyen insanın ayağına ben mi götürüp görüştürüyüm görmek isteyen gelsin görsün. Senin anlayacağın durumlar oldukça karışık ve böyle devam ederse daha da çok karışmaya devam edecek kardeşim. Hakkımızda en doğrusunu en hayırlısını Rabbim bilir hakkımızda hayırlısını nasip eylesin. Kimsenin eziyet etme hakkı yok kardeşim kimsenin eziyet etmesine de Allah'ın izniyle ben müsade etmem.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm ablacım senide çok sıktım biliyorum hakkını helal et. Biliyorum çok yoğun çalışıyorsun ablam hakkını ödeyemem senide sıkmak istemiyorum ama bu karmaşanın içinde de bende ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemez hale geliyorum boğuluyorum. Her şeye sabrettim ablacım sende biliyorsun bunu da senin sayende öğrendim. Ne isyan ediyorum ne de şükürsüzlük ediyorum ne de Allah'ın verdiği cana kastedecek bir yanlışa yöneldim. Ama ben hayatımda böyle insanlar tanımadım.

Senin düşüncen benim için gerçekten çok önemli ve değerli canım ablam. Bu insan için sen ne düşünüyorsun sence ne yapmaya çalışıyor nasıl bir psikoloji ile hareket ediyor benim yanlış yaptığım bir şey var mı nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Allah senden razı olsun ablacım Rabbim herşeyi gönlüne göre versin tüm müşküllerini gidersin hakkını helal et.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
hayırlı akşamlar tolunay kardeşim, geçen gün yazdığın cevap için karşılık yazamadım şimdi yazıyorum yazını okuyunca inanamadım çünkü İçimde ona karşı vicdanın zerresi kalmadı kızım için bile kalmadı. demişsin tamam onun için kalmamış olabilir ama evladın için niye? sanırım ona olan kızgınlığınla yazdın bunu yanlış anlama ben merak ettim ve kızın için böyle söylemene üzüldüm onun için affına sığınarak soruyorum.... evlat bambaşka çünkü... onun yeri ayrı sen benden daha çok farkındasın bunun .... neyse bende epey zaman önce bir travma yaşadım ama öyle böyle değil hem ruhen hem bedenen çöktüm... bedenimin sol tarafı uyuştu felç geçirmeme ramak kala kurtuldum nasıl mı? önce doktora gittik annemle annem iki gözü iki çeşme canım anam Uzgunnn doktor ilaç verdi 1 hafta kullandım kullanmadım bilmiyorum ama kendi kendimi sorguya çektim ne oldu? neden bu haldesin ? diye değer mi dedim hiç kimse için kendini yıpratmaya ? DEĞMEZ .... insanın doktoru yine kendisidir ve rabbül alemi... alemlerin rabbi ona yalvardım dua ettim beni bu dertten hastalıktan kurtar diye ve o gün kendime söz verdim bir daha kimse için kendimi feda etmiycem dedim... sözümü tuttum kaç yıl geçti bak üstünden Allah'ıma çok şükür artık önceki gibi elimde kolumda uyuşma kalmadı neden? çünkü her şeyi kafaya takmıyorum ama senin ki öyle değil... Allah kimsenin başına vermesin senin ki çok başka bir konu.. benim demek istediğim simge 1989 kardeşime hitaben diyorum biraz da insanın doktoru kendisidir tamam psikiyatri doktorları da çok iyi ama o anda onun yanında rahatladın ya sonra? her şey kendi beyninde biter ve Allah'la aran ne kadar iyi ve sıkı olursa o kadar daha iyi akıbetler çıkar karşına...neden vicdan dedim biliyor musun? çünkü insanın vicdanına Allah ın rahmeti tecelli eder vicdan yalan söylemez her ne kadar zorluklarla karşılaşsan da lütfen kardeşim kendin için vicdanınla hareket et pişman olmazsın... vicdanlı olayım da üzsünler mi beni deme yaralı yüreklerin ilacını RAHMAN verir... eğer sen de eski eşin gibi onun sana davrandığı gibi ona davranırsan ondan bi farkın kalmaz... Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyuruyor:
“Muhakkak ki Allah, sizin dış görünüşünüze ve kalıbınıza bakmaz. Kalplerinize ve niyetlerinize bakar.”
Allah ne hayırlıysa onu nasip etsin kardeşim, kırdıysam hakkını helal et Allah'a emanetsin....duaa..

Hayırlı akşamlar kardeşim dualarına yürekten amin Allah razı olsun yazdıklarına kırılmadım hakkım helal olsun ama yanlış anlaşıldığım için üzüldüm sadece. Çünkü evladımın bir suçu yokken evladıma vicdansızlık edersem dediğin gibi ondan ne farkım kalır. İki dünya bir araya gelse evladıma vicdansızlık etmem edecek hale geleceksemde Rabbim gelmeden canımı alsın. O benim kanım canım mutlu olduğum anların tek sebebi. Orada anlatmak istediğim o kadına karşı evladım için bile olsa vicdanım kalmadı. Kendi adıma vicdanımı zaten gün geçtikçe tüketiyor ama evladım için evladımın annesi olduğu için başına kötülük gelmesini istemiyorum bu yüzden de kızım için o kadına gösterdiğim vicdanıda tüketiyor. Anlatmak istediğim buydu kardeşim ama yanlış anlaşıldım kusuruma bakma. Öfkeyle yazınca sanırım tam olarak anlatmak istediğimi yazamadım.
Sende Allah'a emanet ol kardeşim dualarımdasın sende hakkını helal et.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamün aleyküm ablacım senide çok sıktım biliyorum hakkını helal et. Biliyorum çok yoğun çalışıyorsun ablam hakkını ödeyemem senide sıkmak istemiyorum ama bu karmaşanın içinde de bende ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilemez hale geliyorum boğuluyorum. Her şeye sabrettim ablacım sende biliyorsun bunu da senin sayende öğrendim. Ne isyan ediyorum ne de şükürsüzlük ediyorum ne de Allah'ın verdiği cana kastedecek bir yanlışa yöneldim. Ama ben hayatımda böyle insanlar tanımadım.

Senin düşüncen benim için gerçekten çok önemli ve değerli canım ablam. Bu insan için sen ne düşünüyorsun sence ne yapmaya çalışıyor nasıl bir psikoloji ile hareket ediyor benim yanlış yaptığım bir şey var mı nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Allah senden razı olsun ablacım Rabbim herşeyi gönlüne göre versin tüm müşküllerini gidersin hakkını helal et.

Ve Aleykümselam Allah Cümlemizin Yar ve yardimcisi olsun.. zor bir imtihanda bulunmaktasiniz...
eşiniz psikolojik olarak hasta ondan makul ve mantıklı olmasını beklemeyin..Halk dilli ile O deli ise Siz de Veli olmaktan başka çareniz de yok zaten!!

Normal olmaya çalışmak,deli olmaktan zordur..Siz burada hem eşinizi hem kendinizi hem de masum evladinizi idare etmeye çalışmak zorundasiniz..

“Hayırlı işler yapabilmek, günahlardan kaçınabilmek ve insan gücünü aşan olaylar karşısında metin durabilmek,
güç ve kuvvet gerektiren her hâlimiz ve her işimiz için gerekli güç ve kuvvet ancak Allah'ın lütfü iledir.”

Allah Sizden razı olsun ve her daim yar ve yardımcın olsun ..

duaa..

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleykümselam Allah Cümlemizin Yar ve yardimcisi olsun.. zor bir imtihanda bulunmaktasiniz...
eşiniz psikolojik olarak hasta ondan makul ve mantıklı olmasını beklemeyin..Halk dilli ile O deli ise Siz de Veli olmaktan başka çareniz de yok zaten!!

Normal olmaya çalışmak,deli olmaktan zordur..Siz burada hem eşinizi hem kendinizi hem de masum evladinizi idare etmeye çalışmak zorundasiniz..

Allah Sizden razı olsun ve her daim yar ve yardımcın olsun ..

duaa..

Allah senden de razı olsun ablacım hiç bir zaman beni yalnız bırakmadın hep destek oldun yardımcı oldun hakkını ödeyemem.

Normal olmaya çalışmak deli olmaktan daha zor ablacım ne kadar doğru ve yerinde bir söz çok güzel özetledin. İdare etmekten başkada çarem yok nasıl yaparım yada nasıl yapacağım bilmiyorum ama yapmak zorundayım. Rabbim yanlış yapmaktan korusun Peygamber Efendimizin (s.a.v)'in ettiği dua gibi Rabbim bana doğru olanı ilham et ve beni nefsimin şerrinden koru.

Bol bol okumaya devam edeceğim ablacım Allah(c.c) senden razı olsun. Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşallah...

Allah'a(c.c) emanet ol ablacım...

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
emoş kardesm tabikı oyle ben sadece zorlanirsa yardim alsin bazen bîlemeyz işî bilene gitsın danişsin demek istedim. Kendisi de faydalansın. Uzman sart. Bunlar ciddi meseleler.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
emoş kardesm tabikı oyle ben sadeçe zorlanirsa yardim alsin bazen bîlemeyz işî bilene gitşın danişsn dmek iştedm. Kendisi de faydalanşn . Uzman sart. Bunlar Çıddi meseleler.

Selamün aleyküm kardeşim yazdıklarını okudum. Ben psikolojik destek alıyorum kızımıda götürdüm. Kızımın yanında annesi hakkında konuşmuyoruz seviyoruz o konuları hatırlayacağı ortamlardan uzak durmaya çalışıyoruz. Ve tüm konuşmaları kızımdan uzak tutuyorum. Yani gerekli tedbirleri alıyorum kardeşim. Allah(c.c) razı olsun.

Üst Alt